על אהבה וגמישות בתכנונים: טיפים לארגון חתונה בתקופת הקורונה - מגזין גלויה

שירים ותפילות מאז השבעה באוקטובר

101 יבבות שופר - אסופה לראש השנה ה׳תשפ״ה

* אסופה ראשונה בסדרת אסופות לחודש תשרי-אוקטובר, מאת גלויה ורשות הרבים

תפריט
תפריט

על אהבה וגמישות בתכנונים: טיפים לארגון חתונה בתקופת הקורונה

י"ח בחשון תשפ"א 5.11.2020
קו מפריד גלויה

תקופת הקורונה איתנו כבר חודשים לא מעטים ועדיין לא ברור מתי נשוב לשגרה. זוגות רבים התמודדו עם הנחיות משתנות שהשפיעו על אופן קיום החתונה ופתרונות יצירתיים צמחו בצל שינויי העיתים. קיבצנו עצות ותובנות מתוך חתונות שהתקיימו בעידן זה, על מנת לסייע לזוגות לחוות את יום החופה בחגיגיות ולהתמודד עם האתגרים שמציבה תקופה זו בפני תכנון החתונה.

טיפים לתכנון חתונה בתקופת הקורונה
צילום: תמר איזנברג

לתכנן חתונה בכל זמן הוא פרויקט לא פשוט כל שכן בתקופת הקורונה. בתקופה שבה מגפה משתוללת בעולם, לסך השיקולים ולתכנון שלנו נכנסים גם שיקולים של שמירה על הבריאות שלנו ושל היקרים לנו מחד, וכן גורמים כחוסר יציבות של מצב התחלואה וההגבלות הכרוכות בכך מאידך. חשבנו כיצד נוכל לסייע בתוך הזמן הזה, בו דברים משתנים מעת לעת והמסקנות שזוג צובר מחתונתו עתה – עשויות להקל במשהו על זוג מאורס חדש שמתמודד עם השאיפה להינשא בשמחה בעידן זה. לא כל תובנה שהושגה תוכל לשמש את כלל הזוגות, כך זה בדרך כלל בחיים אבל ענין זה מתחדד עוד יותר בתקופה בה יש הנחיות משתנות כי המציאות משתנה. אז, הרי כמה עצות שקיבצנו מתוך מסקנות של זוגות שנישאו לאחרונה ואנו מקוות כי הדברים יקלו עליכם עד כמה שניתן בתקופה מורכבת זו.

תכנון חתונה בתקופת הקורונה: 

גמישות זה שם המשחק 

גמישות במחשבה ובתהליך קבלת ההחלטות היא הדבר הראשון והחשוב ביותר שצריך בתכנון חתונה בתקופת הקורונה. דברים שאולי חלמתם עליהם והחלטות שקיבלתם יכולים, ואולי אפילו יהיו חייבים, להשתנות. ככל שתגיעו לתהליך הזה פתוחים ומשוחררים יותר, עם ההבנה שההחלטות שלכם לא מוחלטות, כך כנראה תצלחו את התקופה במצב הנפשי הטוב ביותר

חשוב לתקשר את הצורך בגמישות גם בשיחות עם ההורים. יכול להיות שיש לכם אחים שכבר התחתנו וההורים לכאורה מנוסים בתכנון חתונה, אך גם הם צריכים לאמץ יחד איתכם הלך מחשבה של גמישות ואורך רוח. אין דבר בחתונה שלא עלול חלילה להשתנות – תאריך, מקום, מספר מוזמנים, הרכב האורחים, ספקים. באמת כמעט הכל.

רשימות מוזמנים

ההנחיות בקשר לכמות המוזמנים לחתונה עלולות להשתנות מספר פעמים לאורך תקופת האירוסין שלכם. הכינו לעצמכם רשימות במספרים עגולים (כי כך התקנות עובדות): את מי בדיוק אתם מזמינים אם המגבלה היא 10, 20, 50 או 100 משתתפים. ניתן גם להחליט מראש על מספר מינימלי של מוזמנים לחתונה שלכם, שבמקרה וההנחיות אינן מאפשרות מספר זה תבחרו להזיז את מועד החתונה. 

