לבחור את החדווה גם בתוך הפקת החתונה: 10 עצות לתקופת האירוסין, מאת: הרבנית שרה סגל-כץ - מגזין גלויה
תפריט
תפריט

״עַל זֶה הָיָה דָוֶה לִבֵּנוּ עַל אֵלֶּה חָשְׁכוּ עֵינֵינוּ״ (איכה ה׳, י״ז)
בעקבות ההתרחשויות הכואבות ומעוררות האימה בימים אלו, נאספים אל המגזין שירים, תפילות וכתיבה אישית הנכתבים בעקבות ה-7 באוקטובר 2023 נוכח ההתמודדות בעקבות התקיפה ולאורך ימות המלחמה. גם ראיונות אישיים, מתוך הכאב הגדול מתפרסמים מעת לעת.
אפשר גם לקרוא בתכנים ותיקים יותר באתר שעשויים להעניק בזמן הזה שפה וכלים להתמודדות. מוזמנות.ים לקרוא על ליווי רוחני, אבלות, יתמות, קושי, חוויה של חסרון ואמונה.
בתקווה שנתבשר בבשורות טובות! 

לבחור את החדווה גם בתוך הפקת החתונה: 10 עצות לתקופת האירוסין

י"ד בכסלו תש"ף 12.12.2019
קו מפריד גלויה

לעומת הרומנטיקה של הצעת הנישואין ושל החתונה, תקופת האירוסין כוללת התעסקות טכנית מתישה, מלאת מתח ולא-רומנטית. כמה עצות שיעזרו לכם לשרוד את תקופת האירוסין בשלום

רגע האירוסין הוא רגע רומנטי. רגע החתונה גם הוא רגע רומנטי. תקופת האירוסין, לעומת זאת, כוללת יותר מדי התעסקות טכנית מתישה לעומת כל הרומנטיקה המרוממת שדמיינתם לעצמכם: היא מזמנת לכם הפקה משותפת של אירוע מורכב ורב משתתפים, כולל רגישויות משפחתיות, מגבלות תקציביות לתכנון החתונה ולחץ שמכניס מתיחות גם ביניכם. נדמה שתכנון האירוע לפרטים וההכרעות הרבות שאתם נדרשים לבצע ביחד הופכות לקושי מאיים יותר ויותר. לא פשוט בכלל לארגן אירוע כזה, קל וחומר כשמאחורי השאלות הטכניות מסתתרות, בפעמים רבות, תחושות, חששות ורגשות מעורבים לגבי דמיון ושוני, פערים וקרבה שרלוונטיים להמשך החיים שלכם כזוג.

איך בכל זאת אפשר להתמודד עם מכבש ההפקה הענק שמאיים על הזוגיות שלכם, ולהגיע אל החופה כזוג אוהב ומאוחד, ולא כשני אנשים שהתייאשו מן האפשרות לקבל החלטה משותפת? הנה כמה עצות שיעזרו לכם לשרוד את תקופת האירוסין, לצאת ממנה בשלום ואפילו להצליח לבנות ולחזק את הזוגיות בתקופה המאתגרת הזו:

עצות לתקופת האירוסין - הרבנית שרה סגל-כץ Rabbanit Sarah Segal-Katz
צילום: Alex Block

לא ככה יראו החיים שלכם

סביב החתונה יש לא מעט לחצים ואתגרים זוגיים. הקשר ביניכם פוגש פתאום קשיים כמו הקשר בין ההורים שלכם, ההבדלים בין המשפחות והציפיות, הלחצים שההורים מפעילים עליכם (לפעמים מבלי להתכוון), תכנון כלכלי של החתונה שעולה פתאום. כל ויכוח יכול להראות פתאום תהומי וקשה לעיכול. קחו נשימה עמוקה וזכרו שאלו לא בהכרח החיים שצפויים לכם. זו רק תקופה מורכבת שמרכזת לתוכה הרבה קונפליקטים ומרבית החיים שלכם הולכים להתנהל על מי מנוחות.

