כשאנחנו אומרים ׳מוּגָנוּת׳ למה אנחנו מתכוונים?, מאמר מאת צוות גלויה והרבנית שרה סגל־כץ
תפריט
תפריט

״עַל זֶה הָיָה דָוֶה לִבֵּנוּ עַל אֵלֶּה חָשְׁכוּ עֵינֵינוּ״ (איכה ה׳, י״ז)
בעקבות ההתרחשויות הכואבות ומעוררות האימה בימים אלו, נאספים אל המגזין שירים, תפילות וכתיבה אישית הנכתבים בעקבות ה-7 באוקטובר 2023 נוכח ההתמודדות בעקבות התקיפה ולאורך ימות המלחמה. גם ראיונות אישיים, מתוך הכאב הגדול מתפרסמים מעת לעת.
אפשר גם לקרוא בתכנים ותיקים יותר באתר שעשויים להעניק בזמן הזה שפה וכלים להתמודדות.
מוזמנות.ים לקרוא על ליווי רוחני, אבלות, יתמות, קושי, חוויה של חסרון, ואף על אמונה, תקווה ותיקון, קריסה וגאולה.
בתקווה שנתבשר בבשורות טובות, במהרה! 

מהי מוגנות?

ז׳ בכסלו ה׳תשפ״ה 8.12.2024
קו מפריד גלויה

מושג המוגנות אוצר בתוכו פרקטיקות, הלכי רוח ודפוסי חשיבה רבים. על ידי פריטתם, אנו מבקשים להציג את האידיאל החברתי אליו אנו צריכים לשאוף, וכך להתוות את הדרך לכינון קהילה מוגנת.

אזהרת טריגר

Trigger Warning

התוכן שלפניך עשוי להיות קשה לקריאה ומעורר רגשות של עצב וכאב.
אפשר לבחור לדלג ואפשר לבחור לעצור באמצע הקריאה.
מומלץ להקשיב לעצמך בזמן הזה.

הרצון להגן על היקרים לנו

כולנו רוצים לחיות בחברה הגונה והוגנת, שדואגת ומגנה על כל אחת ואחד מאיתנו; חברה שבה נוכל להגן על הילדות והילדים שלנו מכל פגע. לכן, כאשר מתברר שחלילה הייתה פגיעה מינית באדם קרוב, כל עולמנו עובר טלטלה. "זה לא יכול להיות", אנחנו אומרים לעצמנו, מסרבים להאמין שדבר כזה יכול לקרות בקהילה שלנו, בסביבה החמימה והמגנה שיצרנו. אלא שלצערנו, המציאות לא-פעם מתגלה כאכזרית ופוגענית, כמו במקרה דינה בת יעקב: בספר בראשית מסופר כי דינה יצאה לראות בבנות הארץ,אך נחטפה על ידי  שכם בן חמור, שלקח אותה בניגוד לרצונה, אנס ועינה. דינה, שבסך הכל עשתה מעשה רגיל ויומיומי, מצאה את עצמה בסביבה שלא הגנה על גופה ועל נפשה. וכדינה אז כן אנחנו היום, שומעים שוב ושוב על מקרי פגיעה, ושוב ושוב מוצאים שהם לא מטופלים כראוי. וכך, שרשרת הפגיעות ממשיכה וממשיכה. האחריות לקטיעתה מוטלת על כולנו. יש לנו החובה להגן על חברי הקהילה, ולתמוך במי שחלילה נפגעו.

מהי מוגנות ולמה היא חשובה כל כך?

"מוגנוּת" היא כלל המעשים והדיבורים שנועדו לאפשר לנו לחיות בסביבה שאינה פוגעת מינית באף אדם – לא בילדים וילדות רכים, לא בבני ובנות נוער, לא בנשים ולא בגברים, לא בבנות ובני הקהילה ולא באורחים.

