"בָּעֲטָרָה שֶׁעִטְּרָה-לּוֹ אִמּוֹ בְּיוֹם חֲתֻנָּתוֹ וּבְיוֹם שִׂמְחַת לִבּוֹ"- המלצות קריאה למאורס במגזין גלויה

שבוע דינה לקראת שבת ׳וישלח׳:

אסופה דיגיטלית עם מאמרים, שירים ותפילות ותכנים על פגיעות מיניות ומוגנות

תפריט
תפריט

"בָּעֲטָרָה שֶׁעִטְּרָה-לּוֹ אִמּוֹ בְּיוֹם חֲתֻנָּתוֹ וּבְיוֹם שִׂמְחַת לִבּוֹ" – המלצות קריאה למאורס במגזין גלויה

י״ח באייר תשפ״ג 9.5.2023
קו מפריד גלויה

ברשומה הבאה קיבצנו מאמרים מרחבי המגזין, במטרה להקל על המאורס בכל קשת העיסוקים, הפנימיים והחיצוניים, שהתקופה הזו מזמנת: מהצעות לטקס אירוסין וחתונה, דרך ארגונים טכניים, הדרכת חתנים והסכם קדם נישואין, ועד תקשורת זוגית ומינית.

תקופת האירוסין היא תקופה מרגשת, של ציפייה לקראת רגע מיוחל אך גם לא נודע. זו תקופה שמתאפיינת בתקשורת זוגית ומשפחתית אינטנסיבית, ופעמים שמתרחש בה מפגש עם מחוזות חדשים ולא מוכרים, מהם טכניים ומהם מהותיים.
מצד אחד יש אירוע לארגן, בית למצוא וחיים משותפים לבנות, ומן הצד השני הלב מבקש גם זמן לעכל ולהבין, לבוא לחתונה ולתחילת החיים המשותפים מתוך שיר ותפילה.
במקביל להכנות הזוגיות ולשיח המתקיים תדיר סביב ציפיות משותפות לקראת טקס החתונה ולקראת החיים יחד, יש מקום להתבוננות פנימית גם של כל אחד מבני הזוג, להבין מהם הדברים המהותיים עבורכם בחתונה ובחיי הנישואין, ועם אילו מחשבות ותחושות אתם מגיעים אל המפגש הזה.
ברשומה הבאה קיבצנו מאמרים מרחבי המגזין, במטרה להקל על המאורס בכל קשת העיסוקים, הפנימיים והחיצוניים, שהתקופה הזו מזמנת: מהצעות לטקס אירוסין וחתונה, דרך ארגונים טכניים, הדרכת חתנים והסכם קדם נישואין, ועד תקשורת זוגית ומינית. חשוב לתת את הדעת על כך שמדובר במאגר גדול של ידע, שאפשר לשוב ולעיין בו ולקרוא בו טיפין טיפין, וכמובן שאין המטרה פה להעמיס על הדעת ועל הלב. היו קשובים לעצמכם, וזכרו שהכל בגדר המלצה.
אנו תקווה שהמאגר הזה יסייע ויאפשר מרחב נשימה והשראה לקראת החתונה הבאה עליכם לטובה!

על האירוסין ועל הקידושין

תקופת האירוסין היא תקופה של הכנה וציפייה לטקס שיבוא בסופה- החתונה, אך היא גם מתחילה בטקס אחר, רשמי יותר או פחות- האירוסין. כאן המקום להעמיק בטקסים הללו ובמשמעויותיהם: איך התפתחו והתעצבו עם השנים? מה הערכים המגולמים בהם? זוגות רבים רוצים גם לעצב את הטקס בצורה המתאימה ביותר לאופיים האישי והזוגי, וליצור טקס המשקף את אהבתם, כמו גם את תפיסת עולמם, ובכללה גם השוויון בין בני הזוג. במאמרים הבאים תוכלו למצוא גם הצעות וקווים מנחים לבניית טקס החתונה שלכם.

מחשבות ותפילות על הרווקים שניתן לשלב בטקס או בהתכוננות אליו

המלצת קריאה למאורס במגזין גלויה
צילום: Scott Webb

רוצה לקבל עדכונים ממגזין גלויה?

הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח אגרת עדכון מהמגזין מפעם לפעם

מנהגים סביב החתונה

התקופה שלקראת החתונה מלאה במנהגים, מסורתיים או שאינם מסורתיים, שמטרתם ללבות את ההתרגשות והאהבה, את ההתכווננות לקראת האירוע והפרק החדש שמתחיל, ואולי גם לעזור בהפלת האסימון שהדבר הגדול הזה באמת קורה. כאן תוכלו לקרוא על מנהגים רווחים לקראת החתונה, וכן על אירועי שבע הברכות שלאחריה. 

ארגונים והכנות לקראת החתונה

מעבר להתכוננות הרגשית והרוחנית לקראת החתונה, בפועל, תקופת האירוסין היא תקופה בה הזוג נדרש להפיק אירוע, למצוא מקום מגורים משותף ולעצב אותו. זו תקופה של המון ארגונים טכניים אל עבר האירוע המשמח והבית המיוחל, מהם משמחים ומרגשים, ומהם מעמיסים ומלחיצים.
כאן תוכלו למצוא עצות מעשיות ביחס לתכנון האירוע ולהבניית אופיה של התקופה:

תקשורת משפחתית

בתוך שלל הארגונים וההכנות, הטכניות והרגשיות, להורים של שני בני הזוג יש מקום מרכזי. לפעמים, זו הפעם הראשונה בה שתי המשפחות נפגשות, וזהו מאורע מרגש, אך עלול להיות גם מתוח. בעצם, קבלת ההחלטות עוברת (על פי רוב) דרך לפחות שישה אנשים, ומטבע הדברים- ישנן יותר אי הסכמות. כאן תוכלו לקרוא על תקשורת משפחתית סביב תקופת האירוסין ולאחריה, על ההזדמנויות והיופי שהקשר המורחב הזה מביא, וגם לקבל עצות איך לצלוח את התקופות המתוחות יותר:

המלצת קריאה למאורס במגזין גלויה
צילום: ian-schneider

הדרכה לקראת החתונה

בישראל, נדרשת כל אישה לעבור הדרכת כלות לפני חתונתה. לגברים, לעומת זאת, החובה הזאת אינה קיימת. עם זאת, ההדרכה לקראת החתונה חשובה מאוד בהכנה לקראת החיים הזוגיים, וגברים רבים מבקשים לעבור אותה מיוזמתם. תפקידה המסורתי של ההדרכה לקראת החתונה היא להקנות ידע וכלים באשר לעולם ההלכתי אליו נכנס הזוג הנשוי ואולי לספק מעין הדרכה פרקטית לקראת חיי האישות, אך בשנים האחרונות מתברר כי ההדרכה צריכה לכלול בתוכה גם שיח נרחב סביב גוף, מיניות ותקשורת זוגית.
כאן תוכלו לקרוא על הדרכת החתנים, על סוגי הדרכות שונים, וכן על עיצוב ההדרכה לקראת החתונה כך שתהיה מיטיבה ביותר עבור הזוג או היחידים הניגשים אליה:

הסכם קדם נישואין

זוגות רבים יותר ויותר מעוניינים לחתום על הסכם קדם נישואין, שבמרכזו עומדת הבקשה לשמור על הכבוד של שני בני הזוג, וחס וחלילה לא להגיע למצב של עגינות או של פגיעה אחד בשנייה במקרה שהנישואין עולים על שרטון. שדה הסכמי קדם הנישואין כיום הוא מגוון, ויש סוגי הסכמים שונים, וכלים משפטיים/ הלכתיים מגוונים שבאים לענות על המטרה שהזכרנו.
כאן תוכלו לקרוא על חשיבותם של הסכמי קדם הנישואין, לעשות סדר בסוגי ההסכמים השונים ולקרוא בפירוט על חלקם:

המלצת קריאה למאורס במגזין גלויה
צילום: ראובן בן חיים. עיצוב פרחים: Bee Design & Productions