תיאום ציפיות

שבו שניכם, אפשר עם גורם מתווך כמו חברה או אשת מקצוע שעוסקת בזוגיות, עשו תיאום ציפיות מסודר: התייחסו לקשר ביניכם, לאיך אתם מדמיינים את החתונה ואת תקופת האירוסין, ודברו על מה חשוב לכם שיתקיים בתקופה הזאת, מה אתם לא רוצים שיקרה ומה מפחיד אתכם. ככל שתתאמו יותר ציפיות ביניכם, כך יהיה לכם קל יותר לשים לב למכשולים בדרך, ולא להתאכזב ולאכזב אחד את השנייה.

רוצה לקבל עדכונים ממגזין גלויה?

הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח אגרת עדכון מהמגזין מפעם לפעם

חרציות או שושן צחור?

נסו להבדיל בין עיקר לטפל. זה לא הזמן להתעקש על כל פרט קטן. חשבו מה הם הקווים האדומים שלכם ועל מה לא תהיו מוכנים להתפשר. על כל השאר, התפשרו, וותרו – בואו לקראת האחר.

גם כשאתם מתווכחים נסו להגיע לפשרה ולהבנה והתרחקו ממצבים הרסניים לקשר ביניכם. יש לא מעט נושאים שעליכם להסכים לגביהם, וזה לא פשוט גם לזוג שחי שנים רבות ביחד.

איך לתכנן חתונה - עצות לתקופת האירוסין - הרבנית שרה סגל-כץ Rabbanit Sarah Segal-Katz
צילום: Pedro Lopes

על מה באמת הכעס?

לפעמים ויכוח על משהו קטן מקפל בתוכו ויכוח על נושא מהותי יותר. כשאתם מתווכחים, האם הנושא הוא באמת האם סידורי הישיבה, או שאת כועסת עליו כי את מרגישה שלא אכפת לו ושהכל עלייך, וסידור הישיבה הוא רק ביטוי אחד של זה? אתה כועס עליה כי היא לא מוכנה להכניס את השיר לפלייליסט, או שאתה מתוסכל שהמשפחה שלה משתלטת על האירוע?
כדאי לזהות ולדעת על מה אתם באמת רבים – אם הריב הוא על בעיה גדולה יותר או, שהבעיה היא באמת האירוע הנקודתי הזה? ההבנה של שורש הריב עשויה להקל על מציאת פתרונות לבעיות הקטנות שצצות ולאתר בעיות גדולות יותר שיצריכו התמודדות מעמיקה.

המשפחה כאן כדי להישאר

משפחה היא נושא נפיץ, וויכוחים עליהם הם נושא טעון. כשיש אי הסכמה בין ההורים, או בין ההורים לביניכם, כל אחד מבני הזוג עשוי למצוא את עצמו מתבצר בעמדתו (או בעמדת הוריו) ומגן עליהם. נסו לכבד את עמדות שני הצדדים גם אם אינכם מסכימים ואל תמהרו להזדהות באופן אוטומטי עם אף אחד מהצדדים. במצבים מורכבים שכאלו, עדיף לצאת חכמים ולא צודקים ולשמור על יחסי שלום בין כל הצדדים. המשפחות שלכם ילוו אתכם שנים ארוכות.

מה אתם לא יודעים שאתם לא יודעים

יש דברים שאתם לא יודעים שאתם לא יודעים. זה הזמן לקבל טיפים ועצות מאנשים שעשו את זה לפניכם. עצות לשבע ברכות, עצות ליום החתונה, עצות לתכנון החתונה, טבלאות אקסל לתכנון החתונה, טיפים לשדרוג כמו יין לבן במקום אדום מתחת לחופה, טעויות שחברים שלכם עשו וכדאי לא לחזור עליהן והצלחות שהיו להם וכדאי לשחזר.

עצות לתקופת האירוסין - הרבנית שרה סגל-כץ Rabbanit Sarah Segal-Katz
צילום: Mayron Oliveira

"אפשר לעזור?"

