מה חדש במגזין גלויה #29 – פסח תשפ״ג | אפריל 2023

שבוע דינה לקראת שבת ׳וישלח׳:

אסופה דיגיטלית עם מאמרים, שירים ותפילות ותכנים על פגיעות מיניות ומוגנות

תפריט
תפריט

מה חדש במגזין גלויה #30 – פסח תשפ״ג | אפריל 2023

י״ד בניסן תשפ״ג 5.4.2023
קו מפריד גלויה

מְבֻקָש מָקוֹם שָקֵט עָלָיו תוּנַח הַנֶפֶש.
לְכַמָה רְגָעִים בִּלְבַד.
מְבֻקָש מָקוֹם שֶיְשַמֵש מִדְרָךְ לְכַף הָרֶגֶל.
לְכַמָה רְגָעִים בִּלְבַד.

מתוך: מבוקש מקום, מאת אדמיאל קוסמן

הפתיחה הזו משירו של אדמיאל קוסמן, שגורה על לשון רבים בהזדמנויות שונות. נראה לאחרונה כי המילים הללו מבטאות באופן חד יותר מתמיד את הכמיהה לנחת ולתחושת רווחה. עם בוא חג הפסח עולה חלום תמידי לחירות, לגאולה ולהכרה בטוב וכל זאת בזכרון תמידי. הזמן בו אנו מציינים את היציאה במצרים משתלב בתחושת היוולדות, עם בוא האביב ומראה צמחיה רבה וניצנים שאגרו כוח במהלך עונת החורף. יש מי שמילות שיר השירים מתנגנות בו ובה ויש מי שפיוטי החג וההתקבצות המשפחתית מעניקים להם רננה.

כבכל שנה, גם השנה נאמר ׳את פתח לו׳. אמירה זו שרלוונטית לכל מקום בו יש שתיקה ושהייה בה, רלוונטית אל מפגשי המשפחה והחברים בעת סעודת החג או באירועים אחרים. געשי התקופה האחרונה יצרו אולי לא רק ווליום חזק של דאגה אלא גם אילמות שאפשר לפתוח אותה, ביוזמת דו-שיח. כשם שבשנים האחרונות ניכרת תשומת הלב לא רק למי שנוכחים בליל הסדר אלא גם למי שנפקדים ממנו ויש רצון להנכיחם – כך גם השנה, ניתן להנכיח את המקומות בהם עוד לא נרקמה שיחה וליצור נתיבים חדשים לקשר.

את האביביות הממלאת את מגזין גלויה פותחים ראיונות עם דמויות שמשתפות על פועלם המקצועי, הנוגע בהלכי נפש מאד ייחודיים. הראיונות נוגעים ברוח היוזמה והאמונה, בקשב לצרכים דקים ומורכבים ובבחירה לשזור עומק ויופי בכול העולמות.
לצד הראיונות עלו שירים רבים אל המגזין, ואפשר להיעזר בהם כפתיח ללימוד או לשיחה בחג.

פסח התשפג - מגזין גלויה
מלמעלה מימין: תמר ביטון, הרב מייק שולץ, נעמה סדן, הרב יוני רוזנצוויג, סיגל אשר, דנה שניצר משיח. נעמה שקד, פרופ' אדמיאל קוסמן, צילה זן בר, רוני אלדד, בנימין שבילי, גילה ניסן. ילי שנר, יהורם גלילי, בכל סרלואי, חגי פרץ, ורדה אליעזר, תמרה לילך מזומן.

גלוית עיניים – ראיונות עם ארבע א.נשים:

לאחרונה עלו ראיונות נוספים עם חפציבה מונטגיו-כהן, פיני וברוריה רבינוביץ ואהרלה אדמנית – אנו ממליצות להיכנס ולשוטט במדור גלוית עיניים במלואו.

