10 עצות לתקשורת עם ההורים בתקופת תכנון החתונה - מגזין גלויה
תפריט
תפריט

10 עצות לתקשורת עם ההורים בתקופת תכנון החתונה

י' בכסלו תש"ף 8.12.2019
קו מפריד גלויה

רבות כבר נכתב כאן על תקופת האירוסין הלחוצה ורכבת ההרים הרגשית, בעיקר בכל הנוגע לתכנון החתונה. לא זו בלבד שעליכם להפיק אירוע תוך זמן קצר, אתם רוצים שהוא יהיה מושלם. תוסיפו לזה את ההתרגשות העצומה שלכם ואת חילוקי הדעות והבדלי ההשקפות ביניכם – וכבר יש מתח לא מועט. 

שלושה זוגות, שש דעות (לפחות)

עכשיו, הכניסו פנימה אל הקלחת עוד שני זוגות – את ההורים שלך, ואת ההורים שלו (ולפעמים גם בני זוג של ההורים). מה קיבלנו? חגיגה. שני זוגות הורים לחוצים, שעד לפני רגע לא הכירו אלו את אלו, ועכשיו כולם ביחד צריכים להגיע להחלטות משותפות בנוגע לחתונה שלכם. כמה מוזמנים, באיזה אזור ואולם (או גן אירועים) היא תתרחש, מה יהיה התפריט, כיצד יראו ההזמנות ואפילו איך ילוו אתכם לחופה. גם החלטות פשוטות יכולות להפוך למורכבות במיוחד כשמדובר בשישה אנשים שצריכים לקבל החלטה גורפת.

הפקת חתונה ויחסים עם ההורים - הרבנית שרה סגל-כץ Rabbanit Sarah Segal-Katz
צילום: Tyler Nix

נכניס לתוך סיר הלחץ המבעבע גם את הרצון שלך שההורים שלך ושלו יסתדרו, את הצורך שלך לרצות את הורייך, ושלו לרצות את הוריו, את שיקולי התקציב ואת הקושי לקבל עוד קולות עם רצונות ודרישות משל עצמם. 

אז הנה כמה עצות שעשויות להקל עליכם ולמנוע פיצוץ, חלילה, כדי שתגיעו לחתונה שמחים והיחסים עם ההורים בתקופת תכנון החתונה ויהיו כמה שיותר נעימים לכל הצדדים:

יחסי הורים

1. גם ההורים הם בני אדם
תקופת האירוסין היא תקופה לחוצה, ולפעמים הלחץ מתפוצץ דווקא על ההורים. היו מודעים לכך שאתם דרוכים יותר וסבלניים פחות, ושיכול להיות שגם ההורים שלכם לחוצים ועצבניים. ארגון חתונה עשוי להצריך יותר סבלנות וסלחנות כלפי ההורים משיש לכם מבדרך כלל.

2. תנו להורים לדבר ביניהם
נכון, עד לא מזמן הם לא הכירו, ובכל זאת… הם אנשים מבוגרים ויכולים להסתדר נהדר בכוחות עצמם. אז, תנו להם קצת מרווח נשימה ותאמינו בהם. אל תיכנסו כמתווכים ביניהם לבין הוריו של בן הזוג, זה רק יגרום לטלפון שבור, למתחים ולמריבות. תנו להם לדבר ביניהם ולהחליט, ולא בהכרח כדאי שהם ישתפו אתכם בכל מה שקורה בשיחה הזאת. זה שלהם.

קשר עם ההורים ותכנון חתונה - הרבנית שרה סגל-כץ Rabbanit Sarah Segal-Katz
צילום: Mael BALLAND

תיאום ציפיות וקבלת החלטות עם ההורים

3. הפרדת רשויות
יש דברים שההורים שלך יעדיפו להגיד רק לך ולא לשניכם. יש דברים שלהורים שלו יהיה נוח יותר לסגור מולו כשאת לא בחדר. אתם אמנם הופכים לתא משפחתי אחד, אבל אתם עדיין שני אנשים שונים ורק את אחד מכם ההורים שלך גידלו. יש נושאים (בעיקר כלכליים, רגישים או שנויים במחלוקת) בהם הפרדת הרשויות מאפשרת להורים לדבר יותר בחופשיות ובנוח. זה לא נגד בני הזוג שלכם, זה בעד ההורים שלכם. את העדכונים וההתייעצות הזוגית אתם יכולים לעשות ביחד אחרי השיחה הנפרדת.

