מה חדש במגזין גלויה? - י"ט באלול תש"ף

שבוע דינה לקראת שבת ׳וישלח׳:

אסופה דיגיטלית עם מאמרים, שירים ותפילות ותכנים על פגיעות מיניות ומוגנות

תפריט
תפריט

מה חדש במגזין גלויה? #13 – אלול תש"ף | ספטמבר 2020

י"ט באלול תש"ף, 8.9.2020
קו מפריד גלויה

וְזִכְרִי
אֶת הַדִּבּוּר הַמְּיֻחָד
הַמְּקַבֵּל פָּנָיו שֶׁל יוֹם
בְּסֶנְדְוִיצִ'ים אֲרוּזיִם
בְּקֻפְסָאוֹת צִבְעוֹנִיּוֹת
וְאַתְּ מְיַשֶּׁרֶת תִּיק גַּב
עַל כְּתֵפַיִם צְעִירוֹת
וּמַגְנִיבָה נְשִׁיקָה
וְעוֹד אַחַת.

שמרי וזכרי מאת אסנת אלדר

המגזין התחדש לאחרונה במאמרים רבים, גם בתחומי הזוגיות, ההלכה והמיניות וגם בתחום הטקסים – נָחוּגָה.
אתן ואתם מוזמנים לקרוא ולעקוב אחר ההתחדשויות, גם במהלך עונת החגים אנו מתכוונות להרבות בחומרי קריאה, עבור כלל נושאי האתר ובשילוב המודעות של רוח הזמן ומצב הרוח בזמן הזה.

לסקירה מהירה של התכנים החדשים באתר, ניתן לעבור לכאן.

רוצה לקבל עדכונים ממגזין גלויה?

הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח אגרת עדכון מהמגזין מפעם לפעם

תחומי האישות והנידה קיבלו חיזוק מיוחד על ידי מאמרים רבים:

למגזין נוספו מאמרים העוסקים במיניות ובזוגיות – בחינת המתאים והנכון עבור גופנו, וחוויות קשות שיכולות לקרות לנשים רבות (להבדיל):

נָחוּגָה, ספריית טקסי החיים החדשה שעלתה למגזין לפני כחודש, התחדשה גם היא במאמרים על טקסי חיים:

  • מ"אני אבחר בך" עד "את בי תבחרי": קווי מתאר להתפתחות הקידושין בספרות חז"ל – כחלק מהדיון בשאלות האם האישה נקנית ומה מקומה בקידושין, הרב דוד ביגמן מתאר את התפתחות הקידושין והקניין בהם מהמקרא עד חז"ל ומתאר את תחילתו של תהליך המעבר מדגם נישואין קנייני ופטריארכלי לדגם רומנטי, זוגי ואף שוויוני.
  • אומרות אמן: סעודות אמנים בעידן החדש – סעודות אמנים הפכו בשנים האחרונות למחזה נפוץ בישראל: ארוחות ריטואליות שמתקיימות על ידי נשים וכוללות מגוון סוגי מזון שעליהם מברכות הנשים בקול, ומאפשרות לשאר הנשים לענות "אמן". ד"ר רבקה נריה בן שחר, שחקרה את סעודות האמנים כצופה וכמשתתפת, טוענת שהסעודות הללו, שבהן משתתפות נשים מכל קצוות החברה היהודית בישראל, הן תגובה נשית ייחודית לפוסטמודרנה ולפמיניזם המערבי, וניסיון ליצור מסגרת קהילתית תומכת בעידן של שבירת נרטיבים.
  • מחדשים את הקידושין – במאמר זה, משתפת ד"ר תניא ציון-וולדקס בתהליך שלה ושל אישה ללמוד את טקס הקידושין והנישואין ולעצב אותו בדמותם. הצעת אלטרנטיבה לטקס, שנוצרה לאחר התלבטויות ארוכות וסבוכות בנוגע למשמעותה ולאופייה של החתונה היהודית בימינו.
  • סדר נשים – קערת החירות – פרק מספרה של טו"ר רבקה לוביץ "מסוף העולם ועד סופו". בפרק זה, מתארת רבקה את מעמד סדר הנשים המיוחד שמתקיים לפני פסח, ובו נערך טקס בשם 'קערת החירות' אשר מזמין את המשתתפות לדבר על חירותן האישית, להודות על החירות שמצויה בידן ולהתפלל על זו שהן מבקשות בעתיד.
  • "אצלנו נשים אינן מספידות" – המאבק נגד הדרת נשים בבתי העלמין – פרק מספרה של טו"ר רבקה לוביץ "מסוף העולם ועד סופו". בפרק זה, משתפת רבקה בחווייתה האישית בעת הלווייתו של אביה ז"ל. למרות שהיה ברור לה ולמשפחתה כי היא תאמר הספד על אביה, מצאו עצמם בני המשפחה נתונים למרותם והחלטתם של נציגי 'חברה קדישא', שמנעו מנשות המשפחה להספיד את האב ולעמוד לצידו.
  • מִזְמוֹר שִׁיר חֲנֻכַּת הַבַּיִת – טקס חנוכת הבית – חנוכת בית חדש היא מאורע משמח, מושא לחגיגה ולטקס המכירים בחשיבותו של הרגע. המאמר הנוכחי בא לעסוק בטקס ובחגיגה זו, לצד העמקה בשורשיו במסורת היהודית, וכן במושא החגיגה עצמה: בית. צוות גלויה שמחות להרחיב על הטקס ומקורותיו, וכן להציג הצעה לטקס המשלב בין המסורת לבין שירה וספרות עברית, במטרה להרחיב את גבולותיו של הטקס והמעמד.
  • טקס החִינָה – במסורות רבות, טקסי החתונה מתחילים בטקס החִינָה. לטקס זה פנים רבות כמספר הקהילות שחוגגות אותו עד היום והביאו עמן מסורות עתיקות יומין כמו גם חידושים של הדורות האחרונים. צוות גלויה על הטקס ועל המסורות הנהוגות בו.
  • טקס "ברית יצחק" – את הלידה והגעתם של תינוק או תינוקת חדשים לעולם, מלווים טקסים רבים ומגוונים. הטקס המוכר והבולט ביותר, הוא טקס ברית המילה, אולם הוא בהחלט אינו הטקס היחיד הקיים במסורת ישראל. יותר מכך, ישנם טקסים שנוצרו מתוך הצורך להתמודד עם טקס ברית המילה והרצון ליצור מעמד תומך ומלווה לקראתו. צוות גלויה מרחיבות על דוגמה טובה לכך, הוא טקס "ברית יצחק".
  • משתה גמילה מהנקה -הצעה לעריכת משתה ברכות לאחר גמילה מהנקה. נכתבה על ידי 'טלי"ה – טקסים לנשים יהודיות': הרבָּה תמר אלעד-אפלבום, גלית כהן-קדם, נעמה דפני-קלן ותניא ציון וולדקס.
  • מי שברך לאשה היוצאת לחופשי – "מִי שֶבֵּרָךְ אֲבוֹתֵינוּ אַבְרָהָם יִצְחַק וְיַעֲקֹב וְאִמוֹתֵינוּ שָׂרָה רִבְקָה רָחֵל וְלֵאָה הוּא יְבָרֵךְ אֶת הָאִשָּׁה הַיּוֹצֵאת לַחוֹפְשִי _____ בַּת _____ בַּעֲבוּר שֶהִתִּירָה עַצְמָה מִבֵּית הָאֲסוּרִים…" ברכה זו, לאישה שיצאה לחופשי מעגינותה, נכתבה על ידי 'טלי"ה – טקסים לנשים יהודיות': הרבָּה תמר אלעד-אפלבום, גלית כהן-קדם, נעמה דפני-קלן ותניא ציון וולדקס.

