"כללים אתיים למנהיגים": מיזם חדש למניעת פגיעות מיניות בקהילות דתיות - מגזין גלויה
תפריט
תפריט

"כללים אתיים למנהיגים": מיזם חדש למניעת פגיעות מיניות בקהילות דתיות

י"ב בסיון תשפ"ג 01.06.2023
קו מפריד גלויה

הודעה באתר כיפה: בשבוע הבא תושק יוזמת "ברית אמונים", במסגרתה שואפים רבנים, אנשי טיפול ודמויות מובילות מקהילות אמוניות מכל גווני הקשת הישראלית, לייסד אמנה משותפת שתסדיר את המותר והאסור למובילי מרחבים אמוניים.
לקריאת המאמר באתר כיפה >>


מיזם חדשני: אמנה משותפת תסדיר כללי התנהגות אתיים למנהיגים בקהילות אמוניות, כאשר המטרה היא הקמת מנגנון מוסכם וברור שיגביר את המוגנות של חברי קהילות אמוניות מפני פגיעות, אשר יאומץ באופן רחב. 

בבוקר יום שני הקרוב ייערך במכון הרטמן בירושלים כנס משותף שטרם נראה כמוהו בקהילות אמוניות בארץ: רבנים ורבניות, אנשי טיפול, אקטיביסטים, אנשי אקדמיה, מובילי דעת קהל מכל גווני הקשת הישראלית ונציגי עמותות יתכנסו כדי לשרטט יסודות לכינון אמנה שתסדיר את יחסי הכוחות במרחבים קהילתיים אמוניים וזיהוי וליווי פגיעות בקהילה. זאת, במסגרת השקת מיזם "ברית אמונים".

לייצר מנגנון מוגנות השואף לצמצם את המרחב הפוטנציאלי לחציית גבולות ולפגיעה

יוזמי "ברית אמונים" – מכון הרטמן, 'רבנות ישראלית', מרכז גלויה, קרן האני וקרן אביב -מסבירים כי המיזם נועד לשמור על הגנה וביטחון החברות והחברים במרחבים קהילתיים אמונים, לשרטט את הגבולות הברורים ביחסי הכוחות בקהילה ולייצר מנגנון מוגנות השואף לצמצם את המרחב הפוטנציאלי לחציית גבולות ולפגיעה. מטרות אלה, מקווים יוזמי המיזם, יושגו באמצעות הגדרת כללי התנהגות אחידים, ברורים ובעלי מענה רחב וכולל למגוון סיטואציות בהן המתח בין בעל הסמכות לבין חבר.ת הקהילה מגיע לכדי נקודת פגיעה פוטנציאלית.

בנוסף לדברים שיישאו בכנס דמויות בכירות מהקהילות השונות, נציגי העמותות ואנשי טיפול המנוסים בעבודה עם פגיעות בקהילה, ייחשפו הנוכחים גם לעדויות של נפגעים ונפגעות, וישתתפו במעגלי שיח על דרכי התמודדות, הכלים הקיימים להתמודדות עם מצבים שעלולים להוביל לפגיעות ופגיעות שכבר אירעו, והכלים הרבים שעדיין חסרים.

"קהילת אמונה היא מרחב אנושי פגיע"

מייסדי יוזמת ברית אמונים מקווים להגיע לכמה שיותר מרחבים קהילתיים אמוניים בהם תקבל על עצמה הקהילה את האמנה, מינוי נאמני מוגנות ויישום בימי שגרה וחלילה בזמני משבר. 

מייסדת-שותפה למיזם, הרבנית שרה סגל-כץ, אומרת: "היוזמה שואפת להעלות מודעות לסכנת הניצול במרחבים קהילתיים אמוניים ומציעה לקהילות לאמץ יחד אמנת מוגנות. מדובר בחובה מוסרית ובנקודת מפנה באחריותן של קהילות אמוניות לפגיעות ולנפגעות ונפגעים". 

מנהל-שותף למיזם ברית אמונים, הפסיכולוג והאקטיביסט צביקי פליישמן, אומר: "קהילת אמונה היא מרחב אנושי פגיע, בו אנשים מפתחים קשרי אמון. תחושת היכרות וקירבה עשויה בהחלט להיות מנוצלת לרעה ואחריותה של כל קהילה היא להיות מרחב מודע ובטוח, ובמקרה של פגיעה להתייצב לצד הנפגעות והנפגעים באופן חד משמעי ולהיות מרחב משותף של זיהוי ליווי והכרה"

לקריאת המאמר באתר כיפה >>

רוצה לקבל עדכונים ממגזין גלויה?

הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח אגרת עדכון מהמגזין מפעם לפעם

מיזם המבקש להעניק כלים ושפה על מנת לשמור על מוגנות רגשית ומינית במרחבים קהילתיים-אמוניים בשדה היהדות הישראלית, לשרטט מודעות ואחריות ביחסי הכוחות בקהילה ולייצר מנגנוני מודעות ומוגנות מפני ניצול ופגיעה. המיזם פונה הן להנהגה הקהילתית – רבנות מכל הזרמים והובלה מכל סוג, והן לקהילות עצמן.

כתיבה ועריכה משותפת (בהווה) של חברות.י צוות מגזין גלויה: יותם פוגלפלג בר-און,  תפארת גולדפרדעדן לויטה ואודיה גולדשמידט-אלחדד.

צוות פיתוח תכני פרוייקט דינה ה׳תשפ״ה: הרבנית שרה סגל-כץ, יותם פוגל, עדן לויטה, אבישג עמית שפירא, מיכל ברגמן.

חברות הצוות בעבר: ליאור שפירא, מאיה מזרחי, חורש אל-עמי, יהודית קגן, רינה איבלמן, מרב למברגר, נעה איזנברג ורחל רז.

לקריאה מורחבת על חברות הצוות בהווה ובעבר, ועל השותפות הכוללת בעמל שבקדמת מגזין גלויה ומאחורי הקלעים – היכנסו>>
לקריאת תודות לכל מי שנתנו ונותנים רוח גבית לאתר – היכנסו>>
להמלצות קריאה במגזין גלויה שהצוות מציע מעת לעת – היכנסו>>

