מה חדש במגזין גלויה #27 – חורף התשפ״ג | פברואר-מרץ 2023
תפריט
תפריט
י״ט באדר תשפ״ג 12.3.2023

מה חדש במגזין גלויה #28 – חורף התשפ״ג | פברואר-מרץ 2023

האביב כבר דופק על דלתותינו, אבל רגע לפני שניתן לו להיכנס, הגיע הזמן לעצור ולראות במה התחדשנו בחורף האחרון. לפני שנגיע לכל השירים החדשים (והישנים-חדשים) אצלנו, נמליץ על הראיון שקיימנו ב'גלויית עיניים' עם העובדת הסוציאלית כנרת סמואל פולק – "יש בי אמונה חזקה בזוגיות וביכולת שלה לרפא" – בו היא סיפרה לנו על המיזם שהקימה יחד עם בעלה, להדרכת כלות שחוו פגיעה מינית.

מאמר נוסף שראה אור הוא כולם רוצים הנאה: מה באמת הופך את חיי האישות למהנים באופן יוצא מגדר הרגיל?, בו שולמית שפרבר סוקרת כמה דרכים לשיפור ההנאה מחיי המין דרך עבודה על התקשורת הזוגית וביסוסה.

וזה הזמן לסקור את רשימת השירים המרשימה שנכנסה לאתר בחודשים האחרונים. התחדשנו במספר שירים של גדולת המשוררות העבריות. הכוונה לזלדה, כמובן: מי ששם את נפשו בכפו, בגשם, באותו גלגול קסום, * (באותו ליל ברקים שנעלמו ממנה), * (האנשים הצעירים שהיו אצלי).
גם מנורית זרחי האהובה קיבלנו מספר רב של שירים: אי הנחת של יצורים מכונפים, צֹמֶת, בלוז לתינוקות נולדים, משולש ברמודה, בְּסוֹנַר לִוְיָתָנִים, היא יוסף, נַדְיֶזְ׳דָה, בְּדֶבֶק הַמִּקְרֶה, הכרות מחדש.
ונציין גם את אלמוג בהר שהתחדשנו בכמה משיריו: אִסְתִקְלַאל, פגאנים אוהבים שירה, * (נמס הלב), * (במחצית חיי), * (אם אין בשר), * (חלמתי).

שירים נוספים שראו אור במגזין גלויה

שירים חדשים במגזין גלויה, חורף התשפ״ג 2023
מימין למעלה: זלדה, נורית זרחי, אלמוג בהר, רעות וויספר, יורם ניסינוביץ, אוריה פיציון. טל קוליקובסקי, אורית קלופשטוק‎, אביגיל אנטמן, רות נצר, רוית גרוסמן דוד, דעאל רודריגז גארסיה. נגה שגב, איריס בשירי, הלן זילצר, יוסף עוזר, איריס שפירא ילון, תמר ענבר-שחם. ורדה אליעזר, אורית סרן, יורם גלילי, ד״ר אביבית כהן, טלי כהן שבתאי, נטלי יצחקי.

רוצה לקבל עדכונים ממגזין גלויה?

הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח אגרת עדכון מהמגזין מפעם לפעם

כתמיד, נשמח בקרבה ובקשר. אתן ואתם מוזמנים לספר לנו על חוויית הקריאה באתר, להציע תיקונים, או לשלוח הצעות לטקסטים חדשים – בין אם הם מפירותיכם ובין אם של אחרות ואחרים.

בגלויה ישנו עמוד המהווה את מפת האתר ודרכו ניתן להגיע לכלל התכנים שעלו למגזין גלויה מרגע לידתו. אפשר לראות בעמוד זה גם מעין עמוד ׳תוכן העניינים׳ וגם מעין ׳מפתח׳ למציאה ולתנועה בתוך האתר. עם הכנסת אל״ף בי״ת גלויה – מילון המושגים של מגזין גלויה, ניתן להסתייע בו כדי לנוע בין תכנים שונים באתר שלא מבעד לתפריט הראשי.
מוזמנות ומוזמנים להתוודע לנושאים ולתכנים שעוד לא פגשתם בהם בספריה הצומחת של גלויה.

ואם תרצו לעקוב אחר הניוזלטרים של מגזין גלויה שנשלחו עם יונת הדואר ואולי פספסתם חלק מהם – תוכלו להציץ בעמוד הארכיון של לקט מתוך האיגרות שנשלחו.

קריאה מהנה,
הרבנית שרה סגל-כץ וצוות גלויה.

מה יתחדש בגלויה - לקראת עדכונים נוספים במגזין

לקריאה נוספת על:

כתיבה ועריכה משותפת (בהווה) של חברות.י צוות מגזין גלויה: הרבנית שרה סגל־כץ, יותם פוגלתפארת גולדפרד ואודיה גולדשמידט-אלחדד.

