מה חדש במגזין גלויה? - כ"ב בסיוון תש"ף

תהום אל תהום -
אסופת שירים, תפילות ומאמרים לשמחת תורה
מאז השבעה באוקטובר

* אסופה רביעית בסדרת אסופות דיגיטליות לחודש תשרי-אוקטובר, מאת גלויה ורשות הרבים

תפריט
תפריט

מה חדש במגזין גלויה? #9 – סיוון תש"ף | יוני 2020

כ"ב בסיוון תש"ף 14.6.2020
קו מפריד גלויה

גלויה חוגגת בימים הקרובים חצי שנה לקיומו של המגזין האינטרנטי. המגזין, יצא לעולם בחודש דצמבר הקר עם בקשה להניח ידע בידי קוראות וקוראים על זוגיות, הלכה ומיניות – באופן מונגש, מרחיב דעת ולב, מתוך רצינות וכובד ראש ומתוך בקשת זרימה והצבת החיים עצמם במרכז.

גלויה ממשיכה להתעדכן בתכנים חדשים בזמן שהעולם עוד מנסה לחזור לשגרה אגב התהייה אם ההווה עתה הוא התרחשות חדשה של גל שני של קורונה הנושף בעורפנו, או לא. שוב ושוב מתגלה כי ההיאחזות במוכר ובמרחבים המעוררים חדווה – מסייעים ביותר אבל גם מצריכים אומץ. בתוך ידוע והמוכר, בתוך הלא ברור והנרקם – אנחנו ממשיכות לעמול ולהעניק כאן עוד תכנים עבור יחידים וזוגות בשלבים שונים בחייהם – יחידאות, אירוסין וחיי הנישואין – מתוך הכרה באוטונומיה של כל אחד ואחת מאתנו.

לסקירה מהירה של התכנים החדשים באתר, ניתן לעבור לכאן.

רוצה לקבל עדכונים ממגזין גלויה?

הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח אגרת עדכון מהמגזין מפעם לפעם

על שברים בתוך הזוגיות והאפשרויות לתיקון:

  • קִינְטְסוּגִי: לבחור להדביק שברים בתוך הזוגיותהרבנית שרה סגל-כץ משתפת ומסבירה כי לצד הכמיהות והחלומות הגדולים על זוגיות מצמיחה ומיטיבה, החיים המשותפים כוללים בתוכם גם החמצות, פערים, כעסים וסדקים. מתברר שאי אפשר להימנע משברים בזוגיות. ריבים יבואו ואיתם טינה ומשקעים. קִינְטְסוּגִי היא אמנות יפנית שיוצרת מהשברים אסתטיקה חדשה, אך כדאי לזכור שלצד הבנייה, יש שברים שעדיף להימנע מהם.

נושא הטבילה, על היבטיו והקשריו השונים, זוכה במאמרים נוספים המעמיקים בחוויה ומשמעויותיה:

  • עולה מן הטבילה – "'אבל למה כשהיא טובלת נמצאים שם גברים?' האישה שעמדה לידי כשהתבוננתי במיצב הטבילה לא הבינה. הסברתי וראיתי בפניה את אותה הבעה שהייתה נסוכה על פניי כשנודע לי עניין טבילת הגיורת בפני דיינים־גברים: הלם, פלצות וחוסר אמון." מיכל ברגמן כותבת בעקבות ביקורה בתערוכה "מעשה באישה וחלוק" מאת נורית יעקבס־ינון ובאצירתה של רז סמירה – מיצב וידאו־ארט לצד טקסטים ועבודות פסיפס מיטיבים להמחיש את הסיטואציה שבה המתגיירת טובלת במקווה לעיני גברים־דיינים.
  • טבילה משלך: להפוך את הטבילה לבעלת משמעות אישיתהרבנית שרה סגל-כץ על כך שניתן לצאת ידי חובת טבילה בפעולה מינימלית, העומדת בגדרים הטכניים הנדרשים הלכתית – אך טבילה שמתקיימת מתוך תשומת לב, ומעוצבת בהתאמה לעולמה הרוחני של הטובלת, יכולה לספק חוויה אחרת.

על מרחב הבחירה בטבילה, בלידה ובאהבות:

המאמרים הבאים מעניקים ידע חיוני ופרקטי על מיניות ומוגנות, מתוך שיתוף חסר פשרות ורצון לקדם שיח מיני בריא ותקין ולמנוע עוולות:

מדור ספרות ורוח הועשר בתכנים פרי עטן ועטם של:

מה חדש במגזין גלויה? כ"ב בסיוון תש"ף
צילום: חורש אל-עמי

רשימת המאמרים, השירים והתפילות שהתחדשו במגזין גלויה (ללא הרחבה):

מאמרים:

דברי שירה ורוח:

רוצה לקבל עדכונים ממגזין גלויה?

הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח אגרת עדכון מהמגזין מפעם לפעם

כתמיד, נשמח בקרבה ובקשר. אתן ואתם מוזמנים לספר לנו על חוויית הקריאה באתר, להציע תיקונים, או לשלוח הצעות לטקסטים חדשים – בין אם הם מפירותיכם ובין אם של אחרות ואחרים.

בגלויה ישנו עמוד המהווה את מפת האתר ודרכו ניתן להגיע לכלל התכנים שעלו למגזין גלויה מרגע לידתו. אפשר לראות בעמוד זה גם מעין עמוד ׳תוכן העניינים׳ וגם מעין ׳מפתח׳ למציאה ולתנועה בתוך האתר. עם הכנסת אל״ף בי״ת גלויה – מילון המושגים של מגזין גלויה, ניתן להסתייע בו כדי לנוע בין תכנים שונים באתר שלא מבעד לתפריט הראשי.
מוזמנות ומוזמנים להתוודע לנושאים ולתכנים שעוד לא פגשתם בהם בספריה הצומחת של גלויה.

