מקורות ללימוד ועיון בסיפור דינה - פרשת 'וישלח' - מגזין גלויה
תפריט
תפריט

״עַל זֶה הָיָה דָוֶה לִבֵּנוּ עַל אֵלֶּה חָשְׁכוּ עֵינֵינוּ״ (איכה ה׳, י״ז)
בעקבות ההתרחשויות הכואבות ומעוררות האימה בימים אלו, נאספים אל המגזין שירים, תפילות וכתיבה אישית הנכתבים בעקבות ה-7 באוקטובר 2023 נוכח ההתמודדות בעקבות התקיפה ולאורך ימות המלחמה. גם ראיונות אישיים, מתוך הכאב הגדול מתפרסמים מעת לעת.
אפשר גם לקרוא בתכנים ותיקים יותר באתר שעשויים להעניק בזמן הזה שפה וכלים להתמודדות. מוזמנות.ים לקרוא על ליווי רוחני, אבלות, יתמות, קושי, חוויה של חסרון ואמונה.
בתקווה שנתבשר בבשורות טובות! 

מקורות ללימוד ועיון בסיפור דינה – פרשת 'וישלח'

י"ג בכסלו תשפ"ד 26.11.2023
קו מפריד גלויה

אזהרת טריגר

Trigger Warning

התוכן שלפניך עשוי להיות קשה לקריאה ומעורר רגשות של עצב וכאב.
אפשר לבחור לדלג ואפשר לבחור לעצור באמצע הקריאה.
מומלץ להקשיב לעצמך בזמן הזה.

סיפור דינה בת יעקב ולאה, המופיע בפרשת 'וישלח' בספר בראשית, פרק ל"ד, הינו טקסט מקראי שמעמת את קהל הקוראים והלומדים עם תוכן מורכב וסוגיות שאינן קלות לעיכול. למרות הקושי וליתר דיוק, דווקא בגלל הסוגיות העולות מתוך הטקסט – פגיעה מינית, אלימות וכפייה – חובה עלינו כפרטים וכקהילות לדרוש ולקיים דיון ולימוד בסיפור זה מתוך תפיסת אחריות חברתית ושאיפה לתיקון. 

המציאות הפרשנית והחברתית הביאה עימה שפע של מקורות העומדים לרשותינו בבואנו ללמוד, לקיים דיון ולדרוש בסיפורה של דינה והסוגיות העולות מן הסיפור. לפניכם הצעה למספר מקורות מסוגים שונים שיעזרו לכן.ם בבואכן.ם לגשת אל לימוד הטקסט או לבנות דיון ביחס לסוגיות הקשות המופיעות בו. 
חשוב להדגיש, כי מדובר רק במדגם מייצג וכי יש אינספור מקורות וטקסטים רלוונטיים. המטרה ברשומה אינפורמטיבית זו היא להנגיש בצורה מהירה ופשוטה מאגר מגוון של מקורות עבור אלו המבקשים.ות ללמוד וללמד, לדון ולקיים שיח משמעותי, להיפגש עם התוכן המורכב הקיים בטקסט ואף לקיים טקסים או תפילות לשם התמודדות ותיקון קהילתי ו/או אישי.

הרשומה מחולקת לתכנים ומקורות רבים מחוץ לגבולות מגזין גלויה וכן לתכנים ומקורות אשר פורסמו במגזין, והיא מסודרת על פי סוגי התכנים ואופיים.

מגזין גלויה - מקורות ללימוד על סיפור דינה
צילום: חורש אל עמי

תכנים חוץ-גלויה

מקורות ראשוניים:

את פסוקי הפשט לצד גישה לפרשנות מסורתית, דיוני התלמוד, אגדות ומדרשים על בראשית, פרק ל"ד, ניתן למצוא בבת אחת באתר ספריא. על מנת להציג את הפירושים והמקורות השונים, יש ללחוץ על הפס' הנבחר ובצד שמאל יופיע חלון צידי שבו ניתן לבחור את הפרשן / המקור הרצוי. אתר ספריא מציע גם מקורות ופירושים מודרניים.

תכני קבוצת 'בנות דינה' של התנועה הרפורמית, אשר הביאו לידי ציון 'שבת דינה':

"בנות דינה" היא קבוצת חשיבה ופעולה של רבות רפורמיות, אל מול מציאות של אונס, פגיעה מינית וגילוי עריות בחברה הישראלית.

