מה חדש במגזין גלויה #32 - חג השבועות - סיוון תשפ״ג
תפריט
תפריט
סיון תשפ״ג, מאי 2023

מה חדש במגזין גלויה #32 – חג השבועות – סיוון תשפ״ג

אל תום האביב וראשית הקיץ יחד עם חג מתן תורה החותם שבע שבועות של ספירת העומר, מצטרפים שירים חדשים אל המגזין. בנוסף, ראיונות המשקפים ריבוי פנים וגם מטרימים את כנס ״ברית אמונים״ שיערך בעוד כמה ימים. מוזמנות.ים להכיר את כל מה שהתחדש עתה במגזין >>

מה חדש במגזין גלויה - סיוון תשפג מאי 2023

ראיונות חדשים במדור גלוית עיניים

ארבעה ראיונות חדשים מצרפים אל המגזין במעין קליידסקופ המאפשר לראות את ריבוי הקולות. חלקם כוללים התייחסות אל נושא המוגנות – גבולות ראוייים בחיי חברה וקהילה – ומתפרסמים עתה כחלק ממיזם ׳ברית אמונים׳ והכנס שיתקיים בעוד כמה ימים. בעת דיון על ׳גבולות׳ הכוונה היא לגבולות הנצרכים בחיי קהילה – עבור גורמי הסמכות ועבור חברות וחברי הקהילה – מכל גוון אידיאולוגי שהוא. בראיונות מתבטא שוב ושוב הצורך בשפה ובכלים של מוגנות בחיי הפרט והקהילה וגם בבלמים בתפקידי הנהגה. לצד זאת ניתן למצוא בכל הראיונות שיתוף אישי על מסעות ומציאות, על שברים ותיקונים ועל הרבה אמונה בדרך.

ראיונות חדשים - גלוית עיניים סיון 2023 מגזין גלויה

רוצה לקבל עדכונים ממגזין גלויה?

הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח אגרת עדכון מהמגזין מפעם לפעם

אָמֵן על הילדים – תפילות ותקוות ביחסי הורים-ילדים

עם בוא החודש החדש – חודש סיון, הבאנו כבכל שנה, את תפילת השל״ה. זוהי תפילת הורים על ילדיהם וילדותיהן שנוהגים לומר בראש חודש סיון. התפילה הובאה בספר שני לוחות הברית (=של"ה), על-ידי הרב ישעיה הלוי הורוביץ. תפילה זו, פותחת פתח לחיבור תפילות פרטיות על ידי הורים ומשפחות בכלל, בנוסף למילים הוותיקות של השל״ה או בהתאם לצרכי ההווה ומאוויי העת הזו ביחסי הורים-ילדים. אפשר להיעזר גם בתפילות על הילדים הנוכחות במגזין ועשויות להוות מענה לצורך בתפילה אחרת או בהשראה לתפילה חדשה.

