המאבק בפגיעות המיניות: כנס לניסוח כללי מוגנות בקהילות דתיות - מגזין גלויה
תפריט
תפריט

המאבק בפגיעות המיניות: כנס לניסוח כללי מוגנות בקהילות דתיות

ט״ו בסיון תשפ״ג, 04.06.2023
קו מפריד גלויה

העיתונאי יאיר שלג כותב על השקת מיזם ברית אמונים.
לקריאת המאמר באתר מקור ראשון >>


מחר (שני) יתקיים במכון הרטמן בירושלים כנס השקה ליוזמת 'ברית אמונים' – יוזמה המבקשת לקבוע כללי פעולה לשמירה על חברים בקהילות אמוניות, מפני פגיעות מיניות ואחרות מצד מנהיגי הקהילה. היוזמה, שלה שותפים מכון הרטמן, המדרשה באורנים, מיזם 'רבנות ישראלית' (המשותף בעצמו לשני הארגונים הקודמים), מרכז גלויה, וכן קרנות האני ואביב, נולדה על רקע מקרים רבים של מנהיגי קהילות אמוניות (דתיות ורוחניות לגווניהן) שניצלו את מעמדם הנערץ למעשים שפגעו עמוקות בבנות ובני הקהילה. כוונת הארגונים השותפים היא שבעקבות הדברים שיעלו בכנס תנוסח אמנה שתציב כללים ברורים להתנהלות מנהיגי קהילות כלפי בני קהילתם, וכן לטיפול וליווי נפגעים.

מושבי החלק הראשון של הכנס, בשעות הבוקר, יציגו הן את הבעיה והן הצעות להתמודדות איתה. במושב הראשון יופיעו נשים וגברים שיעידו על הפגיעה שנעשתה בהן/ם במרחב הקהילתי. במושב השני יקראו רבנים, רבניות וראשי מוסדות תורניים שירים שנכתבו בעקבות פגיעות מיניות; המושב השלישי ידון באופן ליווי הנפגעים בקהילה אל מול גורמי הסמכות הפוגעים. המושב הרביעי יעסוק בדרכים להגברת תודעת האחריות הן בהסמכת הרבנים והן בעבודתם בפועל, כולל בחינת דרכי ליווי לעבודה הרבנית. המושב האחרון בחלק הזה יעסוק במודלים שונים לחידוד המודעות לסוגיית המוגנות בקהילה.

בחלק השני של הכנס ייתקימו תשעה מושבים מקבילים, בשני סבבים שונים, ובהם יידונו סוגיות של אתיקה רבנית, בחינת תהליכי שינוי שכבר החלו בתחום המוגנות בקהילות אמוניות, כללי ההתנהגות הראויים בהנהגת קהילה, תמרורי אזהרה בחיי קהילה, השאלה הכללית של מחירי האקטיביזם והמוטיבציה ל'תיקון עולם', וכן סוגיית האחריות הכוללת בעבודה רבנית או בליווי רוחני. הכנס יינעל במושב סיכום ובנשיאת תפילה, שחוברה במיוחד לכבוד המיזם, העוסקת בשלומן הפנימי של קהילות רוחניות.

אחת ממייסדות המיזם, הרבנית שרה סגל-כץ, אומרת ש"היוזמה שואפת להעלות את המודעות לסכנת הניצול במרחבים קהילתיים אמוניים ומציעה לקהילות לאמץ יחד אמנת מוגנות". צביקי פליישמן, אקטיביסט חברתי הפעיל בתחום המוגנות המינית ושותף גם הוא לניהול המיזם, אומר ש"קהילה אמונית היא מרחב אנושי פגיע, בו אנשים מפתחים קשרי אמון. תחושות היכרות וקירבה עלולות בהחלט להיות מנוצלות לרעה, ואחריותה של כל קהילה היא להיות מרחב מודע ובטוח, ובמקרה של פגיעה להתייצב לצד הנפגעות והנפגעים באופן חד משמעי, ולהיות מרחב משותף של זיהוי, ליווי והכרה".

לקריאת המאמר באתר מקור ראשון >>

רוצה לקבל עדכונים ממגזין גלויה?

הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח אגרת עדכון מהמגזין מפעם לפעם

מיזם המבקש להעניק כלים ושפה על מנת לשמור על מוגנות רגשית ומינית במרחבים קהילתיים-אמוניים בשדה היהדות הישראלית, לשרטט מודעות ואחריות ביחסי הכוחות בקהילה ולייצר מנגנוני מודעות ומוגנות מפני ניצול ופגיעה. המיזם פונה הן להנהגה הקהילתית – רבנות מכל הזרמים והובלה מכל סוג, והן לקהילות עצמן.

כתיבה ועריכה משותפת (בהווה) של חברות.י צוות מגזין גלויה: יותם פוגלפלג בר-און,  תפארת גולדפרדעדן לויטה ואודיה גולדשמידט-אלחדד.

צוות פיתוח תכני פרוייקט דינה ה׳תשפ״ה: הרבנית שרה סגל-כץ, יותם פוגל, עדן לויטה, אבישג עמית שפירא, מיכל ברגמן.

חברות הצוות בעבר: ליאור שפירא, מאיה מזרחי, חורש אל-עמי, יהודית קגן, רינה איבלמן, מרב למברגר, נעה איזנברג ורחל רז.

לקריאה מורחבת על חברות הצוות בהווה ובעבר, ועל השותפות הכוללת בעמל שבקדמת מגזין גלויה ומאחורי הקלעים – היכנסו>>
לקריאת תודות לכל מי שנתנו ונותנים רוח גבית לאתר – היכנסו>>
להמלצות קריאה במגזין גלויה שהצוות מציע מעת לעת – היכנסו>>

פוסטים נוספים מאת צוות גלויה

ט"ו בסיוון התשפ"ג 4.6.2023
מאמר מתארח מאת
אילה דקל
"לא רק הביטחון של הנפגעות והנפגעים עומד כאן על הכף, ולא רק תחושת הנוחות של נשים במוסדות שלנו. כבודה של היהדות עומד כאן על הכף, כבודו של המוסד הרבני, של ההנהגה הרוחנית". אילה דקל, תלמידה ברבנות הישראלית ונפגעת בעצמה, מספרת על מעגל ההדף של הפגיעות המיניות
כסלו ה׳תשפ״ה, דצמבר 2024
מאת
צוות גלויה וברית אמונים
ט״ו בסיון תשפ״ג, 04.06.2023
מאמר מתארח מאת
יאיר שלג
יוזמת הכנס נולדה על רקע מקרים רבים של מנהיגי קהילות שניצלו את מעמדם למעשים שפגעו עמוקות בבנות ובני הקהילה "אחריותה של כל קהילה היא להיות מרחב מודע ובטוח". מאמר מאת יאיר שלג, בעיתון מקור ראשון.
סיון ה׳תשפ״ג, יוני 2023
מאת
צוות גלויה וברית אמונים
כנס ברית אמונים שהתקיים בחודש יוני 2023 הניב נוכחות רבה של שדה הארגונים והקהילות של זירת היהדות הישראלית, כמו גם כתיבה והתבטאות של מחוייבות לערכים של אתיקה בתחום הפגיעות המיניות. תשומת הלב הציבורית לכנס זה מבטאת את הצורך העז בהשקעה בהענקת כלים ושפה להתמודדות עם פגיעות מיניות בכלל, עם החטאת הרובצת לפתחם של הסמכויות הדתיות/רוחניות/אידיאולוגיות ועם הסבך הקשור בחיי היחיד/ה והיחד - כדי לתת מענה קהילתי נכון בעת התרחשות פגיעה.
לקראת פרשת ״וישלח״, ה׳תשפ״ה
מאת
שותפות דינה - גלויה, ברית אמונים, רשות הרבים, בנות דינה, בית דינה ופרוייקט דינה
לקראת שבת ״וישלח״ וסיפור אונס דינה שמופיעה בה, ׳גלויה׳ ו׳ברית אמונים׳ מזמינים אתכן.ם לשלוח תכנים העוסקים בפגיעה מינית ובמוגנות, בצל האירועים הקשים של התקיפה בשבעה באוקטובר, שכללו טרור מגדרי ופשעים חמורים נגד הגוף ונגד הנפש. המרחבים הפרטיים שלנו עוצבו מחדש במהלך ואחרי השבת ההיא, ותחושת הביטחון האישי ספגה מכה עמוקה וקשה. אנו נפרסם שירים, מאמרים, ראיונות ותכנים נוספים העוסקים בפגיעה ובתגובה לה, אצל היחיד.ה, הקהילה, והחברה.
מאת
ברית אמונים
כהמשך ליום העיון על נושא המוגנות בחיי קהילות מגוונות ובדרכי הסמכה וליווי להנהגה רבנית לזרמיה - הזמנה להצטרפות אל גיבוש אמנה משותפת לשדה הרחב.
כ׳ בתשרי תשפ״ד 5.10.2023
גלויה מראיינת את
הרבנית רחל קרן
שיחה גלוית עיניים עם הרבנית רחל קרן על מנהיגות נשית, חינוך לביקורתיות, וצורך השעה בשינוי. זהו ראיון נוסף כחלק מסדרת הראיונות לכבוד מיזם "ברית אמונים".
כ"ב בסיוון תש"ף 14.6.2020
מאת
צוות גלויה
עוד מאמרים ועוד שירים חדשים במגזין גלויה. התוכן צומח במגזין - חלקו עוסק בלבלוב וחלקו עוסק בצמיחה לאחר כאב ופגיעה.
י״ח באייר תשפ״ג 9.5.2023
מאת
צוות גלויה
לקראת ל"ג בעומר המזוהה עם טקס החלאקה, מקובצות ברשומה שלפניכם המלצות למאמרים, שירים ותפילות מתוך המגזין, שיסייעו ביצירת טקס 'חלאקה' או 'תלאתה' משלכם.
י' אייר תשפ"ג, 01.06.2023
מאת
צביקי פליישמן
יוזמת "ברית אמונים" שואפת לשרטט גבולות ברורים במרחבים קהילתיים-אמוניים ובכך לאפשר למנהיגי הקהילות להרגיש בנוח מול סיטואציות שנחשבות ל"תחום אפור".
ז׳ בכסלו ה׳תשפ״ה 8.12.2024
מאמר מאת
צוות גלויה
מושג המוגנות אוצר בתוכו פרקטיקות, הלכי רוח ודפוסי חשיבה רבים. על ידי פריטתם, אנו מבקשים להציג את האידיאל החברתי אליו אנו צריכים לשאוף, וכך להתוות את הדרך לכינון קהילה מוגנת.
ד׳ בסיוון תשפ״ב 3.6.2022
גלויה מראיינת את
הרב חננאל רוס
שוחחנו עם הרב והמטפל חננאל רוס ושמענו על הדומה והשונה בין עולמו של פוסק לעולמו של מטפל ועל ההשראה ההדדית.