  • דרשות למעשה דינה 
    "מעשה דינה הוא שמו של האונס הראשון בתנ"ך של דינה ביתם של יעקב ולאה. דינה מתאהבת במי שאנס אותה, אך אחיה נוקמים את פגיעתה באלימות קשה. הסיפור הזה מעלה שאלות רבות וקשות על מקומן של נשים בתנ"ך ורבות התנועה הרפורמית מבארות אותו ומאירות את צדדיו החשוכים."
  • אסופת קריאה, תפילה וטקס ליום המאבק הבינלאומי באלימות כלפי נשים – 25 בנובמבר
    אסופה זו, מאת "בנות דינה", באה "לתת מענה דתי ורוחני אל מול מציאות שבה קיימת אלימות מתמשכת כלפי נשים בחברה שלנו ובעולמנו. האסופה מחולקת שערים – שערים, כל שער והדגשים שלו…"

מאמרים:

  • אינוס נשים פנויות: בין חז"ל לרמב"ם / רונית עיר-שי (שנתון המשפט העברי, כרך 28, ינואר 2016) –
    "מאמר זה מוקדש לניתוח עמדות חז"ל והרמב"ם בנוגע להבנת המעמד המשפטי של עוולת האינוס של נשים פנויות, על רקע מהלכים פרשניים של חז"ל לפרשות האונס והמפתה במקרא
  • צורתו הסופית של סיפור אונס דינה לאור ביקורת הנוסח והעריכה / דוד פרנקל (שנתון לחקר המקרא והמזרח הקדום, כה [תשע"ז], עמ' 13–57) –
    במאמר זה המחבר מבקש לתרום לדיון המתמשך בסיפור דינה בשתי דרכים: השבת ביקורת הנוסח לתוך הדיון הספרותי וכן והוספה לדיון ניתוח דיאכרוני של הטקסט.
  • פרשת דינה או אונס חמור / רוני מגידוב, מיזם התנ"ך של מכון הרטמן –
    "הטקסט המקראי עשיר והמציאות האנושית המתוארת בו מורכבת. לא פעם נמצא עצמנו מתלבטים בפרשנות, הערכה ושיפוט שאינם חד משמעיים. פעמים תהיה ההתלבטות מתוך המורכבות המצויה בסיפור, ופעמים מתוך עימות של נורמות הסיפור עם אלה המקובלות בימינו. דרכי הוראה המאפשרות העלאת האפשרויות השונות, תוך הקפדה על דיוק, רגישות לכתובים, הבנתם בתוך הקשרם ועל רקע תקופתם – הן אלה שיכולו לעורר את מעורבות הלומדים ושיח סוער ומשמעותי עם הכתוב."
  • מי הקורבן בסיפור דינה? / אליסון ג'וסף, מגזין התורה –
    "איננו יכולים לתאר לעצמנו אף קורבן פרט לדינה, אך האם כך רואה זאת התורה? ומה חשבו חז"ל? הבנת סיפורה של דינה והתקבלותו בהקשר היסטורי יכולה לסייע לנו להתבונן בתפקידן של נשים בישראל העתיקה ובמשמעותה של אלימות מינית בחברה פטריארכלית."
  • מעוות (לא) יוכל לתקון? — אונס דינה כסיפור עגנוני מודרני /  יפה בניה, נאמני תורה ועבודה (דעות 38, אוגוסט 2008) –
    "פרשת דינה חרותה בזיכרון הקולקטיבי שלנו כסיפור קשה של אונס ברוטלי ושל נקמה ברוטלית לא פחות; סיפור של אלימות גברית נגד אישה… הסיפור הוא במובהק סיפור של גברים. דינה איננה אלא אובייקט בסיפור הזה; אובייקט של האונס הגורר את נקמת האחים, ואובייקט בעולם גברי שבו העניינים מנוהלים בלא שקולה יישמע או יישאל, שבו נוכחותה היא סוג של היעדרות;… והיא אובייקט גם בעולם הסיפורי, שהוא עולמם של האחים, ושל האב, ושל שכם (הם המדברים בו ופועלים בו), ושל המספר; ורק קולה של דינה נעדר ממנו ואיננו נשמע, והיא אינה פועלת אלא נפעלת, על אף שלמעשה מדובר בה, קודם-כל בה – מי שחוותה את התוקפנות הגברית גם בחוץ, בצאתה לראות בבנות הארץ, וגם בביתה פנימה."
  • "ותדבק נפשו": על הפך באמנון לתמר אחר ששכב אותה / ד"ר גילי זיוון, מרכז הרצוג ליהדות מחברת –
    "נושאים רבים מזמן לנו פרק קשה זה, כמו, ההתמודדות המוסרית עם מעשי שמעון ולוי, שאלות על תיפקודו של יעקב אבי המשפחה, שתיקתה (או השתקת קולה) של דינה ואחרות. בחרתי להפנות את הזרקור הפעם, דווקא לראשיתו של הפרק, לתהפוכות יחסו של שכם בן חמור לדינה בת יעקב."
  • פגיעה מינית על פי ההלכה / הרב דוד והרב אברהם סתיו (צהר מג, תשע"ט) –
    "אחד הנושאים הבוערים כיום בעולם המערבי בכלל, ובישראל בפרט, הוא נושא ההטרדות המיניות והפגיעות המיניות… דמויות רבניות וגופים תורניים (כגון פורום תקנה) עושים רבות לשם טיפול בנגעים אלה אך קולה של ההלכה לגביהם אינו נשמע כל כך בשיח הציבורי. במאמר זה נבקש לבחון את יחסה העקרוני של התורה להתנהלות מינית פוגענית."
  • פרשת וישלח: "שִׁמְע֨וֹן וְלֵוִ֜י אֲחֵ֤י דִינָה֙" / הרב אלחנן סמט, בית המדרש הוירטואלי שליד ישיבת הר עציון –
    "קריאה פשטנית של הסיפור רואה בו אולי תיאור של 'מלחמת בני אור (- בני יעקב) בבני חושך (- חמור ושכם ואנשי עירם)', אולם קריאה מעמיקה יותר שלו תגלה קשיים שונים, ותבחין בדקויות שהקריאה השטחית דילגה על פניהם. אז יגלה הקורא המְ עיין, כי המציאות המתוארת בסיפור, כמו שבדרך כלל גם זו שמחוץ לסיפור, אינה מורכבת מצבעי שחור ולבן בלבד, אלא מגוונים שונים של אפור"
מקורות ללימוד - פרשת וישלח - מגזין גלויה
צילום: Josep Martins