יכול להיות שרק שבוע לפני החתונה תדעו איזו מהרשימות תהיה רלוונטית לחתונה שלכם. האורחים יקבלו בהבנה ואהבה את ההזמנה להשתתף בפועל או באופן וירטואלי בכל מקרה. 

טיפים לתכנון חתונה בתקופת הקורונה
צילום: תמר ושילה כנרתי

על המקום 

קביעת מקום לחתונה בזמן הקורונה, בכפוף לתקנות המותרות במועד, הפך להיות אתגר המייצר פתרונות יצירתיים למדי. ייתכן שרבים יעדיפו לא לקיים את החתונה בגן אירועים מסודר משתי סיבות עיקריות: ראשית, המקום אולי גדול מידי ומרגיש מוזר לקיים חתונה קטנה במקום כל כך גדול. שנית, ייתכן והמחיר יהיה יקר בהשוואה למקום פתוח ולא רשמי, כמו גינת הבית העומדת לרשותכם בחינם. עם זאת, ייתכן שדווקא גן אירועים יכול להתאים לכם ויש לזכור שהמחיר כולל לא רק את המקום אלא גם את הארגון כולו כמו הגברה, חימום/קירור, קייטרינג, סידור המקום וכו'. אלו דברים שאם תבחרו לעשות במקום אחר, הם יכללו עלות נוספת והתעסקות נוספת עבורכם.

כשבוחרים מקום חשוב לשים לב שתהיה אפשרות לריחוק בין האורחים. אם החתונה מחולקת לקפסולות, ודאו שהמרחב שנבחר מאפשר חלוקה אמיתית ביניהן כולל רחבות ריקודים נפרדות. 

עקרון נוסף, שעלול להיות מאתגר במיוחד בחורף, הוא העדפה למקום פתוח. ידוע כי במקום סגור, גם אם הוא גדול מאוד ומאוורר, ישנה הדבקה גדולה יותר. מה ניתן לעשות בחורף? בחורף אפשר לבדוק אפשרות של סככת גשם לצד פטריות חימום, אם זה בגן אירועים סביר להניח שיש להם אותם ואם אתם בוחרים במקום פתוח לא מסודר, ניתן להשכיר את הציוד מחברות אירועים. 

בתוך העיר קשה יותר למצוא מרחבים פתוחים שהם גם יפים ומכבדים את מעמד החתונה. המצב הנוכחי גורם לזוגות רבים לנצל את הטבע העירוני הקטן יותר ומחברים את גינות השכנים לטובת האירוע, בהנחה שהשכנים ישמחו בכך. במצב כזה חשוב יותר מתמיד להתחשב בתושבי הרחוב ולתכנן את החתונה כך שלא תהיה גורם מפריע. אופציה אחרת בתוך העיר היא לבדוק עם מוסדות קטנים (כגון ספריות, מכוני מחקר, מוזיאונים קטנים וכדומה) אם ניתן להשתמש בגינה שלהם. 

מצאנו גם זוגות שבחרו לכתחילה שתי אופציות של מקומות, האחד מוגן יותר מגשם והשני מרווח יותר ומאפשר כמה מעגלי ריקודים וריחוק נוח יותר. בהזמנה לא צוין מקום, ואת ההחלטה על המיקום המתאים יותר למזג האוויר של יום החתונה קיבלו הזוגות יום לפני. את האורחים יידעו ברגע שמתקבלת החלטה. במקרה כזה, כדאי ששני המקומות לא יהיו רחוקים מידי זה מזה כדי שזה לא ישפיע משמעותית על ההתארגנות של המשפחות והאורחים. 

רוצה לקבל עדכונים ממגזין גלויה?

הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח אגרת עדכון מהמגזין מפעם לפעם

חוזים עם סעיף קורונה 

כשאתם חותמים על חוזה מול ספקים או גני אירועים חשוב להכניס בחוזה סעיף שנוגע לקורונה. חשוב להגיע עם הספקים להסכמה בנוגע להחזרים כספיים במידה ויש ביטול או תקלה מצידם או מצד החוק. ייתכן שאולמות וגני האירועים יסכימו לחתום איתכם על חוזה רק אם תתחייבו לקיים את האירוע אצלם, ובמקרה שלא ניתן לקיים חתונות בתאריך שבחרתם יתנו לכם אפשרות של קיום האירוע בתאריך אחר. לפני חתימת החוזה קבלו החלטה האם הדבר הזה מתאים לכם או לא. 

בכל מקרה בימים אלו אין סיבה לחתום על חוזה שאין בו סעיף שמתייחס לקורונה. 

טיפים לתכנון חתונה בתקופת הקורונה
צילום: hannah krueger

תכנית ב'

מאוהבים בצלמת שלכם? הדי ג'יי מושלם? הרב שלו מהמכינה עורך חופות מרגשות ומכיר את שניכם? הכל טוב ויפה אבל חשוב לזכור שכל אחד מהספקים שלכם יכול להיכנס לבידוד בהתראה מיידית. אפילו בבוקר החתונה. 

חפשו ספקים נוספים שאתם אוהבים והכינו לכם תכנית ב'. ניתן לשאול את הספקים שבחרתם עצמם, שכן רוב הסיכויים שיש להם המלצות על קולגות שיהיו פנויות ביום החתונה שלכם. בדקו ותאמו עם הספקים שבתכנית ב' שלכם שהם באמת פנויים ביום החתונה. עם זאת, חשוב להבין, אם הם מקבלים בקשה אחרת לעבוד באירוע אחר באותו תאריך, אתם לא יכולים לצפות מהם שישמרו את התאריך בשבילכם, זאת הפרנסה שלהם. כשאתם מדברים איתם בקשו שיידעו אתכם אם הם מקבלים בקשה לאירוע אחר באותו יום כך שתוכלו למצוא ספק אחר לתכנית ב' שלכם. הכי חשוב שלא תתקעו ברגע האחרון בלי אחד הספקים

טבילה במקווה לקראת החתונה

בדרך כלל אחת החגיגות המקדימות לאירוע החתונה היא הטבילה הראשונה במקווה, בחברתן ושמחתן של קרובות משפחה וחברות. לעיתים כלה מעדיפה ללכת אל הטבילה הזו בליווי אינטימי של אמא / אחות / חברה או שילוב ביניהן אבל לא ברוב הדר עם כמה וכמה בנות משפחה וכמה וכמה חברות. למרבה הצער, בגלל הקורונה הדבר לא מתאפשר. על כן, מתברר שבעידן הנוכחי גם מה שהיה נחשב אינטימי עד לא מזמן, מהווה תרומה להתקהלות אנושית שמבקשים למנוע בכלל ובתוככי המקווה בפרט.
בנוסף, יתכן ויש לך חששות ופחדים מפני הטבילה במקום ציבורי בעת מגפה. ראשית, נרגיע שהמקוואות עומדים בתקני תברואה ואינם מהווים מוקד הדבקה בשל רמת התחזוקה וחומרי החיטוי הרבים המשמשים בתוך המקווה. בנוסף, כדי למנוע התקהלות או התנגשות עם טובלות אחרות, יש לתאם הגעה מראש, הן מצד הקורונה והן מצד טבילת כלה. ברוב המוחלט של המקרים מקדישים לכלה את החדר הגדול והמפנק ביותר, וכדי שישמר עבורך יש לעדכן מראש את הבלניות. את ההכנות לטבילה יש לעשות בבית, במקוואות רבים לא מאפשרים לבצע הכנות לטבילה במתקני החדרים כלל. לשם כך כדאי להתייעץ ולשאול את הבלנית איתה את מתאמת הגעה, מה הנוהל במקווה הספציפי בו את מתכוונת לטבול.