4. תקשיבו להם, תשאלו מה הם רוצים
נכון, עד עכשיו הייתם רק שניכם, את והוא. אבל עכשיו נכנסו למשוואה גם ההורים ואין מנוס מלהכיר בכך. לא תמיד זה פשוט – כי אתם מרגישים שהאירוע כולו ממוקד בכם (מן הסתם), אבל דווקא בגלל זה חשוב שתעבדו על המידות ותזוזו קצת הצידה… תנו מקום להורים. תנו להם לייעץ לכם מנסיונם, בטח אם הם כבר חיתנו אחים או ראו איך חברים וקרובים מחתנים את הילדים שלהם. שאלו את ההורים כיצד הם רואים את אירוע חתונה, מה חשוב להם ומה ישמח אותם. אתם לא חייבים לקבל את הכל, אבל תקשורת טובה מתחילה בהקשבה. כנראה שהם מתרגשים שהם מחתנים אתכם כמעט כמו שאתם מרגישים שאתם מתחתנים.

5. דברו איתם, תגידו מה אתם רוצים
מהצד השני, אם אתם המפיקים העיקריים של החתונה שלכם ולא הם – ככל שתהיו פתוחים יותר עם ההורים ותספרו להם מה התוכניות, מהם הקשיים או האתגרים, תשתפו אותם בלבטים ובאפשרויות השונות – כך יהיה טוב יותר. תאמו עם ההורים לגביי הראייה שלכם את האירוע: מה אתם רוצים ומהם הדברים שחשובים לכם.

רוצה לקבל עדכונים ממגזין גלויה?

הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח אגרת עדכון מהמגזין מפעם לפעם

הפקת חתונה וקשר עם ההורים - הרבנית שרה סגל-כץ Rabbanit Sarah Segal-Katz
צילום: Priscilla Du Preez

מחלוקות עם ההורים בתכנון חתונה

6. אל תתפרצו לדלתות פתוחות
בתוך השיח עם ההורים ובתכנון החתונה יש לכם קוים אדומים או דברים שאתם רוצים או לא רוצים שיקרו בחתונה שלכם. לא בטוח שלהורים שלכם יש העדפות בתחומים האלה, ואם יש – לא בטוח שהן נחרצות כמו ההעדפות שלכם. רוח קרב מצידכם תזמן רוח קרב מהצד הנגדי. יכול להיות שלא כדאי להניח על השולחן את הקוים האדומים שלכם בנחרצות ועם רוח קרב, אלא לציין את ההעדפות בתחומים האלו בנינוחות. בדרך כלל תופתעו לטובה.

7. תהיו גמישים ואל תשברו את הכלים
נכון, תמיד רצית חתונה קטנה, ועכשיו ההורים מתעקשים להזמין את כל המשפחה, המשרד, השכונה ובית הכנסת, ובקיצור – לפחות 650 איש. קחי נשימה עמוקה, נסי להסביר להם מה רצית ומדוע זה חשוב לך, קחי בחשבון שגם להורים יש עולם שלם של העדפות ופוליטיקות וציפיות חברתיות – ותגיעו לפשרה. לא משנה מה, אל תשברו את הכלים. זה לא שווה את זה. 