youtube placeholder image

אוסף הצעות לקריאה ולליווי באמצעות התוכן שבמגזין גלויה, לזמנים ולאירועים שונים

  • המלצות קריאה על היריון ולידה במגזין גלויה – מקבץ מאמרים העוסקים בהריון ובלידה, מתוך תקווה שאלה יתרמו לכינון החוויה הזוגית והאישית המתאימה ביותר בתקופת ההריון ובלידה עצמה.
  • המלצות קריאה כהעשרה להדרכת כלות – הפניה למאמרים המתייחסים באופן ישיר לתקופת האירוסין והלימוד לקראת הנישואין. גם מאמרים הנוגעים לחיי הנישואין עצמם משולבים בהמלצות שכאן, על מנת להעניק ידע וכלים מעשיים עבור חיי היחד. רשימה זו עשויה לסייע הן לכלה עצמה, הן לשיחה בין הזוג המאורס, הן עבור שיחה בין הורים לבנותיהן ובניהם המאורסים והן למדריכות כלות ומדריכי חתנים.
  • המלצות לקריאה במגזין גלויה כהעשרה להדרכת חתנים – כאן, בדומה לנ״ל מובאים תכנים המסייעים ללימוד על ידי החתן העתידי וסביבתו. הקריאה ברשימת המלצות זו רלוונטית לתהליך הלימוד בשלב האירוסין, ואף לאחר מכן. בשל העובדה כי העיסוק במיניות בריאה, בעיקר בחברה הדתית, דומיננטי יותר בקרב מרחב של שנים – רשימה זו עשויה להוות שער לקריאה וללימוד ולהטבת חיי היחיד והיחד.
  • הצעות לקריאת מאמרים המלווים את חוויית הגירושין במגזין גלויה – גירושין אינם נדירים בימינו והם יכולים להיות תהליך בחיי הסביבה הקרובה והרחוקה שלנו ועשויים להיות רלוונטיים לנו עצמנו. במכוון, על מנת לא רק לציין את חגיגות ברית הנישואין אלא גם את הידיעה כי פרידה אפשרית – הנחנו גם רשימת המלצות לעת שברירית זו שלעיתים השקט מלווה אותה ויש צורך בדיאלוג ובהפגת הבדידות. תקוותנו היא כי גם בעת שבר ופירוק, לצד בקשת החירות, נוכל לסייע עם מאמרים, שירים ותפילות הנוכחים באתר ומאירים היבט אחר של תהליך ומעמד הגירושין ובתקופות החיים שלאחר הגט.
שתי אפשרויות של חסד - ורד טוהר - מגזין גלויה

רוצה לקבל עדכונים ממגזין גלויה?

הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח אגרת עדכון מהמגזין מפעם לפעם

עוד שירה משובחת במגזין:

שירים חדשים - סיון 2023 מגזין גלויה

רוצה לקבל עדכונים ממגזין גלויה?

הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח אגרת עדכון מהמגזין מפעם לפעם

כתמיד, נשמח בקרבה ובקשר. אתן ואתם מוזמנים לספר לנו על חוויית הקריאה באתר, להציע תיקונים, או לשלוח הצעות לטקסטים חדשים – בין אם הם מפירותיכם ובין אם של אחרות ואחרים.

בגלויה ישנו עמוד המהווה את מפת האתר ודרכו ניתן להגיע לכלל התכנים שעלו למגזין גלויה מרגע לידתו. אפשר לראות בעמוד זה גם מעין עמוד ׳תוכן העניינים׳ וגם מעין ׳מפתח׳ למציאה ולתנועה בתוך האתר. עם הכנסת אל״ף בי״ת גלויה – מילון המושגים של מגזין גלויה, ניתן להסתייע בו כדי לנוע בין תכנים שונים באתר שלא מבעד לתפריט הראשי.
מוזמנות ומוזמנים להתוודע לנושאים ולתכנים שעוד לא פגשתם בהם בספריה הצומחת של גלויה.

ואם תרצו לעקוב אחר הניוזלטרים של מגזין גלויה שנשלחו עם יונת הדואר ואולי פספסתם חלק מהם – תוכלו להציץ בעמוד הארכיון של לקט מתוך האיגרות שנשלחו.

קריאה מהנה,
הרבנית שרה סגל-כץ וצוות גלויה.

הלאה לכאורה - שיר מאת: לי ממן - מגזין גלויה
מה יתחדש בגלויה - לקראת עדכונים נוספים במגזין

לקריאה נוספת על:

כתיבה ועריכה משותפת (בהווה) של חברות.י צוות מגזין גלויה: הרבנית שרה סגל־כץ, יותם פוגלתפארת גולדפרד ואודיה גולדשמידט-אלחדד.

צוות פיתוח תכני פרוייקט דינה ה׳תשפ״ה: הרבנית שרה סגל־כץ, יותם פוגל, עדן לויטה, אבישג עמית שפירא, מיכל ברגמן.

