אל תום האביב וראשית הקיץ יחד עם חג מתן תורה החותם שבע שבועות של ספירת העומר, מצטרפים שירים חדשים אל המגזין. בנוסף, ראיונות המשקפים ריבוי פנים וגם מטרימים את כנס ״ברית אמונים״ שיערך בעוד כמה ימים. מוזמנות.ים להכיר את כל מה שהתחדש עתה במגזין >>
ראיונות חדשים במדור גלוית עיניים
ארבעה ראיונות חדשים מצרפים אל המגזין במעין קליידסקופ המאפשר לראות את ריבוי הקולות. חלקם כוללים התייחסות אל נושא המוגנות – גבולות ראוייים בחיי חברה וקהילה – ומתפרסמים עתה כחלק ממיזם ׳ברית אמונים׳ והכנס שיתקיים בעוד כמה ימים. בעת דיון על ׳גבולות׳ הכוונה היא לגבולות הנצרכים בחיי קהילה – עבור גורמי הסמכות ועבור חברות וחברי הקהילה – מכל גוון אידיאולוגי שהוא. בראיונות מתבטא שוב ושוב הצורך בשפה ובכלים של מוגנות בחיי הפרט והקהילה וגם בבלמים בתפקידי הנהגה. לצד זאת ניתן למצוא בכל הראיונות שיתוף אישי על מסעות ומציאות, על שברים ותיקונים ועל הרבה אמונה בדרך.
- "הלוואי שתחושו בין המילים את האהבה לגוף, לבריאה, לאנשים ולתחום הזה שהפך עבורי למסע חיים" – ראיון שערכה רחל רז עם דפנה פלר – על חינוך נערים ונערות בלי שיפוטיות, על חשיבות ההקשבה לגוף ולצרכים ולהשמעתם, על פתיחות השיח וגם על גבולותיו.
- "הם מתעקשים שהם רוצים להיות בפנים, וזה לא קל עבורם. אנחנו חייבים להם" – ראיון שערך יותם פוגל עם הרב יששכר כ"ץ – על היחס של הקהילה האורתודוקסית לנשים וללהטב"ק, על מבנה החברה הדתית בארצות הברית ובישראל, ואיך לדעתו מייצרים שינויים בעולם דתי.
- "אני מגיע ממקום עניו ומקשיב למציאות, כדי לגלות עולמות שונים משלי" – ראיון עם הרב ד"ר עדו פכטר – סיון לייב-יעקבסון על התפקיד של רב קהילה, על ההגבלות שרב צריך לשים לעצמו, על החזון שלו לחברה הישראלית.
- "אין דבר כזה אדם שאין לו קול – יש אדם שהקול שלו לא נשמע" – ראיון שערכה הרבנית שרה סגל-כץ עם חמוטל גורי – על הכוח של סיפורים, הקול הפנימי שנמצא בכל אחד מאיתנו, ועל כלי הליווי הרוחני כמנוע לשינוי חברתי.
רוצה לקבל עדכונים ממגזין גלויה?
הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח אגרת עדכון מהמגזין מפעם לפעם
אָמֵן על הילדים – תפילות ותקוות ביחסי הורים-ילדים
עם בוא החודש החדש – חודש סיון, הבאנו כבכל שנה, את תפילת השל״ה. זוהי תפילת הורים על ילדיהם וילדותיהן שנוהגים לומר בראש חודש סיון. התפילה הובאה בספר שני לוחות הברית (=של"ה), על-ידי הרב ישעיה הלוי הורוביץ. תפילה זו, פותחת פתח לחיבור תפילות פרטיות על ידי הורים ומשפחות בכלל, בנוסף למילים הוותיקות של השל״ה או בהתאם לצרכי ההווה ומאוויי העת הזו ביחסי הורים-ילדים. אפשר להיעזר גם בתפילות על הילדים הנוכחות במגזין ועשויות להוות מענה לצורך בתפילה אחרת או בהשראה לתפילה חדשה.
אוסף הצעות לקריאה ולליווי באמצעות התוכן שבמגזין גלויה, לזמנים ולאירועים שונים
- המלצות קריאה על היריון ולידה במגזין גלויה – מקבץ מאמרים העוסקים בהריון ובלידה, מתוך תקווה שאלה יתרמו לכינון החוויה הזוגית והאישית המתאימה ביותר בתקופת ההריון ובלידה עצמה.
- המלצות קריאה כהעשרה להדרכת כלות – הפניה למאמרים המתייחסים באופן ישיר לתקופת האירוסין והלימוד לקראת הנישואין. גם מאמרים הנוגעים לחיי הנישואין עצמם משולבים בהמלצות שכאן, על מנת להעניק ידע וכלים מעשיים עבור חיי היחד. רשימה זו עשויה לסייע הן לכלה עצמה, הן לשיחה בין הזוג המאורס, הן עבור שיחה בין הורים לבנותיהן ובניהם המאורסים והן למדריכות כלות ומדריכי חתנים.
