שמונת הלינקים שכדאי לשלוח לחברה מאורסת - מגזין גלויה

מתחתי מוריק תהום -
אסופת שירים, תפילות ומאמרים לאחרי החגים
מאז השבעה באוקטובר

* אסופה שישית בסדרת אסופות דיגיטליות לחודש תשרי-אוקטובר, מאת גלויה ורשות הרבים

תפריט
תפריט

שמונת הלינקים שכדאי לשלוח לחברה מאורסת

י"א בכסלו תש"ף 9.12.2019
קו מפריד גלויה

לקראת החתונה הרבה מידע נאסף בזמן קצר. כאן תוכלו למצוא רשימת אתרים וקבוצות פייסבוק שכדאי לכלות לבקר בהם כדי ללמוד עוד ולקבל מענה לשאלות חשובות

תקופת האירוסין והשנה הראשונה הן לרוב תקופה עמוסה מאד לבני הזוג, מבחינה מעשית ורגשית גם יחד. ישנם כל כך הרבה שינויים הדורשים הסתגלות והתרגלות, כל כך הרבה חלומות וערכים שתרצו להביא לידי ביטוי אל חיי היומיום והשגרה שתבנו. אחד הקשיים אל מול כל השינויים הללו, הוא הידע שחסר לפעמים, בייחוד בתחומים שהם שדה חדש לחלוטין מבחינתכם – כמו לעיתים, התחום של המיניות בזוגיות. 

הרבה מהמידע נגיש באינטרנט, אך לעיתים קשה לנווט בו בשל עומס הידע והגיוון הרב שבו. בנושאים רבים גם ישנו חשש ממה שנפגוש בחיפוש גוגל פשוט. כדאי גם לזכור שבסופו של דבר, לעיתים קרובות גוגל הוא לא מקור ידע אמין וחשוב לדעת לברור את המוץ מהתבן במקרים רבים. 

בשורות הבאות מרוכזות המלצות לאתרים ופורומים שיכולים לתרום לך וגם להיות מקום בו תוכלי להתייעץ ולחלוק. אז… שנתחיל? 

לינקים לחברה מאורסת אתרים למאורסות דתיות מגזין גלויה הרבנית שרה סגל-כץ Rabbanit Sarah Segal-Katz
צילום: Andrea Piacquadio

1. קבוצות פמיניסטיות בפייסבוק

שתי קבוצות האם בפייסבוק של כל מי שמנסה ללכת בשבילים של הפמיניזם והחיים הדתיים הן הקבוצה הותיקה, שקמה ב-2012 – קבוצת אני פמיניסטית *דתיה* – וגם לי אין חוש הומור שלאחר התבססותה צמחה קבוצה שפרשה ממנה ויצרה שיח מעט שונה, קבוצת פמיניסטיות הלכתיות.
בשתי הקבוצות דיונים בטווח רחב של נושאים שקשורים לשני הנושאים הללו. אפשר לשתף ולהתייעץ שם גם על בנייה מושכלת של החתונה בכלל והחופה בפרט, לקרוא שיתופים של אחרות על הצטלבות החיים הדתיים וחיי המשפחה. הקבוצה הפדל"חושית (ראשי תיבות של פמיניסטית דתייה ללא חוש הומור) נוטה לדיונים פחות הלכתיים ומשתתפות בה נשים רבות שלא ממוקמות על הרצף הדתי-אורתודוכסי. לעומתה בקבוצה ההלכתית משתתפים בדיונים רבנים ורבניות ויש מקום נרחב לשיח שמחויב להלכה אך שואף למעורבות נשית רבה ככל האפשר בחיים הדתיים בפרט, ובחיים בכלל. 

