יֵשׁ אֶת הָרֶגַע הַזֶּה
מתוך השיר זכו שכינה ביניהם מאת אילן סופר
שֶׁנִּדְמֶה הָיָה שֶׁאֲנִי וְאַתְּ כְּבָר זוֹכִים בַּשְּׁכִינָה
וְהִיא מַתְחִילָה לְהַלֵּךְ בֵּינֵינוּ פְּרוּמָה וַחֲמַקְמַקָּה
לְפֶתַע אָנוּ שׁוּב בֵּין תְּהוֹם וְשָׁמַיִם
בֵּין יְלָדִים לְמִרְפְּאַת שִׁנַּיִם
בשירו, מביע אילן סופר את התנועה המהירה הקיימת בחיינו – רגע אחד החוויה היא אחת ורגע אחרי היא אחרת לגמרי, רגע אחד מרגישים רגש מסוים ופתאום הוא חומק חולף לו, ומתעצב לכדי רגש אחר ואף סותר. אנו יכולים למצוא עצמנו בין "תהום ושמים". גלויה מכירה במורכבות ובתנועת החיים, ועל כן המאמרים המתעדכנים באתר מביעים את מגוון החוויות ואת השלבים השונים בחיים.
לסקירה מהירה של התכנים החדשים באתר, ניתן לעבור לכאן.
רוצה לקבל עדכונים ממגזין גלויה?
הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח אגרת עדכון מהמגזין מפעם לפעם
קטגוריית הזוגיות זוכה למאמרים על חווית הרווקות לצד פרספקטיבות שונות על הדרכה לקראת כלולות:
- דייט ועוד דייט ועוד אחד – עולם הדייטים יכול להיות מתסכל מאוד: ההשקעה, הסמול-טוק חסר התוחלת, חוסר החיזור, הפער בין גברים לנשים בדייטים וקו הסיום שלא נראה באופק. אביטל גולד רצתה להכיר את האיש שלה באופן טבעי – בהתנדבות או אצל חברים – ובדרך לשם היא אספה תובנות על עולם הדייטים המאולצים.
- הדרכה לקראת כלולות של זוג עם מערכת יחסים ותיקה – כיצד להדריך כלות וזוגות שנמצאים יחד פרק זמן ארוך לפני החתונה? מעין רבינוביץ' כותבת על הדרכה לקראת כלולות שעשויה להתאים לזוגות עם וותק ועל התכנים הרלוונטיים דווקא להם.
- לקראת כלולות: הדרכה פרטנית או הדרכה זוגית? – הרבנית שרה סגל-כץ מסבירה כי ההדרכה לפני החתונה נועדה לא רק ללמד הלכה, אלא גם להקנות כלים להמשך החיים הזוגיים. כאשר רק הכלה צוברת ידע חשוב לפני החתונה והחתן נשאר מאחור, נוצר פער בין בני הזוג. מאידך, הליכה להדרכה משותפת עשויה לעורר בבני הזוג גם צורך במפגשים נפרדים. דיון באפשרויות השונות יכול לסייע לזוגות לשקול את אפשרויות הבחירה בין הדרכה לכלה, הדרכה לחתן או הדרכה משותפת באופן כולל או חלקי.
הסוגיות הבאות מביעות אתגרים מגדריים הקיימים בנורמות החברתית של נשים ושל גברים:
- מחזוריות של שתיקה: להסתיר פחות ולדבר יותר על המחזור – ליאור שפירא משתפת שהיא למדה שהרבה יותר קל להגיד את האמת כשמישהי אחרת שואלת: "הכל בסדר איתך?" כשהיא לא מתנהלת כרגיל. על השתיקה סביב הווסת והצורך בשינוי.
- להיות גבר: על אלימות גברית כתופעה תוך מגדרית -הגבריות אזוקה אל האלימות. היבטים רבים במציאות מתחזקים ומכוננים את הקשר הזה, הנושא בכנפיו מחירים רבים. חננאל רוס מסביר שהמציאות בה האלימות היא תופעה תוך מגדרית של הגברים, קשה וכואבת, אך דרכים לשינוי המצב צריכות לכלול גם הערכה של המצב הנוכחי.
תחום ההריון והלידה זוכה בתוכן חדש ורב, המעשיר את האתר ומוסיף ידע חשוב ולא מובן מאליו:
- הריון: שינויים ברגש, שינויים בחשק והצעות מסייעות – תקופת ההריון היא תקופה עמוסת התרגשות וקרבה, אך השינויים הפיזיים הרבים בגופה של האישה עלולים לאתגר את חיי המיניות של בני הזוג. צוות גלויה מתארות איך אספקטים שונים של ההריון משפיעים על התחושות ועל החשק של האשה ועל חיי המין של בני הזוג?