חברות הצוות בעבר: חורש אל-עמי, ליאור שפירא, מאיה מזרחי, מרב למברגר, יהודית קגן, רחל רז, רינה איבלמן, נעה איזנברג, פלג בר-און ועדן לויטה.

לקריאה מורחבת על מגזין גלויה – היכנסו>>
לקריאת תודות לכל מי שנתנו ונותנים רוח גבית לאתר – היכנסו>>
להמלצות קריאה במגזין גלויה שהצוות מציע מעת לעת – היכנסו>>

אנא עקבו אחר תקנון האתר ביחס לתנאי השימוש במגזין גלויה ובתכנים המפורסמים בו. הטקסטים הפואטיים וביצועי שירים המופיעים ב׳גלויה׳ מתפרסמים הודות להסדרת זכויות היוצרות והיוצרים באקו״ם. באם נפלה שגגה ויש לתקן פרסום כלשהו באתר, אנא שלחו לנו הודעה.

במילון המונחים של מגזין גלויה כבר ביקרת?

האינדקס שיוביל אותך לנושאים נוספים שנכתב עליהם במגזין.

פוסטים נוספים מאת צוות מגזין גלויה

י״ח באייר תשפ״ג 9.5.2023
מאת
צוות גלויה
מקבץ המלצות לקריאה במגזין על מנת להנגיש ידע עבור החתן המאורס ולסייע בעת הלימוד לקראת החתונה
מאת
צוות גלויה
הזמנה להגשת מאמרים, שירים, תפילות, מסות, סיפורים קצרים, יצירות אמנות ועוד - המתייחסים אל מתן תורה בחג השבועות, ליחסים בכלל עם המושג ״תורה״ כהשראה רוחנית, כצו מוסרי, חיבור, פולמוס, הלכה, אמונה, כפירה ומנעד רחב של תחושות ומחשבות בנושא.
ז׳ במרחשוון ה׳תשפ״ה 8.11.2024
מאת
צוות גלויה ורשות הרבים
אסופת שירים, תפילות ומאמרים מתוך הכרה בתהומות הכאב ובידיעה כי הצמיחה וההתחדשות לא פוסקים, גם בתוך האבלות המתמשכת. באסופה אפשר למצוא התייחסות אל הנורא אשר קרה ואל הדבקות בתקווה, למרות הכל. זוהי אסופה שישית מתוך סדרת האסופות לחודש תשרי/אוקטובר, המבקשת להיות למשענת בזמן הקשה מאז מתקפת השבעה באוקטובר ואילך. סדרת האסופות יוצאת כשת״פ של גלויה ורשות הרבים עם ארגונים קולגיאליים נוספים.
י״א במרחשוון תשפ״ד 26.10.2023
מאת
צוות גלויה
מגזין גלויה מזמין אתכן.ם לשלוח יצירות שנכתבות בעת הזו בעקבות אירועי ה-7 באוקטובר ואדוות הקושי הנלוות. גם ציורים, איורים ויצירות אמנותיות אחרות מוזמנים להישלח.
כ' בתמוז תש"ף, 12.7.2020
מאת
צוות גלויה
⏱️ 5 דקות קריאה
לדגדגן חשיבות חסרת תקדים בכל הקשור לעונג ולהנאה מינית של האישה, ובהבנת מנגנון העונג בעת קיום מגעים ויחסים מיניים.
י״ט באדר תשפ״ג 12.3.2023
מאת
צוות גלויה
שירים רבים הצטרפו למגזין גלויה במהלך החורף, אולי במשהו - ימתקו הימים
Scroll to Top

תודה שנרשמת

קו מפריד גלויה

עכשיו אפשר לגלות לך עוד

מגזין גלויה
אצלך במייל

קו מפריד גלויה

הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח מאמרים מהמגזין מפעם לפעם

הפניה נשלחה בהצלחה

קו מפריד גלויה

נחזור אליך בהקדם