עשר עצות ליום החתונה - מגזין גלויה
תפריט
תפריט

״עַל זֶה הָיָה דָוֶה לִבֵּנוּ עַל אֵלֶּה חָשְׁכוּ עֵינֵינוּ״ (איכה ה׳, י״ז)
בעקבות ההתרחשויות הכואבות ומעוררות האימה בימים אלו, נאספים אל המגזין שירים, תפילות וכתיבה אישית הנכתבים בעקבות ה-7 באוקטובר 2023 נוכח ההתמודדות בעקבות התקיפה ולאורך ימות המלחמה. גם ראיונות אישיים, מתוך הכאב הגדול מתפרסמים מעת לעת.
אפשר גם לקרוא בתכנים ותיקים יותר באתר שעשויים להעניק בזמן הזה שפה וכלים להתמודדות. מוזמנות.ים לקרוא על ליווי רוחני, אבלות, יתמות, קושי, חוויה של חסרון ואמונה.
בתקווה שנתבשר בבשורות טובות! 

עשר עצות ליום החתונה

ג' בכסלו תש"ף 1.12.2019
קו מפריד גלויה

כמה עצות ליום החתונה שיפחיתו את המתח הנפשי ויסייעו לתחושות השקט הפנימי במהלך היום

יום החתונה נתפס כאחד מימי השיא שאדם זוכה לחגוג בחייו, ואכן מדובר ביום שמכיל את הפוטנציאל להחוות כרגע מאושר, ולהיחקק בלב כנקודת ציון משמעותית ומרגשת במיוחד. יחד עם זאת, התקוות הרבות והמשמעות החברתית מרחיקת הלכת שנתלית באירוע החתונה, יכולות להביא עימן לעתים מתח גלוי או סמוי, שעלול ליצור אי נעימויות במהלך היום. קיבצנו כאן כמה עצות שעשויות להפחית את המתח ולסייע לתחושות הבטחון והשקט הפנימי, שביכולתן להפוך את היום הזה לנעים ורגוע יותר:

1. שינה מוקדמת

את חגיגות הפרידה מחיי הרווקות ואת שיחות הנפש עם אנשים קרובים עדיף להקדים, ולא לשמור לערב שלפני החתונה. יום האירוע עמוס ומרגש ביותר, ואף אם יש חשש מפני הקושי להירדם מרוב התרגשות – רצוי לשכב לישון בשעה סבירה. מנוחת הגוף תאפשר לעבור בטוב את היום הגדול.

2. תיאום הספקים

וידוא הגעה מראש עם כל אנשי המקצוע שאמורים להגיע ביום האירוע מסייע ומוסיף בטחון. רצוי למנות חברה או בן/ת משפחה לשליחת הודעות או שיחות טלפוניות לצלם, למאפרת ולכל השאר, ביום שלפני האירוע. בשיחה יש לוודא כי בעל/ת המקצוע זוכר/ת את השעה, הכתובת המדויקת ופרטי הקשר שלכם. ביום החתונה ישמח אתכן לא לדאוג בעצמכן ללוגיסטיקה, אלא לנכוח בהתרגשות המבורכת.

מנהגים ביום החתונה עשר עצות ליום החתונה מגזין גלויה הרבנית שרה סגל-כץ Rabbanit Sarah Segal-Katz
צילום: freestocks.org

3. בחירת מלוות

ליווי כלה ביום חתונתה הוא 'חסד של אמת'- משימה שכשם שהיא דורשת, כך היא מספקת, משמחת ומרגשת. רצוי לבחור במלוות שאת מרגישה שבעזרתן תוכלי לעצב את יום החתונה בצורה המתאימה לך ביותר. כדאי לשקול מי מבין החברות ובנות המשפחה תהיה מלווה תומכת ומשמחת, מי תענה בצורה המתאימה ביותר על הצרכים והרצונות שלך ביום החתונה, מי משמעותית בחייך וחשוב לך שתהיה לצדך גם ברגעים חשובים (ומעט מלחיצים) אלו. ועוד עצה בבחירת המלוות – כמאמר הקלישאה, יום החתונה הוא 'היום שלך' – השתדלי להימנע מבחירת מלוות משיקולי אי נעימות.