8. הביעו דעה אחידה
חלק גדול מהמתח של ההורים הוא סביב השינוי האדיר בחיים שלכם ובחיי המשפחה. כדי להוריד ממפלס הלחץ חשוב שתשדרו רוגע, זוגיות טובה ואחידות. תנו להורים להרגיש שאתם עושים את ההחלטה הנכונה. כך, הם ישנו טוב יותר בלילה ויהיה הרבה יותר קל לקבל החלטות משותפות. אם עוד לא קיבלתם החלטה בתחום מסוים, או אם יש מחלוקת והנושא עולה מול ההורים – תגידו להם שתתייעצו על זה.

יחסים עם ההורים כשמארגנים חתונה - הרבנית שרה סגל-כץ Rabbanit Sarah Segal-Katz
צילום: תמר הרצברג-שוסיוב

הכרת הטוב כלפי ההורים

9. תמיכה כספית
יש שאצלם נהוג שההורים מממנים את החתונה כולה, יש שאצלם נהוג לקבל מההורים את כל מכשירי החשמל של הבית, ויש כאלה שמשלמים בעצמם על החתונה (בהלוואה) על חשבון כספי המתנות ללא עזרה מההורים. לפעמים המצב הכלכלי של המשפחה משתנה בין חתונות של אחים. לפעמים ההורים יכולים לעזור ולפעמים קשה להם, ובדרך כלל יש צד שיכול לתת יותר מהצד השני. אם אתם מרגישים שיש לכם יותר מדי הוצאות לקראת החתונה וחוששים לחרוג מהתקציב, אתם מוזמנים לקרוא את הטיפים לחסכון כלכלי בתכנון חתונה. קחו בחשבון שכל עזרה שתקבלו מההורים, בתמיכה, בארגון או בממון, היא עזרה מבורכת. הורים רבים נותנים ברצון, אבל ההורים שלכם לא חייבים לכם שום דבר. 

10. אל תשכחו להודות
זאת כבר עצה ליום החתונה עצמו, או לימים שאחרי, אבל כדאי להכיר אותה בתקופת האירוסין: חשוב שתזכרו להודות להורים ולהיות מלאי הכרת תודה על כל התמיכה ומה שהם בוחרים להעניק לכם. ההורים השתתפו במימון, הם הכילו אתכם, הם דיברו, תיאמו, עשו, התגמשו, הכניסו אנשים חדשים למשפחה. כשאתם נושאים דברים, למשל בכסא הכלה, אחרי החופה או בשבע הברכות – אל תשכחו להודות להם. 

החתונה שלכם היא אירוע חד פעמי שהוא אות הפתיחה לחיים שלמים. לעיתים ישנה נטייה להעמיס על הערב היחיד הזה את התקווה הגדולה לחיי זוגיות טובים ומאושרים. 

עבור ההורים שלנו, לעומת זאת, הערב הזה מסמל גם את סופה של תקופה. עבור הורים רבים, החתונה היא אירוע משמח עם ניחוח של פרידה וכאב. לעיתים ישנן גם חששות כלפי העתיד, מלווים בתפילות לזוגיות מיטיבה ומשמחת. באופן טבעי, חוויות החיים שלהם, הטובות יותר והטובות פחות, משליכות על יחסם לחתונה וכלפי העתיד, ומערכת היחסים שלהם איתכם, עם בני הזוג ועם הוריהם שלהם משפיעה גם היא על מערכת היחסים שלכם. זכרו שעבור ההורים שלכם, החתונה היא נקודת ציון חשובה שלעיתים גם משמשת כציון דרך כלפי עצמם וכלפי הסביבה שלהם. זהו אירוע בעל חשיבות רבה גם עבורם וחשוב לזכור לתת להם מקום בתוכו. 

המלצות לקריאה נוספת במגזין גלויה:


כלות וזוגות ממליצים על מרכז גלויה

קו מפריד גלויה

לקריאה נוספת על 

כתיבה ועריכה משותפת (בהווה) של חברות.י צוות מגזין גלויה: יותם פוגלפלג בר-און, רחל רזחורש אל-עמיתפארת גולדפרדעדן לויטה ואודיה גולדשמידט-אלחדד.