2. טובלות בנחת 

טובלות בנחת היא קבוצה סגורה בפייסבוק שבה ניתן לשוחח על כל הנושאים המקיפים את הטבילה. מטרת הקבוצה היא מצד אחד להבליט את אחריות הטובלת על חווית הטבילה, ומצד שני ליצור שיחה ושיתוף, שאלות ותשובות בענייני הלכה ומנהג ובמה כדי לדבר באופן גלוי על חווית הטבילה של נשים.

בקבוצה יש גם מקום לשיח ביקורתי במפגש שבין ההלכה – המיניות והפמיניזם. הרוח של הקבוצה היא – קחי אחריות על חוויה הטבילה שלך. האווירה היא מאד מכבדת – כללי השיח הם לא לשפוט או לבטל אלא לאפשר לכל אחת לשתף מתוך אמונתה ואורח חייה. לכל תחושה או חוויה יש מקום והתגובות הן בדרך כלל מפרגנות, מעצימות, מכבדות ונותנות מקום. בין הנושאים המדוברים בקבוצה, מעבר לטהרת המשפחה וחווית הטבילה, גם שאלות בנושאי אמצעי מניעה, אובדן הריון, התמודדות עם דיכאון לאחר לידה, ועוד. 

3. דרך נשים 

דרך נשים היא הדרך שפילסה דפנה מאיר ז"ל באתר שלה, שבו היא כתבה על פריון, מודעות גופנית ובריאות האישה, מתוך מבט אמוני הלכתי. דפנה הייתה פורצת דרך והדברים הכתובים האתר עודם חשובים ומעשירים מאד.

רוצה לקבל עדכונים ממגזין גלויה?

הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח אגרת עדכון מהמגזין מפעם לפעם

לינקים לחברה מאורסת אתרים למאורסות דתיות מגזין גלויה הרבנית שרה סגל-כץ Rabbanit Sarah Segal-Katz
צילום: Priscilla Du Preez

4. אתר נשמת

אתר נשמת הוא אתר גדול ומקיף בנושא טהרת המשפחה שמטרתו לספק מידע ותשובות בענייני טהרה לנשים. תוכלי לקרוא שם מאמרים שונים והסברים על נושא טהרת המשפחה, לעיין בשאלות ובתשובות השונות שניתנו (בעילום שם). תוכלי לשלוח לאתר שאלה בכתב ולקבל תשובה למייל, כמובן, בעילום שם. 

בנוסף, נשמת מפעילה קו (טלפון) הלכתי פתוח לטהרת המשפחה. ניתן לפנות לקו הפתוח בשאלות שמתעוררות בנושאי ייעוץ לכלות, הריון, לידה, בדיקות גניקולוגיות, פוריות, דימומים ועוד. המענה ההלכתי בקו עומד תחת פיקוחם של רבני נשמת הרב יעקב ורהפטיג והרב יהודה הנקין. מצד אחד, יש כאן יוזמה מבורכת שמנגישה לקהל הרחב תשובות, במיוחד למי שלא נוח לה תמיד לפנות לרב או לגבר בשאלות שקשורות בטהרת המשפחה (וזה מובן לחלוטין). זהו מפעל התנדבותי לחלוטין שפועל בשעות רבות ומספק מענה לנשים רבות, כך שלא ירגישו בודדות במערכה. מצד שני, קחי בחשבון שהפסיקה באתר נחשבת למחמירה יחסית ולא לכל אחת זה מתאים.

5. מדברות פתוח

אחד המקומות הראשונים שכדאי לנחות בהם הוא קבוצת הפייסבוק של 'מדברות פתוח'. "מדברות פתוח" היא לא קבוצה אלא סדרה של קבוצות סגורות, של חמישים משתתפות מקסימום, כולן נשים נשואות שחיות על הרצף הדתי. הן נפתחו לראשונה על ידי אבישג עמית שפירא, שרצתה ליצור בית, מקום בטוח שאפשר לשתף בו ולעסוק בנושאים שמשיקים למיניות, זוגיות, הלכה ובניית משפחה. הקבוצות הן סודיות כך שגם אי אפשר לדעת מי נמצאת בכל קבוצה מלבד המשתתפות עצמן וישנה התחייבות של כל המשתתפות לשמירה על הסודיות של השיחות שמתנהלות בקבוצה.
איך מצטרפות? פונים דרך הפייסבוק לאבישג עמית שפירא (Avishag Amit-Shapira) והיא כבר תדאג לעדכן אתכן כשקבוצה חדשה נפתחת. 

