על הגוף במגזין גלויה: הצעות קריאה - מגזין גלויה

שבוע דינה לקראת שבת ׳וישלח׳:

אסופה דיגיטלית עם מאמרים, שירים ותפילות ותכנים על פגיעות מיניות ומוגנות

תפריט
תפריט

על הגוף במגזין גלויה: הצעות קריאה

ט"ז בשבט תש"ף, 11.2.2020
קו מפריד גלויה

לא יודעים מאיפה להתחיל? רוצים להבין מה הולך פה? קיבצנו לכם מאמרים בנושא הגוף לתחילת הקריאה במגזין

"הדברים שאנחנו לא מדברות עליהם" כותבת שלומית נעים נאור בפתח השיר הנושא משפט זה ככותרת. היא ממשיכה ומדברת על הגוף, כשבאופן זהה לפואטיקה שבשיר, מגזין גלויה גם הוא בוחר לדבר בגלוי על הגוף ועל היבטיו. הנה סקירה קצרה שתעזור לכן ולכם לנווט בקטגוריה זו במגזין:

צוות גלויה מציעות לכולנו לשים לב אל הגוף ולהכירו היטב. בכדי להתחיל ליישם עצה זו ניתן לקרוא את ההסבר של טלי רוזנבאום על האנטומיה והפיזיולוגיה של יחסי אישות ואת דבריה של הרבנית שרה סגל-כץ על עיקרי שיטת המודעות לפוריות. לעניין ההיכרות עם הגוף כדאי גם לקרוא את התוכן העוסק בכאבים בחבירה: מה הם הגורמים לכאבים, מידע אמין וגלוי על קרום הבתולין, לאן אפשר לפנות כדי לקבל אבחון ומה דרכי הטיפול המומלצות?

ככל הנראה למדת ואספת מידע רב לאורך חייך אך מה אמת ומה מיתוס בכל הנוגע לגוף האישה ולפריון? דפנה מאיר ז"ל עשתה לנו מעט סדר במיתוסים.

עינת לב למדה סוד מסבתות חכמות ומנשים שקשובות ללבן: היא קוראת להקשיב לסרעפת, שמחברת בין שני הלבבות ושני הפיות. גילי כ"ץ מסבירה על שיטת פאולה, שיטה להתעמלות בריאותית המבוססת על פעולת השרירים הטבעתיים ופעולות כיווץ-הרפיה אשר יוצרת חוויה של שחרור נפשי, במקביל לשחרור והכיווץ של השרירים הפיזיים. הרבנית שרה סגל-כץ כותבת על הצורך לכבד את רצפת האגן ועל השפעתה על איכות החיים של נשים וגברים כאחד ושירה ברונשטיין משלימה עם מידע על המבנה של רצפת האגן הנשית

לגוף הנשי מאפיין דומיננטי – המחזור החודשי. גם מאפיין זה הוא מושא לתמיכה ועבודה משותפת שלנו עם גופנו. דפנה פלר מלמדת תבונת הגוף שמתבטאת במחזוריות החודשית, סיון דרשן מציעה טיפים להפחתת כאבים בזמן הוסת, לקיצור הוסת ולהפחתת כתמים ומבקשת גם לבחון את היחס לוסת הראשונה של הנערה וכיצד זה משפיע על היחס לגוף בהתבגרות ובהמשך החיים. גם מירב שרמן כותבת על השיטה שפיתחה להפחתת ימי הדימום ובכלל על השיבה של אישה לגופה. ליאור שפירא מבקשת לדבר על המחזור יותר וסמדר רגב אדמון מסבירה שבשנים האחרונות מוצרי וסת רב פעמיים נהיים יותר ויותר פופולריים ולמה בכלל כדאי להתעסק במוצרים רב פעמיים לימות הוסת. לעניין זה, מומלץ לקרוא את דבריה של הרבנית שרה סגל-כץ על היחס בין הלכות נידה לבין הגוף ועל איך לשמור על הרצון להישאר בטהרה מבלי להתכחש לגוף.

בחיי המיניות הדגדגן משחק תפקיד מרכזי בהנאה של נשים ולכן בחרנו להעמיק ולהביא תמלול של סרטון הסבר על הגילוי בן ה2000 שנה. גם על הגוף הגברי יש מה ללמוד. כך למשל נעם לוי מסביר על רצפת האגן של הגבר.

רונית בליי משתפת במסע שלה לראות עצמה ראויה ומספרת כיצד הנחת המוצא שלה, "את לא ראויה", נולדה כבר בכיתה ה'. השיתוף נעשה גם בשיר, כשהרבנית שרה סגל-כץ מתארת חוויה של גוף, נפש ועוד הרבה יותר בשיר"משגב יולדת".

עיון רחב וחברתי יותר בנושא, ניתן למצוא במאמר הדעה של אפרת ביגמן המציעה לבחון את שיח הצניעות והחלתו על מרכיב הארוטיקה והגוף ביצירה ובשירה, ובמאמרו של אורי שרמן המציע גבורה גברית קצת אחרת וטוען כי מודל הגבורה הגברית כפוי וגובה מחיר גבוה של בדידות וניתוק.

