המלצות קריאה במגזין גלויה כהעשרה להדרכת הכלות
תפריט
תפריט

״עַל זֶה הָיָה דָוֶה לִבֵּנוּ עַל אֵלֶּה חָשְׁכוּ עֵינֵינוּ״ (איכה ה׳, י״ז)
בעקבות ההתרחשויות הכואבות ומעוררות האימה בימים אלו, נאספים אל המגזין שירים, תפילות וכתיבה אישית הנכתבים בעקבות ה-7 באוקטובר 2023 נוכח ההתמודדות בעקבות התקיפה ולאורך ימות המלחמה. גם ראיונות אישיים, מתוך הכאב הגדול מתפרסמים מעת לעת.
אפשר גם לקרוא בתכנים ותיקים יותר באתר שעשויים להעניק בזמן הזה שפה וכלים להתמודדות. מוזמנות.ים לקרוא על ליווי רוחני, אבלות, יתמות, קושי, חוויה של חסרון ואמונה.
בתקווה שנתבשר בבשורות טובות! 

המלצות קריאה כהעשרה להדרכת כלות

ה׳ בסיון תשפ״ג 25.5.2023
קו מפריד גלויה

בהדרכה לקראת החתונה עוסקים בנושאים רחבים וחשובים ביותר בכמה מפגשים בודדים. כאן תוכלו להמשיך את ההעמקה בנושאים אלו, דרך קריאת מאמרים מגוונים מרחבי המגזין המתייחסים באופן ישיר לתקופת האירוסין והלימוד לקראת הנישואין. גם מאמרים הנוגעים לחיי הנישואין עצמם משולבים בהמלצות שכאן, על מנת להעניק ידע וכלים מעשיים עבור חיי היחד.

לקראת החתונה, כל אישה בישראל נדרשת לעבור הדרכת הכלות. אופייה של הדרכה זו משתנה, הן מצד המבנה והן מצד הנושאים, ובעוד שהיא יכולה להיות קצרצרה וסמלית, על מנת לצאת ידי חובה- היא גם יכולה להיות תחנה משמעותית ביותר בדרך לחתונה, ובתוך מרקם החיים בכלל.

בהדרכת הכלות נפגשת האישה באופן כמעט ראשוני עם סט הלכות שלם וחדש, ופעמים שזו גם אחת ההזדמנויות הראשונות, לעתים אף הזדמנות בלעדית, בהן ניתן מקום להסבר ולשיח על נושאים הקשורים לגוף ולמיניות. בגלל כובד הציפייה ורוחב היריעה שאותה יש לכסות בכמה מפגשים בודדים, גם ההדרכה הטובה ביותר לא תוכל להעניק את התמונה המלאה, ותמיד אפשר יהיה להעמיק, לקרוא וללמוד יותר.

מטרתה של המלצת קריאה זו היא לספק למי שחפצה בכך בדיוק את ההעמקה הזאת. אין במסמך זה תחליף להדרכת כלות מסודרת, שיש בה שיח ומרחב לשאול שאלות ולשתף פנים אל פנים- אך היא יכולה להוות השלמה והרחבה לנושאים המדוברים ושאינם מדוברים בהדרכה.
כאן תוכלו לקרוא מאמרים שונים שנכתבו על ידי נשות ואנשי מקצוע או מתוך חוויות אישיות, סביב נושאים שונים העוסקים בגוף ובמיניות, בזוגיות, ובהלכות הקשורות בהם.

מזל טוב!

גוף האישה

לא צריך לחכות לחיי הנישואין על מנת לפגוש באופן עצמאי את הגוף, על שלל רבדיו. זוהי הזדמנות מעולה להעמיק אודות הגוף הנשי, מן ההיבט הפיזיולוגי, החברתי והאישי. כאן תמצאי מידע גלוי וברור על נושאים שלרוב נשארים בצל:

המלצות קריאה להעשרה על הדרכת כלות במגזין גלויה
צילום: Edward Howell

רוצה לקבל עדכונים ממגזין גלויה?

הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח אגרת עדכון מהמגזין מפעם לפעם

חיבור גוף ונפש

הגוף מלווה אותנו בכל רגע מחיינו, מאפשר תנועה וחיים, ומאותת תדיר גם על המתרחש בנפש פנימה. החיבור בין הגוף והנפש עוצמתי מאוד, וככזה- הוא קשר שיכול להיות גם מורכב. כאן תוכלו לקרוא מאמרים העוסקים בגוף ובמיניות ובצורה בה הם משפיעים על הנפש, ועל הצורה בה משפיעה הנפש על הגוף.

חיי אישות

החתונה מסמלת, בין היתר, את תחילתם של חיי האישות הזוגיים. הנושאים הקודמים עסקו במפגש אישי עם הגוף ועם המיניות של עצמך, ובהמשך להם, המאמרים המופיעים כאן עוסקים בחיי המיניות הזוגיים:

תקשורת זוגית סביב מיניות

תקשורת טובה והיכולת לשתף ולהקשיב הן מאבני היסוד של חיי הזוגיות, וסביב חיי המיניות תקשורת זו חשובה אף יותר. אולם, דווקא סביב המיניות קשה יותר להביע את שעל לבנו- אם מתוך חוסר בשפה, ואם מעצם הרגישות הגבוהה שיש במפגש המיני. כאן תוכלו לקרוא אודות שיח זוגי סביב חיי האישות, ולקבל כלים לתקשר- בדרכים מילוליות או שאינן מילוליות- במרחב המיני.

המלצות קריאה להעשרה על הדרכת כלות במגזין גלויה
צילום: Josh Hild

כאבים ביחסי אישות

מחקרים מעריכים כי 20-40% מן הנשים חוות כאבים ביחסי האישות בשלב מסויים בחייהן. מדובר בתופעה שכיחה שיכולה לנבוע מגורמים שונים. כדרכם של עניינים שבגוף הקרובים אל הלב, אל הכאב הפיזי מתלווה פעמים רבות גם כאב רגשי.
כאן תוכלי לקרוא אודות התופעה ממבט רפואי ואישי, לשמוע על דרכי טיפול (בהן כדאי לבחור אך ורק בזמן שמתאים לך), ובעיקר לזכור שאת לא לבד:

שרירי רצפת האגן

מערכת השרירים של רצפת האגן יכולה להשפיע על תפקודים פיזיים משמעותיים, הקשורים בשליטה בסוגרים וכן בכיווץ ובהרפיה של הנרתיק. לשרירים אלו יכולה להיות השפעה גדולה על איכות החיים של כל אדם, וגם על איכות המפגש המיני. כאן תוכלו לקרוא על מערכת שרירים אלו מפי פיזיותרפיסטיות המתמחות ברצפת האגן, ללמוד כיצד ניתן לאמן את השרירים הללו, ומתי כדאי לפנות לפיזיותרפיה של רצפת האגן.

בדיקה רפואית

נשים רבות מגיעות לרופאת הנשים לראשונה בחייהן לקראת החתונה, אך הביקור אצל רופאת נשים אינו מיועד רק לנשים שעומדות להינשא. יש הזדמנויות רבות, הן בחיי היחידאות והן בחיי הנישואין, בהן הביקור אצל רופאת הנשים יכול להיות בעל ערך רב. כאן תוכלו לקרוא על הצפוי לכן בבדיקה הגינקולוגית, על האתגרים שהיא עלולה להעלות, וכיצד להיערך לקראתה בצורה הטובה ביותר:

אמצעי מניעה

עם הכניסה לחיי האישות, עולה גם שאלת הבחירה באמצעי המניעה. כיום, קיים מגוון גדול של אמצעי מניעה בעלי מאפיינים שונים. נהוג לומר כי לא קיים אמצעי מניעה 'מושלם'- לכל אחד יש יתרונות וחסרונות, וכל שנותר הוא לבחור את האמצעי המתאים ביותר עבורכם כזוג, דרך היכרות מקיפה עם מאפייניו של אמצעי המניעה, ובירור הערכים והאיכויות המשמעותיים ביותר עבורכם. כאן תוכלו לקרוא על סוגים שונים של אמצעי מניעה על שלל היבטיהם, בתקווה שסקירה זו תסייע בבחירה:

גבולות הלכתיים ושיח סביב חיי אישות

בחברה הדתית, גבולות השיח והאפשרויות בחיי האישות לא תמיד מובנים מאליהם, ופעמים שמעוררים שאלות ותהיות. כאן תוכלו לקרוא הן על השיח המתפתח סביב מיניות בחברה הדתית, וכן לקרוא על שאלות הלכתיות העולות במסגרת חיי האישות:

המלצות קריאה להעשרה על הדרכת כלות במגזין גלויה
צילום: Kelli Mcclintock

נידה

הכניסה לחיי הנישואים מסמנת את כניסתן של הלכות נידה לחיי בני הזוג. מדובר בסט שלם של הלכות שלא נלמדו לעומק לאורך החיים, ולקראת החתונה תופסות מקום מרכזי בלימוד ובהתכוננות. להלכות אלה יש חיבור גבוה לגוף ופעמים רבות גם לנפש, ופעמים שמעוררות התמודדויות אישיות וזוגיות. כאן תוכלו להעמיק בהלכות נידה, ממבט הלכתי, אישי וזוגי:

טבילה

גם הטבילה היא פרקטיקה חדשה הנכנסת לחיי האישה לקראת החתונה. מדובר במצווה שיכולה להיות מרגשת ומרוממת רוח, אך יכולה גם ליצור התמודדויות לא פשוטות. במגזין גלויה קיים מאגר תוכן נרחב העוסק בטבילה: כיצד להתכונן לקראת הטבילה הראשונה והטבילות הבאות אחריה, כיצד להתמודד עם קשיים שעלולים לעלות, וכיצד להפוך את חווית הטבילה לרוחנית, משמעותית, ומתאימה ביותר עבור כל אישה:

אוטונומיה על האינטימיות

המפגש עם הלכות הנידה יכול לעורר שאלות, ופעמים שהדרך לקבל עליהן תשובה היא על ידי פנייה לדמות הלכתית. הפנייה להתייעצות יכולה להקל ולעזור, אך כדאי לשים לב איפה עובר הגבול בין התייעצות מיטיבה לבין התייעצות יתר. כמו כן, כיום קיים מידע נגיש שיכול לצמצם את כמות השאלות ולהקטין את התלות בדמות חיצונית בתוך המרחב הזוגי האינטימי. כאן תוכלו לקרוא על עולם השאלות ההלכתיות ולהבין טוב יותר כיצד לפנות בבקשה להתייעצות הלכתית:

המלצות קריאה להעשרה על הדרכת כלות במגזין גלויה
צילום: Ethan Hoover

תקשורת זוגית

תקשורת היא אחת מאבני היסוד של זוגיות מיטיבה, והיא מתחילה ותופסת מקום מרכזי הרבה לפני החתונה, וממשיכה להשתנות ולהתפתח לאורך שנות החיים המשותפות. כאן תוכלו לקרוא מאמרים שנכתבו על ידי מדריכים ואנשי טיפול, שנותנים כלים לתקשורת זוגית בדרכים מגוונות.

רוצה לקבל עדכונים ממגזין גלויה?

הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח אגרת עדכון מהמגזין מפעם לפעם

כתיבה ועריכה משותפת (בהווה) של חברות.י צוות מגזין גלויה: יותם פוגלפלג בר-און, רחל רזחורש אל-עמיתפארת גולדפרדעדן לויטה ואודיה גולדשמידט-אלחדד.

לקריאה מורחבת על חברות הצוות בהווה ובעבר, ועל השותפות הכוללת בעמל שבקדמת מגזין גלויה ומאחורי הקלעים – היכנסו>>
לקריאת תודות לכל מי שנתנו ונותנים רוח גבית לאתר – היכנסו>>
להמלצות קריאה במגזין גלויה שהצוות מציע מעת לעת – היכנסו>>