לינקים לחברה מאורסת אתרים למאורסות דתיות מגזין גלויה הרבנית שרה סגל-כץ Rabbanit Sarah Segal-Katz
צילום: Lucas Ludwig

6. מקווה.נט

מקווה.נט הוא אתר שהוקם בהתנדבות ומטרתו להנגיש לציבור הרחב מידע אודות מקוואות וטהרת המשפחה. גם באתר הזה תמצאו לשונית שבה אפשר לשלוח שאלה בנושאי טהרת המשפחה ליועצות הלכה וניתן לקבל תשובה גם בעילום שם. הפרוייקט הגדול ביותר של האתר הוא תיעוד פרטים של מקוואות שונים בארץ כולל האם הם נקיים, מה שעות הפתיחה, טלפון להתקשרות עם הבלנית, תמונות מהמקווה ועוד. לעיתים, חלק מן המידע הקיים דורש רענון ביחס למצב הנוכחי במקוואות שנסקרו בעבר.
מאגר מידע נוסף הקיים באתר הוא מאגר של בודקות טהרה.

את האתר הקימה נחמה שולמן, אחות מוסמכת בוגרת תואר ראשון ושני בסיעוד, בוגרת קורס על בסיסי בטיפול נמרץ ותארים במינהל וברפואה משלימה ומדריכת כלות ותיקה בוגרת קורס 'מדריכות הבית היהודי' של מכון 'פועה' , בודקת טהרה' מטעם המכון ומוסמכת כ'יועצת הלכה' מטעם מדרשת 'נשמת'.

7. אתרים ובלוגים על התנהלות כלכלית

האתר של פעמונים מכיל מידע ועצות טובות להתנהלות כלכלית משפחתית ומצויה בו טבלה שיכולה לסייע להתנהלות טובה בשוטף. 

הבלוגים האופטימית והסולידית יכולים להוסיף ידע למי שרוצה להעמיק בתאוריות כלכליות ולהכיר מושגים מתחום ההתנהלות הפיננסית בצורה טובה יותר. האתר של כל זכות יכול לסייע בהבנה של הזכויות המגיעות לכם, לעניין זה למשל כזוג נשוי מול ביטוח לאומי ומוסדות מדינה אחרים, וכיצד אפשר להשתמש בפיקדון לחיילים (הידעתם שאפשר לממש אותו כדי לשלם על החתונה?).

ובסוף כל הרשימה, אל תשכחו את ערכה של שיחה פתוחה עם האנשים הקרובים לכם שמכירים אתכם.
השתמשו בניסיון ובידע שלהם והתייעצו איתם.
זכרו כל העת שבאינטרנט אפשר למצוא כמה דעות שונות על כל נושא וקחו את המידע בערבון מוגבל. 

8. הסכמי קדם נישואין 

לצד השמחה, ההתרגשות ובניית העתיד, ודווקא מתוך אותה רומנטיקה יש לנו אחריות לדאוג לאושר של האדם איתו בחרנו לחיות את חיינו. הסכמי קדם נישואין הם תעודת ביטוח שנחתמת מתוך אהבה. אפשר להציע לחברה המתחתנת לקרוא את המאמר שכתבה עו"ד אלה סקעת על הסכמי קדם-נישואין שקיימים היום.