בפועל, ניתן להגיע עם מלווה אחת בלבד, ואולי לתאם עם החברות חגיגה מצומצמת יותר, על פי ההנחיות, בבית לאחר הטבילה. אם תרצי אותה מלווה תוכל לשמש אותך כבלנית ומלווה לטבילה במקום הבלנית הרשמית. היא גם תוכל לחתום עבורך על אישור הטבילה. שימי לב שאם תהיי מעוניינת לטבול לבדך, הדבר מותר ואת רשאית לדרוש זאת. יתכן שיאמר לך שאם תטבלי לבדך לא תקבלי את האישור על הטבילה, אולם אישור הטבילה אינו הכרחי עבור תיק הנישואין שלך, על פי נוהל הנישואין החל משנת תש"פ.

אם את עדיין חוששת, טבילה במקווה אינה האפשרות היחידה שלך. תוכלי לטבול בחיק הטבע, במעיינות, ובים, ומקורות מים המתאימים לכך. יש לבדוק מראש את ההתאמה להלכה של מקור המים עבור טבילה ואין לשכוח גם את הדאגה לגוף ולנפש ולכן, יש לבדוק את בטיחות המקום (הן מצד שעת הטבילה, תוואי השטח והן מצד מצב המים בעידן הקורונה בפרט).

בגדים לחתונה 

במסגרת הגבלות הקורונה חנויות הבגדים סגורות לזמנים ארוכים ועסקים קטנים לא יכולים לקבל קהל. איך בכל זאת ניתן להתכונן לחתונה כך? 

כלהמעצבות ובעלות סטודיו רבות יפתחו רק לכלה במיוחד בתיאום. התקשרי למקום ותבררי, רוב הסיכויים שיש להן פתרון בשבילך ואפילו בזמן של סגר. למשל שיחת וידאו בה תעברו על כמה שמלות שבחרו בשבילך אחרי ששלחת תמונות של דברים שאהבת, מדידת היקפים עצמאית בבית כדי שהתופרת תוכל להתחיל לעבוד על העיצוב לכשתפגשו אחרי הסגר ועוד. 

חתן – בגדים ונעליים לחתן ניתן להזמין באינטרנט, עדיף מחנות בארץ כך שאם יש בעיה כלשהי בבגד תוכלו ליצור קשר עם החנות להחלפות ותיקונים. 

לייב סטרימינג לחתונה

לרובנו כבר יצא להיות בשמחות באופן וירטואלי. אנחנו ממליצות לא לתת למישהו מהמשפחה להתעסק בזה אלא לשלם לצלם וידאו מקצועי שיעשה זאת בשבילכם. כיום יש צלמים שמתמחים בצילום לייב ויש להם ערוצי יוטיוב שמאפשרים את הלייב סטרימינג כחלק מהחבילה שלהם. 

החברים וקרובי המשפחה שצופים בכם בערוצי השידור חי התחברו במיוחד כדי להתרגש איתכם ולקחת חלק בשמחה שלכם. עשו מאמץ להתייחס אליהם ולשתף גם אותם. ניתן להתייחס ל"נוכחות" שלהם בהנחיה של החופה עצמה וגם בדיבור ישיר אל המצלמה מצד ההורים, החתן והכלה ואפילו החברים. 

שמירה על הבריאות

לצערנו ידוע שחתונות הן מוקד פוטנציאלי של הדבקה, קחו אחריות על החתונה שלכם כך שהיא לא תהיה כזאת. נסחו בקשה בנוגע לשמירה על הנחיות כולל מסכות ומגע ושלחו הודעות לכל המוזמנים יום לפני החתונה. מומלץ למנות אחראי קורונה מהחברים או המשפחה שמעיר לאורחים ואפילו לצוות המקום אם ישנה הפרה של השמירה על חוקי הזהירות. 