- המלצות לקריאה במגזין גלויה כהעשרה להדרכת חתנים – כאן, בדומה לנ״ל מובאים תכנים המסייעים ללימוד על ידי החתן העתידי וסביבתו. הקריאה ברשימת המלצות זו רלוונטית לתהליך הלימוד בשלב האירוסין, ואף לאחר מכן. בשל העובדה כי העיסוק במיניות בריאה, בעיקר בחברה הדתית, דומיננטי יותר בקרב מרחב של שנים – רשימה זו עשויה להוות שער לקריאה וללימוד ולהטבת חיי היחיד והיחד.
- הצעות לקריאת מאמרים המלווים את חוויית הגירושין במגזין גלויה – גירושין אינם נדירים בימינו והם יכולים להיות תהליך בחיי הסביבה הקרובה והרחוקה שלנו ועשויים להיות רלוונטיים לנו עצמנו. במכוון, על מנת לא רק לציין את חגיגות ברית הנישואין אלא גם את הידיעה כי פרידה אפשרית – הנחנו גם רשימת המלצות לעת שברירית זו שלעיתים השקט מלווה אותה ויש צורך בדיאלוג ובהפגת הבדידות. תקוותנו היא כי גם בעת שבר ופירוק, לצד בקשת החירות, נוכל לסייע עם מאמרים, שירים ותפילות הנוכחים באתר ומאירים היבט אחר של תהליך ומעמד הגירושין ובתקופות החיים שלאחר הגט.
רוצה לקבל עדכונים ממגזין גלויה?
הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח אגרת עדכון מהמגזין מפעם לפעם
עוד שירה משובחת במגזין:
- אסנת אלדר – יום חולין, נשמה שנתת בי, פעם חשבתי, ברכי נפשך, שיעור בפיתוח קול, נחלה
- עמיחי חסון – דו"ח מסֵפר החזיונות, דיוקן עצמי, שתיקה גדולה, איש היער מדבר, הקָפָה ראשונה, בוקר יום ראשון, הכחשה, למד ווניק
- ורד טוהר – שתי אפשרויות של חסד
- לי ממן – קפה, הלאה לכאורה, שלושים, חטאת רובצת
- עדי פלד-שריג – לא רציתי לעסוק ברשימות, *(היה מדבר), הקלקול הכללי, איזה מין דבר?, אוסטרליה אינה מה שאתם חושבים, שלוש מילים, זיקוקי דינור, הכנה ללידה (ולמוות)
- יעל צבעוני – לאישה שצרחה עלי ליד ביתי, האם אי פעם ראית את אמא שלך, אחרי הריב, לאישה שבכתה בלי הפוגה בכניסה לבית החולים, מילים ראשונות
- דפנה שן – *(מכולכם, חיים שלי, נותר), יום חופש לא מתוכנן, רעידות משנה, התחממות גלובלית, טיטאניק, בינינו
- עדן שפילמן – הוראות אשפוז, אנא, ריפוי, ערב חג
רוצה לקבל עדכונים ממגזין גלויה?
הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח אגרת עדכון מהמגזין מפעם לפעם
כתמיד, נשמח בקרבה ובקשר. אתן ואתם מוזמנים לספר לנו על חוויית הקריאה באתר, להציע תיקונים, או לשלוח הצעות לטקסטים חדשים – בין אם הם מפירותיכם ובין אם של אחרות ואחרים.
בגלויה ישנו עמוד המהווה את מפת האתר ודרכו ניתן להגיע לכלל התכנים שעלו למגזין גלויה מרגע לידתו. אפשר לראות בעמוד זה גם מעין עמוד ׳תוכן העניינים׳ וגם מעין ׳מפתח׳ למציאה ולתנועה בתוך האתר. עם הכנסת אל״ף בי״ת גלויה – מילון המושגים של מגזין גלויה, ניתן להסתייע בו כדי לנוע בין תכנים שונים באתר שלא מבעד לתפריט הראשי.
מוזמנות ומוזמנים להתוודע לנושאים ולתכנים שעוד לא פגשתם בהם בספריה הצומחת של גלויה.
ואם תרצו לעקוב אחר הניוזלטרים של מגזין גלויה שנשלחו עם יונת הדואר ואולי פספסתם חלק מהם – תוכלו להציץ בעמוד הארכיון של לקט מתוך האיגרות שנשלחו.
קריאה מהנה,
הרבנית שרה סגל-כץ וצוות גלויה.