מדור ספרות ורוח הועשר בתכנים פרי עטן ועטם של:

מה התחדש במגזין גלויה אלול
צילום: יטבת פייראיזן-וייל

רשימת המאמרים, השירים והתפילות שהתחדשו במגזין גלויה (ללא הרחבה):

מאמרים:

דברי שירה ורוח:

רוצה לקבל עדכונים ממגזין גלויה?

הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח אגרת עדכון מהמגזין מפעם לפעם

כתמיד, נשמח בקרבה ובקשר. אתן ואתם מוזמנים לספר לנו על חוויית הקריאה באתר, להציע תיקונים, או לשלוח הצעות לטקסטים חדשים – בין אם הם מפירותיכם ובין אם של אחרות ואחרים.

בגלויה ישנו עמוד המהווה את מפת האתר ודרכו ניתן להגיע לכלל התכנים שעלו למגזין גלויה מרגע לידתו. אפשר לראות בעמוד זה גם מעין עמוד ׳תוכן העניינים׳ וגם מעין ׳מפתח׳ למציאה ולתנועה בתוך האתר. עם הכנסת אל״ף בי״ת גלויה – מילון המושגים של מגזין גלויה, ניתן להסתייע בו כדי לנוע בין תכנים שונים באתר שלא מבעד לתפריט הראשי.
מוזמנות ומוזמנים להתוודע לנושאים ולתכנים שעוד לא פגשתם בהם בספריה הצומחת של גלויה.

ואם תרצו לעקוב אחר הניוזלטרים של מגזין גלויה שנשלחו עם יונת הדואר ואולי פספסתם חלק מהם – תוכלו להציץ בעמוד הארכיון של לקט מתוך האיגרות שנשלחו.

קריאה מהנה,
הרבנית שרה סגל-כץ וצוות גלויה.

מה יתחדש בגלויה - לקראת עדכונים נוספים במגזין

לקריאה נוספת על 

כתיבה ועריכה משותפת (בהווה) של חברות.י צוות מגזין גלויה: יותם פוגלפלג בר-און,  תפארת גולדפרדעדן לויטה ואודיה גולדשמידט-אלחדד.

צוות פיתוח תכני פרוייקט דינה ה׳תשפ״ה: הרבנית שרה סגל-כץ, יותם פוגל, עדן לויטה, אבישג עמית שפירא, מיכל ברגמן.

חברות הצוות בעבר: ליאור שפירא, מאיה מזרחי, חורש אל-עמי, יהודית קגן, רינה איבלמן, מרב למברגר, נעה איזנברג ורחל רז.

לקריאה מורחבת על חברות הצוות בהווה ובעבר, ועל השותפות הכוללת בעמל שבקדמת מגזין גלויה ומאחורי הקלעים – היכנסו>>
לקריאת תודות לכל מי שנתנו ונותנים רוח גבית לאתר – היכנסו>>
להמלצות קריאה במגזין גלויה שהצוות מציע מעת לעת – היכנסו>>