ודאו כי יש אמצעי חיטוי ומסכות במקום. נכון, כולם כבר מגיעים עם מסכות משלהם אבל טוב שיהיה פתרון אם מישהו חלילה איבד את המסכה שלו. 

קשה לעצור את פרץ ההתרגשות והשמחה בסוף החופה והנוהג לעלות ולחבק את החתן והכלה מיד בתום החופה הפך לנורמה כמעט גורפת. זוהי התקהלות מסוכנת ויש למנוע אותה. לפני שבירת הכוס מומלץ להוסיף בקשה לא להתקהל בתום החופה

טיפים לתכנון חתונה בתקופת הקורונה
צילום: תמר איזנברג

מעקב אחר מי מגיע

כיוון שחתונות הקורונה מצומצמות ובכל זאת אתם רוצים להרבות את השמחה חשוב לדעת מי מגיע ומי לא כיוון שכל אדם שמודיע לכם שנכנס לבידוד הוא הזדמנות להזמין אדם אחר שיבוא לשמוח איתכם. בנוסף לכך, אם חס וחלילה מתגלה כי מישהו היה חולה בחתונה וכללי הזהירות לא נשמרו תצטרכו להודיע לכל המוזמנים על חובת בידוד. 

אירועים נוספים

יתכן וההמלצה הזאת היא בכלל בשביל החברים והמשפחה ולא בהכרח בשביל החתן והכלה. אין ספק שיש גם צער בויתור על ההשתתפות של חלק מהמשפחה והחברים בשמחה שלכם. אנשים מגבירים את תחושת השמחה. כדאי לשקול לקיים אירועים קטנים או וירטואלים, של מעגלי חברים שונים שמנועים מלהשתתף פיזית ביום החתונה עצמה. ערבו כמה שיותר חברים ובני משפחה באירועים אלה על מנת להגביר את השמחה, שלכם ושלהם גם כן. 

טיפ קטן לחיזוק 

בעקבות חתונות הקורונה גילינו תופעה מעניינת. לחתונות קטנות יש קסם מיוחד בו כל מוזמן ומוזמנת מרגישים קרובים יותר לחתן ולכלה ומחוייבים יותר לשמחה. אם בחתונה גדולה, של כמה מאות מוזמנים, האורחים נוטים לפעמים להתעסק בשלהם, בחתונה קטנה האורחים כל כולם מושקעים בשמחה, בריקודים ובהתרגשות של האירוע עצמו. 

שיהיה במזל טוב ובשורות טובות! 

טיפים לתכנון חתונה בתקופת הקורונה
צילום: תמר איזנברג

***

המלצות לקריאה נוספת במגזין גלויה:

חופה - נחוגה מגזין גלויה

לקריאה נוספת על 

כתיבה ועריכה משותפת (בהווה) של חברות.י צוות מגזין גלויה: יותם פוגלפלג בר-און, רחל רזחורש אל-עמיתפארת גולדפרדעדן לויטה ואודיה גולדשמידט-אלחדד.

לקריאה מורחבת על חברות הצוות בהווה ובעבר, ועל השותפות הכוללת בעמל שבקדמת מגזין גלויה ומאחורי הקלעים – היכנסו>>
לקריאת תודות לכל מי שנתנו ונותנים רוח גבית לאתר – היכנסו>>
להמלצות קריאה במגזין גלויה שהצוות מציע מעת לעת – היכנסו>>