למידה והעמקה על גוף ומיניות

בתקופת האירוסין עומדים בני הזוג רגע לפני הכניסה לחיים זוגיים, ואלה מסמנים גם את כניסתם לחיי אישות. אולם, חשוב להדגיש כי חיי מיניות לא מתחילים רק עם המפגש המיני הזוגי. כל אחד מגיע אל המיניות הזוגית עם תחושותיו, תפיסותיו וחוויותיו. זהו זמן מעולה להתבונן פנימה ולהעמיק בגוף ובמיניות שלך עצמך, גם מחוץ להקשר זוגי.
כאן תוכלו לקרוא על גוף ועל מיניות גברית:

בהמשך לזה, המפגש הזוגי מתאפשר מתוך חיבור, הקשבה והבנה של חוויית הצד השני, של האישה . כמובן שקריאת מאמרים לא מחליפה שיח ממקור ראשון ואין הדברים זהים אצל כל אישה, ותמיד כדאי לשאול ולהקשיב. אך בתור מבוא, כאן תוכלו לקרוא על גוף ועל מיניות נשית:

עם החתונה נפתח גם השער אל חיי אישות משותפים. שדה זה מכיל בתוכו פוטנציאל לעונג, אהבה וחיבור עמוק בין בני הזוג. כמו כל דבר חדש- לפעמים לוקח זמן ללמוד אותו, וכשמדובר במיניות, ובמיניות זוגית בפרט- זוהי למידה משמחת הנמשכת חיים שלמים. כאן תוכלו לקרוא על יחסי אישות על רבדיהם השונים, השמחה והמורכבות, וכן על הלכות נידה ואיך אלו משתלבות בחיים הזוגיים:

המלצת קריאה למאורס במגזין גלויה
צילום: Everton Vila

כלים לתקשורת זוגית

בתקופת האירוסין נושאים בני הזוג את עיניהם אל חייהם הזוגיים המשותפים, שאמנם לא מתחילים בחתונה, אך עוברים תמורה משמעותית עם הגיעה. תקשורת מתוך אמפתיה, הקשבה, פתיחות והתחשבות, תעזור לבסס מערכת יחסים מלאה באהבה ובבטחון, ולצלוח אתגרים בדרך.
כאן תוכלו לקרוא מאמרים העוסקים בתקשורת זוגית, על קונפליקטים שיכולים לעלות בחיים המשותפים ועל כלים לצליחתם:

רוצה לקבל עדכונים ממגזין גלויה?

הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח אגרת עדכון מהמגזין מפעם לפעם

כתיבה ועריכה משותפת (בהווה) של חברות.י צוות מגזין גלויה: יותם פוגלפלג בר-און,  תפארת גולדפרדעדן לויטה ואודיה גולדשמידט-אלחדד.

צוות פיתוח תכני פרוייקט דינה ה׳תשפ״ה: הרבנית שרה סגל-כץ, יותם פוגל, עדן לויטה, אבישג עמית שפירא, מיכל ברגמן.

חברות הצוות בעבר: ליאור שפירא, מאיה מזרחי, חורש אל-עמי, יהודית קגן, רינה איבלמן, מרב למברגר, נעה איזנברג ורחל רז.

לקריאה מורחבת על חברות הצוות בהווה ובעבר, ועל השותפות הכוללת בעמל שבקדמת מגזין גלויה ומאחורי הקלעים – היכנסו>>
לקריאת תודות לכל מי שנתנו ונותנים רוח גבית לאתר – היכנסו>>
להמלצות קריאה במגזין גלויה שהצוות מציע מעת לעת – היכנסו>>

