"בריאה": ריקוד הלידה, שיר מאת: יעל ברמן - מגזין גלויה
תפריט
תפריט

"בריאה": ריקוד הלידה

י"ט באייר תש"ף 13.5.2020
קו מפריד גלויה

בתוך העוצמתיות וחוסר הודאות שבלידה, כדאי להצטייד בכלים שיסייעו לך. יעל ברמן מציעה לנוע בשלבי הלידה באמצעות ריקוד המכונה "בריאה", אותו היא למדה מסלעית אלאור. ריקוד ה"בריאה" מאפשר לנוע יחד עם החלקים הגופניים והרגשיים שעולים מתוכם דרך היסודות אש, אדמה, מים ואוויר.

הימים ימי חוסר ודאות והעולם האט קצב ומכונס יותר פנימה. אפשר לומר שהקצב שהואט מתאים יותר לקצב של נשים הרות: אנחנו מכונסות פנימה ונוכחות יותר בבית בתקווה ובציפיה לעתיד טוב שיבוא.

גם נשיאת ההריון וההתכווננות ללידה הופכים מורכבים יותר: ההגבלות וההנחיות המשתנות תדיר ישפיעו על התנאים בהם תוכלי ללדת ובתוך חוסר הבהירות עולות שאלות ברורות: מה יהיה בזמן שתלדי ומי יוכל להיות אתך.

בתוך חוסר הוודאות הזו מה שיכול לעזור בעיני הוא לבנות בתוכנו את ציר הכוח הפנימי שלנו. הקשב לבית יכול לאפשר קשב לגוף ולצרכיו החדשים, והתכוננות ללידה. כך אפשר ליצור עוגנים של וודאות ולבנות כמה שיותר כלים פנימיים שיוכלו לעזור לנו בכל מצב שיהיה.

ריקוד "בריאה" כהכנה ללידה - יעל ברמן
צילום: Eddie Kopp

להתכנס ולתת קשב להריון

אני רואה בהריון הזמנה שהיא הזדמנות גדולה: זמן לפתח את הקשב הפנימי ולצמוח. אני פוגשת את זה שוב ושוב אצל הנשים והזוגות שאני מלווה: נוכח הפלא המטורף והמדהים הזה שמתרחש בפנים, צפים ועולים להם כל הרבדים שלנו – פיזית, רגשית, נפשית ורוחנית. ההריון מביא אתו מפגש עוצמתי עם הגוף! בתוך הגוף שלך נוצר עוד גוף, וכל האנרגיה מוכוונת לשם, פנימה. זה מרגש, זה עוצמתי, וגם מביא אתו התמודדויות שונות וחדשות. זו נוכחות פיזית חזקה שאי אפשר להתעלם ממנה, וגם לא כדאי.

התהליך הפיזי מבקש לצרף אליו גם תהליך מעמיק של צמיחה רגשית ורוחנית שאנחנו לא תמיד מצליחות להתפנות אליו בתוך העומס היומיומי. אבל עכשיו, דווקא בזמן המטורף הזה, קיבלנו את ההזדמנות לעצור ולהתכנס, לאפשר לעצמנו את הנוכחות שההריון כל כך מבקש, לפתח את הקשב הפנימי.

הלידה מתרחשת בגוף באחד המפגשים הכי עוצמתיים שיש בחיים ומציפה את הרבדים הכי עמוקים שלנו. מנעד גדול של רגשות ותחושות. מכיוון שכל זה קורה דרך הבשר החי שלנו, כדאי שנגיע כמה שיותר מוכנות למפגש העוצמתי הזה, לבנות כלים טובים שיעזרו לנו להיות נוכחות ושמחות בחוויה. ללוות את התינוק שלנו ולעזור לו להתקדם, וגם להתמודד עם כאבי הצירים.

גם בלידה בזמן רגיל, יש הרבה חוסר וודאות. אנחנו אף פעם לא יודעות מתי ואיך היא תתחיל ומה בדיוק יהיה התהליך.
מה שעוזר בתוך חוסר הוודאות הזו, הוא להשתמש במה שאנחנו כן יודעות, לפתח את הקשב לגוף, לבנות כמה שיותר כלים פנימיים, לחזק את ציר הכוח שלנו. כך בכל מצב נתון נוכל להקשיב לגוף ולפעול מתוכו. נוכל לבחור.

"בריאה": ריקוד הלידה, שיר מאת: יעל ברמן - מגזין גלויה
צילום Javier Allegue Barros

ריקוד הלידה "בריאה" וארבע היסודות

אחד הכלים שאני אוהבת נקרא ריקוד הלידה "בריאה", אותו למדתי מסלעית אלאור. זהו ריקוד שמעורר דרך לתעל את צירי הלידה לתנועות שיקלו על הכאב ויסייעו ללידה, ויפגישו אותנו עם המקומות הרגשיים והרוחניים שהלידה מביאה עימה. ב"בריאה" אנחנו עוברות דרך היסודות אש, אדמה, מים ואוויר בהתאם לרבדים השונים בלידה ועובדות עליהם בתנועה ובחלקים הרגשיים שעולים מתוכם.