פוסטים נוספים מאת צוות גלויה

י"ז באייר תשפ"א 29.4.2021
מאת
צוות גלויה
סקירה של כל התכנים החדשים שעלו בחודש אייר תשפ״א למגזין גלויה; מאמרים, שירים ותפילות.
ט׳ בתשרי תשפ״א 27.9.2020
מאת
צוות גלויה
⏱️ 4 דקות קריאה
רוח הלכה היהודית מקדשת את הקירבה בין בני הזוג. עם זאת, באופן לכאורה סותר, היא אוסרת על קיום יחסים באירועים או מעמדות מסויימים; פירוט והסברים על מה הם המקרים בהם מצווים בני הזוג לרחוק אחת מהשני
מאת
צוות גלויה
מגזין גלויה מזמין לספר לנו על על ספרים, מוסיקה, אמנות, תערוכות קבועות ומשתנות, אתרים וכל ׳עולם׳ מקביל אחר שכדאי שניתן לו כאן הד, כדי להמשיך ולְדַבֵּר גְּלוּיוֹת עַל מָה שֶׁכָּמוּס. ההזמנה פתוחה תמיד!
י״א במרחשוון תשפ״ד 26.10.2023
מאת
צוות גלויה
מגזין גלויה מזמין אתכן.ם לשלוח יצירות שנכתבות בעת הזו בעקבות אירועי ה-7 באוקטובר ואדוות הקושי הנלוות. גם ציורים, איורים ויצירות אמנותיות אחרות מוזמנים להישלח.
כ׳ בתשרי תשפ״א 8.10.2020
מאת
צוות גלויה
⏱️ 8 דקות קריאה
מגפת הקורונה והסגרים שהביאה עימה, משפיעים באופנים רבים על הקהילה היחידאית, על גווניה. מתרבות דייטים שהשתנתה פתאום, המשמעות של הסרת המסכות ביציאה לדייט ועד לערבות ורעות כשצריך להיכנס לבידוד בדירות שותפים. בחרנו לקיים שיחה מלב אל לב על רווקות בקורונה עם הפסיכולוגית עטרה הרמן ועם דוברים מתוך חיי היחידאות.
ד׳ בסיוון תשפ״ב 3.6.2022
גלויה מראיינת את
הרב חננאל רוס
שוחחנו עם הרב והמטפל חננאל רוס ושמענו על הדומה והשונה בין עולמו של פוסק לעולמו של מטפל ועל ההשראה ההדדית.

אהבתם? מוזמנים לשתף

במילון המונחים של מגזין גלויה כבר ביקרת?

אל״ף בי״ת גלויה – האינדקס שיוביל אותך לנושאים נוספים
שנכתב עליהם במגזין.

גְּלוּיָה היא מגזין מקוון המתקיים כספריה צומחת ומטרתו לְדַבֵּר גְּלוּיוֹת עַל מָה שֶׁכָּמוּס באמצעות הנגשת ידע על זוגיות, הלכה ומיניות, מוגנוּת, טקסי חיים עבור שלבים שונים בחיי היחידאות והיחד. כל זאת לצד שירים, ראיונות אישיים, תפילות, מסות ופרוזה המעניקים שאר רוח בנוסף למאמרים שבאתר.
במגזין גלויה רשומות רבות מאת כותבות וכותבים מגוונים השותפים לקול הרחב במרחבי הדעת.

אפשר להתעדכן במה חדש בגלויה ובאגרות שנשלחו, לצד הקולות הקוראים למשלוח תכנים אל צוות המגזין.

תמיד אפשר לקרוא הַכֹּל מִכֹּל כֹּל ברצף.

Scroll to Top

תודה שנרשמת

קו מפריד גלויה

עכשיו אפשר לגלות לך עוד

אייקון קול קורא

קול קורא במגזין גלויה
׳גְּלוּיָה׳ מזמינה אתכם.ן לשלוח טקסטים ויצירות אחרות לגליון בנושא אירועי ה-7 באוקטובר. מה אפשר להגיש? איך עובד התהליך?
כל זאת ועוד – במרחק הקלקה מכם.

מגזין גלויה
אצלך במייל

קו מפריד גלויה

הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח מאמרים מהמגזין מפעם לפעם

הפניה נשלחה בהצלחה

קו מפריד גלויה

נחזור אליך בהקדם