אהבתם? מוזמנים לשתף

במילון המונחים של מגזין גלויה כבר ביקרת?

אל״ף בי״ת גלויה – האינדקס שיוביל אותך לנושאים נוספים
שנכתב עליהם במגזין.

גְּלוּיָה היא מגזין מקוון המתקיים כספריה צומחת ומטרתו לְדַבֵּר גְּלוּיוֹת עַל מָה שֶׁכָּמוּס באמצעות הנגשת ידע על זוגיות, הלכה ומיניות, מוגנוּת, טקסי חיים עבור שלבים שונים בחיי היחידאות והיחד. כל זאת לצד שירים, ראיונות אישיים, תפילות, מסות ופרוזה המעניקים שאר רוח בנוסף למאמרים שבאתר.
במגזין רשומות רבות מאת כותבות וכותבים מגוונים השותפים לקול הרחב במרחבי הדעת.

Scroll to Top

תודה שנרשמת

קו מפריד גלויה

עכשיו אפשר לגלות לך עוד

אייקון קול קורא

קול קורא במגזין גלויה
׳גְּלוּיָה׳ מזמינה אתכם.ן לשלוח טקסטים ויצירות אחרות לגליון בנושא אירועי ה-7 באוקטובר. מה אפשר להגיש? איך עובד התהליך?
כל זאת ועוד – במרחק הקלקה מכם.

מגזין גלויה
אצלך במייל

קו מפריד גלויה

הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח מאמרים מהמגזין מפעם לפעם

הפניה נשלחה בהצלחה

קו מפריד גלויה

נחזור אליך בהקדם