אש

האש מקבילה לחלק העליון של הגוף, מהצוואר ועד לסרעפת, כולל הזרועות והידיים.
אנחנו מתחילות מעבודה על אזור האש כי פיזית, אנחנו רוצות לחזק את האזור הזה, כך שנוכל להישען עליו בהמשך – להעביר אליו את משקל הגוף שלנו.

ככל שנעביר את המשקל לחלק העליון, נוכל להרפות את החלק התחתון, את האגן, לפתוח אותו בצורה מקסימלית ולעזור לתינוק להתברג ולהתקדם בלידה.
מבחינה אנרגטית – יסוד האש מאוד מתאים לחלק הראשון של הלידה. חשבי על אש שבוערת. יש בה נוכחות גדולה ותשוקה. גם בתחילת הלידה – משהו מתחיל ויש התרגשות גדולה באוויר. תשוקת ה"אני רוצה עכשיו ללדת!".

זה עוד לא הזמן לרדת לאדמה. האנרגיה הזו עוד מושכת אותנו למעלה ומזמינה אותנו לעבוד יחד אתה, עדיין להיות בזקיפות ולנצל את כוח הכובד במלואו. מבחינה רגשית, האש מזמינה אותנו להתבונן ברצונות הפנימיים שלנו בכל מה שקשור להריון וללידה המתקרבת.

אדמה

לאט לאט, בהדרגה, אנחנו נקראות לרדת אל האדמה. האנרגיה משתנה, יותר התכנסות פנימה.
האדמה מקבילה בגוף לחלק שמקו המותניים ועד לכפות הרגליים. באופן טבעי נשתמש יותר בתנוחות הנמוכות, קרוב לאדמה.
אלו תנוחות טבעיות מאוד לגוף הנשי, אך בעידן המודרני רובנו שכחנו מהן כי הן פשוט לא בשימוש יומיומי בחיים שלנו כמו שהיו בדורות הקודמים. אך הן מוטמעות בתוכנו, בזיכרון הנשי של התאים שלנו. מדהים לראות כמה מהר הגוף נזכר כשמעוררים אותן.

הגוף שלנו יודע ללדת! צריך רק לעורר אותו ולסמוך עליו. העבודה עם האזור הזה מזמינה אותנו להתבונן באדמה שלנו, בשורשים שלנו. בשרשרת הנשית ובזיכרון הנשי האישי שלנו, באמונות הפנימיות אתן הגענו להריון הראשון שלנו. מזמינה אתכן כאן לחשוב ולהזכר עם אלו אמונות ומידע על הריון ולידה הגעתן להריון הראשון שלכן ואיך זה משפיע על ההריון והלידה שלכן.

מים

מהאדמה עוברות אל המים. יסוד המים בגוף הוא באזור הכליות. מבחינה פיזית – זו עבודה עדינה על הגב שבה אנחנו עושות עיסוי לגב התחתון שעוזר לכאבים בו, ועובדות על החזר הדם הורידי.
יסוד המים קשור מאוד לרגשות ומפגיש אותנו עם נושאים רגשיים משמעותיים כמו הפחד והחיבור אל העובר.

אוויר

לאחר שעברנו דרך היסודות האלה מבחינה פיזית ורגשית, אנו מגיעות ליסוד הרוחני יותר. האוויר.
האוויר בגוף מקביל לראש, ואנו עולות בחזרה מעלה, כמו סוגרות מעגל או מתקדמות בספירלה ומוסיפות גם כאן כמה תנוחות מתאימות ללידה בדרך. יסוד האוויר מפגיש אותנו עם תחושת ההודיה ועם התפילה האישית שלנו לקראת הלידה.

ריקוד הלידה בימי קורונה - יעל ברמן
צילום: איילת לנדאו
מתוך הפרוייקט "חשופה", www.exposed.co.il

רוצה לקבל עדכונים ממגזין גלויה?

הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח אגרת עדכון מהמגזין מפעם לפעם

להיות כמה שיותר נוכחות

ריקוד הלידה "בריאה" בנוי מרצף של תנוחות ותנועות אותנטיות שזורמות מאחת לשניה, בצורה מעגלית ופשוטה. הוא מכיל בתוכו חיזוק של כל הגוף, תנוחות רבות לזמן הלידה, כלים נוספים כמו מגע, קול ונשימה, ואת האופן בו בן הזוג יכול להיות גם הוא נוכח בתוך המעגל הזה ולתמוך. המעברים בין התנוחות, חשובים אולי לא פחות מהתנוחות עצמן. מעבר זורם, תוך כדי נשימה והדרגתיות. כל זה יוצר ביטחון, נינוחות והרפיה.

