איגרת ראשונה לשנה החדשה - מגזין גלויה
תפריט
תפריט
כ״ח באלול ה׳תשפ״ה 21.9.2025

איגרת ראשונה לשנה החדשה

שלום לך,

על סף שנה חדשה, עם מורכבות הרגשות של ציפיה למה שיבוא, אנחנו מבקשות לאחל שתהיה שנה טובה. טובה יותר מן הכאב, מן הדאגה ומן הפחד ששוכנים בקרבנו. טובה יותר מכל מה שכן מעניק לנו עוגנים, יציבות ויכולת לשאת מבט קדימה – שנזכה להיעטף בחוסן וברוך גם יחד.

גם בשנה זו הקפדנו שהתכנים הרבים שהובאו בגלויה יבטאו את התמהיל של החיים כמו שהם עכשיו: שבר על שבר לצד אמונה עיקשת בחלומות ובתקוות.

גלויה מבקשת להמשיך להיות מרחב של שפה במובן הרחב ביותר: כתיבה, יצירה, הקשבה וחיבור אנושי מבלי מיצרים. המחויבות המרכזית שלנו “לְדַבֵּר גְּלוּיוֹת עַל מָה שֶׁכָּמוּס” עומד לנגד עינינו בבחירה של כל טקסט, כל פרויקט ושיתוף פעולה ובכל תכנון קדימה.

בתוך ימי ראש השנה הבאים עלינו נבקש על שעתיד להיות אך גם נשליך את שהיה, בתקווה שאכן אפשר להיפרד ממה שמצר את הנשימה. שיר חדש של הרבה אסנת אלדר יכול ללוות בעת קיום טקס ה’תשליך’ ויכול להיות תפילת המעבר בין השנה הנחתמת לבין כניסת החג.

גם אביב גרוסר כתבה על ה’תשליך’ ומציעה מעבר לניעור העבר, הפיכת הכיסים ושילוח כל מה שנצבר בשנה שעברה. היא מציעה כיצד אפשר לאמץ דפוסי התנהגות בתוך זמני שגרה שיאפשרו ‘הפיכת לב’ שתשחרר מכל מה שצרור וצורר, גם כשזה לא הזמן הרשמי של ה’תשליך’:

שירו של חגי פרץ חוזר שוב ושוב אל מילת ה”לוּ” – שאף פותחת ומניעה את שירה של אלדר – המבטאת החמצה וחלימה גם יחד. זו מילה שייסוריה מוכרים לכולנו ומבטאת כאב על מה שיכול היה להיות ולא היה. אלו ייסורים שאנו חשים בדרך כלל לבד, אבל לאמיתו של דבר הם מנת חלקי כולנו.

קריאה זו מהדהדת במיוחד בשנה הנוכחית, ולא רק בהקשר אישי. העובדה שיש עדיין חטופים שטרם שבו, בחווינו אובדנים כואבים ושהדאגה ממשיכה ללוות אותנו – מעלה את מילת ה”לוּ”, את מחשבות ה”אילו היה כך ולא אחרת”. אך השיר מזכיר כי ה”לוּ” איננו רק החמצה וגעגוע, אלא גם דחף פנימי להתעקש, להוסיף לנוע, לשנות. על כן, אותו “ובכל זאת / לוּ” החותם את השיר, מזכיר לנו כי העובדה שהלחן האינסופי של לוּ ועוד לוּ הוא גם שער ודלת ולא רק קיר וגדר. הלוואי וחירותם של החטופים תתקיים במהרה, הלוואי וישקטו הסערות.

הלוואי ויגיע הדרור במהרה לכל החטופים שנותרו בשבי!


אז מה היה לנו השנה בגלויה?

לאורך השנה הזו המשכנו במגזין גלויה בהענקת במה לנושאים רבים, ובמרכזם כמובן עיבוד ההווה מאז מתקפת השבעה באוקטובר. שירים, תפילות ומאמרים ההצטרפו לספריה הצומחת ואף אסופות דיגיטליות. ניהלנו והפקנו כמה פרויקטים של שיתוף פעולה עם ארגונים וקהילות ואף עתה אנו בשקידה על עוד פרויקטים רחבים שכאלה, כדי להרחיב דעת ולב.