פוסטים נוספים מאת צוות גלויה

סיון ה׳תשפ״ג, יוני 2023
מאת
צוות גלויה וברית אמונים
כנס ברית אמונים שהתקיים בחודש יוני 2023 הניב נוכחות רבה של שדה הארגונים והקהילות של זירת היהדות הישראלית, כמו גם כתיבה והתבטאות של מחוייבות לערכים של אתיקה בתחום הפגיעות המיניות. תשומת הלב הציבורית לכנס זה מבטאת את הצורך העז בהשקעה בהענקת כלים ושפה להתמודדות עם פגיעות מיניות בכלל, עם החטאת הרובצת לפתחם של הסמכויות הדתיות/רוחניות/אידיאולוגיות ועם הסבך הקשור בחיי היחיד/ה והיחד - כדי לתת מענה קהילתי נכון בעת התרחשות פגיעה.
מאת
ברית אמונים
כהמשך ליום העיון על נושא המוגנות בחיי קהילות מגוונות ובדרכי הסמכה וליווי להנהגה רבנית לזרמיה - הזמנה להצטרפות אל גיבוש אמנה משותפת לשדה הרחב.
לקראת פרשת ״וישלח״, ה׳תשפ״ה
מאת
שותפות דינה - גלויה, ברית אמונים, רשות הרבים, בנות דינה, בית דינה ופרוייקט דינה
לקראת שבת ״וישלח״ וסיפור אונס דינה שמופיעה בה, ׳גלויה׳ ו׳ברית אמונים׳ מזמינים אתכן.ם לשלוח תכנים העוסקים בפגיעה מינית ובמוגנות, בצל האירועים הקשים של התקיפה בשבעה באוקטובר, שכללו טרור מגדרי ופשעים חמורים נגד הגוף ונגד הנפש. המרחבים הפרטיים שלנו עוצבו מחדש במהלך ואחרי השבת ההיא, ותחושת הביטחון האישי ספגה מכה עמוקה וקשה. אנו נפרסם שירים, מאמרים, ראיונות ותכנים נוספים העוסקים בפגיעה ובתגובה לה, אצל היחיד.ה, הקהילה, והחברה.
כסלו ה׳תשפ״ה, דצמבר 2024
מאת
צוות גלויה וברית אמונים
י"ב בסיון תשפ"ג 01.06.2023
טור מתארח
אתר כיפה
בשבוע הבא תושק יוזמת "ברית אמונים", במסגרתה שואפים רבנים, אנשי טיפול ודמויות מובילות מקהילות אמוניות מכל גווני הקשת הישראלית, לייסד אמנה משותפת שתסדיר את המותר והאסור למובילי מרחבים אמוניים
י״ז בכסלו ה׳תשפ״ד 30.11.2023
טקס התייצבות לצד דינה, מאת
גלויה, ברית אמונים וקהילת ציון
שירה, תפילות, מחשבות וכוונת הלב האגודים בחוברת שליוותה את ההתכנסות שהתרחשה ביום חמישי, י״ז בכסלו ה׳תשפ״ד 30.11.2023 ערב שבת וישלח. בלילה שלמחרת שוחררו החטופות והחטופים הראשונים. ומכוות האש - לא פגה. והלב - עוד לא נרגע. התכנסות זו באה לחזק כל נפגעת ונפגע מתקיפה מינית. בכל זמן. וגם במתקפת השבעה באוקטובר. כך הבענו את דאגתנו, כך שלחנו את תמיכתנו ואהבתנו.
כ׳ בסיון תשפ״ג 9.6.2023
מאת
צוות גלויה
ראיונות, שירים ותפילות שעלו למגזין גלויה עם השקת המיזם ״ברית אמונים״ העוסק במוגנות אישית וקהילתית של בעלי ובעלות תפקיד רבני והנהגתי וחברי וחברות קהילה. המיזם צומח במסגרת רבנות ישראלית, במכון הרטמן.
י״ג בניסן תשפ״ב 14.4.2022
מאת
צוות גלויה
עם בוא האביב האתר התרענן בתכנים חדשים: מאמרים, שירים ותפילות. רגע לפני כניסת חג הפסח קידמנו את ניסן בשפע, בעיקר פואטי, ובהתחדשות.
כ״ג באלול ה׳תשפ״ד 26.9.2024
מאת
צוות גלויה
אסופת שירה והגות בנושא חרמות, יצאה לאור בשיתוף פעולה בין עמותת כנפי דרור למרכז גלויה. זהו הספר הראשון שמופק בגלויה וגם מיזם זה מצטרף למחוייבות לדבר גלויות על מה שכמוס.
ט"ו בסיוון התשפ"ג 4.6.2023
מאמר מתארח מאת
אילה דקל
"לא רק הביטחון של הנפגעות והנפגעים עומד כאן על הכף, ולא רק תחושת הנוחות של נשים במוסדות שלנו. כבודה של היהדות עומד כאן על הכף, כבודו של המוסד הרבני, של ההנהגה הרוחנית". אילה דקל, תלמידה ברבנות הישראלית ונפגעת בעצמה, מספרת על מעגל ההדף של הפגיעות המיניות
כ״ט באלול תשפ״א 6.9.21
מאת
צוות גלויה
מבחר ציטוטים והפניות לתפילות, שירים ומאמרים המופיעים במגזין גלויה לשם השראה וסיוע בגיבוש מילים משלכן.ם במסיבת האירוסין, בין כבני משפחה, בין כאורחים ובין כזוג המתארס עצמו.
כ"ב בסיון תש"ף 14.6.2020
מאת
צוות גלויה
חלק מהמחוייבות שלנו לשמור את גופנו נוגעת לבדיקה ולאיתור מוקדם של מחלות. סרטן צוואר הרחם היא מחלה שקל לזהות מוקדם ולהפחית את הסיכויים לחלות בה באמצעות חיסון ובאמצעות גילוי מוקדם בבדיקת פאפ המוגדרת כבדיקה "אבחנתית-מניעתית"

אהבתם? מוזמנים לשתף

במילון המונחים של מגזין גלויה כבר ביקרת?

אל״ף בי״ת גלויה – האינדקס שיוביל אותך לנושאים נוספים
שנכתב עליהם במגזין.

גְּלוּיָה היא מגזין מקוון המתקיים כספריה צומחת ומטרתו לְדַבֵּר גְּלוּיוֹת עַל מָה שֶׁכָּמוּס באמצעות הנגשת ידע על זוגיות, הלכה ומיניות, מוגנוּת, טקסי חיים עבור שלבים שונים בחיי היחידאות והיחד. כל זאת לצד שירים, ראיונות אישיים, תפילות, מסות ופרוזה המעניקים שאר רוח בנוסף למאמרים שבאתר.
במגזין רשומות רבות מאת כותבות וכותבים מגוונים השותפים לקול הרחב במרחבי הדעת.

Scroll to Top

תודה שנרשמת

קו מפריד גלויה

עכשיו אפשר לגלות לך עוד

אייקון קול קורא

קול קורא במגזין גלויה
׳גְּלוּיָה׳ מזמינה אתכם.ן לשלוח טקסטים ויצירות אחרות לגליון בנושא אירועי ה-7 באוקטובר. מה אפשר להגיש? איך עובד התהליך?
כל זאת ועוד – במרחק הקלקה מכם.

מגזין גלויה
אצלך במייל

קו מפריד גלויה

הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח מאמרים מהמגזין מפעם לפעם

הפניה נשלחה בהצלחה

קו מפריד גלויה

נחזור אליך בהקדם