יְהִי רָצוֹן מִלְּפָנֶיךָ ה' אֱ-לֹהֵינוּ וֵא-לֹהֵי אֲבוֹתֵינוּ שֶׁתְּרַחֵם בְּרַחֲמֶיךָ הָרַבִּים וּבַחֲסָדֶיךָ הָעֲצוּמִים עָלֵינוּ, וְעַל שְׁאָר עַמְּךָ בֵּית יִשְׂרָאֵל וְעַל יוֹשְׁבֵי תֵּבֵל שֶׁבְּרִיאִים הֵם וְאֵינָם חוֹלִים בְּמַחֲלַת הַקּוֹרוֹנָה, וְתַתְמִיד אֶת בְּרִיאוּתֵנוּ, וְלֹא נֶחֱלֶה בַּמַּחֲלָה הַהוֹלֶכֶת וּמִתְפַּשֶּׁטֶת בָּעוֹלָם.
וְאָמְרוּ חֲכָמֵינוּ כִּי לְעוֹלָם יְהֵא אָדָם מוֹדֶה עַל הֶעָבָר וּמִתְפַּלֵּל עַל הֶעָתִיד. לְפִיכָךְ בָּאנוּ לְהוֹדוֹת לְךָ עַל חַיֵּינוּ הַמְּסוּרִים בְּיָדְךָ, וְעַל נִשְׁמוֹתֵינוּ הַפְּקֻדּוֹת לְךָ, וְעַל נִסֶּיךָ שֶׁבְּכָל יוֹם עִמָּנוּ, וְעַל נִפְלְאוֹתֶיךָ וְטוֹבוֹתֶיךָ שֶׁבְּכָל עֵת, עֶרֶב וּבָקָר וְצָהֳרָיִם. וְעַיִן נוֹשְׂאִים אָנוּ לְךָ לַשָּׁמַיִם וּמַפִּילִים אָנוּ תַּחֲנוּנֵינוּ לְפָנֶיךָ שֶׁלֹּא נֶחֱלֶה בְּמַחֲלַת הַקּוֹרוֹנָה.
הָיָה נָא קָרוֹב לְשַׁוְעָתֵנוּ בְּכָל קָרְאֵנוּ אֵלֶיךָ, וְשָׁמְרֵנוּ כְּאִישׁוֹן בַּת עַיִן, וְנִהְיֶה בְּרִיאִים בְּכָל אֵיבָרֵינוּ וְגִידֵינוּ לַעֲבוֹדָתֶךָ. וְנִדָּבֵק בְּךָ וּבְתוֹרָתְךָ תָּמִיד, כְּמוֹ שֶׁנֶּאֱמַר "וְאַתֶּם הַדְּבֵקִים בַּה' אֱ-לֹהֵיכֶם חַיִּים כֻּלְּכֶם הַיּוֹם" (דברים ד, ד), וְאוֹמֵר "יְהִי חַסְדְּךָ ה' עָלֵינוּ כַּאֲשֶׁר יִחַלְנוּ לָךְ" (תהילים לג, כב).
וְתִתְמַלֵּא רַחֲמִים עַל כָּל הַחוֹלִים בְּמַחֲלַת הַקּוֹרוֹנָה לְהַחֲלִימָם וּלְרַפְּאוֹתםֹ וּלְהַחֲזִיקָם וּלְהַחְיוֹתָם. אֵ-ל נָא רְפָא נָא לָהֶם רְפוּאַת הַגּוּף וּרְפוּאַת הַנֶּפֶשׁ.
וְהַצְמַח יְשׁוּעָה לְכָל הַחוֹלִים בְּמַחֲלָה זוֹ, וְהַמְצֵא מַרְפֵּא וּמָזוֹר לְמַכְאוֹב זֶה, וְיַבְרִיאוּ כָּל הַחוֹלִים כֻּלָּם. וּבַעֵר נֶגַע זֶה מִקֶּרֶב הָאָרֶץ וְתֵעָצֵר הַמַּגֵּפָה. וְיַכִּירוּ וְיֵדְעוּ כָּל בָּאֵי עוֹלָם כִּי אַתָּה הוּא הָאֱ-לֹהִים לְבַדְּךָ לְכֹל מַמְלְכוֹת הָאָרֶץ.
תפילה על הבריאים שלא יחלו בקורונה / ד"ר יעל לוין
עברו רק כמה שבועות מאז הרענון האחרון של המגזין, אולם הרבה השתנה בעולמנו. מגפת הקורונה מעמידה אותנו, ביחד ולחוד, בפני אתגרים לא מוכרים. איננו מצויים בזמנים רגילים, אך נקודות האור ממשיכות להתקיים בקרבנו, בין אתגר לאתגר, כשנראה שהדרך הטובה ביותר להתמודדות עכשיו ובעתיד – היא לתמוך ולהיתמך זה בזו, לתת מכוחותינו ומהידע שלנו על מנת לעזור לאלו הזקוקים לעזרה.
לסקירה מהירה של התכנים החדשים באתר, ניתן לעבור לכאן.
רוצה לקבל עדכונים ממגזין גלויה?
הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח אגרת עדכון מהמגזין מפעם לפעם
המאמרים הבאים נועדו לסייע בהתמודדות עם מגפת הקורונה:
- ימים של שקט – צוות גלויה כותבות על התקופה ותחושותיה, ומספקות הכוונה ועצות לידע רלוונטי וחשוב בתחומים פרקטיים ורבים בתקופה זו.