אם אשה פיתחה את הקשב העדין הזה, הוא כולל בתוכו גם את הרצונות הפנימיים והכמוסים שלה, ואת האמונה שמובילה אותה. מכאן היא תדע איך לפעול, לא משנה מה תהיה המציאות החיצונית. הגוף שלי הוא הבית שלי! ולעולם אני יולדת בבית, בתוכו. כדי להרגיש הכי בבית בתוכו, מזמינה אתכן להיות כמה שיותר נוכחות בו.

***

המלצות לקריאה נוספת במגזין גלויה:

לקריאה נוספת על 

נשואה ואמא ל6 מתוקות, תומכת הריון ולידה (דולה) ומדריכת יוגה נשית, יוצרת את קלפי הטיפול לנשים "מסרים מהאגן" ומלווה באהבה נשים, זוגות וקבוצות בסדנאות ומפגשים אישיים.
מנהלת קבוצת "להיות בָּהריון".

תוכן נוסף מהמגזין:

י"ז בשבט תש"ף, 12.2.2020
מאת
צוות גלויה
מריבות הן חלק מכל קשר אף שלעתים קרובות מדי לא ברור איך להתמודד איתה. אבל אם יודעים לריב חכם אפשר לצמוח מתוך המריבה.
ו' בכסלו תש"ף 4.12.2019
מאת
צוות גלויה
לפני שאתם מתייאשים ממחירי החופשות ומרגישים רחוקים מהחופשה הבאה, קחו נשימה ותארגנו לעצמכם חופשה שווה בזול.
כ״ט בתמוז ה׳תשפ״ד 4.8.2024
מאת
צוות גלויה יחד עם כנפי דרור
הזמנה להגשת מאמרים, שירים, תפילות, מסות, סיפורים קצרים, יצירות אמנות ועוד - המתייחסים אל חרמות.
כ׳ בסיוון תשפ״ב 19.6.2022
גלויה מראיינת את
ד״ר יוכבד דיבו
גלויה שמחה לארח את ד״ר יוכבד דיבו לשמוע ממנה על עבודה ארוכת שנים בתחום המיניות הבריאה ועל הספר החדש שהוציאה השנה עבור כל המבקשים ידע על מיניות ואינטימיות
י״ח בכסלו תשפ״ד 1.12.2023
מאת
צוות גלויה
כל התכנים החדשים שעלו במגזין גלויה במסגרת קיום ההתכנסות ״מה שלומך אחות״ ושבת התייצבות לצד דינה.
י"ז באייר תשפ"א 29.4.2021
מאת
צוות גלויה
בעקבות כתבה במוצ"ש על הטרדות בדייטים ליקטנו עצות מנשים למוגנות בדייטים, כיצד להישמר בגבולות עולמנו החסר.

אהבתם? מוזמנים לשתף

במילון המונחים של מגזין גלויה כבר ביקרת?

אל״ף בי״ת גלויה – האינדקס שיוביל אותך לנושאים נוספים
שנכתב עליהם במגזין.

גְּלוּיָה היא מגזין מקוון המתקיים כספריה צומחת ומטרתו לְדַבֵּר גְּלוּיוֹת עַל מָה שֶׁכָּמוּס באמצעות הנגשת ידע על זוגיות, הלכה ומיניות, מוגנוּת, טקסי חיים עבור שלבים שונים בחיי היחידאות והיחד. כל זאת לצד שירים, ראיונות אישיים, תפילות, מסות ופרוזה המעניקים שאר רוח בנוסף למאמרים שבאתר.
במגזין גלויה רשומות רבות מאת כותבות וכותבים מגוונים השותפים לקול הרחב במרחבי הדעת.

אפשר להתעדכן במה חדש בגלויה ובאגרות שנשלחו, לצד הקולות הקוראים למשלוח תכנים אל צוות המגזין.

תמיד אפשר לקרוא הַכֹּל מִכֹּל כֹּל ברצף.

Scroll to Top

תודה שנרשמת

קו מפריד גלויה

עכשיו אפשר לגלות לך עוד

אייקון קול קורא

קול קורא במגזין גלויה
׳גְּלוּיָה׳ מזמינה אתכם.ן לשלוח טקסטים ויצירות אחרות לגליון בנושא אירועי ה-7 באוקטובר. מה אפשר להגיש? איך עובד התהליך?
כל זאת ועוד – במרחק הקלקה מכם.

מגזין גלויה
אצלך במייל

קו מפריד גלויה

הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח מאמרים מהמגזין מפעם לפעם

הפניה נשלחה בהצלחה

קו מפריד גלויה

נחזור אליך בהקדם