זוכרים את החברה הזאת, שהתרגשה איתכם כשהתארסתם ואמרה שתשמח לקחת חלק? או גיסתך, שמתה שתתנו לה תחושה שהיא חלק מהארגונים? זה הזמן לחלק להם מטלות, להוריד אותן מכם ולשמוח בעזרה שאתם מקבלים: סידורי ישיבה, בניית פלייליסט, וידוא הגעה, עיצוב, אחריות על ההסעה – תכנון חתונה מלא בפרטים קטנים שאפשר בקלות להעביר לחברים קרובים שיטפלו בהם, איתכם או בשבילכם.

דייט, ושהחתונה תמתין

ייעדו זמנים בהם לא תתעסקו בחתונה ובארגונים. בזמנים האלו, תתעסקו בכל נושא שבעולם, רק לא בחתונה. 

אל תפסיקו ליצור לעצמכם הזדמנויות לדייטים פשוטים וטובים, כמו פעם, לפני שעליתם על רכבת ההרים של תכנון החתונה: טיול, סדנה, הכנת ארוחת ערב ביחד, חברותא, לימוד שירה ביחד, צפייה בסדרה או בהצגה. כל דבר שיזכיר לכם שיש עולם בחוץ שלא מתעסק בחתונה.

אם כבר דייטים, אז מומלץ לצאת לטיול או זמן אחר לונטילציה ואפשרות לרענון זוגי מחוץ לסביבה המלחיצה.

מבט אל העתיד

הכינו רשימה משותפת של מאה דברים שאתם רוצים לעשות אחרי החתונה ולתוך חיי הנישואין. זה יכול להיות גם דברים שתעשו בנפרד, אבל בעיקר דברים שתרצו לעשות כזוג. יש כאן מקום להכל, מטלות פרקטיות יותר, אבל גם – טיולים שאתם חולמים לעשות ביחד, סדנה שתמיד חיכיתם להשתתף בה, הופעה של זמר אהוב או כל דבר אחר שיזכיר לכם כמה טוב צפוי לכם ביחד.

טיפים ועצות לתקופת האירוסין - הרבנית שרה סגל-כץ Rabbanit Sarah Segal-Katz
צילום: Artur Tumasjan

עד החתונה זה יעבור

הפקת חתונות היא לא דבר שפשוט לעשות בכלל. היא לא דבר שפשוט לעשות כשיש שני שותפים עסקיים – ובוודאי שהיא אינה דבר שפשוט לעשות בזוג. אל תוך הקשר האינטימי והאישי שלכם נכנסים פתאום גורמים ולחצים רבים שמאיימים לפרק את ההרמוניה. זכרו שבסופו של דבר החתונה היא ערב אחד בלבד, ועשו הכל כדי להמשיך ולבנות את הקשר, ולהגיע אל החופה כשאתם אוחזים יד ביד, מסתכלים זה לזו בעינים ומעריכים את הויתורים והמאמץ שכל אחד מכם עשה כדי להגיע לנקודה הזו בשלום, מאוחדים.

***

המלצות לקריאה נוספת במגזין גלויה:

כלות וזוגות ממליצים על מרכז גלויה

קו מפריד גלויה

לקריאה נוספת על 

היוזמת והמנהלת של מרכז גלויה ושל מגזין גלויה.
מורת הלכה, מדריכת כלות וזוגות ובלנית.
חברה בארגון הרבנים והרבניות ״בית הלל״, עמיתה ב״רבנות ישראלית״ במכון הרטמן ומנהלת מיזם ״ברית אמונים״.
עמיתה בכולל ההלכה של ישיבת מהר״ת.
אקטיביסטית בתחום של יחסי דת ומדינה.
מנחה קבוצות לימוד בית מדרשי וכתיבה יצירתית.

שרה נשואה לאדם ואם לשלושה, גדלה וחיה כמעט כל חייה בירושלים. מתגוררת עתה בניו יורק.