רוצה לקבל עדכונים ממגזין גלויה?

הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח אגרת עדכון מהמגזין מפעם לפעם

כתבות וטורי דעה קצרים:

  • סיפורה הטראגי של דינה / מלכי בן-ימין טפרברג, מקור ראשון –
    "הסיפור של דינה בפרשת וישלח הוא סיפור על שתיקה והשתקה. לאורך כל הסיפור דמותה של דינה נותרת חסרת קול, אך שתי הפעולות שהיא כן נוקטת- ראייה ויציאה- קוראות תגר על החברה בתוכה היא חיה".
  • השתקה, האשמה ורצח אופי: כך התרבות היהודית העבירה את דינה אונס שני / פרופ' רוחמה וייס, YNET –
    "כשאתם שואלים אותנו 'למה נזכרת רק עכשיו', 'מה לבשת' או 'למה לא ברחת', תיזכרו בדינה: בשם שהמספר המקראי נתן לה, באנס, באבא ובאחים שסחרו בה, בתואר 'זונה' שצורף לשמה, בסיפורים הגסים ובדיחות המילואימניקים שסיפרו עליה. אחרי שתיזכרו בכל אלה תאמרו: 'אחותנו את', 'מאמינים ומאמינות לך'".
  • אונס דינה: את לא אשמה / אהובה יצחק עמרם, סרוגים –
    "דינה היא כלי משחק במלחמה של שלטון גברי. כמו בכל סיפור במקרא, גם כאן יש מסר לדעתי, המסר הוא ביקורת על החברה, על המשטר הפטריארכלי המנצל את עליונותו מבלי להתייחס לצרכי הפרט והחלש".
  • גזר דינה: הנאנסת שקולה לא נשמע / שהרה בלאו, YNET –
    "אמא שלה חרצה את דינה כשנולדה, והנבואה הגשימה את עצמה באונס ברוטאלי שהסתיים בתשוקה של האנס לשאת את "הילדה". זה נגמר בטבח ובהרבה דיבורים של גברים. רק קולה של דינה נאלם, עד שקם השבט ה-13. מסע אישי בעקבות הנשים החכמות שלנו".
  • אין לי ממה להתבייש / נועה שורק, בית אביחי –
    "אחד האתגרים הגדולים של קורבנות תקיפה מינית הוא להגיע להבנה הפנימית שהם לא אשמים. זה גם מה ששמואל מוניץ מבקש לעשות בשירו החושפני והאמיץ. נועה שורק מציגה את פרשת 'וישלח' ואת הטרגדיה שלה: אונס דינה."