המוגנות חשובה משום שאין חברה שחסינה מפני פגיעות מיניות, ושאין אדם שחסין מהן. פגיעות שכאלה מתרחשות לצערנו בסביבות הקרובות ביותר לנפגעים, בנים או בנות. המוגנות נועדה למנוע פגיעות מיניות ככל האפשר, וגם להעלות למודעות את הכיר את הנושא עבור בפני מי שלא מכיר ושחושב ש"אצלנו דבר כזה לא יכול לקרות". זו אמנם מחשבה שנובעתבאה מרצון טוב, מהסתכלות אופטימית על החיים ועל הקהילה, וייתכן שגם מפחד להביט במראה ולהכיר בכך שגם בציבור שהוא "משלנו" תתכן זוועה גופנית ומוסרית שכזו; אך מחשבה שכזו היא "שב ואל תעשה", והיא ומאפשרת לדאבון הלב לפגיעות המיניות לשוב ולהתרחש, ולקורבנות לחוש בודדים ואשמים בפגיעה שהם נפגעו. פגעו כבהם,  כך יקשה עליהם להתקשות להשתקם ולהתמודד לבדם עם פשע הפגיעה ופשע ההשתקה והניכור גם יחד. 

המוגנות היא הדרך שלנו כחברה להתגונן מפני פגיעות מיניות, ולהגן על מי שעלולים להיות קורבנות של פגיעה (וכמובן על הקורבנות בפועל). כדי לעשות זאת יש להכיר את הנתונים העגומים ואת דפוסי הפעולה של הפוגעים;1 אסור שנשתוק מול עוול; עלינו לפתח מודעות לקיומן של פגיעות; ואנו מוכרחים לעמוד לצד הקורבנות, לתת להם תחושה שהם אינם אשמים בפגיעה שפגעו בה, וכי יש להם על מי להישען וממי להיתמך.

כשאנחנו אומרים ׳מוּגָנוּת׳ למה אנחנו מתכוונים?, מאמר מאת צוות גלויה - מגזין גלויה
צילום: Providence Doucet

המוגנות קוטעת את שרשרת הפגיעות הנסתרות, שההשתקה החברתית אפשרה במהלך הדורות. היא מציעה דרכים לרכך ולהתמודד עם המטענים העצומים שנוצרים בשעת הפגיעה, באופנים שאינם מקלים ראש ואינם מתעלמים מהמעשה. היא יוצרת סביבה שאינה מאשימה את הקורבן, ואינה מבקשת להדחיק את מה שלא נעים, ובכך להגן על הפוגעים. 

המוגנות תובעת צדק, הגנה על קורבנות ומניעת פשעים אלימים. היא נותנת מילים לתופעה האיומה של פגיעות מיניות, תופעה שלא נעלמת כאשר לא מדברים עליה, לרוב בדיוק להיפך. המוגנות היא חלק קבוע מאורח החיים, והיא מאומצת כדפוס של מניעה אישית, משפחתית וקהילתית הנובעת מהכרה ברוע שיש בעולם. אימוץ תודעה של מוגנות לא מסבה את פניה מפני הרע ומבערת את הרע מקרבה. 

המוגנות היא יישום של דברי התורה "ואהבת לרעך כמוך", "ובערת הרע מקרבך", ושל החיובים "עָזֹב תַּעֲזֹב עִמּוֹ" (שמות כג, ה) "וְנִשְׁמַרְתֶּם מְאֹד לְנַפְשֹׁתֵיכֶם" (דברים, ד, טו).  המוגנות היא ביטוי של הציוויים החשובים שהצטווינו בהם: להיות עם חברותינו וחברינו בצרתם ולא להתעלם מעוול, ברוח ההתחייבות של בני ישראל בכניסתם לארץ: "אָרוּר מַכֵּה רֵעֵהוּ בַּסָּתֶר וְאָמַר כָּל הָעָם אָמֵן" (דברים, כז, כד).

המוגנות נותנת כלים לקורבן, לסביבתו ולקהילה כולה להתמודדות עם פגיעה מינית שהתרחשה. היא מאפשרת לקורבן להיתמך, היא נותנת לקהילה מילים מותאמות שיעזרו לשוחח עמו ולהיטיב אתו, והיא מסייעת לקהילה להוקיע את הפושע ולחדול מלהצדיק אותו או לתת לו גיבוי שבשתיקה.

מוגנות היא ההבנה שכאשר אדם נפגע, הפגיעה היא רחבה ועמוקה, ונוגעת גם באנשים ובנשים שסביבו: מעבר לנפגע/ת, המעגל ראשון של פגיעה ישנם מעגלים נוספים של פגיעה: נפגעים ההורים של הילד/ה או הנער/ה, נפגעים בני משפחה נוספים, חברות, חברים ובני זוג של הנפגעים. לעתים נפגעים אנשי חינוך, שחשים שהיה עליהם לשים לב ולדעת את הנעשה במחשכים. כמו הנפגע/ת, גם הם עלולים לחוש אשמה על שלא מנעו את המעשה, בושה, חרדה מפני קשרים בעתיד, חרדה חברתית, פגיעה במגוון תפקודים, וצורך דחוף לסייע לקורבן. הם לעתים כלל אינם מבחינים שגם הם זקוקים לתמיכה וסיוע. בחברה שיוצרת דפוסי מוגנות יהיה מי שיושיט להם יד ולב. המוגנות היא ההבנה כי הפוגע בחר לפגוע הן בקורבנות והן במשפחתו והוא לבדו אחראי למעשיו ולחטאיו, וכי אין בשום אופן להשית אותם על קורבנותיו.