ואם תרצו לעקוב אחר הניוזלטרים של מגזין גלויה שנשלחו עם יונת הדואר ואולי פספסתם חלק מהם – תוכלו להציץ בעמוד הארכיון של לקט מתוך האיגרות שנשלחו.

קריאה מהנה,
הרבנית שרה סגל-כץ וצוות גלויה.

מה יתחדש בגלויה - לקראת עדכונים נוספים במגזין

לקריאה נוספת על 

כתיבה ועריכה משותפת (בהווה) של חברות.י צוות מגזין גלויה: יותם פוגלפלג בר-און, רחל רזחורש אל-עמיתפארת גולדפרדעדן לויטה ואודיה גולדשמידט-אלחדד.

לקריאה מורחבת על חברות הצוות בהווה ובעבר, ועל השותפות הכוללת בעמל שבקדמת מגזין גלויה ומאחורי הקלעים – היכנסו>>
לקריאת תודות לכל מי שנתנו ונותנים רוח גבית לאתר – היכנסו>>
להמלצות קריאה במגזין גלויה שהצוות מציע מעת לעת – היכנסו>>

פוסטים נוספים מאת צוות גלויה

י״ד בתשרי תשפ״ד 29.9.2023
מאת
צוות גלויה
בפרוש עלינו חג הסוכות, העמדנו כמה דפנות של תוכן חדש באתר: גם שני ראיונות - האחד על שירה ויצירה והשני על עשיה רבנית פמיניסטית, גם שירים רבים וגם תפילות המתייחסות אל מסע הפריון - בשמחה ובצער. מוזמנות.ים לקרוא את הכל מכל כל ולאתר את הבחירות שלנו הנוגעות בטקסטים המתייחסים אל הביתי והרחוק, המוכר והזר, הקבוע והנודד ואל כאלו שמעניקים שאר רוח
כ״ט באלול תשפ״א 6.9.21
מאת
צוות גלויה
מבחר ציטוטים והפניות לתפילות, שירים ומאמרים המופיעים במגזין גלויה לשם השראה וסיוע בגיבוש מילים משלכן.ם במסיבת האירוסין, בין כבני משפחה, בין כאורחים ובין כזוג המתארס עצמו.
ד' בטבת תש"ף, 1.1.2020
מאת
צוות גלויה
חומרי סיכה יכולים להגביר את ההנאה והחיבור הגופני ואף להקל על כאבים בעת קיום יחסים. ישנם ארבעה סוגים של חומרי סיכה, לכל אחד היתרונות והחסרונות שלו
י״ג בניסן תשפ״ב 14.4.2022
מאת
צוות גלויה
עם בוא האביב האתר התרענן בתכנים חדשים: מאמרים, שירים ותפילות. רגע לפני כניסת חג הפסח קידמנו את ניסן בשפע, בעיקר פואטי, ובהתחדשות.
ה׳ בסיון תשפ״ג 25.5.2023
מאת
צוות גלויה
בהדרכת הכלות נוגעים בנושאים רחבים וחשובים ביותר בכמה מפגשים בודדים. כאן תוכלו להמשיך את ההעמקה בנושאים אלו, דרך קריאת מאמרים מגוונים מרחבי המגזין
מאת
צוות גלויה
המסע אל ההורות והמסע בתוך תפקיד ההורות מעלים יחד התמודדויות שונות. בין הכמיהה ומסע הייחולים לבין הזכות להיות הורים - משתרע מנעד רחב של רגשות והתמודדויות. במגזין גלויה ניתן מקום לקולות של נשים, גברים - יחד ולחוד - על ההורות בחייהם, גם במבט על הילדוּת והנערוּת שחוו.

אהבתם? מוזמנים לשתף

במילון המונחים של מגזין גלויה כבר ביקרת?

אל״ף בי״ת גלויה – האינדקס שיוביל אותך לנושאים נוספים
שנכתב עליהם במגזין.

גְּלוּיָה היא מגזין מקוון המתקיים כספריה צומחת ומטרתו לְדַבֵּר גְּלוּיוֹת עַל מָה שֶׁכָּמוּס באמצעות הנגשת ידע על זוגיות, הלכה ומיניות, מוגנוּת, טקסי חיים עבור שלבים שונים בחיי היחידאות והיחד. כל זאת לצד שירים, ראיונות אישיים, תפילות, מסות ופרוזה המעניקים שאר רוח בנוסף למאמרים שבאתר.
במגזין גלויה רשומות רבות מאת כותבות וכותבים מגוונים השותפים לקול הרחב במרחבי הדעת.

אפשר להתעדכן במה חדש בגלויה ובאגרות שנשלחו, לצד הקולות הקוראים למשלוח תכנים אל צוות המגזין.

תמיד אפשר לקרוא הַכֹּל מִכֹּל כֹּל ברצף.

Scroll to Top

תודה שנרשמת

קו מפריד גלויה

עכשיו אפשר לגלות לך עוד

אייקון קול קורא

קול קורא במגזין גלויה
׳גְּלוּיָה׳ מזמינה אתכם.ן לשלוח טקסטים ויצירות אחרות לגליון בנושא אירועי ה-7 באוקטובר. מה אפשר להגיש? איך עובד התהליך?
כל זאת ועוד – במרחק הקלקה מכם.

מגזין גלויה
אצלך במייל

קו מפריד גלויה

הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח מאמרים מהמגזין מפעם לפעם

הפניה נשלחה בהצלחה

קו מפריד גלויה

נחזור אליך בהקדם