פוסטים נוספים מאת צוות גלויה

כ׳ בתשרי תשפ״ד 5.10.2023
מאת
צוות גלויה
עדכוני תוכן במגזין גלויה לקראת שמחת תורה תשפ"ד
י"ז באייר תשפ"א 29.4.2021
מאת
צוות גלויה
על כאב באזור הנרתיק בזמן קיום יחסי אישות ובמנותק מהם: דיספראוניה, וולוודיניה ואתגרים נוספים.
מאת
צוות גלויה
המסע אל ההורות והמסע בתוך תפקיד ההורות מעלים יחד התמודדויות שונות. בין הכמיהה ומסע הייחולים לבין הזכות להיות הורים - משתרע מנעד רחב של רגשות והתמודדויות. במגזין גלויה ניתן מקום לקולות של נשים, גברים - יחד ולחוד - על ההורות בחייהם, גם במבט על הילדוּת והנערוּת שחוו.
אוקטובר-נובמבר 2023
מאת
צוות גלויה
עדכוני תוכן במגזין גלויה לאחר השבעה באוקטובר - שירה, תפילות ותכנים אחרים המבטאים התמודדות רגשית, רוחנית ותיאולוגית עם כל מה שצף מאז המתקפה ויחד עם פרוץ המלחמה.
כ״ד באב תשפ״ב 21.8.2022
מאת
צוות גלויה
במהלך הקיץ האחרון התחדשנו במאמרים ובשירים רבים, ובמיוחד תחום הליווי הרוחני שתפס אצלנו מקום מרכזי. עדכון בתתכנים החדשים שעלו לאחרונה במגזין גלויה
לקראת פרשת ״וישלח״
מאת
צוות גלויה
לקראת שבת ״וישלח״ וסיפור אונס דינה שמופיעה בה, ׳גלויה׳ ו׳ברית אמונים׳ מזמינים אתכן.ם לשלוח תכנים העוסקים בפגיעה מינית ובמוגנות, בצל האירועים הקשים של התקיפה בשבעה באוקטובר, שכללו טרור מגדרי ופשעים חמורים נגד הגוף ונגד הנפש. המרחבים הפרטיים שלנו עוצבו מחדש במהלך ואחרי השבת ההיא, ותחושת הביטחון האישי ספגה מכה עמוקה וקשה. אנו נפרסם שירים, מאמרים, ראיונות ותכנים נוספים העוסקים בפגיעה ובתגובה לה, אצל היחיד.ה, הקהילה, והחברה.

אהבתם? מוזמנים לשתף

במילון המונחים של מגזין גלויה כבר ביקרת?

אל״ף בי״ת גלויה – האינדקס שיוביל אותך לנושאים נוספים
שנכתב עליהם במגזין.

גְּלוּיָה היא מגזין מקוון המתקיים כספריה צומחת ומטרתו לְדַבֵּר גְּלוּיוֹת עַל מָה שֶׁכָּמוּס באמצעות הנגשת ידע על זוגיות, הלכה ומיניות, מוגנוּת, טקסי חיים עבור שלבים שונים בחיי היחידאות והיחד. כל זאת לצד שירים, ראיונות אישיים, תפילות, מסות ופרוזה המעניקים שאר רוח בנוסף למאמרים שבאתר.
במגזין גלויה רשומות רבות מאת כותבות וכותבים מגוונים השותפים לקול הרחב במרחבי הדעת.

אפשר להתעדכן במה חדש בגלויה ובאגרות שנשלחו, לצד הקולות הקוראים למשלוח תכנים אל צוות המגזין.

תמיד אפשר לקרוא הַכֹּל מִכֹּל כֹּל ברצף.

Scroll to Top

תודה שנרשמת

קו מפריד גלויה

עכשיו אפשר לגלות לך עוד

אייקון קול קורא

קול קורא במגזין גלויה
׳גְּלוּיָה׳ מזמינה אתכם.ן לשלוח טקסטים ויצירות אחרות לגליון בנושא אירועי ה-7 באוקטובר. מה אפשר להגיש? איך עובד התהליך?
כל זאת ועוד – במרחק הקלקה מכם.

מגזין גלויה
אצלך במייל

קו מפריד גלויה

הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח מאמרים מהמגזין מפעם לפעם

הפניה נשלחה בהצלחה

קו מפריד גלויה

נחזור אליך בהקדם