כשאנחנו אומרים ׳מוּגָנוּת׳ למה אנחנו מתכוונים?, מאמר מאת צוות גלויה - מגזין גלויה
צילום: Rosie Sun

רוצה לקבל עדכונים ממגזין גלויה?

הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח אגרת עדכון מהמגזין מפעם לפעם

המוגנות מסייעת למרקם החיים בקהילה כי היא הופכת את הקהילה למקום שבטוח ונעים לחיות בו, למקום בו אין הסתרה והתעלמות מעוול, ולמקום בו מכירים בחשיבות של העמידה המשותפת כנגד פוגעים והגנה על החברות והחברים בקהילה. באופן הפוך, כאשר קהילה מפנה עורף לנושא ומתעלמת מחשיבות המוגנות היא מאפשרת לפוגעים להמשיך ולפגוע ולרצוח את הנפש, ככתוב "כִּי כַּאֲשֶׁר יָקוּם אִישׁ עַל רֵעֵהוּ וּרְצָחוֹ נֶפֶשׁ כֵּן הַדָּבָר הַזֶּה" (דברים, כב, כו).    

המוגנות היא הבנה שבמציאות הנוכחית ישנן פגיעות מיניות בכל חברה וקהילה, וכי זה לא יעלם אם לא נדבר על זה. התפיסה של מוגנות מבינה כי איש לא יתחיל לפגוע מינית כי הנושא עלה על סדר היום הציבורי, להיפך. לא מדובר ב"להכניס למישהו רעיונות לראש – פוגעים מינית פועלים באופן סדרתי וממשיכים בפשעיהם במקומות שמאפשרים להם לפעול בסתר. אין מדובר בתחביב, ששיחה עליו תעורר עניין להתנסות בו – מדובר בפוגע, אדם אלים שמוצא פורקן לצרכים האלימים שלו במחשכים. 

מוגנות היא הבחירה להישיר מבט גם כאשר הפוגע הוא אדם מוערך ומוכר, לבחור לעמוד לצד קורבנות בפועל וקורבנות פוטנציאליים. מוגנות היא הכרה בכך שאדם יכול לפעול ולעשות טוב במישורים פרטיים וציבוריים ולמרות זאת להיות רוצח נפש ופוגע מינית.  מוגנות היא ההכרה הכואבת כי לעתים אנשים בעלי מעמד ינצלו את מעמדם לפגוע בחלשים מהם ביודעם כי הם זוכים להגנה של הקהילה וכי שמם הטוב יעמוד לצידם ואיש לא יאמין לקורבן החלש מהם מעמדית וחברתית. אמירות כמו "זה לא יכול להיות. הוא תרם כל כך הרבה. איזה איש יקר" הן ההגנה של פוגעים רבים. מוגנות היא פעולה של תקווה גם כשהיא כואבת ומאלצת אותנו להביט אל החלקים המנוולים שבנפש האדם והידיעה כי למרות הכאב, זהו מקום של צמיחה, של אמת ושל תיקון עוול.  

המוגנות יוצאת מתוך הבנה כי "חֲנֹךְ לַנַּעַר עַל פִּי דַרְכּוֹ" (משלי כ״ב, ו) וכי בכל גיל ניתן ללמד ילדות וילדים להגן על עצמם, ולאפשר להם לשוחח על מקרים שעלולים להתגלות כפגיעה מינית. לשם כך אנשי ונשות מקצוע יצרו מערך של הצעות לשיחה לפי גילאים במטרה ללמד צעירים ובוגרים להימנע מפגיעה ככל האפשר, לזהות פגיעה, לאפשר שיחה עם מי שנפגע, וליצור ולאפשר תמיכה בקורבן לאורך הדרך הקשה שמחכה לו. 