לאתר האישי של הרבנית שרה>>
לקריאה נוספת על הרבנית שרה במגזין גלויה>>
לעמוד הפייסבוק של הרבנית שרה>>
ליצירת קשר עם הרבנית שרה>>

פוסטים נוספים מאת הרבנית שרה סגל-כץ

ג' בכסלו תש"ף 1.12.2019
מאת
הרבנית שרה סגל-כץ
⏱️ 4 דקות קריאה
רמת ההיגיינה בהרבה מקוואות היא נמוכה, לעתים אף מתחת לתקן, ולרבות מהבלניות אין הכשרה לביצוע בדיקות תברואתיות נדרשות. כיצד ניתן בכל זאת לטבול במקווה ולהישמר מפני לקויות תברואתיות?
א' באדר תש"ף 26.2.2020
מאת
הרבנית שרה סגל-כץ
הרחבה בדבר מה שיש לדעת סביב הביקור הראשון במקווה ולנסות לסייע להגיע אל המקווה מתוך שמחה ומודעות
כ' בניסן תש"ף 14.4.2020
מאת
הרבנית שרה סגל-כץ והרבנית ד"ר חנה אדלר לזרוביץ'
מה חשוב לברר ביחס לתפקוד המקוואות, כשאת שוקלת להגיע לטבול בימי ההתנגוננות מנגיף הקורונה?
י״ז באדר תשפ״ג 10.3.2023
גלויה מראיינת את
אהרלה אדמנית
מדור ״גלוית עיניים״ שמח להביא ראיון עם המשורר אהרלה אדמנית על השפעות של דמויות לאורך חייו, על החיפוש התמידי אחר כנות ואותנטיות ועל תהליכים של התאהבות איטית בספרות ובשירה, שרק עם בוא טלטלה לחייו ופצעים שנפתחו הביאו לפרץ כתיבת שירים משלו.
כ״ג בכסלו תשפ״ד 6.12.2023
גלויה מראיינת את
רעיה אפנר
שיחה גלויית עיניים על שכול, התמודדות עם טראומה ועל מעגלים של עשייה עם רעיה אפנר המביאה אל תפקידה את תובנותיה הן כחברת קיבוץ לשעבר בעוטף והן כאם ששכלה את בנה באסון המסוקים.
כ״ד בכסלו תשפ״א 10.12.2020
מאת
הרבנית שרה סגל-כץ
עבור נשים רבות הטובלות במקווה החשש מחציצה ופסילת הטבילה מולידים הקפדה יתרה מעבר לכוונת הפוסקים. כאן, רשומה הסוקרת של מקורותיהם של דיני חציצה, מטרותיהם, ודקויות במקרים נפוצים בזמננו.

אהבתם? מוזמנים לשתף

במילון המונחים של מגזין גלויה כבר ביקרת?

אל״ף בי״ת גלויה – האינדקס שיוביל אותך לנושאים נוספים
שנכתב עליהם במגזין.

גְּלוּיָה היא מגזין מקוון המתקיים כספריה צומחת ומטרתו לְדַבֵּר גְּלוּיוֹת עַל מָה שֶׁכָּמוּס באמצעות הנגשת ידע על זוגיות, הלכה ומיניות, מוגנוּת, טקסי חיים עבור שלבים שונים בחיי היחידאות והיחד. כל זאת לצד שירים, ראיונות אישיים, תפילות, מסות ופרוזה המעניקים שאר רוח בנוסף למאמרים שבאתר.
במגזין גלויה רשומות רבות מאת כותבות וכותבים מגוונים השותפים לקול הרחב במרחבי הדעת.

אפשר להתעדכן במה חדש בגלויה ובאגרות שנשלחו, לצד הקולות הקוראים למשלוח תכנים אל צוות המגזין.

תמיד אפשר לקרוא הַכֹּל מִכֹּל כֹּל ברצף.

Scroll to Top

תודה שנרשמת

קו מפריד גלויה

עכשיו אפשר לגלות לך עוד

אייקון קול קורא

קול קורא במגזין גלויה
׳גְּלוּיָה׳ מזמינה אתכם.ן לשלוח טקסטים ויצירות אחרות לגליון בנושא אירועי ה-7 באוקטובר. מה אפשר להגיש? איך עובד התהליך?
כל זאת ועוד – במרחק הקלקה מכם.

מגזין גלויה
אצלך במייל

קו מפריד גלויה

הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח מאמרים מהמגזין מפעם לפעם

הפניה נשלחה בהצלחה

קו מפריד גלויה

נחזור אליך בהקדם