פוסטים נוספים מאת צוות גלויה

ט"ז בכסלו תשפ"ד 29.11.2023
גלויה מראיינת את
הרבה ענת שרבט
שיחה גלויית עיניים עם הרבה ד"ר ענת שרבט על פעילותה עם משפחות החטופים, על יהדות התפוצות חוסן קהילתי בזמן משובש
מאת
צוות גלויה
בין אם מעגל השנה הוא שמביא אותנו לציין סגירה או פתיחה של שערים בחיינו, בין אם אירועי חיים אחרים מעלים זאת - שינויים והתחלות חדשות, הם חלק מהשגרה (גם אם הם מייצגים שבירה של השגרה, לעיתים). נשמח במאמרים, שירים ותפילות המתייחסים למפגש שבין שינוי להתחלה, וגם בין שינוי לסוף.
ט"ו בתמוז תש"ף 7.7.2020
מאת
צוות גלויה
בדברי ימיה של האנטומיה המינית סבל הדגדגן מיחס של התעלמות, זלזול וחוסר הבנה מתמשך. מעבר להצעת מגזין גלויה לכנות את האיבר בשם ״עינוגית״, מונגש כאן תרגום לעברית של סרטון מקצועית בנושא.
י״ז בכסלו ה׳תשפ״ד 30.11.2023
טקס התייצבות לצד דינה, מאת
גלויה, ברית אמונים וקהילת ציון
שירה, תפילות, מחשבות וכוונת הלב האגודים בחוברת שליוותה את ההתכנסות שהתרחשה ביום חמישי, י״ז בכסלו ה׳תשפ״ד 30.11.2023 ערב שבת וישלח. בלילה שלמחרת שוחררו החטופות והחטופים הראשונים. ומכוות האש - לא פגה. והלב - עוד לא נרגע. התכנסות זו באה לחזק כל נפגעת ונפגע מתקיפה מינית. בכל זמן. וגם במתקפת השבעה באוקטובר. כך הבענו את דאגתנו, כך שלחנו את תמיכתנו ואהבתנו.
ח' בשבט תשפ"א 21.1.2021
מאת
צוות גלויה
מה חדש במגזין גלויה? סקירה של כל התכנים החדשים שעלו לאחרונה למגזין גלויה בנושאים מגוונים: זוגיות, הלכה, מיניות, ספרות ורוח, טקסי חיים, בריאות ותברואה.
כ״ח באלול התשפ״ג 14.9.2023
גלויה מראיינת את
אורי פרץ
שיחה גלוית עיניים עם המשורר אורי פרץ על תהליך ההתפתחות שלו כמשורר, הבחירה לכתוב בלשון נקבה, ועל העבודה שלו כמטפל.

אהבתם? מוזמנים לשתף

במילון המונחים של מגזין גלויה כבר ביקרת?

אל״ף בי״ת גלויה – האינדקס שיוביל אותך לנושאים נוספים
שנכתב עליהם במגזין.

גְּלוּיָה היא מגזין מקוון המתקיים כספריה צומחת ומטרתו לְדַבֵּר גְּלוּיוֹת עַל מָה שֶׁכָּמוּס באמצעות הנגשת ידע על זוגיות, הלכה ומיניות, מוגנוּת, טקסי חיים עבור שלבים שונים בחיי היחידאות והיחד. כל זאת לצד שירים, ראיונות אישיים, תפילות, מסות ופרוזה המעניקים שאר רוח בנוסף למאמרים שבאתר.
במגזין גלויה רשומות רבות מאת כותבות וכותבים מגוונים השותפים לקול הרחב במרחבי הדעת.

אפשר להתעדכן במה חדש בגלויה ובאגרות שנשלחו, לצד הקולות הקוראים למשלוח תכנים אל צוות המגזין.

תמיד אפשר לקרוא הַכֹּל מִכֹּל כֹּל ברצף.

Scroll to Top

תודה שנרשמת

קו מפריד גלויה

עכשיו אפשר לגלות לך עוד

ז׳-י״ג בכסלו ה׳תשפ״ה 8-14.12.2024

שבוע דינה,
לקראת פרשת ׳וישלח׳

שבוע מוּדעוּת לפגיעוֹת מיניוֹת ולצורך במוּגנוּת

אייקון קול קורא

קול קורא במגזין גלויה
׳גְּלוּיָה׳ מזמינה אתכם.ן לשלוח טקסטים ויצירות אחרות לגליון בנושא אירועי ה-7 באוקטובר. מה אפשר להגיש? איך עובד התהליך?
כל זאת ועוד – במרחק הקלקה מכם.

הפניה נשלחה בהצלחה

קו מפריד גלויה

נחזור אליך בהקדם