פודקאסטים ושמע:

מגזין גלויה - ללמוד ולדון בסיפור דינה פרשת וישלח
צילום: שרה סגל-כץ

תכנים מתוך מגזין גלויה

מאמרים ורשומות:

  • להטות שכם אל דינה: רשומה לקראת פרשת 'וישלח' וסיפור פגיעתה של דינה / צוות גלויה
    "בעת הזו, על כל מכאוביה, אנחנו מבקשות ומבקשים להטות שכם אל דינה ולעמוד לצדה. מוטלת עלינו החובה לקריאה פרשנית שמכירה בקולו של הפרט הפגוע ו/או המושתק, ובאחריותן של הקהילה והחברה לקידום אמות מידה של צדק, חמלה ושאיפה לתיקון."
  • קריאה חדשה בסיפורי דינה / ד"ר גילי זיוון
    "אלפיים שנה היה עלינו לחכות כדי שתבואנה נשים חכמות ורגישות, יודעות ספר המסוגלות גם ממרחק הדורות לבחון את לב אחותן דינה." – קריאה מחודשת בסיפורי דינה דרך פרשנויות חדשות המבקשים להנכיח את קולה הנעלם של דינה.
  • ותצא דינה: להישיר מבט ולהיות איתה שם בכאבה / צביקי פליישמן
    "בעצה אחת שמעון ולוי החליטו לקחת את הפגיעה של אחותם ולעשות בה כטוב בעיניהם. מהטקסט ניתן ללמוד כי הם התעלמו לחלוטים מדינה ומהשבר שלה והתרכזו בכאב הפרטי שלהם. הם לא חשבו אף לרגע אחד, להיכנס אל דינה בדחילו ורחימו, לשבת מולה להישיר אליה מבט ולהיות איתה שם בכאבה."
  • סיפור דינה – איך לדבר את הטראומה? / אורי שרמן קנוהל
    על התביעה הערכית לעסוק בחוסר ובמעשי פגיעה המופיעים בטקסט המקראי בכלל ובסיפור דינה בפרט. תיאור המעגל הטראומטי, השיח הדיכוטומי הנובע מטראומה ודיון בשאלה: איך לדבר את הטראומה?
  • אשר קרה מתחת לשמש, צריך להיאמר מתחת לשמש / רותי נצר בידץ
    "אנו יודעות כי את הנעשה, אין לכסות. גם לאה יודעת שסיפורה של דינה חזקה עליו להיות מסופר. ארגוני נשים בינלאומיים חייבים, כמתבקש מעצם רוחם ודרכם, להצטרף לחיבוק, כזלפה ובלהה. בחיבוק הנשים היוצאות יחד מן האוהל, בתמיכתם האוהבת של יעקב ובניו, ייתבע דין צדק."
  • ברכה לדינה / הרבנית עליזה ספרלינג ואריאלה מורטקוביץ
    "מקומה של דינה נפקד בפרשת ״וישלח״, אך על ידי קריאה מחודשת בפרשה, אפשר להנכיח אותו מחדש. עלינו ללמד את סיפורה של דינה ולא להסיט את המבט. לשמור על עיניים פקוחות ולבבות פתוחים ולהבין כיצד היא הופכת בסיפור שלה עצמה לבלתי נראית ומושתקת. עלינו לבחון את תגובותיהם של אביה יעקב, של הנשים בחייה, של אחֶיה ונקמתם האלימה".
  • ועתה אחותי, דברי / יורם גלילי
    "בסיפור שלפנינו בפרשת השבוע, נראה שהדרך היחידה המוצעת 'לטהר את המחנה' היא דרכם של שמעון ולוי, של אלו ש-'חמס מכורתם', המטהרים ע"י הרג. האם נוכל לחשוב על דרכים אחרות, חינוכיות ותרבותיות יותר, לטהר את מחננו? לטהר אותו מדיבור פוגעני, מיחסי ניצול, מאי-שוויון שמוטמע בו בילט-אין ומתחום רחב מדי של 'אפור'?"
  • להגן על דינה / הרבה שרה הורביץ
    "המילה 'אחותנו' מבטאת את התביעה שהיא אחת מאיתנו, ואיננה הפקר. היא מסייעת לתבוע חזרה גם את ערכה, הצהרה לעולם שהיא איננה חסרת ערך. שהיא חייבת להפוך לאחריותנו." 
  • "כשהיו אביה ואחיה יושבין בבית המדרש": על נסיבות אונס דינה ועל החמצת האפשרות למונעו / ד"ר יעל לוין
    "לא זו בלבד שלא העניקו לדינה את האפשרות ללמוד תורה, צעירה ככל שתהיה גם לא היו באמתחתה הכלים הנאותים שיכשירוה להתמודד עם מצבי חיים משתנים ומתחלפים. אפילו דרך ארץ הקודמת לתורה, לא היה בידה; היא לא ידעה לחוש חשדנות כלפי זרים, ולא חינכוה לגלות במידת הצורך התנגדות."
  • אונס דינה לאור מעשה אמנון ותמר / הרב אבי נוביס-דויטש