4. תענית ואכילה

תענית היא חלק ממנהגי ההיטהרות והתשובה ביום החתונה, איך אינה נהוגה בכל הקהילות. הצום מסתיים בצאת הכוכבים, כך שאם החופה מתקיימת אחרי השקיעה ניתן לשתות ולאכול כבר לפניה – אך רצוי לטעום במתינות על מנת לא להעמיס על הגוף, ולהתמקד בשתייה להחזרת נוזלים. תענית אינה קלה לכל אדם, ומאחר וזהו מנהג בלבד, רצוי לכבד את צרכי הגוף ולשקול מראש אם המנהג מתאים לסיבולת האישית. ניתן לקבל תענית עד חצות היום בלבד, או לוותר עליה לגמרי. מי שלא מתענה, רצוי להפקיד את החברות או בני המשפחה על התקנת ארוחת בוקר מזינה ועשירה שתעניק לגוף אנרגיה לאורך זמן. יש לזכור להקפיד על שתייה לאורך כל היום (ניתן למנות גם אחראית שתייה מקרב המלוות), ובכך להישמר מחלישות.

רוצה לקבל עדכונים ממגזין גלויה?

הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח אגרת עדכון מהמגזין מפעם לפעם

5. קביעת לוח זמנים

את סדר הפעולות של היום יש לתכנן מן המאוחר למוקדם: לקבוע את זמן ההגעה לאולם, לאחר מכן לבחון כמה זמן לפני כן דרוש לצילומים, כמה זמן לפני הצילומים נדרש לתפילה, לפני התפילה – סידור השיער והאיפור, וכן הלאה. בתכנון לוח הזמנים יש להוסיף טווחי ביטחון מרווחים ככל שניתן, על מנת לאפשר מרחב טעות ותמרון. את הגורמים המעכבים לא ניתן בהכרח לצפות מראש, וטווחי הבטחון מסייעים למנוע לחץ מיותר.

מנהגי חתונה עשר עצות ליום החתונה מגזין גלויה הרבנית שרה סגל-כץ Rabbanit Sarah Segal-Katz
צילום: Ernesta Vala

6. יצירת מרחב נעים

כל דבר שעשוי ליצור אנרגיות שליליות אינו רצוי ביום זה, וניתן להיערך לכך מראש במידת מה. למלוות ולבני המשפחה ניתן לומר או לכתוב מראש תזכורת לגבי הדברים שיכולים להיטיב ולשמח לאורך היום, וכן הדברים שמהם עדיף להימנע. למשל: ניתן לבקש להשמיע מוזיקה אהובה, להכין מאכל אהוב, וכן לבקש להימנע מביקורת מכל סוג או מהרמת הקול. כל כלה יכולה לבחון זאת אישית ולהגדיר לעצמה ולסביבתה את כללי האצבע ליום זה.

מה עושים ביום החתונה עשר עצות ליום החתונה מגזין גלויה הרבנית שרה סגל-כץ Rabbanit Sarah Segal-Katz
צילום: תמר הרצברג-שוסיוב

7. רשימת ציוד

רצוי להכין מראש רשימה של הדברים שיש לקחת אל האולם, ולארגן ערכה עם ציוד תמיכה, על כל צרה שלא תבוא: עזרה ראשונה (ובעיקר פלסטרים לנעליים ומשככי כאבים), עזרה שנייה (כלי תפירה בסיסיים) ועזרה שלישית (טמפונים ופדים). כמו כן רצוי לדאוג לטישיו ולמגבונים, בקבוק שתייה אישי, סיכות שיער לגיבוי, סלוטייפ ומספריים. וכמובן, לא לשכוח את ההינומה. גם במקרה זה ניתן להפקיד את המשימה בידי חברה או בת משפחה.