לקריאה מורחבת על חברות הצוות בהווה ובעבר, ועל השותפות הכוללת בעמל שבקדמת מגזין גלויה ומאחורי הקלעים – היכנסו>>
לקריאת תודות לכל מי שנתנו ונותנים רוח גבית לאתר – היכנסו>>
להמלצות קריאה במגזין גלויה שהצוות מציע מעת לעת – היכנסו>>

פוסטים נוספים מאת צוות גלויה

כ"ב בניסן תש"ף, 16.4.2020
מאת
צוות גלויה
⏱️ 2 דקות קריאה
לא יודעים מאיפה להתחיל? רוצים להבין מה הולך פה? קיבצנו לכם מאמרים בנושא נישואין לתחילת הקריאה במגזין
כ״ה בכסלו תשפ״ד 8.12.2023
מאת
צוות גלויה
תפילות, שירים וראיונות שהתפרסמו במגזין גלויה מתוך תקווה בתקופה עצובה.
כ"ט בניסן תש"ף 23.4.2020
מאת
צוות גלויה
מיתוסים רבים נקשרו בקרום הבתולין ורבים לא יודעים להבחין בין עובדות לסיפורים. נשים רבות יודעות כיצד הוא נראה לא מדברות עליו כלל.
ח׳ בשבט תשפ״א 21.1.2021
מאת
צוות גלויה
על אופייה ומסגרתה של ברכת הכלה, התוכן העומד במרכזה ודרך עיצובה, לצד הצעות לברכות מקוריות והזמנה לעיון במאגר הברכות במגזין.
כ״ג באייר תשפ״ב 24.5.2022
גלויה מראיינת את
הרבנית רחל ריינפלד-וכטפוגל
שיחה עם הרבנית רחל ריינפלד-וכטפוגל על עשיה במרחב ההלכתי עם כלים מתחום הליווי הרוחני והנחיית קבוצות
י"ח במרחשוון תשפ"א 5.11.2020
מאת
צוות גלויה
מה חדש במגזין גלויה? - י"ח בחשון תשפ"א: סקירה של המאמרים, השירים והתפילות שהתחדשו במגזין גלויה בחודש חשון תשפ״א.

אהבתם? מוזמנים לשתף

במילון המונחים של מגזין גלויה כבר ביקרת?

אל״ף בי״ת גלויה – האינדקס שיוביל אותך לנושאים נוספים
שנכתב עליהם במגזין.

גְּלוּיָה היא מגזין מקוון המתקיים כספריה צומחת ומטרתו לְדַבֵּר גְּלוּיוֹת עַל מָה שֶׁכָּמוּס באמצעות הנגשת ידע על זוגיות, הלכה ומיניות, מוגנוּת, טקסי חיים עבור שלבים שונים בחיי היחידאות והיחד. כל זאת לצד שירים, ראיונות אישיים, תפילות, מסות ופרוזה המעניקים שאר רוח בנוסף למאמרים שבאתר.
במגזין גלויה רשומות רבות מאת כותבות וכותבים מגוונים השותפים לקול הרחב במרחבי הדעת.

אפשר להתעדכן במה חדש בגלויה ובאגרות שנשלחו, לצד הקולות הקוראים למשלוח תכנים אל צוות המגזין.

תמיד אפשר לקרוא הַכֹּל מִכֹּל כֹּל ברצף.

Scroll to Top

תודה שנרשמת

קו מפריד גלויה

עכשיו אפשר לגלות לך עוד

אייקון קול קורא

קול קורא במגזין גלויה
׳גְּלוּיָה׳ מזמינה אתכם.ן לשלוח טקסטים ויצירות אחרות לגליון בנושא אירועי ה-7 באוקטובר. מה אפשר להגיש? איך עובד התהליך?
כל זאת ועוד – במרחק הקלקה מכם.

מגזין גלויה
אצלך במייל

קו מפריד גלויה

הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח מאמרים מהמגזין מפעם לפעם

הפניה נשלחה בהצלחה

קו מפריד גלויה

נחזור אליך בהקדם