המלצות לקריאה במגזין גלויה על גיל חינוך וטקס החלאקה והתלאתה
תפריט
תפריט
י״ח באייר - ל״ג בעומר

המלצות קריאה על גיל חינוך במגזין גלויה וטקסי החלאקה והתלאתה

לקראת ל"ג בעומר המזוהה עם טקס החלאקה, מקובצות ברשומה שלפניכם המלצות למאמרים, שירים ותפילות מתוך המגזין, שיסייעו ביצירת טקס חלאקה או 'תלאתה'- לבנות, משלכם

הטקס הראשון שנערך לילדים ביהדות, אחרי ברית המילה או זבד הבת, מציין את שלב התפתחותם הקוגניטיבית ואת היכנסם להיכל הלימוד של התרבות היהודית, המהווה אבן יסוד בה. נהוג לציין את הגיעם של בנים לגיל שלוש, הוא גיל החינוך, באמצעות טקס החלאקה- שמשמעו בערבית 'תגלחת'. גיל שלוש הוא שלב התפתחותי מכריע של מעבר מינקות לילדות, בו הילד מתחיל לפתח מודעות עצמית ויכולת למידה, ומתחיל להיפתח לתרבות הסובבת אותו. מנהג גילוח השיער והשארת הפאות, מסמל שלב חדש זה של כניסה לתרבות, ואת תחילת גיל החינוך למצוות.
בשנים האחרונות, משפחות רבות מבקשות ליצור טקס מקביל לציון כניסתן של ילדות לגיל חינוך, ולהעניק לו את אותן המשמעויות והחשיבות שקיימות בטקס החלאקה המסורתי. במגזין גלויה מקובצות הצעות לטקסים אלטרנטיביים מעין אלה, המבוססים על טקס שיצרה הרבנית שרה סגל-כץ, לו העניקה את השם 'תלאתה'.
לקראת ל"ג בעומר המזוהה עם טקס החלאקה, מקובצות ברשומה שלפניכם המלצות למאמרים, שירים ותפילות מתוך המגזין, שיסייעו ביצירת טקס 'חלאקה' או 'תלאתה' משלכם. בנוסף, מובאות פה רשומות אודות מדור 'נחוגה' במגזין גלויה, העוסק בכינונם של טקסי חיים מחודשים.

בברכת חג שמח ומאיר!

המלצות לקריאה במגזין גלויה על גיל חינוך וטקס החלאקה והתלאתה
צילום: Jorge Ibanez

רוצה לקבל עדכונים ממגזין גלויה?

הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח אגרת עדכון מהמגזין מפעם לפעם

גיל חינוך

טקס ה'חלאקה' וה'תלאתה'

שירים ותפילות שניתן לשבץ בטקס או בהתכוננות לקראתו

המלצות לקריאה במגזין גלויה על גיל חינוך וטקס החלאקה והתלאתה
צילום: Brooke Lark

עוד על טקסי חיים- מדור 'נחוגה' במגזין גלויה

רוצה לקבל עדכונים ממגזין גלויה?

הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח אגרת עדכון מהמגזין מפעם לפעם

לקריאה נוספת על:

כתיבה ועריכה משותפת (בהווה) של חברות.י צוות מגזין גלויה: הרבנית שרה סגל־כץ, יותם פוגלתפארת גולדפרד ואודיה גולדשמידט-אלחדד.

צוות פיתוח תכני פרוייקט דינה ה׳תשפ״ה: הרבנית שרה סגל־כץ, יותם פוגל, עדן לויטה, אבישג עמית שפירא, מיכל ברגמן.

חברות הצוות בעבר: חורש אל-עמי, ליאור שפירא, מאיה מזרחי, מרב למברגר, יהודית קגן, רחל רז, רינה איבלמן, נעה איזנברג, פלג בר-און ועדן לויטה.

לקריאה מורחבת על מגזין גלויה – היכנסו>>
לקריאת תודות לכל מי שנתנו ונותנים רוח גבית לאתר – היכנסו>>
להמלצות קריאה במגזין גלויה שהצוות מציע מעת לעת – היכנסו>>

אנא עקבו אחר תקנון האתר ביחס לתנאי השימוש במגזין גלויה ובתכנים המפורסמים בו. הטקסטים הפואטיים וביצועי שירים המופיעים ב׳גלויה׳ מתפרסמים הודות להסדרת זכויות היוצרות והיוצרים באקו״ם. באם נפלה שגגה ויש לתקן פרסום כלשהו באתר, אנא שלחו לנו הודעה.

במילון המונחים של מגזין גלויה כבר ביקרת?

האינדקס שיוביל אותך לנושאים נוספים שנכתב עליהם במגזין.

פוסטים נוספים מאת צוות מגזין גלויה

י״ח באייר - ל״ג בעומר
מאת
צוות גלויה
לקראת ל"ג בעומר המזוהה עם טקס החלאקה, מקובצות ברשומה שלפניכם המלצות למאמרים, שירים ותפילות מתוך המגזין, שיסייעו ביצירת טקס 'חלאקה' או 'תלאתה' משלכם.
י"ט באלול תש"ף, 8.9.2020
מאת
צוות גלויה
מה חדש במגזין גלויה? - י"ט באלול תש"ף
כ' בתמוז תש"ף, 12.7.2020
מאת
צוות גלויה
⏱️ 5 דקות קריאה
לדגדגן חשיבות חסרת תקדים בכל הקשור לעונג ולהנאה מינית של האישה, ובהבנת מנגנון העונג בעת קיום מגעים ויחסים מיניים.
כ"ב בניסן תש"ף, 16.4.2020
מאת
צוות גלויה
⏱️ 2 דקות קריאה
לא יודעים מאיפה להתחיל? רוצים להבין מה הולך פה? קיבצנו לכם מאמרים בנושא נישואין לתחילת הקריאה במגזין
ד׳ בתשרי ה׳תשפ״ה 6.10.2024
מאת
צוות גלויה ורשות הרבים
אסופה שניה, לציון יום הזכרון למתקפת השבעה באוקטובר. אסופה זו היא חלק מסדרת אסופות שיצרנו ב״מגזין גלויה״ יחד עם "רשות הרבים". האסופות משקפות את ההתמודדות בשנה החולפת בכאב ובצער, מהשבעה באוקטובר 2023 ועד אוקטובר 2024.
ח' בשבט תשפ"א 21.1.2021
מאת
צוות גלויה
⏱️ 4 דקות קריאה
בערב העיון המקוון שנערך לכבוד שנה לפעילות מגזין גְּלוּיָה השתתפו מורות הלכה שונות. סיכום האירוע ומעט מן העושר והדברים שנאמרו במעמד מרגש זה
Scroll to Top

תודה שנרשמת

קו מפריד גלויה

עכשיו אפשר לגלות לך עוד

מגזין גלויה
אצלך במייל

קו מפריד גלויה

הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח מאמרים מהמגזין מפעם לפעם

הפניה נשלחה בהצלחה

קו מפריד גלויה

נחזור אליך בהקדם