    "פרשות השבוע מזכירות לנו חדשים לבקרים את האלימות המינית, מלקיחת נשים תוך ניצול שררה וכח, דרך גילוי ערוותו של אב, איסורי העריות ונכונותו של לוט לאפשר לאנשי סדום לאנוס את בנותיו (וכך להימנע מאונס אורחיו). במובן זה לוח הקריאה, וקריאת הפרשה מידי שבוע דורשת מאיתנו לעסוק בנושאים אלו, נושאים שתגובת הבטן רוצה להרחיק אותם מעלינו."
  • שכם ודינה – סיפור אהבה או התעללות? / פסית שיח –
    "התחלת הריפוי היא כאשר מאפשרים לנפגע להחזיר את השליטה לידיו. לדינה זה לא התאפשר. לא שכם ולא אחיה אפשרו לה להחזיר את השליטה על חייה ולהשמיע את קולה".
  • ותצא דינה… – And Dinah went out / הרבנית מיכל כהנא
    "דרך אחת שבה אפשר להתייחס כיום לנושאים הכואבים שעולים בנו, היא באמצעות פרשות השבוע בזמן הזה, המאפשרות לנו להעמיק, בכנות ובאותנטיות בנושאים קשים ומורכבים, תוך כדי דיבור, כביכול, על מישהו אחר, בזמן אחר, ומבלי להתעלם מהמציאות הקשה סביבנו" – קריאה בסיפור דינה ומשמעויותיו למציאות שלנו אחרי השבעה באוקטובר.
  • חוק אונס ומפתה בימינו / ד"ר גבי ברזלי –
    "אני מבקש להציע פתרון נקודתי יותר לעונשו של אנס, שמשתמש במסקנות המשפטיות של החוק המקראי ומתרגם אותן למושגי חובות וזכויות מודרניים. מובן שאין כל הצדקה מוסרית או משפטית לחייב את הנאנסת להתחתן עם האנס, אבל חובתו לדאוג לרווחתה, לשלומה, לבריאותה הנפשית והגופנית, למשך כל ימי חייו בעינה עומדת."
  • הכרה ותמיכה בנפגעי ונפגעות הטרור המיני של ה-7 באוקטובר – October 7 sexual terrorism victims deserve recognition and support / שולמית שפרבר
    "כאשר אלימות מינית משמשת כנשק בזמן מלחמה, היא מותירה שובל של הרס שאינו רק פיזי אלא פסיכולוגי וחברתי" – שולמית שפרבר יוצאת בקריאה להתייצב לצד נפגעי ונפגעות תקיפה מינית באירועי ה 7 באוקטובר, קודם כל על ידי החובה המוסרית שלנו להאמין לעדויות שלהם ולתת להם הכרה.
  • חומרת עבירת אונס והטרדה מינית ביהדות / הרבנית רחל קרן
    התורה שבכתב והתורה שבעל-פה עוסקות גם בנושאים קשים וכואבים כעבירת אונס והטרדה מינית. הרבנית רחל קרן מציגה את יחס היהדות לנושאים אלו, מתמודדת עם הסתירות, הקושי והסילוף המצויים בשיח ההלכתי על הנושא, וקוראת לאחריות חברתית חסרת פשרות וחובת עמידה לצד הנפגעים והנפגעות.
  • כוחה של קהילה אידאולוגית בהתמודדות עם אירוע טראומטי / אורי שרמן-קנוהל
    "האופן שבו אנו מתנהלים לאחר אירוע טראומטי משמעותי ומשפיע על תוצאותיו של האירוע, לא פחות מהאירוע עצמו". אורי שרמן-קנוהל כתב על התמודדות של קהילה אידאולוגית עם אירוע טראומטי ועל המנגנונים הקהילתיים שיכולים להביא להשתקה או לריפוי.
  • אינטימיות, פרטיות והסודיות המסוכנת המלווה פגיעות מיניות  / חננאל רוס
    השופט לואיס ברנדייס ניסח ב-1913 עקרון המלווה את כל תחום המשפט. בימינו מילותיו עולות שוב ושוב ביחס לפגיעות מיניות: "אור השמש הוא חומר החיטוי הטוב ביותר". פגיעה מינית נותרת במקרים רבים סוד של הנפגע מפני הסביבה ולעתים גם מפני עצמו. הסודיות הזאת מציבה מכשולים בפני גורמי אכיפה וטיפול ובפני הנפגעים עצמם.
  • "אל תשלח ידך אל הנער": התמודדות הקהילה הדתית עם עבריינות מין בקטינים / יונתן האורד
    התופעה של רבנים ומורים המתעללים בתלמידיהם אינה חדשה. בהקשר התורני היא נידונה כבר בתלמוד הבבלי, וכמובן במסורת הפסיקה מאז. הסוגיות הציבוריות הבוערות מאז ועד היום קשורות בהתמודדות של קהילה עם אדם פוגעני החי בתוכה. זוהי הגרסה המקוצרת של המאמר.