8. התכוננות רוחנית

חתן פטור מקריאת שמע ביום חתונתו, אך מנהגי חתונה רבים אחרים מעידים כי יום החתונה הוא זמן משמעותי לתפילה ולהתבוננות פנימית. ההתרגשות או הלו"ז העמוס עלולים להקשות על התרכזות בתפילה, אך רצוי לדאוג מראש למשבצת פרטית בזמן. ניתן לבקש מן המלוות לדאוג שיהיו מספר דקות של מרחב נשימה להתייחדות שקטה של קשב פנימי. אין צורך במילים מיוחדות או בטקס מסוים; ניתן פשוט לשהות, להתמסר ולחוות את הרגע במלואו.

עצות לחברים של זוג עשר עצות ליום החתונה מגזין גלויה הרבנית שרה סגל-כץ Rabbanit Sarah Segal-Katz
צילום: Gianni Scognamiglio

9. לקבל גם את מה שלא מסתדר

לאחר חודשים של ציפיות ותכנונים מגיע היום, והאירוע מתרחש וקורה לנגד העיניים. ביום זה כבר לא ניתן יותר לשנות או להחליט מחדש על עיצוב האולם או סידורים אחרים. יש בכך שמץ תסכול, אך זו ידיעה חשובה וגם משחררת: מה שהוחלט הוא שיהיה. כדאי לזכור שהאורחים לא מבחינים בפרטים הקטנים שלא יצאו לפי התכנון. התעלות מעל הפרטים הקטנים וריכוז במה שחשוב מאפשר לחוות את האירוע במלואו, להנות ולשמוח. 


10. לשחרר מהדמיון של 'יום החתונה'

יום החתונה הוא אכן יום שיכול להיות משמעותי ומרגש מאין כמוהו, אך דווקא האמירות שנשמעות לא פעם וממסגרות אותו כ-'היום המאושר בחייך' מערימות על האירוע הררים של ציפיות ולחצים. אנחנו ממליצות לבוא ליום החתונה דווקא מתוך התכווננות אחרת: להשיל את הציפיות שנבנו בך במשך השנים בנוגע לאיך יום החתונה אמור להיראות או להרגיש, ולבוא בפתיחות ובסקרנות לחוות את קשת הרגשות שהיום הזה מעלה בך. זכרי שעד כמה שיום החתונה יכול להיות מהנה ומרגש, המשמעות האמיתית בחתונה היא השינוי שהיא מסמלת והחיים שבאים אחריה, ודווקא לא האירוע עצמו.

***

המלצות לקריאה נוספת במגזין גלויה:

המלצה לקריאת שירי אהבה ותפילות לחתונה במגזין גלויה:

רוצה לקבל עדכונים ממגזין גלויה?

הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח אגרת עדכון מהמגזין מפעם לפעם

לקריאה נוספת על 

כתיבה ועריכה משותפת (בהווה) של חברות.י צוות מגזין גלויה: יותם פוגלפלג בר-און, רחל רזחורש אל-עמיתפארת גולדפרדעדן לויטה ואודיה גולדשמידט-אלחדד.

לקריאה מורחבת על חברות הצוות בהווה ובעבר, ועל השותפות הכוללת בעמל שבקדמת מגזין גלויה ומאחורי הקלעים – היכנסו>>
לקריאת תודות לכל מי שנתנו ונותנים רוח גבית לאתר – היכנסו>>
להמלצות קריאה במגזין גלויה שהצוות מציע מעת לעת – היכנסו>>