פוסטים נוספים מאת צוות גלויה

י״ד בתשרי תשפ״ד 29.9.2023
מאת
צוות גלויה
בפרוש עלינו חג הסוכות, העמדנו כמה דפנות של תוכן חדש באתר: גם שני ראיונות - האחד על שירה ויצירה והשני על עשיה רבנית פמיניסטית, גם שירים רבים וגם תפילות המתייחסות אל מסע הפריון - בשמחה ובצער. מוזמנות.ים לקרוא את הכל מכל כל ולאתר את הבחירות שלנו הנוגעות בטקסטים המתייחסים אל הביתי והרחוק, המוכר והזר, הקבוע והנודד ואל כאלו שמעניקים שאר רוח
מאת
צוות גלויה
מעגל החיים מזמן לנו אירועים משמעותיים רבים. כחלק מהשיח הגלוי, אנחנו שואפות להעניק ידע, כלים ושפה לבניית טקסים סביב מעגל החיים. אנחנו בצוות של מגזין גלויה, עובדות על איסוף ויצירה של הצעות לטקסים מקוריים לציון רגעי חיים מגוונים. מוזמנות.ים לצרף גם מנסיונכם ומהרהוריכם!
י״ג בניסן תשפ״ב 14.4.2022
מאת
צוות גלויה
עם בוא האביב האתר התרענן בתכנים חדשים: מאמרים, שירים ותפילות. רגע לפני כניסת חג הפסח קידמנו את ניסן בשפע, בעיקר פואטי, ובהתחדשות.
י"ז באייר תשפ"א 29.4.2021
מאת
צוות גלויה
בעקבות כתבה במוצ"ש על הטרדות בדייטים ליקטנו עצות מנשים למוגנות בדייטים, כיצד להישמר בגבולות עולמנו החסר.
י״ז בכסלו ה׳תשפ״ד 30.11.2023
טקס התייצבות לצד דינה, מאת
גלויה, ברית אמונים וקהילת ציון
שירה, תפילות, מחשבות וכוונת הלב האגודים בחוברת שליוותה את ההתכנסות שהתרחשה ביום חמישי, י״ז בכסלו ה׳תשפ״ד 30.11.2023 ערב שבת וישלח. בלילה שלמחרת שוחררו החטופות והחטופים הראשונים. ומכוות האש - לא פגה. והלב - עוד לא נרגע. התכנסות זו באה לחזק כל נפגעת ונפגע מתקיפה מינית. בכל זמן. וגם במתקפת השבעה באוקטובר. כך הבענו את דאגתנו, כך שלחנו את תמיכתנו ואהבתנו.
כ׳ בסיוון תשפ״ב 19.6.2022
מאת
צוות גלויה
גלויה שמחה לראיין את ד״ר מיכל פרינס ולהתוודע למסע המקצועי שלה, לעשיה בתחום המיניות הבריאה בשנים האחרונות בכלל ועל הספר והפודקאסט שלה בפרט

אהבתם? מוזמנים לשתף

במילון המונחים של מגזין גלויה כבר ביקרת?

אל״ף בי״ת גלויה – האינדקס שיוביל אותך לנושאים נוספים
שנכתב עליהם במגזין.

גְּלוּיָה היא מגזין מקוון המתקיים כספריה צומחת ומטרתו לְדַבֵּר גְּלוּיוֹת עַל מָה שֶׁכָּמוּס באמצעות הנגשת ידע על זוגיות, הלכה ומיניות, מוגנוּת, טקסי חיים עבור שלבים שונים בחיי היחידאות והיחד. כל זאת לצד שירים, ראיונות אישיים, תפילות, מסות ופרוזה המעניקים שאר רוח בנוסף למאמרים שבאתר.
במגזין גלויה רשומות רבות מאת כותבות וכותבים מגוונים השותפים לקול הרחב במרחבי הדעת.

אפשר להתעדכן במה חדש בגלויה ובאגרות שנשלחו, לצד הקולות הקוראים למשלוח תכנים אל צוות המגזין.

תמיד אפשר לקרוא הַכֹּל מִכֹּל כֹּל ברצף.

Scroll to Top

תודה שנרשמת

קו מפריד גלויה

עכשיו אפשר לגלות לך עוד

אייקון קול קורא

קול קורא במגזין גלויה
׳גְּלוּיָה׳ מזמינה אתכם.ן לשלוח טקסטים ויצירות אחרות לגליון בנושא אירועי ה-7 באוקטובר. מה אפשר להגיש? איך עובד התהליך?
כל זאת ועוד – במרחק הקלקה מכם.

מגזין גלויה
אצלך במייל

קו מפריד גלויה

הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח מאמרים מהמגזין מפעם לפעם

הפניה נשלחה בהצלחה

קו מפריד גלויה

נחזור אליך בהקדם