ממש לפני שנה בערב ראש השנה השקנו – מתוך שיתוף פעולה רחב – סדרה של אסופות שהתפרסמו לאורך כל תקופת החגים. שש האסופות ליוו כל חג בחודש תשרי, לצד התאריך הלועזי של המתקפה ואף אסופה חותמת לתקופת ‘אחרי החגים’. אנו ממליצות לשוב אל האסופות ולבחור מתוכם שירים, תפילות ומסות שילוו אתכם בכל תאריך מיוחד בחודש זה ברגעים אישיים, לצד התפילות ובהתכנסויות המשפחתיות והקהילתיות: ראש השנהיום כיפוריום הזכרון למתקפהסוכותשמחת תורהאחרי החגים.

לאחר סדרה זו השקנו גם את אסופת דינה, כחלק מהפעילות של ‘ברית אמונים’, עם הירתמות רחבה בישראל ובתפוצות במסגרת ‘שותפות דינה’. גם השנה בעז”ה נקיים פעילות לקראת פרשת ‘וישלח’, על דמותה של דינה ועל האחריות המצופה מאיתנו כקהילה ביחס לפגיעות מיניות.

לכבוד חג הפסח השקנו את אסופת החירות, מתוך מבט כמובן על החירות הנצרכת עבור החטופים. אף זו אסופה של שיתוף פעולה ותוכנה מובא באופן דו־לשוני, בעברית ובצרפתית.

קיימנו בקיץ חממה של מפגשי לימוד וכתיבה בזום, בנושא של ילדוּת ויתמוּת ואנו לקראת השקה של אסופה בנושא זה.

לאחרונה השבנו לפעילות את מדור גלוית עיניים וראיונות חדשים, עתידים להתפרסם לאורך החודשים הקרובים.

לאורך השנה עדכנו את נוחות השימוש באתר על ידי שינוי סרגל ההתמצאות באתר, הסבר מפורט על האתר (בעברית ובאנגלית) ולאחרונה עדכנו את מראה עמוד הבית ואת העיצוב של כל הטקסטים באופן זורם יותר. אנו מביטות כבר לקראת תום השנה האזרחית וחגיגות שש השנים למגזין וצופות חידושים גם בסמוך לכך.

בקרוב ממש נודיע גם על השקה של אתר חדש, המכיל הדהודים לתכנים של גלויה ועומד בפני עצמו. דאגנו לכך שמצד אחד המראה והתנועה בו יהיו אחרים מגלויה, ועם זאת מי שכבר חשים בנות ובני בית בגלויה – יחושו במהירות כך, גם באתר הזה.

תודה, תודה תודה

לקיים את מגזין גלויה, זה לחלום תדיר ולמצוא את החיבורים שמאפשרים ליישם את הדברים. אנחנו נפעמות שוב ושוב מההירתמות ביחד עם ארגונים וקהילות, יחידים וקרנות לחבר בין רוח למעשה. ההתרגשות התמידית שלנו בעבודה על גלויה היא מהידיעה שמדובר בפרי של הדדיות שבין כותבות וכותבים לקהל, בין מובילות ומובילי קהילות וארגונים לקהילות ובין רגעים פרטיים של יצירה ששולחים חוט אל נפגש אחרת – וכל זה מניב חיבור, משענת בימים מורכבים ועוגנים בחיי היומיום.

מה נבקש?

אנא המשיכו לשלוח לנו הצעות תוכן משלכם ושל אחרים, מתוך היענות לקולות הקוראים ואף עם כיוונים אחרים.

אנא המשיכו לכתוב לנו על חוויית הקריאה באתר, השימוש בו ועל השתתפות באירועים שלנו. המישובים חשובים לנו כדי לחזק את הטוב ולתקן את מה שנדרש.

אנא המשיכו לשתף את התכנים של גלויה ולצרף קוראות וקוראים חדשים אתר.

אנא המשיכו להיות פעילות ופעילים איתנו בהתרחשויות שמחוץ לאתר הדיגיטלי, גם בתרגום למעשה של תכנים המתפרסמים באתר ביחס לאתיקה ותיקון עולם, גם בהיעזרות בתכנים שבאתר בעת העברת שיעורים ודרשות, בעת התקהלות ובחדרי הנפש פנימה. במכוון הציר שבין מה שגלוי ומה שכמוס נוכח באתר, באופן של מענה אישי ביותר לבין קריאות רחבות לציבור – מצד ההשתייכות לעם ולאנושות.