צוות פיתוח תכני פרוייקט דינה ה׳תשפ״ה: הרבנית שרה סגל־כץ, יותם פוגל, עדן לויטה, אבישג עמית שפירא, מיכל ברגמן.

חברות הצוות בעבר: חורש אל-עמי, ליאור שפירא, מאיה מזרחי, מרב למברגר, יהודית קגן, רחל רז, רינה איבלמן, נעה איזנברג, פלג בר-און ועדן לויטה.

לקריאה מורחבת על מגזין גלויה – היכנסו>>
לקריאת תודות לכל מי שנתנו ונותנים רוח גבית לאתר – היכנסו>>
להמלצות קריאה במגזין גלויה שהצוות מציע מעת לעת – היכנסו>>

אנא עקבו אחר תקנון האתר ביחס לתנאי השימוש במגזין גלויה ובתכנים המפורסמים בו. הטקסטים הפואטיים וביצועי שירים המופיעים ב׳גלויה׳ מתפרסמים הודות להסדרת זכויות היוצרות והיוצרים באקו״ם. באם נפלה שגגה ויש לתקן פרסום כלשהו באתר, אנא שלחו לנו הודעה.

במילון המונחים של מגזין גלויה כבר ביקרת?

האינדקס שיוביל אותך לנושאים נוספים שנכתב עליהם במגזין.

פוסטים נוספים מאת צוות מגזין גלויה

י״ח באייר תשפ״ג 9.5.2023
מאת
צוות גלויה
מקבץ המלצות לקריאה במגזין על מנת להנגיש ידע עבור החתן המאורס ולסייע בעת הלימוד לקראת החתונה
ז׳ במרחשוון ה׳תשפ״ה 8.11.2024
מאת
צוות גלויה ורשות הרבים
אסופת שירים, תפילות ומאמרים מתוך הכרה בתהומות הכאב ובידיעה כי הצמיחה וההתחדשות לא פוסקים, גם בתוך האבלות המתמשכת. באסופה אפשר למצוא התייחסות אל הנורא אשר קרה ואל הדבקות בתקווה, למרות הכל. זוהי אסופה שישית מתוך סדרת האסופות לחודש תשרי/אוקטובר, המבקשת להיות למשענת בזמן הקשה מאז מתקפת השבעה באוקטובר ואילך. סדרת האסופות יוצאת כשת״פ של גלויה ורשות הרבים עם ארגונים קולגיאליים נוספים.
כ״ח באלול התשפ״ג 14.9.2023
גלויה מראיינת את
אורי פרץ
שיחה גלוית עיניים עם המשורר אורי פרץ על תהליך ההתפתחות שלו כמשורר, הבחירה לכתוב בלשון נקבה, ועל העבודה שלו כמטפל.
י״ח באייר תשפ״ג 9.5.2023
מאת
צוות גלויה
רשומה ובה מקבץ מאמרים מרחבי המגזין, המנסה לתת מענה לשלל היבטים אותם יכולים ההורים לפגוש בהכנות לחתונה וביום החתונה
ה׳ בכסלו ה׳תשפ״ה 5.12.2024
מאת
צוות גלויה
סיפורה של דינה מסופר בכנות מכאיבה בתוך רצף סיפורי בראשית, אך זעקתה בו דוממת. דורות רבים קראו בסיפור, אך כאב הפגיעה נדמה לעיתים כעץ שנופל ביער וקולו אינו נשמע. אנו מבקשות ומבקשים לתת מקום למודעות, לרגישות ולמוגנות דרך טקסים שינכיחו את סיפורה של דינה ודינות נוספות. מאמר זה מבקש להציע מחשבות ולבטים סביב בניית טקס שיתופי, המוקדש לסוגיית המוגנות המינית. טקסים כאלה מבקשים להפנות מבט רגיש ומודע אל כאבי עבר שהושתקו ולאפשר שיח פתוח שיגביר זהירות ויאפשר מרחב מוגן יותר, בהווה ובעתיד.
י"ג בכסלו תשפ"ד 26.11.2023
מאת
צוות גלויה
פורסם בנובמבר 2023 במסגרת ׳שבת התייצבות לצד דינה׳: רשומה אינפורמטיבית זו מבקשת להנגיש בצורה מהירה ופשוטה מקורות מגוונים עבור אלו המבקשים.ות ללמוד וללמד, לדון ולקיים שיח משמעותי, להיפגש עם התוכן המורכב הקיים בטקסט ואף לקיים טקסים או תפילות לשם התמודדות ותיקון קהילתי ו/או אישי.
Scroll to Top

תודה שנרשמת

קו מפריד גלויה

עכשיו אפשר לגלות לך עוד

מגזין גלויה
אצלך במייל

קו מפריד גלויה

הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח מאמרים מהמגזין מפעם לפעם

הפניה נשלחה בהצלחה

קו מפריד גלויה

נחזור אליך בהקדם