- מיניות בעת ההיריון ואחרי הלידה – תקופת ההיריון מלווה בשינויים בגופה של האישה ובתנודות נפשיות בקרב שני בני הזוג. טלי רוזנבאום מסבירה כיצד משפיעים הגורמים הללו על היחסים האינטימיים בין בני הזוג.
- מה זו לידה פעילה – הלה שוורצורגן על לידה פעילה: דרך ללדת בה היולדת לא שוכבת על הגב, אלא נמצאת בתנועה ומוצאת את התנוחות הנכונות לה. ללידה פעילה מספר עקרונות פשוטים ולא מעט יתרונות על פני הלידה בשכיבה על הגב.
- טקס 'סגירת עצמות': לחתום את הלידה כפי שהיא חקוקה בגוף ובנפש – אור סנדרוביץ' כותבת על 'טקס סגירת עצמות': טקס מעבר שמטרתו לעזור לאישה לעבד, להתייצב ביחס לחיים החדשים, ובמובן מסוים לבצע סגירה של חוויית הלידה.
- "בריאה": ריקוד הלידה -בתוך העוצמתיות וחוסר הודאות שבלידה, כדאי להצטייד בכלים שיסייעו לך. יעל ברמן מציעה לנוע בשלבי הלידה באמצעות ריקוד המכונה "בריאה", אותו היא למדה מסלעית אלאור. ריקוד ה"בריאה" מאפשר לנוע יחד עם החלקים הגופניים והרגשיים שעולים מתוכם דרך היסודות אש, אדמה, מים ואוויר.
מדור ספרות ורוח הועשר בתכנים פרי עטן ועטם של:
רשימת המאמרים, השירים והתפילות שהתחדשו במגזין גלויה (ללא הרחבה):
מאמרים:
- דייט ועוד דייט ועוד אחד – אביטל גולד
- הדרכה לקראת כלולות של זוג עם מערכת יחסים ותיקה – מעין רבינוביץ'
- לקראת כלולות: הדרכה פרטנית או הדרכה זוגית? – הרבנית שרה סגל-כץ
- מחזוריות של שתיקה: להסתיר פחות ולדבר יותר על המחזור – ליאור שפירא
- להיות גבר: על אלימות גברית כתופעה תוך מגדרית – חננאל רוס
- הריון: שינויים ברגש, שינויים בחשק והצעות מסייעות – צוות גלויה
- מיניות בעת ההיריון ואחרי הלידה – טלי רוזנבאום
- מה זו לידה פעילה – הלה שוורצורגן
- טקס 'סגירת עצמות': לחתום את הלידה כפי שהיא חקוקה בגוף ובנפש – אור סנדרוביץ'
- "בריאה": ריקוד הלידה – יעל ברמן
דברי שירה ורוח:
- תפילה להפרשת חלה – אורה זך
- תפילה לפני טבילה לאשה הרה בְּיַרְחָהּ התשיעי – אורה זך
- להיות בית לעצמך – מסה אישית מאת שרית מן
- בתי, סיבוב ראשון – הדס גלעד
- האומץ לחולין – הדס גלעד
- מעגל אימהות – הדס גלעד
- כפרה – אורית קלופשטוק
- נידה – אורית קלופשטוק
- החיי – אורית קלופשטוק
- שעון חורף – אורית קלופשטוק
- טהורה – אורית קלופשטוק
- תן שֹׂבַע בעולם – אילן סופר
- זכו שכינה ביניהם – אילן סופר
- גבר – אהרלה אדמנית
- אהובתי – אהרלה אדמנית
- שומר הברית ענני – אהרלה אדמנית
- בן כמה לא – בר ג'וזפין
כתמיד, נשמח בקרבה ובקשר. אתן ואתם מוזמנים לספר לנו על חוויית הקריאה באתר, להציע תיקונים, או לשלוח הצעות לטקסטים חדשים – בין אם הם מפירותיכם ובין אם של אחרות ואחרים.
בגלויה ישנו עמוד המהווה את מפת האתר ודרכו ניתן להגיע לכלל התכנים שעלו למגזין גלויה מרגע לידתו. אפשר לראות בעמוד זה גם מעין עמוד ׳תוכן העניינים׳ וגם מעין ׳מפתח׳ למציאה ולתנועה בתוך האתר. עם הכנסת אל״ף בי״ת גלויה – מילון המושגים של מגזין גלויה, ניתן להסתייע בו כדי לנוע בין תכנים שונים באתר שלא מבעד לתפריט הראשי.
מוזמנות ומוזמנים להתוודע לנושאים ולתכנים שעוד לא פגשתם בהם בספריה הצומחת של גלויה.
ואם תרצו לעקוב אחר הניוזלטרים של מגזין גלויה שנשלחו עם יונת הדואר ואולי פספסתם חלק מהם – תוכלו להציץ בעמוד הארכיון של לקט מתוך האיגרות שנשלחו.
קריאה מהנה,
הרבנית שרה סגל-כץ וצוות גלויה.