רוב העשיה בגלויה נעשית בהתנדבות, מתוך שליחות ואמונה של רבות ורבים למשימה. כדי שנוכל להמשיך לטוות את ‘שמיכת הטלאים’ הזו, אנו זקוקות גם לתמיכה שלכם. כל תמיכה – חד פעמית או מתמשכת – תסייע ישירות להמשך הכתיבה והעריכה, ניהול היוזמות וקיום המפגשים.

לקריאה נוספת על:

היוזמת והמנהלת של מרכז גלויה ושל המגזין המקוון ״גלויה״, מנהלת גם את מיזם ״ברית אמונים״.
מורת הלכה המשיבה לציבור רחב, כותבת ומפרסמת בבמות שונות: מאמרים, שירים ותפילות.

מוסמכת תכנית ההלכה לנשים של בית מורשה ובוגרת כולל ההלכה לנשים של ישיבת מעלה גלבוע.
בעלת הסמכה נוספת גם מישיבת מהר״ת, ניו יורק.
מוסמכת גם מבית המדרש לרבנות ישראלית במכון הרטמן.
חברה בארגון הרבנים והרבניות ״בית הלל״ וב״תורת חיים״ ואף בארגון קולך, במסגרתו עוסקת בקידום נשים למדניות והתנדבה כרכזת בתחום הפגיעות המיניות.

מדריכת כלות וזוגות ובלנית.
אקטיביסטית בתחום של יחסי דת ומדינה, ביחס למקוואות ולבחינות הרבנות מטעם המדינה, הסגורות בפני נשים.
מנחה קבוצות של לימוד בית מדרשי וכתיבה יוצרת.

הרבנית שרה נשואה לאדם ואם לשלושה, גדלה וחיה כמעט כל חייה בירושלים. מתגוררת עתה עם משפחתה בניו יורק.

לאתר האישי של הרבנית שרה>>
לקריאה נוספת על הרבנית שרה במגזין גלויה>>
לעמוד הפייסבוק של הרבנית שרה>>
ליצירת קשר עם הרבנית שרה>>

כתיבה ועריכה משותפת (בהווה) של חברות.י צוות מגזין גלויה: הרבנית שרה סגל־כץ, יותם פוגלתפארת גולדפרד ואודיה גולדשמידט-אלחדד.

צוות פיתוח תכני פרוייקט דינה ה׳תשפ״ה: הרבנית שרה סגל־כץ, יותם פוגל, עדן לויטה, אבישג עמית שפירא, מיכל ברגמן.

חברות הצוות בעבר: חורש אל-עמי, ליאור שפירא, מאיה מזרחי, מרב למברגר, יהודית קגן, רחל רז, רינה איבלמן, נעה איזנברג, פלג בר-און ועדן לויטה.

לקריאה מורחבת על מגזין גלויה – היכנסו>>
לקריאת תודות לכל מי שנתנו ונותנים רוח גבית לאתר – היכנסו>>
להמלצות קריאה במגזין גלויה שהצוות מציע מעת לעת – היכנסו>>

אנא עקבו אחר תקנון האתר ביחס לתנאי השימוש במגזין גלויה ובתכנים המפורסמים בו. הטקסטים הפואטיים וביצועי שירים המופיעים ב׳גלויה׳ מתפרסמים הודות להסדרת זכויות היוצרות והיוצרים באקו״ם. באם נפלה שגגה ויש לתקן פרסום כלשהו באתר, אנא שלחו לנו הודעה.

במילון המונחים של מגזין גלויה כבר ביקרת?

האינדקס שיוביל אותך לנושאים נוספים שנכתב עליהם במגזין.