- תפילה על הבריאים שלא יחלו בקורונה – בתקופה האחרונה התחברו תפילות אחדות בנושא מחלת הקורונה. אלה כוללות בעיקרו של דבר תפילות לריפוי החולים ובקשות שהמגפה תעבור מן העולם. על בסיס מאמרי חז"ל, חיברה ד"ר יעל לוין נוסח תפילה בעלת מיקוד אחר: התמדת בריאותם של מי שבריאים ואינם חולים במחלת הקורונה.
על תקשורת והקשבה בחיי הזוגיות והמיניות:
- הקשבה ואמפתיה: כלים לתקשורת מקרבת – פסית שיח מסבירה כי במקום להגביר מתיחות ולהימנע משיחה, או להסביר לצד השני איפה הוא טעה, אפשר להשתמש בתקשורת מקרבת שמבוססת על הקשבה ועל אמפתיה ויכולה לשנות את השיח ולשפר דינמיקה בין בני זוג וביחסי אנוש בכלל.
- מעגל ההסכמה – את המגע בחיינו ניתן לחלק לארבעה סוגים, שהם ארבעת הרבעים של "מעגל ההסכמה": נתינה, קבלה, לקיחה ואיפשור. אביגיל חדד-דגן על מודל מעגל ההסכמה, המסייע לאנשים לברר את הרצונות, הצרכים והתסכולים שלהם ביחס למגע בחייהם, בזוגיות ומחוץ לה, במין ובכלל.
שאלות הלכתיות רבות צפות אל פני השטח בתקופה זו. על השאלה ההלכתית בכלל, ועל תחום הטבילה בפרט:
- יש לך שאלה – הרבנית שלומית פיאמנטה מותחת קווים לדמותה של השאלה ההלכתית, ומסבירה כי התורה ניתנה לבני האדם והיא מיועדת לחיים המעשיים שלהם. ההלכה צומחת ונבנית מתוך שאלות החיים; וכל הלכה כתובה הייתה פעם שאלה.
- לטבול בעיניים עצומות: מערך המקוואות בישראל – מיכל אחרק-ויין ואיילת סימן בתחקיר על מערך המקוואות: בזבוז כספי ציבור, אתר אינטרנט לא מעודכן, גביית כספים שלא כדין ומפגעים תברואתיים חמורים. סקירת מערך המקוואות בישראל מעלה תמונה עגומה, ולמרות כל האזהרות, המקוואות ממשיכים לפעול כרגיל.
על הגוף – ידע לצד השראה:
- תבונת הגוף: המחזור החודשי – מרגע קבלת הוסת הראשונה, את כל הזמן במחזור. בכל פעם שמסתיים מחזור, מתחיל מחזור חדש. חלקים ערוכים מספרה של דפנה פלר "מתבגרת באהבה" בו היא מספרת לנערות מגיל 12 ומעלה מה מתרחש ברחם במהלך המחזור, על מחזור סדיר, על כאבי מחזור ועל השינוים שהמחזור מביא איתו במהלך החודש.
- אנטומיה אינטימית: איורי השראה נשיים – כסטודנטית לפיזיותרפיה מיטל פאר התאהבה באנטומיה. בעקבות בקשה של חברה, היא התחילה לצייר ציורים של האנטומיה האינטימית של הגוף. כשהפנים והחוץ חוברים יחד.
מדור ספרות ורוח הועשר בתכנים פרי עטן ועטם של:
רשימת המאמרים, השירים והתפילות שהתחדשו במגזין גלויה (ללא הרחבה):
מאמרים:
- ימים של שקט – צוות גלויה
- תפילה על הבריאים שלא יחלו בקורונה – ד"ר יעל לוין
- הקשבה ואמפתיה: כלים לתקשורת מקרבת – פסית שיח
- מעגל ההסכמה – אביגיל חדד-דגן
- יש לך שאלה – הרבנית שלומית פיאמנטה
- לטבול בעיניים עצומות: מערך המקוואות בישראל – מיכל אחרק-ויין ואיילת סימן
- תבונת הגוף: המחזור החודשי – דפנה פלר
- אנטומיה אינטימית: איורי השראה נשיים – מיטל פאר
דברי רוח ושירה:
- כל כך מוקדם – יהודה גזבר פניגשטיין
- בכי המים ושירתם – שרה פרידלנד בן ארזה
- כדורים פורחים – אורית גידילי
- קריאה – רות נצר
כתמיד, נשמח בקרבה ובקשר. אתן ואתם מוזמנים לספר לנו על חוויית הקריאה באתר, להציע תיקונים, או לשלוח הצעות לטקסטים חדשים – בין אם הם מפירותיכם ובין אם של אחרות ואחרים.
בגלויה ישנו עמוד המהווה את מפת האתר ודרכו ניתן להגיע לכלל התכנים שעלו למגזין גלויה מרגע לידתו. אפשר לראות בעמוד זה גם מעין עמוד ׳תוכן העניינים׳ וגם מעין ׳מפתח׳ למציאה ולתנועה בתוך האתר. עם הכנסת אל״ף בי״ת גלויה – מילון המושגים של מגזין גלויה, ניתן להסתייע בו כדי לנוע בין תכנים שונים באתר שלא מבעד לתפריט הראשי.
מוזמנות ומוזמנים להתוודע לנושאים ולתכנים שעוד לא פגשתם בהם בספריה הצומחת של גלויה.
ואם תרצו לעקוב אחר הניוזלטרים של מגזין גלויה שנשלחו עם יונת הדואר ואולי פספסתם חלק מהם – תוכלו להציץ בעמוד הארכיון של לקט מתוך האיגרות שנשלחו.
קריאה מהנה,
הרבנית שרה סגל-כץ וצוות גלויה.