המלצות לקריאה במגזין גלויה כהעשרה להדרכת חתנים
תפריט
תפריט

״עַל זֶה הָיָה דָוֶה לִבֵּנוּ עַל אֵלֶּה חָשְׁכוּ עֵינֵינוּ״ (איכה ה׳, י״ז)
בעקבות ההתרחשויות הכואבות ומעוררות האימה בימים אלו, נאספים אל המגזין שירים, תפילות וכתיבה אישית הנכתבים בעקבות ה-7 באוקטובר 2023 נוכח ההתמודדות בעקבות התקיפה ולאורך ימות המלחמה. גם ראיונות אישיים, מתוך הכאב הגדול מתפרסמים מעת לעת.
אפשר גם לקרוא בתכנים ותיקים יותר באתר שעשויים להעניק בזמן הזה שפה וכלים להתמודדות. מוזמנות.ים לקרוא על ליווי רוחני, אבלות, יתמות, קושי, חוויה של חסרון ואמונה.
בתקווה שנתבשר בבשורות טובות! 

המלצות לקריאה במגזין גלויה כהעשרה להדרכת חתנים

ה׳ בסיון תשפ״ג 25.5.2023
קו מפריד גלויה

בהדרכה לקראת החתונה עוסקים בנושאים רחבים וחשובים ביותר בכמה מפגשים בודדים. כאן תוכלו להמשיך את ההעמקה בנושאים אלו, דרך קריאת מאמרים מגוונים מרחבי המגזין

לקראת החתונה, כל אישה בישראל נדרשת לעבור הדרכת הכלות. גברים, לעומת זאת, אינם מחוייבים בכך, אך רבים בוחרים לעבור הדרכה שכזו, מתוך הבנה שהיא מכילה הרבה יותר מלימוד הלכות נידה וטבילה, וגם אלה- אינן מנת חלקה של האישה בלבד.
אופיה של ההדרכה משתנה, הן מצד המבנה והן מצד הנושאים, ובעוד שהיא יכולה להיות קצרצרה וסמלית, על מנת לצאת ידי חובה- היא גם יכולה להיות תחנה משמעותית ביותר בדרך לחתונה, ובתוך מרקם החיים בכלל.
בהדרכת החתנים נפגש המאורס באופן כמעט ראשוני עם סט הלכות שלם וחדש, ופעמים שזו גם אחת ההזדמנויות הראשונות, לעתים אף הזדמנות בלעדית, בהן ניתן מקום להסבר ולשיח על נושאים הקשורים לגוף ולמיניות. בגלל כובד הציפייה ורוחב היריעה שאותה יש לכסות בכמה מפגשים בודדים, גם ההדרכה הטובה ביותר לא תוכל להעניק את התמונה המלאה, ותמיד אפשר יהיה להעמיק, לקרוא וללמוד יותר.
מטרתה של המלצת קריאה זו היא לספק למי שחפץ בכך בדיוק את ההשלמה וההעמקה האלה. אין ברשומה זו תחליף להדרכת חתנים מסודרת, שיש בה שיח ומרחב לשאול שאלות ולשתף פנים אל פנים- אך היא יכולה להוות השלמה והרחבה לנושאים המדוברים, ושאינם מדוברים, בהדרכה.
כאן תוכלו לקרוא מאמרים שונים שנכתבו על ידי אנשי ונשות מקצוע או מתוך חוויות אישיות, סביב נושאים שונים העוסקים בגוף ובמיניות, בזוגיות, ובהלכות הקשורות בהם.
מזל טוב!

לא צריך לחכות לחיי הנישואין על מנת לפגוש באופן עצמאי את הגוף, על שלל רבדיו. זוהי הזדמנות מעולה להעמיק אודות הגוף הגברי, מן ההיבט הפיזיולוגי, החברתי והאישי.
[אנו ערות לכך שקיים מחסור במאמרים שעוסקים בגוף הגברי במגזין, וזאת בעיקר כתוצאה מכך שמרבית התכנים המופיעים בו נכתבים על ידי נשים, וזהו גם הרכב צוות המגזין; אנו מבינות שאין זה ממקומנו לספר על חוויה גברית כה פרטית וייחודית שאיננה שלנו. אם יש לכם רעיונות לכותבים שיוכלו להעשיר את התוכן במגזין בנושא זה, או שתרצו לכתוב עליו בעצמכם, נשמח שתכתבו לנו!]