פוסטים נוספים מאת צוות מגזין גלויה

כ״א באב ה׳תשפ״ה 15.8.2025
ראיון עם
מרב ליבנה
הסופרת מרב ליבנה מספרת על תחילת המסע שלה ככותבת, על הנושאים שמעסיקים אותה, ומה עוזר לה להתרכז בכתיבה.
כ"ז בכסלו תש"ף 25.12.2019
מאת
הרבנית שרה סגל-כץ
אחרי הטבילה והמעבר מהאסור למותר, הריחוק שנוצר בשבועיים שחלפו לא בהכרח מתהפך לקירבה בין רגע
י״ג בניסן תשפ״ב 14.4.2022
גלויה מראיינת את
חלי טל שלם
דו-שיח עם המשוררת חלי טל שלם, על המפנה בו השירה החלה לתפוס יותר נפח בחייה, על חוויית הלבד ועל עולמות חיים מיצירות שמלוות אותה תמיד.
כ״ה בתשרי ה׳תשפ״ו 17.10.2025
ראיון עם
עדי סגל ויסברגר
ראיון עם עדי סגל ויסברגר לרגל יציאת ספרה החדש, ״בין תום לתהום״ - על שירה ויצירתיות הנלווית לה במיזם #שירה_גלויה ובעשיה נרחבת
ב' בסיון תש"ף 25.5.2020
מאת
הרבנית שרה סגל-כץ
איך להתכונן לטבילה במקווה, מתי מברכים, מה צריך לבדוק לפני ומה נחשב חציצה? מדריך להכנות לטבילה כשרה ונינוחה במקווה.
י״ג בתמוז ה׳תשפ״ה 9.7.2025
מאמר מאת
הרבנית שרה סגל-כץ
עיון באגדתא על רב עמרם שכמעט נכנע ליצרו מול שבויות הוא בסיס לדיון על "מפתחות" לזיהוי ומניעת פגיעה וניצול סמכות בקהילה דתית, עבור הקהילה והסמכות הרוחנית.
ז׳ בכסלו ה׳תשפ״ה 8.12.2024
מאמר מאת
צוות גלויה
מושג המוגנות אוצר בתוכו פרקטיקות, הלכי רוח ודפוסי חשיבה רבים. על ידי פריטתם, אנו מבקשים להציג את האידיאל החברתי אליו אנו צריכים לשאוף, וכך להתוות את הדרך לכינון קהילה מוגנת.
מאת
צוות גלויה
המפגש בין רפואה ומגדר מעורר חוויות שונות - בין קונפליקטואליות, לבין תחושת רווח והצלה. המבט ההיסטורי על דפוסים שהיו לבין בקשת דפוסים בהווה - מעלים צורך בדיון צומת זה באמצעות מאמרים, שירים וכל יצירה אחרת.
ט׳ באייר תשפ״ג 30.4.2023
מאת
צוות גלויה
הפסח כבר חלף, וגם הימים הלאומיים מאחורינו. גם בתקופה הזו התחדשנו בהמון תכנים חדשים - שירים, ראיונות, איגרות, ואפילו מילון חדש שעוזר להתמצאות באתר. פה ריכזנו לכם את כל הפוסטים החדשים.
כ״ט באלול ה׳תשפ״ד 2.10.2024
מאת
צוות גלויה ורשות הרבים
עבור השבועות הקרובים, בהם נתמודד עם ‘עונת החגים’ לצד כל מה שצברנו בשנה הזו, ומה שמצטרף עכשיו - בחרנו ליצור, ביחד עם “רשות הרבים” סדרת אסופות לחגים ולמועדים הקרבים בראי השבעה באוקטובר וההתמודדות שמלווה את כולנו בכל רגע בשנה האחרונה ועם כניסת השנה החדשה.
י״ג באלול ה׳תשפ״ד 16.9.2024
מאת
׳גלויה׳, ׳רשות הרבים׳ ו׳יחדה׳
כבר תקופה שאנו מאגדים חלק מהטקסטים שפורסמו ב׳גלויה׳ לכדי אסופה שתיכרך כספר עם תפוצה דיגיטלית, מתוך שותפות עם ׳רשות הרבים׳ ו׳יחדה׳. כשאנו לקראת חתימת המלאכה, אנו מזמינות.ים עוד קולות מגוונים שיביעו את רחשי הלב, המחשבות והתובנות שלכם.ן. 
Scroll to Top

תודה שנרשמת

קו מפריד גלויה

עכשיו אפשר לגלות לך עוד

מגזין גלויה
אצלך במייל

קו מפריד גלויה

הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח מאמרים מהמגזין מפעם לפעם

הפניה נשלחה בהצלחה

קו מפריד גלויה

נחזור אליך בהקדם