מוגנות היא הכוונה לחינוך למיניות בריאה, שכן חינוך כזה מאפשר לצעירים ולצעירות בקהילה להבין מהם הגבולות של קשר בריא, כיצד אפשר לזהות פגיעה מינית, ולהבדיל באופן ברור בין השניים. חינוך למיניות בריאה מבהיר כי פגיעה מינית היא אלימות, והיא לא נובעת מיצרים מיניים בריאים ובוודאי שלא מאהבה ומרצון ברומנטיקה. פגיעה מינית הינה אלימות לכל דבר, אך היא אינה מתבטאת בהכרח בהתפרצות פתאומית: הפוגע מתכנן את צעדיו בסבלנות, וטווה רשת מתוחכמת להפיל את קורבנותיו ברשתו. חלק מחינוך למיניות בריאה היא ההיכרות עם דרכים להתגונן בפני אלימות מינית, זיהוי שלה וטיפול בה אם חלילה התרחשה.

מוגנות דואגת לבסס קהילה מוסרית ואכפתית, שרואה מעבר לחוק היבש ולסטנדרטים החוקיים. החוק למניעת פגיעות מיניות נחקק בשנת 1988 ומאז נוספו לו תיקונים ותוספות. החוק הוא אמנם חשוב ביותר, אך רוב הקורבנות אינם מעזים לפנות למשטרה ולהתלונן רשמית, בין אם בשל הפחד כי לא יאמינו להם, בין אם בגלל הצורך להיחשף או בשל מסע הייסורים שהוא מנת חלקו של המתלונן, החקירות ואובדן הפרטיות, הזמן הרב, ולעתים הנזק הכספי. הרצון להשתקם ולהניח את הדברים מאחור,  והידיעה המנקרת שרוב רובם של התיקים נסגרים מחוסר עניין לציבור או בשל העדר ראיות מספיקות להרשעה מרתיע את הנפגעים מפניה לרשויות החוק. לכן, מוגנות היא ההבנה כי לקהילה ישנה אחריות מוסרית נפרדת, וכי יש להפעיל רגישות מוסרית העולה על החוק היבש. יש להפנים כי הפנייה לרשויות לא תסייע בטיפול השורש הנצרך במקרה של פגיעות מיניות. המוגנות עוסקת במניעה ולא רק באכיפה, בתמיכה נפשית ומוסרית בקורבנות, ובביעור הרע המאיים על החברות והחברים בקהילה, נושא שהחוק אינו עוסק בו. 

מוגנות היא האמונה, המעשה והתקווה כי בידינו הדבר לעשותו כי בנפשנו הדבר. למעננו, למען הילדות והילדים הרכים, למען הצעירים והבוגרים, למען החפים מפשע, למען משפחות הקורבנות הנקרעים מכאב, למען כל מי שעלול להירצח נפש. 

כשאנחנו אומרים ׳מוּגָנוּת׳ למה אנחנו מתכוונים?, מאמר מאת צוות גלויה - מגזין גלויה
צילום: Jeremy Bishop

רוצה לקבל עדכונים ממגזין גלויה?

הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח אגרת עדכון מהמגזין מפעם לפעם

קווי החירום לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית

שאלון זיהוי למצבי סיכון

שאלון אנונימי של משרד הרווחה שנכתב עם מומחים לטיפול
כדי לזהות את מצבך או את מצב הסיכון של בן או בת משפחה ובסביבתך הקרובה.

  1. אחת מכל חמש ילדות עוברת פגיעה מינית; עד גיל 12, שיעור הבנים הנפגעים מינית זהה לשיעור הבנות; מעל 85% מכלל מקרי התקיפה המינית מבוצעים ע"י אדם המוכר לקורבן; אחת מכל שבע ילדות עוברת גילוי עריות. כך גם לגבי בנים; אחת מכל שלוש נשים עוברת פגיעה מינית במהלך חייה; אחת מכל חמש נשים עוברת אונס.
    הנתונים מבוססים על נתוני איגוד ומרכזי הסיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית. פירוט הנתונים ומקורותיהם באתר האיגוד. ↩︎

היוזמת והמנהלת של מרכז גלויה ושל המגזין המקוון ׳גלויה׳, מנהלת גם את מיזם ״ברית אמונים״.
מורת הלכה המשיבה לציבור רחב, כותבת ומפרסמת בבמות שונות: מאמרים, שירים ותפילות.