קבצי מקורות מונחים ללימוד בכיתה, בחברותא וביחידות:

ראיונות אישיים במדור גלויית עיניים:

שירים:

"וְרָאוּ אוֹתָן

וַיִּקְחוּ אוֹתָן

וַיַּעֲנוּהֶן." 

קוֹרְאִים לְזֶה פֶּשַׁע מִלְחָמָה מְבֻסָּס מִגְדָּר / אסנת אלדר

הרבה והמשוררת אסנת אלדר מתייחסת בשירה באופן ברור לבראשית, פרק ל"ד וסיפורה של דינה.
לקראת פרשת 'וישלח' וסיפור דינה, עלו באתר שלנו שירים רבים העוסקים בדינה, סיפורה 'המקראי' וסיפורה האישי, הסוגיות המורכבות שעולות מן הטקסט, מוגנות ועוד.

מדרשים:

  • מדרשי דינה / רבקה לוביץ
    "שתיקתה של דינה מסוף העולם ועד סופו. וזוהי צעקה שבלב" – מדרשים פמיניסטיים מאת רבקה לוביץ על דינה בת יעקב ולאה.
  • מדרש יוסף ודינה / הרבנית שלומית פיאמנטה
    "דִינָה, אמר יוֹסֵף. יוֹסֵף, אמרה דִינָה. עוד מבטן אמותינו התרוצצנו כתאומים, חולקים את בדידותנו כשליה. כחוט שקוף של גזרה משותפת, גְּדֹלָה וּמָרָה."

תפילות והצעה לקיום טקסים:

קווי החירום לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית

שאלון זיהוי למצבי סיכון

שאלון אנונימי של משרד הרווחה שנכתב עם מומחים לטיפול
כדי לזהות את מצבך או את מצב הסיכון של בן או בת משפחה ובסביבתך הקרובה.

רוצה לקבל עדכונים ממגזין גלויה?

הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח אגרת עדכון מהמגזין מפעם לפעם

כתיבה ועריכה משותפת (בהווה) של חברות.י צוות מגזין גלויה: יותם פוגלפלג בר-און, רחל רזחורש אל-עמיתפארת גולדפרדעדן לויטה ואודיה גולדשמידט-אלחדד.