הגוף הגברי

המלצות לקריאה במגזין גלויה כהשלמה להדרכת חתנים
צילום: Santshree Sinha

רוצה לקבל עדכונים ממגזין גלויה?

הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח אגרת עדכון מהמגזין מפעם לפעם

שיח על גבריות ומיניות גברית

שינוי השיח סביב מיניות נשית שהתרחש עם המהפכה הפמיניסטית, חילחל, באיחור, גם לשיח על המיניות הגברית. דמות הגבר החזק וה'גיבור' מועמדת כעת בסימן שאלה, ותשובות רבות ניתנות באשר לשאלת דמות הגבר החדש שתחליף אותה. כאן תוכלו לקרוא סביב שאלות אלו, וכיצד השינוי שחל בתפיסת הגבריות מחלחל אל השיח הפנים-גברי אודות מיניות:

הגוף הנשי

חיי האישות המתחילים עם החתונה, מורכבים ממפגש בין שני יחידים, שכל אחד בא עם גופו, תחושותיו ומצבור חוויותיו. על מנת שמפגש כזה יתאפשר, יש צורך בהקשבה ובהבנה של חוויית הצד השני, במקרה זה- של האישה . כמובן שקריאת מאמרים לא מחליפה שיח ממקור ראשון ואין הדברים זהים אצל כל אישה, ותמיד כדאי לשאול ולהקשיב. אך בתור מבוא, כאן תוכלו לקרוא על גוף ועל מיניות נשית:

חיי אישות

החתונה מסמלת, בין היתר, את תחילתם של חיי האישות הזוגיים. הנושאים הקודמים עסקו במפגש אישי עם הגוף ועם המיניות של עצמך, ובהמשך להם, המאמרים המופיעים כאן עוסקים במפגש הזוגי עם הגוף ועם המיניות: 

תקשורת זוגית סביב מיניות

תקשורת טובה והיכולת לשתף ולהקשיב הן מאבני היסוד של חיי הזוגיות, וסביב חיי המיניות תקשורת זו חשובה אף יותר. אולם, דווקא סביב המיניות קשה יותר להביע את שעל לבנו- אם מתוך חוסר בשפה, ואם מעצם הרגישות הגבוהה שיש במפגש המיני. כאן תוכלו לקרוא אודות שיח זוגי סביב חיי האישות, ולקבל כלים לתקשר- בדרכים מילוליות או שאינן מילוליות- במרחב המיני.

המלצות לקריאה במגזין גלויה כהשלמה להדרכת חתנים
צילום: Natalia Sobolivska

כאבים ביחסי אישות

מחקרים מעריכים כי 20-40% מן הנשים חוות כאבים ביחסי האישות בשלב מסויים בחייהן. מדובר בתופעה שכיחה שיכולה לנבוע מגורמים שונים. כדרכם של עניינים שבגוף הקרובים אל הלב, אל הכאב הפיזי מתלווה פעמים רבות גם כאב רגשי, הפוגש את שני בני הזוג, כל אחד במקומו.
כאן תוכלו לקרוא אודות התופעה ממבט רפואי ואישי, לשמוע על דרכי טיפול (בהן כדאי לבחור אך ורק בזמן שמתאים לבת הזוג ולך), ובעיקר לזכור שאתם לא לבד:

אמצעי מניעה

עם הכניסה לחיי האישות, עולה גם שאלת הבחירה באמצעי המניעה. כיום, קיים מגוון גדול של אמצעי מניעה בעלי מאפיינים שונים. נהוג לומר כי לא קיים אמצעי מניעה 'מושלם'- לכל אחד יש יתרונות וחסרונות, וכל שנותר הוא לבחור את האמצעי המתאים ביותר עבורכם כזוג, דרך היכרות מקיפה עם מאפייניו של אמצעי המניעה, ובירור הערכים והאיכויות המשמעותיים ביותר עבורכם. כאן תוכלו לקרוא על סוגים שונים של אמצעי מניעה על שלל היבטיהם, בתקווה שסקירה זו תסייע בבחירה:

גבולות הלכתיים ושיח סביב חיי אישות

בחברה הדתית, גבולות השיח והאפשרויות בחיי האישות לא תמיד מובנים מאליהם, ופעמים שמעוררים שאלות ותהיות. כאן תוכלו לקרוא הן על השיח המתפתח סביב מיניות בחברה הדתית, וכן לקרוא על שאלות הלכתיות העולות במסגרת חיי האישות:

נידה

הכניסה לחיי הנישואים מסמנת את כניסתן של הלכות נידה לחיי בני הזוג. להלכות אלו השפעה רבה על מרקם החיים הזוגי, אך רוב ההתעסקות בהן היא מנת חלקה של האישה, מה שיכול לעתים ליצור חוסר הבנה או בדידות. כאן תוכלו להעמיק בהלכות נידה מהפן ההלכתי, להעמיק בחוויותיהן של נשים במפגש עם הלכות נידה, וכן לקרוא כיצד ליצור שותפות וקרבה זוגית גם במסגרת שמירת הנידה:

המלצות לקריאה במגזין גלויה כהשלמה להדרכת חתנים
צילום: Natalia Sobolivska

טבילה

גם הטבילה היא פרקטיקה חדשה הנכנסת לחיי האישה לקראת החתונה. מדובר במצווה שיכולה להיות מרגשת ומרוממת רוח, אך יכולה גם ליצור התמודדויות לא פשוטות. גם ליל הטבילה וההתכוננות לקראתו, חונה גם במישור הזוגי, ועלול לייצר מתח וחוסר הבנה. כאן תוכלו להעמיק בחוויה של נשים במפגש עם הטבילה, וכן לקרוא על ליל הטבילה מפרספקטיבה זוגית, ולהבין כיצד לכונן את ליל הטבילה המתאים ביותר עבורכם.

אוטונומיה על האינטימיות

המפגש עם הלכות הנידה יכול לעורר שאלות, ופעמים שהדרך לקבל עליהן תשובה היא על ידי פנייה לדמות הלכתית. הפנייה להתייעצות יכולה להקל ולעזור, אך כדאי לשים לב איפה עובר הגבול בין התייעצות מיטיבה לבין התייעצות יתר. כמו כן, כיום קיים מידע נגיש שיכול לצמצם את כמות השאלות ולהקטין את התלות בדמות חיצונית בתוך המרחב הזוגי האינטימי. כאן תוכלו לקרוא על עולם השאלות ההלכתיות ולהבין טוב יותר כיצד לפנות בבקשה להתייעצות הלכתית:

תקשורת זוגית

תקשורת היא אחת מאבני היסוד של זוגיות מיטיבה, והיא מתחילה ותופסת מקום מרכזי הרבה לפני החתונה, וממשיכה להשתנות ולהתפתח לאורך שנות החיים המשותפות. כאן תוכלו לקרוא מאמרים שנכתבו על ידי מדריכים ואנשי טיפול, שנותנים כלים לתקשורת זוגית בדרכים מגוונות.

רוצה לקבל עדכונים ממגזין גלויה?

הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח אגרת עדכון מהמגזין מפעם לפעם

כתיבה ועריכה משותפת (בהווה) של חברות.י צוות מגזין גלויה: יותם פוגלפלג בר-און, רחל רזחורש אל-עמיתפארת גולדפרדעדן לויטה ואודיה גולדשמידט-אלחדד.