מוסמכת תכנית ההלכה לנשים של בית מורשה ובוגרת כולל ההלכה לנשים של ישיבת מעלה גלבוע.
לקראת הסמכה נוספת (קיץ ה׳תשפ״ה) בישיבת מהר״ת, ניו יורק.
מוסמכת גם לרבנות ישראלית מבית המדרש לרבנות ישראלית במכון הרטמן.
חברה בארגון הרבנים והרבניות ״בית הלל״ וב״תורת חיים״ ואף בארגון קולך, במסגרתו עוסקת בקידום נשים למדניות והתנדבה כרכזת בתחום הפגיעות המיניות.

מדריכת כלות וזוגות ובלנית.
אקטיביסטית בתחום של יחסי דת ומדינה, ביחס למקוואות ולבחינות הרבנות מטעם המדינה, הסגורות בפני נשים.
מנחה קבוצות של לימוד בית מדרשי וכתיבה יוצרת.

הרבנית שרה נשואה לאדם ואם לשלושה, גדלה וחיה כמעט כל חייה בירושלים. מתגוררת עתה עם משפחתה בניו יורק.

לאתר האישי של הרבנית שרה>>
לקריאה נוספת על הרבנית שרה במגזין גלויה>>
לעמוד הפייסבוק של הרבנית שרה>>
ליצירת קשר עם הרבנית שרה>>

כתיבה ועריכה משותפת (בהווה) של חברות.י צוות מגזין גלויה: יותם פוגלפלג בר-און,  תפארת גולדפרדעדן לויטה ואודיה גולדשמידט-אלחדד.

צוות פיתוח תכני פרוייקט דינה ה׳תשפ״ה: הרבנית שרה סגל-כץ, יותם פוגל, עדן לויטה, אבישג עמית שפירא, מיכל ברגמן.

חברות הצוות בעבר: ליאור שפירא, מאיה מזרחי, חורש אל-עמי, יהודית קגן, רינה איבלמן, מרב למברגר, נעה איזנברג ורחל רז.

לקריאה מורחבת על חברות הצוות בהווה ובעבר, ועל השותפות הכוללת בעמל שבקדמת מגזין גלויה ומאחורי הקלעים – היכנסו>>
לקריאת תודות לכל מי שנתנו ונותנים רוח גבית לאתר – היכנסו>>
להמלצות קריאה במגזין גלויה שהצוות מציע מעת לעת – היכנסו>>