ראיונות פסח - גלוית עיניים - מגזין גלויה

רשימת תכנים נוספים שהתחדשו במגזין גלויה:

שירים נוספים:

שירים לא מעכשיו וכן מכאן – שירים שכבר נדפסו בספריהם של משוררות ומשוררים:

השירים עם הוותק משמעותיים לספרית המגזין, ומרחיבים את הלב והדעת, ללא כל תלות בזמן פרסומם

גם אל מדור הטקסים במגזין – נָחוּגָה, התווספה הצעתה של הרבה סיגל אשר למגוון טקסי קבלת פנים לתינוקות.

פיתוח חדש במגזין גלויה:

כדי להקל על התנועה בתוך האתר – שממשיך לגדול ומהווה ספריה צומחת – יצרנו את אל״ף בי״ת גלויה. זהו מילון המושגים של המגזין, אשר מסייע בהתוודעות לנושאי-על השבים ועולים בתכני האתר השונים.
כניסה אל העמוד הראשי של המילון תפרוש מיד את 130+ המושגים שמלווים את הטקסטים באתר, בתור תגיות. אפשר לגלול בעמוד הזה ולהגיע כך מא׳ ועד ת׳ ואפשר גם ללחוץ על האות המבוקשת ולהגיע אל המושגים לפי בחירה מתוך הסדר האלפא ביתי.
עמלנו רבות בצוות גלויה על מילון המושגים של המגזין, מתוך מחשבה כי ישנו מעין ׳גריד׳ = שתי וערב שנוכח באתר ולעיתים בעת קריאה ישנו רצון להכיר דווקא את עולם המושגים ולא את הקטיגוריות השונות (הניצבות בראש האתר – ב׳סרגל הראשי׳ באם נכנסים מן המחשב האישי ו׳המבורגר׳ באם נכנסים מהסלולרי).
ההשקה של מילון המונחים התרחשה בשבוע האחרון וכל פידבק שמגיע עוזר לנו לחדד ולהיטיב את הכלי של אל״ף בי״ת גלויה. כרגיל, נשמח בכל דו-שיח ושיתוף על החוויה שלכן.ם בחלק חדש זה.
זה המקום להודות במיוחד לפלג בר-און, וכן לאודיה גולדשמידט-אלחדד ויותם פוגל מצוות המגזין, שהשתתפו בהעמדת המילון.

המילון של גלויה - אל״ף בי״ת גלויה
אינדקס מושגים, מגזין גלויה

כהרגלנו מזה שלוש שנים, הרי גם בפסח הזה נציע לקרוא בספק-שיר ספק-תפילה ״בת חכמה״ שכתבה הרבנית שרה סגל-כץ, כמענה וכהנכחה מכוונת למקומה של הבת בתוך ליל הסדר ובתוך סדרי העולם. לחיי תחושת השותפות בחיי הציבור והמשפחה – עבור הילדים והילדות. לחיי האמונה כי ניתן להעמיק את תחושת בת-הבית לכל ילדה, נערה ואישה בעולם הלימוד והעשיה.

נזכיר גם כי במגזין עומד פרק מספרה של טו״ר רבקה לוביץ "מסוף העולם ועד סופו" ובו מתארת רבקה את מעמד סדר הנשים המיוחד שמתקיים לפני פסח, ובו נערך טקס בשם 'קערת החירות' אשר מזמין את המשתתפות לדבר על חירותן האישית, להודות על החירות שמצויה בידן ולהתפלל על זו שהן מבקשות בעתיד.

נמליץ גם לקרוא בשירו של ערן וידר, משחקים של בדיקת חמץ, המתאר את ערב י״ד בניסן והבקשה הנלווית למעשה חיפוש הפירורים והסנכרון אל הלבנה המתמלאת.

נחתום בהתייחסות לאותו הביטוי מן ההגדה, אשר מבקש לפתוח במקום בו אין שאלה ואין דיבור. אף עתה, כבכל שנה ולאורך כל השנה, נזכיר את הצעתנו: אתם פתחו להם: שיחה בין הורים לילדיהם המאורסים, ובין כל שלבי החיים של הילדים ושל בני ובנות המשפחה בכלל.

פסח שמח מגזין גלויה התשפג

רוצה לקבל עדכונים ממגזין גלויה?

הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח אגרת עדכון מהמגזין מפעם לפעם

שימו לב אל ׳קול קורא׳ שפירסמנו במגזין:

׳גְּלוּיָה׳ מזמינה אתכם.ן לשלוח טקסטים ויצירות אחרות לגליון בנושא הִתְפַּכְּחוּת.

תאריך אחרון למשלוח אל המייל gluya@gluya.org:
א׳ בסיון התשפ״ג, 21.5.2023

קול-קורא בנושא התפכחות - מגזין גלויה

במגזין גלויה ישנו עמוד המהווה את מפת האתר ודרכו ניתן להגיע לכלל התכנים שעלו למגזין גלויה מרגע לידתו. אפשר לראות בעמוד זה גם מעין עמוד ׳תוכן העניינים׳ וגם מעין ׳מפתח׳ למציאה ולתנועה בתוך האתר. מוזמנות ומוזמנים להיכנס ולהתוודע. בהצלחה.

כתמיד, נשמח בקרבה ובקשר. אתן ואתם מוזמנים לספר לנו על חוויית הקריאה באתר, להציע תיקונים, או לשלוח הצעות לטקסטים חדשים – בין אם הם מפירותיכם ובין אם של אחרות ואחרים.

בגלויה ישנו עמוד המהווה את מפת האתר ודרכו ניתן להגיע לכלל התכנים שעלו למגזין גלויה מרגע לידתו. אפשר לראות בעמוד זה גם מעין עמוד ׳תוכן העניינים׳ וגם מעין ׳מפתח׳ למציאה ולתנועה בתוך האתר. עם הכנסת אל״ף בי״ת גלויה – מילון המושגים של מגזין גלויה, ניתן להסתייע בו כדי לנוע בין תכנים שונים באתר שלא מבעד לתפריט הראשי.
מוזמנות ומוזמנים להתוודע לנושאים ולתכנים שעוד לא פגשתם בהם בספריה הצומחת של גלויה.

ואם תרצו לעקוב אחר הניוזלטרים של מגזין גלויה שנשלחו עם יונת הדואר ואולי פספסתם חלק מהם – תוכלו להציץ בעמוד הארכיון של לקט מתוך האיגרות שנשלחו.

קריאה מהנה,
הרבנית שרה סגל-כץ וצוות גלויה.

מה יתחדש בגלויה - לקראת עדכונים נוספים במגזין

לקריאה נוספת על 

כתיבה ועריכה משותפת (בהווה) של חברות.י צוות מגזין גלויה: יותם פוגלפלג בר-און,  תפארת גולדפרדעדן לויטה ואודיה גולדשמידט-אלחדד.

צוות פיתוח תכני פרוייקט דינה ה׳תשפ״ה: הרבנית שרה סגל-כץ, יותם פוגל, עדן לויטה, אבישג עמית שפירא, מיכל ברגמן.

חברות הצוות בעבר: ליאור שפירא, מאיה מזרחי, חורש אל-עמי, יהודית קגן, רינה איבלמן, מרב למברגר, נעה איזנברג ורחל רז.

לקריאה מורחבת על חברות הצוות בהווה ובעבר, ועל השותפות הכוללת בעמל שבקדמת מגזין גלויה ומאחורי הקלעים – היכנסו>>
לקריאת תודות לכל מי שנתנו ונותנים רוח גבית לאתר – היכנסו>>
להמלצות קריאה במגזין גלויה שהצוות מציע מעת לעת – היכנסו>>