פוסטים נוספים מאת צוות גלויה

כ׳ בתשרי תשפ״א 8.10.2020
מאת
צוות גלויה
⏱️ 8 דקות קריאה
מגפת הקורונה והסגרים שהביאה עימה, משפיעים באופנים רבים על הקהילה היחידאית, על גווניה. מתרבות דייטים שהשתנתה פתאום, המשמעות של הסרת המסכות ביציאה לדייט ועד לערבות ורעות כשצריך להיכנס לבידוד בדירות שותפים. בחרנו לקיים שיחה מלב אל לב על רווקות בקורונה עם הפסיכולוגית עטרה הרמן ועם דוברים מתוך חיי היחידאות.
י״ב בניסן תשפ״א 25.3.2021
מאת
צוות גלויה
מה חדש במגזין גלויה? סקירה של כל התכנים החדשים שעלו לאחרונה למגזין גלויה בנושאים מגוונים.
מאת
צוות גלויה
חוויית הפרידה לכשעצמה, כמו גם שלבים שמגיעים לאחריה - נוגעים בשבריריות החיים, אבל גם בבניה הלאה. החתימה והמציאה שאחרי, מבלי להכחיש את שבר ועצב - ראויים להיקרא במגזין גלויה ועל כן, אנא שלחו לנו מאמרים, שירים ותפילות המתייחסים אל הפרידה ואל פרקים שבאים לאחריה.
כ׳ בסיוון תשפ״ב 19.6.2022
גלויה מראיינת את
טלי רוזנבאום
גלויה שמחה לראיין את המטפלת טלי רוזנבאום כדי לשמוע על פועלה המקצועי, על הדרך ועל הספר ״אני לדודי״, שהוציאה בשנה החולפת ועל המרחב הבטוח שהיא מבקשת ליצור עבור זוגות ויחידים
כ״ח באב תשפ״ג 15.8.2023
גלויה מארחת
הרבנית שלומית פיאמנטה
שיחה גלויית עיניים עם הרבנית שלומית פיאמנטה על חינוך, על לימוד תורה ושו"ת, ועל מקומן של נשים בקודש - עם כניסת לתפקיד מנכ״לית ארגון רבני ורבניות בית הלל.

אהבתם? מוזמנים לשתף

במילון המונחים של מגזין גלויה כבר ביקרת?

אל״ף בי״ת גלויה – האינדקס שיוביל אותך לנושאים נוספים
שנכתב עליהם במגזין.

גְּלוּיָה היא מגזין מקוון המתקיים כספריה צומחת ומטרתו לְדַבֵּר גְּלוּיוֹת עַל מָה שֶׁכָּמוּס באמצעות הנגשת ידע על זוגיות, הלכה ומיניות, מוגנוּת, טקסי חיים עבור שלבים שונים בחיי היחידאות והיחד. כל זאת לצד שירים, ראיונות אישיים, תפילות, מסות ופרוזה המעניקים שאר רוח בנוסף למאמרים שבאתר.
במגזין גלויה רשומות רבות מאת כותבות וכותבים מגוונים השותפים לקול הרחב במרחבי הדעת.

אפשר להתעדכן במה חדש בגלויה ובאגרות שנשלחו, לצד הקולות הקוראים למשלוח תכנים אל צוות המגזין.

תמיד אפשר לקרוא הַכֹּל מִכֹּל כֹּל ברצף.

Scroll to Top

תודה שנרשמת

קו מפריד גלויה

עכשיו אפשר לגלות לך עוד

אייקון קול קורא

קול קורא במגזין גלויה
׳גְּלוּיָה׳ מזמינה אתכם.ן לשלוח טקסטים ויצירות אחרות לגליון בנושא אירועי ה-7 באוקטובר. מה אפשר להגיש? איך עובד התהליך?
כל זאת ועוד – במרחק הקלקה מכם.

מגזין גלויה
אצלך במייל

קו מפריד גלויה

הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח מאמרים מהמגזין מפעם לפעם

הפניה נשלחה בהצלחה

קו מפריד גלויה

נחזור אליך בהקדם