לקריאה מורחבת על חברות הצוות בהווה ובעבר, ועל השותפות הכוללת בעמל שבקדמת מגזין גלויה ומאחורי הקלעים – היכנסו>>
לקריאת תודות לכל מי שנתנו ונותנים רוח גבית לאתר – היכנסו>>
להמלצות קריאה במגזין גלויה שהצוות מציע מעת לעת – היכנסו>>

פוסטים נוספים מאת צוות גלויה

לקראת פרשת ״וישלח״
מאת
צוות גלויה
לקראת שבת ״וישלח״ וסיפור אונס דינה שמופיעה בה, ׳גלויה׳ ו׳ברית אמונים׳ מזמינים אתכן.ם לשלוח תכנים העוסקים בפגיעה מינית ובמוגנות, בצל האירועים הקשים של התקיפה בשבעה באוקטובר, שכללו טרור מגדרי ופשעים חמורים נגד הגוף ונגד הנפש. המרחבים הפרטיים שלנו עוצבו מחדש במהלך ואחרי השבת ההיא, ותחושת הביטחון האישי ספגה מכה עמוקה וקשה. אנו נפרסם שירים, מאמרים, ראיונות ותכנים נוספים העוסקים בפגיעה ובתגובה לה, אצל היחיד.ה, הקהילה, והחברה.
י״ב בניסן תשפ״ג 3.4.2023
גלויה מראיינת את
נעמה סדן
שיחה גלוית עיניים עם נעמה סדן על הבקשה לחיבור בין עולם התורה ועולם היופי ועל הבחירה והיצירה, על השפה המאד אישית שלה עם היופי שבטבע ועל היכולת לפתוח שערים ללימוד ולמעשה.
כ"ו בכסלו תש"ף 24.12.2019
מאת
צוות גלויה
אמצעי המניעה הקיימים, דעת ההלכה עליהם, איך להשתמש בהם ומה היתרונות והחסרונות של כל אחד מהם
ח׳ בשבט תשפ״א 21.1.2021
מאת
צוות גלויה
על הערך והמשמעות של ייחוד רגע וחגיגתו במסגרת החיים הזוגיים, לצד הצעות והצגת אפשרויות לעשות כן.
ט"ו באב תש"ף 5.8.2020
מאת
צוות גלויה
מעמד הברית הוא מהטקסים העתיקים ביהדות. איך מעניקים לו עומק? וכיצד להעניק משמעות גם לברית הבת עם אלוהיה?
י״ח באייר תשפ״ג 9.5.2023
מאת
צוות גלויה
לקראת ל"ג בעומר המזוהה עם טקס החלאקה, מקובצות ברשומה שלפניכם המלצות למאמרים, שירים ותפילות מתוך המגזין, שיסייעו ביצירת טקס 'חלאקה' או 'תלאתה' משלכם.

אהבתם? מוזמנים לשתף

במילון המונחים של מגזין גלויה כבר ביקרת?

אל״ף בי״ת גלויה – האינדקס שיוביל אותך לנושאים נוספים
שנכתב עליהם במגזין.

גְּלוּיָה היא מגזין מקוון המתקיים כספריה צומחת ומטרתו לְדַבֵּר גְּלוּיוֹת עַל מָה שֶׁכָּמוּס באמצעות הנגשת ידע על זוגיות, הלכה ומיניות, מוגנוּת, טקסי חיים עבור שלבים שונים בחיי היחידאות והיחד. כל זאת לצד שירים, ראיונות אישיים, תפילות, מסות ופרוזה המעניקים שאר רוח בנוסף למאמרים שבאתר.
במגזין גלויה רשומות רבות מאת כותבות וכותבים מגוונים השותפים לקול הרחב במרחבי הדעת.

אפשר להתעדכן במה חדש בגלויה ובאגרות שנשלחו, לצד הקולות הקוראים למשלוח תכנים אל צוות המגזין.

תמיד אפשר לקרוא הַכֹּל מִכֹּל כֹּל ברצף.

Scroll to Top

תודה שנרשמת

קו מפריד גלויה

עכשיו אפשר לגלות לך עוד

אייקון קול קורא

קול קורא במגזין גלויה
׳גְּלוּיָה׳ מזמינה אתכם.ן לשלוח טקסטים ויצירות אחרות לגליון בנושא אירועי ה-7 באוקטובר. מה אפשר להגיש? איך עובד התהליך?
כל זאת ועוד – במרחק הקלקה מכם.

מגזין גלויה
אצלך במייל

קו מפריד גלויה

הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח מאמרים מהמגזין מפעם לפעם

הפניה נשלחה בהצלחה

קו מפריד גלויה

נחזור אליך בהקדם