פוסטים נוספים מאת צוות גלויה

י״ט באדר תשפ״ג 12.3.2023
מאת
צוות גלויה
שירים רבים הצטרפו למגזין גלויה במהלך החורף, אולי במשהו - ימתקו הימים
י״ד באלול תשפ״ג 31.8.2023
מאת
צוות גלויה
עם פתיחת שנת הלימודים במסגרות החינוך - נתנו מקום במגזין גלויה לתפילות, לשירים ולפרוזה הנוגעת בחיי בית הספר ואף בבית המדרש. שנה״ל טובה!
י"ד באלול תש"ף 3.9.2020
מאת
צוות גלויה
טקס "ברית יצחק" נערך בלילה השמיני לאחר הלידה. עיקרו הוא שמירה על התינוק, הודיה על הלידה וליווי ההורים לפני טקס ברית המילה. תיאור הטקס והצעה לעריכתו.
ט"ו באב תש"ף 5.8.2020
מאת
צוות גלויה
הצעות ודרכים להחזרת נוכחותן והשתתפותן של נשים בטקס ברית המילה וכניסת הבן היילוד לעם היהודי.
כ׳ בתשרי תשפ״א 8.10.2020
מאת
צוות גלויה
⏱️ 8 דקות קריאה
מגפת הקורונה והסגרים שהביאה עימה, משפיעים באופנים רבים על הקהילה היחידאית, על גווניה. מתרבות דייטים שהשתנתה פתאום, המשמעות של הסרת המסכות ביציאה לדייט ועד לערבות ורעות כשצריך להיכנס לבידוד בדירות שותפים. בחרנו לקיים שיחה מלב אל לב על רווקות בקורונה עם הפסיכולוגית עטרה הרמן ועם דוברים מתוך חיי היחידאות.
כנס ברית אמונים שהתקיים בחודש יוני 2023 הניב נוכחות רבה של שדה הארגונים והקהילות של זירת היהדות הישראלית, כמו גם כתיבה והתבטאות של מחוייבות לערכים של אתיקה בתחום הפגיעות המיניות. תשומת הלב הציבורית לכנס זה מבטאת את הצורך העז בהשקעה בהענקת כלים ושפה להתמודדות עם פגיעות מיניות בכלל, עם החטאת הרובצת לפתחם של הסמכויות הדתיות/רוחניות/אידיאולוגיות ועם הסבך הקשור בחיי היחיד/ה והיחד - כדי לתת מענה קהילתי נכון בעת התרחשות פגיעה.

אהבתם? מוזמנים לשתף

במילון המונחים של מגזין גלויה כבר ביקרת?

אל״ף בי״ת גלויה – האינדקס שיוביל אותך לנושאים נוספים
שנכתב עליהם במגזין.

גְּלוּיָה היא מגזין מקוון המתקיים כספריה צומחת ומטרתו לְדַבֵּר גְּלוּיוֹת עַל מָה שֶׁכָּמוּס באמצעות הנגשת ידע על זוגיות, הלכה ומיניות, מוגנוּת, טקסי חיים עבור שלבים שונים בחיי היחידאות והיחד. כל זאת לצד שירים, ראיונות אישיים, תפילות, מסות ופרוזה המעניקים שאר רוח בנוסף למאמרים שבאתר.
במגזין גלויה רשומות רבות מאת כותבות וכותבים מגוונים השותפים לקול הרחב במרחבי הדעת.

אפשר להתעדכן במה חדש בגלויה ובאגרות שנשלחו, לצד הקולות הקוראים למשלוח תכנים אל צוות המגזין.

תמיד אפשר לקרוא הַכֹּל מִכֹּל כֹּל ברצף.

Scroll to Top

תודה שנרשמת

קו מפריד גלויה

עכשיו אפשר לגלות לך עוד

ז׳-י״ג בכסלו ה׳תשפ״ה 8-14.12.2024

שבוע דינה,
לקראת פרשת ׳וישלח׳

שבוע מוּדעוּת לפגיעוֹת מיניוֹת ולצורך במוּגנוּת

אייקון קול קורא

קול קורא במגזין גלויה
׳גְּלוּיָה׳ מזמינה אתכם.ן לשלוח טקסטים ויצירות אחרות לגליון בנושא אירועי ה-7 באוקטובר. מה אפשר להגיש? איך עובד התהליך?
כל זאת ועוד – במרחק הקלקה מכם.

הפניה נשלחה בהצלחה

קו מפריד גלויה

נחזור אליך בהקדם