פוסטים נוספים מאת הרבנית שרה סגל־כץ

י״ח באייר - ל״ג בעומר
מאת
הרבנית שרה סגל-כץ
רצינו לחגוג ולציין את כניסת בנותינו ל'גיל חינוך' ולתת את אותן משמעויות וחשיבות שבטקס החלאקה המסורתי. כאן, הצעה לטקס שיצרנו לבנות מתוך תקווה כי הצעה זו תיתן מענה גם להורים נוספים הרוצים לציין בחגיגיות את כניסת בנותיהן לגיל חינוך.
ג' באייר תש"ף 27.4.2020
מאת
הרבנית שרה סגל-כץ
⏱️ 5 דקות קריאה
זוגות מאורסים ובני משפחותיהם מצאו ומוצאים עצמם נדרשים להכריע בדבר קיום החתונה, דחייתה או שינוי מן המתוכנן לכדי פתרון חדש.
א' בסיון תש"ף 24.5.2020
מאת
שרה סגל-כץ
בֵּין שַׁחַר שֶׁל דִּמְיוֹן מִי אַתָּה / וּבֵין שַׁחַר חוֹכֵךְ מִי בָּרָא / תָּבַעְנוּ תִּקְוָה
ט׳ בניסן תשפ״ב 10.4.2022
מאת
הרבנית שרה סגל-כץ
⏱️ 4 דקות קריאה
רשומה ראשונה בבלוג החדש במגזין גלויה. כאן, אני משתפת באופן אישי יותר את חום הלב שהוא המניע העיקרי לעולם הדעת והמעשה.
י״ז באדר תשפ״ג 10.3.2023
גלויה מראיינת את
אהרלה אדמנית
מדור ״גלוית עיניים״ שמח להביא ראיון עם המשורר אהרלה אדמנית על השפעות של דמויות לאורך חייו, על החיפוש התמידי אחר כנות ואותנטיות ועל תהליכים של התאהבות איטית בספרות ובשירה, שרק עם בוא טלטלה לחייו ופצעים שנפתחו הביאו לפרץ כתיבת שירים משלו.
י״ג בכסלו תשפ"ד 26.11.2023
מאת
צוות גלויה
פורסם בנובמבר 2023 במסגרת ׳שבת התייצבות לצד דינה׳: רשומה לקראת קריאת פרשת ״וישלח״, המכילה את סיפור דינה בת יעקב ולאה. הרשומה נכתבת מתוך חשיבות הקשר החברתי של העיון בסיפור דינה, ועל בסיס הכרה כאובה במעשי הפגיעה והאלימות הנוראיים שנכפו על החברה הישראלית והיהודית בבוקר שמחת תורה.
כ״א בתשרי תשפ״ג 16.10.2022
מאת
צוות גלויה
עדכונים על תכנים חדשים שעלו לאתר בשבועות האחרונים, בסימן חגי תשרי.
ה׳ בסיון תשפ״ג 25.5.2023
מאת
צוות גלויה
גירושין אינם נדירים בימינו והם יכולים להיות תהליך בחיי הסביבה הקרובה והרחוקה שלנו ועשויים להיות רלוונטיים לנו עצמנו. במכוון, מתוך הידיעה כי פרידה אפשרית - הנחנו במגזין תכנים לעת שברירית זו שלעיתים השקט מלווה אותה ויש צורך בדיאלוג ובהפגת הבדידות. תקוותנו היא כי גם בעת שבר ופירוק, לצד בקשת החירות, נוכל לסייע עם מאמרים, שירים ותפילות הנוכחים באתר ומאירים היבט אחר של תהליך ומעמד הגירושין ותקופות החיים שלאחר הגט.
כ' בתמוז תש"ף, 12.7.2020
מאת
צוות גלויה
⏱️ 5 דקות קריאה
לדגדגן חשיבות חסרת תקדים בכל הקשור לעונג ולהנאה מינית של האישה, ובהבנת מנגנון העונג בעת קיום מגעים ויחסים מיניים.
ט׳ בניסן התשפ״ב 10.4.2022
שיתוף פעולה
מכון הדר ומרכז גלויה
סדרת שיעורים חדשה על יחידאות, זוגיות והפרט שבתוכם. שיתוף פעולה של מכון הדר ומרכז גלויה
ח׳ בשבט תשפ״א 21.1.2021
מאת
צוות גלויה
על אופייה ומסגרתה של ברכת הכלה, התוכן העומד במרכזה ודרך עיצובה, לצד הצעות לברכות מקוריות והזמנה לעיון במאגר הברכות במגזין.
ח' בשבט תשפ"א 21.1.2021
מאת
צוות גלויה
מה חדש במגזין גלויה? סקירה של כל התכנים החדשים שעלו לאחרונה למגזין גלויה בנושאים מגוונים: זוגיות, הלכה, מיניות, ספרות ורוח, טקסי חיים, בריאות ותברואה.

אהבתם? מוזמנים לשתף

במילון המונחים של מגזין גלויה כבר ביקרת?

אל״ף בי״ת גלויה – האינדקס שיוביל אותך לנושאים נוספים
שנכתב עליהם במגזין.

גְּלוּיָה היא מגזין מקוון המתקיים כספריה צומחת ומטרתו לְדַבֵּר גְּלוּיוֹת עַל מָה שֶׁכָּמוּס באמצעות הנגשת ידע על זוגיות, הלכה ומיניות, מוגנוּת, טקסי חיים עבור שלבים שונים בחיי היחידאות והיחד. כל זאת לצד שירים, ראיונות אישיים, תפילות, מסות ופרוזה המעניקים שאר רוח בנוסף למאמרים שבאתר.
במגזין רשומות רבות מאת כותבות וכותבים מגוונים השותפים לקול הרחב במרחבי הדעת.

Scroll to Top

תודה שנרשמת

קו מפריד גלויה

עכשיו אפשר לגלות לך עוד

אייקון קול קורא

קול קורא במגזין גלויה
׳גְּלוּיָה׳ מזמינה אתכם.ן לשלוח טקסטים ויצירות אחרות לגליון בנושא אירועי ה-7 באוקטובר. מה אפשר להגיש? איך עובד התהליך?
כל זאת ועוד – במרחק הקלקה מכם.

מגזין גלויה
אצלך במייל

קו מפריד גלויה

הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח מאמרים מהמגזין מפעם לפעם

הפניה נשלחה בהצלחה

קו מפריד גלויה

נחזור אליך בהקדם