לקריאה מורחבת על חברות הצוות בהווה ובעבר, ועל השותפות הכוללת בעמל שבקדמת מגזין גלויה ומאחורי הקלעים – היכנסו>>
לקריאת תודות לכל מי שנתנו ונותנים רוח גבית לאתר – היכנסו>>
להמלצות קריאה במגזין גלויה שהצוות מציע מעת לעת – היכנסו>>

פוסטים נוספים מאת צוות גלויה

כ"ב בסיוון תש"ף 14.6.2020
מאת
צוות גלויה
עוד מאמרים ועוד שירים חדשים במגזין גלויה. התוכן צומח במגזין - חלקו עוסק בלבלוב וחלקו עוסק בצמיחה לאחר כאב ופגיעה.
לקראת פרשת ״וישלח״
מאת
צוות גלויה
לקראת שבת ״וישלח״ וסיפור אונס דינה שמופיעה בה, ׳גלויה׳ ו׳ברית אמונים׳ מזמינים אתכן.ם לשלוח תכנים העוסקים בפגיעה מינית ובמוגנות, בצל האירועים הקשים של התקיפה בשבעה באוקטובר, שכללו טרור מגדרי ופשעים חמורים נגד הגוף ונגד הנפש. המרחבים הפרטיים שלנו עוצבו מחדש במהלך ואחרי השבת ההיא, ותחושת הביטחון האישי ספגה מכה עמוקה וקשה. אנו נפרסם שירים, מאמרים, ראיונות ותכנים נוספים העוסקים בפגיעה ובתגובה לה, אצל היחיד.ה, הקהילה, והחברה.
גלויה
מפרסמת
ביום שלישי ג׳ בניסן, ה16.3 יתקיין כנס מקוון בנושא בטיחות הטבילה, כחלק משיתוף פעולה בין מיזם צלולות לאתר כיפה. מוזמנות ומוזמנים בשמחה. פרטי ההרשמה כאן בפוסט
כ״ט באלול התשפ״א 6.9.2021
מאת
צוות גלויה
סקירה של כל התכנים החדשים שעלו בערב ראש השנה ה׳תשפ״ב למגזין גלויה
י' בכסלו תש"ף 8.12.2019
מאת
צוות גלויה
⏱️ 4 דקות קריאה
10 עצות לתקשורת עם ההורים בתקפות תכנון החתונה שיעזרו לכם לשמור על יחסים טובים בתוך המשפחה שלך, שלו ושלכם
מאז השבעה באוקטובר 2023
תפילה
עבור שחרור החטופות והחטופים
תפילה למען השבויים בעקבות אירועי השבעה באוקטובר.

אהבתם? מוזמנים לשתף

במילון המונחים של מגזין גלויה כבר ביקרת?

אל״ף בי״ת גלויה – האינדקס שיוביל אותך לנושאים נוספים
שנכתב עליהם במגזין.

גְּלוּיָה היא מגזין מקוון המתקיים כספריה צומחת ומטרתו לְדַבֵּר גְּלוּיוֹת עַל מָה שֶׁכָּמוּס באמצעות הנגשת ידע על זוגיות, הלכה ומיניות, מוגנוּת, טקסי חיים עבור שלבים שונים בחיי היחידאות והיחד. כל זאת לצד שירים, ראיונות אישיים, תפילות, מסות ופרוזה המעניקים שאר רוח בנוסף למאמרים שבאתר.
במגזין גלויה רשומות רבות מאת כותבות וכותבים מגוונים השותפים לקול הרחב במרחבי הדעת.

אפשר להתעדכן במה חדש בגלויה ובאגרות שנשלחו, לצד הקולות הקוראים למשלוח תכנים אל צוות המגזין.

תמיד אפשר לקרוא הַכֹּל מִכֹּל כֹּל ברצף.

Scroll to Top

תודה שנרשמת

קו מפריד גלויה

עכשיו אפשר לגלות לך עוד

אייקון קול קורא

קול קורא במגזין גלויה
׳גְּלוּיָה׳ מזמינה אתכם.ן לשלוח טקסטים ויצירות אחרות לגליון בנושא אירועי ה-7 באוקטובר. מה אפשר להגיש? איך עובד התהליך?
כל זאת ועוד – במרחק הקלקה מכם.

מגזין גלויה
אצלך במייל

קו מפריד גלויה

הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח מאמרים מהמגזין מפעם לפעם

הפניה נשלחה בהצלחה

קו מפריד גלויה

נחזור אליך בהקדם