***

המלצות לקריאה נוספת במגזין גלויה:

לקריאה נוספת על 

תוכן נוסף מהמגזין:

י״ג בניסן תשפ״ב 14.4.2022
גלויה מראיינת את
חלי טל שלם
דו-שיח עם המשוררת חלי טל שלם, על המפנה בו השירה החלה לתפוס יותר נפח בחייה, על חוויית הלבד ועל עולמות חיים מיצירות שמלוות אותה תמיד.
י״ח בכסלו תשפ״ד 1.12.2023
מאת
צוות גלויה
כל התכנים החדשים שעלו במגזין גלויה במסגרת קיום ההתכנסות ״מה שלומך אחות״ ושבת התייצבות לצד דינה.
י״ג בתשרי תשפ״ד 28.9.2023
גלויה מראיינת את
הרבנית קרן מילר ג'קסון
ראיון גלוי עיניים עם הרבנית קרן מילר ג'קסון על אתגרי חינוכיים ועל הדור הצעיר, על מפגשים בין עולמות ועל זהויות דתיות מגוונות
י״ח באייר תשפ״ג 9.5.2023
מאת
צוות גלויה
לקראת ל"ג בעומר המזוהה עם טקס החלאקה, מקובצות ברשומה שלפניכם המלצות למאמרים, שירים ותפילות מתוך המגזין, שיסייעו ביצירת טקס 'חלאקה' או 'תלאתה' משלכם.
כ' בתמוז תש"ף, 12.7.2020
מאת
צוות גלויה
⏱️ 5 דקות קריאה
לדגדגן חשיבות חסרת תקדים בכל הקשור לעונג ולהנאה מינית של האישה, ובהבנת מנגנון העונג בעת קיום מגעים ויחסים מיניים.
י״ז באדר תשפ״ג 10.3.2023
גלויה מראיינת את
אהרלה אדמנית
מדור ״גלוית עיניים״ שמח להביא ראיון עם המשורר אהרלה אדמנית על השפעות של דמויות לאורך חייו, על החיפוש התמידי אחר כנות ואותנטיות ועל תהליכים של התאהבות איטית בספרות ובשירה, שרק עם בוא טלטלה לחייו ופצעים שנפתחו הביאו לפרץ כתיבת שירים משלו.

אהבתם? מוזמנים לשתף

במילון המונחים של מגזין גלויה כבר ביקרת?

אל״ף בי״ת גלויה – האינדקס שיוביל אותך לנושאים נוספים
שנכתב עליהם במגזין.

גְּלוּיָה היא מגזין מקוון המתקיים כספריה צומחת ומטרתו לְדַבֵּר גְּלוּיוֹת עַל מָה שֶׁכָּמוּס באמצעות הנגשת ידע על זוגיות, הלכה ומיניות, מוגנוּת, טקסי חיים עבור שלבים שונים בחיי היחידאות והיחד. כל זאת לצד שירים, ראיונות אישיים, תפילות, מסות ופרוזה המעניקים שאר רוח בנוסף למאמרים שבאתר.
במגזין גלויה רשומות רבות מאת כותבות וכותבים מגוונים השותפים לקול הרחב במרחבי הדעת.

אפשר להתעדכן במה חדש בגלויה ובאגרות שנשלחו, לצד הקולות הקוראים למשלוח תכנים אל צוות המגזין.

תמיד אפשר לקרוא הַכֹּל מִכֹּל כֹּל ברצף.

Scroll to Top

תודה שנרשמת

קו מפריד גלויה

עכשיו אפשר לגלות לך עוד

אייקון קול קורא

קול קורא במגזין גלויה
׳גְּלוּיָה׳ מזמינה אתכם.ן לשלוח טקסטים ויצירות אחרות לגליון בנושא אירועי ה-7 באוקטובר. מה אפשר להגיש? איך עובד התהליך?
כל זאת ועוד – במרחק הקלקה מכם.

מגזין גלויה
אצלך במייל

קו מפריד גלויה

הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח מאמרים מהמגזין מפעם לפעם

הפניה נשלחה בהצלחה

קו מפריד גלויה

נחזור אליך בהקדם