להיות בית לעצמך, מאת: שרית מן - מגזין גלויה
תפריט
תפריט
י"ט באייר תש"ף 13.5.2020

להיות בית לעצמך

ברגע שהבנתי שאני אחראית על איך שהסיפור שלי יסופר בעולם, ידעתי שאני צריכה לשנות את התנועה

לפני זמן קצר טיילתי עם חברה טובה. אנחנו מטיילות ומשוחחות כשלפתע יוצא לה המשפט: "קשה לי עם אנשים שאין להם בית".

"אבל רגע, יש המון סוגים של בית", אני מסבירה. "בית שלא נבנה, בית שהתפרק, בית שלא מתאים למידות של הנשמה שנולדה לתוכה…"

אני ממשיכה ומסבירה שיש גם קומות רוחניות של בית: "לאחד יש בית אבל הוא עוד לא הגיע לקומה הרוחנית החדשה שלו, אז הוא מסתובב בעולם עם תחושה של חוסר כדי לחפש יסודות נוספים".

והיא עומדת על שלה: שיש בזה משהו שצורם לה.

קומה רוחנית בית - שרית מן
צילום: Canary wharf

לבנות יסודות חזקים ללבד כדי לבנות את היסודות החזקים של הביחד

אני מופתעת מכך שהיא לא מצליחה להכיל את החוסר הזה אצלה בלב. אני כל כך מעריכה אותה, אבל אני מוצאת את עצמי המומה מולה, לא מצליחה להמשיך את השיחה וחוששת להיות פגיעה ולשתף איזה סוג של "בית" אני מחפשת.

החוסר הזה של בית יכול להתבטא בעוד כל כך הרבה דרכים: בחיפוש זוגיות, בשלום בית, בעקרות, בחיסרון של אלוקות. כמה כאב יש במקומות האלה, כמה דמעות נשפכו על החוסרים הללו. נהרות של מים שהזיזו את לב השמיים.

אבל אני כבר לא רוצה לכאוב יותר. הנפש זועקת שמספיק כבר. כבר אי אפשר לבכות על עוד דייט לא מוצלח או על עוד קשר בו הלב נפתח כדי להיפגע. לא רוצה להתבאס על עוד ארוחת שבת בה אשב עם עשרה אנשים לא מוכרים ונדבר על בעיות החנייה או שישאלו אותי "מה אני עושה בחיים". אז אני כבר לא רוצה לחכות, לא כי איבדתי תקווה, אלא כי אני לא רוצה לחיות ככה. אני רוצה חיים מלאים יותר, חיים בהם אני אומרת תודה על כל רגע ורגע.

החלטתי שבינתיים אני הולכת לבנות בית מתוך יש. אני כבר לא יכולה לדבר על הכאב של הרווקות, לא כי זה לא קיים, אלא כי זה לא עוזר לי לבנות את היסודות שלי. ברגע שהבנתי שאני אחראית על איך שהסיפור שלי יסופר בעולם, ידעתי שאני צריכה לשנות את התנועה. כדי להגיע למלאות, אני צריכה להקשיב לעצמי ולמלא את הכאבים באהבה. משם אני רוצה לנוע – ממקום של נוכחות, של יציבות, של בית – כדי להגיע לעוצמות חדשות של קירבה ואהבה.

יסודות רוחניים בית- שרית מן
צילום: Noah Buscher

ואז הבנתי את הכוונה של החברה שלי. הבנתי שאני קודם כל צריכה שיהיו לי יסודות מספיק חזקים לבד, כדי שאוכל לבנות את היסודות החזקים של הביחד. הבנתי שאני צריכה שיהיה לי שלום עם עצמי כדי שאוכל ליצור שלום עם האחר.

אז בינתיים, אהוב יקר, החיים שלי טובים ומלאים. אבל אל תתן לזה להטעות אותך, זו רק קרקע פוריה שעליה ניצור משהו גדול יותר.

רוצה לקבל עדכונים ממגזין גלויה?

הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח אגרת עדכון מהמגזין מפעם לפעם

***

המלצות לקריאה נוספת במגזין גלויה:

שירים:

ועוד:

לקריאה נוספת על:

גרה בת"א, מהנדסת תעשיה וניהול בהייטק.
יזמה את בית המדרש "זמן אלול" ובצוות ההקמה של מיזם מאצ'אפ.

אנא עקבו אחר תקנון האתר ביחס לתנאי השימוש במגזין גלויה ובתכנים המפורסמים בו. הטקסטים הפואטיים וביצועי שירים המופיעים ב׳גלויה׳ מתפרסמים הודות להסדרת זכויות היוצרות והיוצרים באקו״ם. באם נפלה שגגה ויש לתקן פרסום כלשהו באתר, אנא שלחו לנו הודעה.

במילון המונחים של מגזין גלויה כבר ביקרת?

האינדקס שיוביל אותך לנושאים נוספים שנכתב עליהם במגזין.

תוכן נוסף מהמגזין:

כ"ב בסיוון תש"ף 14.6.2020
מאת
צוות גלויה
עוד מאמרים ועוד שירים חדשים במגזין גלויה. התוכן צומח במגזין - חלקו עוסק בלבלוב וחלקו עוסק בצמיחה לאחר כאב ופגיעה.
י״ד באלול תשפ״ג 31.8.2023
מאת
צוות גלויה
עם פתיחת שנת הלימודים במסגרות החינוך - נתנו מקום במגזין גלויה לתפילות, לשירים ולפרוזה הנוגעת בחיי בית הספר ואף בבית המדרש. שנה״ל טובה!
כסלו ה׳תשפ״ה, דצמבר 2024
מאת
צוות גלויה וברית אמונים
ליקוט טקסטים ויצירות בעקבות "שותפות דינה", המתקיימת בסמוך לפרשת וישלח, בהקשר לסיפור אונס דינה, להבעת סולידריות והתחייבות לתמיכה בנפגעות ובנפגעי תקיפה מינית.​ את שבוע הפעילות של דינה ליוו ההאשטאגים #שומרת_אחותי #שומר_אחי כביטוי של תפיסת הסיסטרהוד שמלווה את יוזמת שותפות דינה, ביחד עם הארגונים והקהילות הכלולות בה.
י׳ בשבט ה׳תשפ״ב 12.1.2022
מאת
צוות גלויה
הרבנית שרה סגל־כץ התארחה במדור ״סל תרבות״ במגזין מוצ״ש של מקור ראשון, ורואיינה על ידי תמר פרלשטיין-קשדן. במדור השיבה על שאלות שמלוות אישיות
ט"ו באב תש"ף 5.8.2020
מאת
צוות גלויה
מה חדש במגזין גלויה? השקת נָחוּגָה: טקסי חיים - ט"ו באב תש"ף
כ״ד בכסלו תשפ״א 10.12.2020
מאת
צוות גלויה
גלויה מבקשת לצלול אל תפיסת הווסת, להסביר על היעדרותה מטקסי החיים במסורת היהודית ולהציג הצעות לציון ולחגיגת קבלת הווסת הראשונה
Scroll to Top

תודה שנרשמת

קו מפריד גלויה

עכשיו אפשר לגלות לך עוד

שבוע פעילות של קהילות וארגונים
למען מוגנות ומניעת פגיעות מיניות.

שמרו ביומן את התאריכים:
י״ב-י״ח בכסלו ה׳תשפ״ז
22-28 בנובמבר 2026
רוצות ורוצים להשתתף?
הירשמו ונהיה בקשר

Dinah week logo light

שבוע פעילות של קהילות וארגונים
למען מוגנות ומניעת פגיעות מיניות.

שמרו ביומן את התאריכים:
י״ב-י״ח בכסלו ה׳תשפ״ז  |  22-28 בנובמבר 2026
רוצות ורוצים להשתתף? הירשמו ונהיה בקשר

מגזין גלויה
אצלך במייל

קו מפריד גלויה

הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח מאמרים מהמגזין מפעם לפעם

הפניה נשלחה בהצלחה

קו מפריד גלויה

נחזור אליך בהקדם