החיבור לגוף כולל גם אלמנט חשוב של השמירה עליו. אנו מציעות ללמוד על מה צפוי לך בביקור אצל רופאת הנשים כדי להגיע מוכנה. כל גוף של אישה הוא אחר ובידייך הרבה ידע על גופך. לעיתים ישנם מקרים של מחלות שגילוי מוקדם שלהן יכולות אפילו להציל חיים. אנו קוראות לך לבחור בשגרה של בדיקת פאפ לגילוי מוקדם של סרטן צוואר הרחם. מיטל בנשק כותבת על נשים שסובלות מאנדומיטריוזיס וחוויותיהן מול המערכת הרפואית. אנונימית משתפת את יומן המחלה-מלחמה שלה כשהיתה צריכה להתמודד עם גילוי של סרטן השד כשהעולם כולו נכנס למציאות של מגפת הקורונה ואישה אנונימית אחרת משתפת על הסכנה שגילתה על גופה בשימוש בגלולות.

דימוי הגוף האישי שלנו יכול להשפיע על התנהלותנו בחברה ובעולם, בכל סרלואי כותבת על כך במאמרה "מתי גיליתי שאני שמנה" וצופיה הרבנד מתייחסת לכך בשיר האומץ לענוד תכשיטים גדולים. אנו מזמינות אותך להמשיך ללמוד, להכיר ולאהוב את הגוף מהציורים מעוררי ההשראה הנשית של מיטל פאר.

רוצה לקבל עדכונים ממגזין גלויה?

הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח אגרת עדכון מהמגזין מפעם לפעם

לקריאה נוספת על 

כתיבה ועריכה משותפת (בהווה) של חברות.י צוות מגזין גלויה: יותם פוגלפלג בר-און,  תפארת גולדפרדעדן לויטה ואודיה גולדשמידט-אלחדד.

צוות פיתוח תכני פרוייקט דינה ה׳תשפ״ה: הרבנית שרה סגל-כץ, יותם פוגל, עדן לויטה, אבישג עמית שפירא, מיכל ברגמן.

חברות הצוות בעבר: ליאור שפירא, מאיה מזרחי, חורש אל-עמי, יהודית קגן, רינה איבלמן, מרב למברגר, נעה איזנברג ורחל רז.

לקריאה מורחבת על חברות הצוות בהווה ובעבר, ועל השותפות הכוללת בעמל שבקדמת מגזין גלויה ומאחורי הקלעים – היכנסו>>
לקריאת תודות לכל מי שנתנו ונותנים רוח גבית לאתר – היכנסו>>
להמלצות קריאה במגזין גלויה שהצוות מציע מעת לעת – היכנסו>>

פוסטים נוספים מאת צוות גלויה

כ׳ בסיוון תשפ״ב 19.6.2022
גלויה מראיינת את
ד״ר יוכבד דיבו
גלויה שמחה לארח את ד״ר יוכבד דיבו לשמוע ממנה על עבודה ארוכת שנים בתחום המיניות הבריאה ועל הספר החדש שהוציאה השנה עבור כל המבקשים ידע על מיניות ואינטימיות
כ״ג באייר תשפ״א 5.5.2021
מאת
צוות גלויה
⏱️ 4 דקות קריאה
לא יודעים מאיפה להתחיל? רוצים להבין מה הולך פה? קיבצנו לכם מאמרים בנושא המקווה לתחילת הקריאה במגזין
ט"ו באב תש"ף 5.8.2020
מאת
צוות גלויה
מעמד הברית הוא מהטקסים העתיקים ביהדות. איך מעניקים לו עומק? וכיצד להעניק משמעות גם לברית הבת עם אלוהיה?
כ״ח באלול תשפ״ג 14.9.2023
מאת
צוות גלויה
שנה חדשה התחדשה עלינו במגזין גלויה. לפני שאנחנו שועטים קדימה לשנת תשפ"ד, קיבצנו עבורכם כמה מהתכנים שעלו במגזין. שֶׁיָּפָה ושׁוֹנָה תְּהֵא הַשָּׁנָה אֲשֶׁר מַתְחִילָה לָהּ!
ה׳ בסיון תשפ״ג 25.5.2023
מאת
צוות גלויה
בהדרכה לקראת החתונה עוסקים בנושאים רחבים וחשובים ביותר בכמה מפגשים בודדים. כאן תוכלו להמשיך את ההעמקה בנושאים אלו, דרך קריאת מאמרים מגוונים מרחבי המגזין
י״ז באדר תשפ״ג 10.3.2023
גלויה מראיינת את
אהרלה אדמנית
מדור ״גלוית עיניים״ שמח להביא ראיון עם המשורר אהרלה אדמנית על השפעות של דמויות לאורך חייו, על החיפוש התמידי אחר כנות ואותנטיות ועל תהליכים של התאהבות איטית בספרות ובשירה, שרק עם בוא טלטלה לחייו ופצעים שנפתחו הביאו לפרץ כתיבת שירים משלו.

אהבתם? מוזמנים לשתף

במילון המונחים של מגזין גלויה כבר ביקרת?

אל״ף בי״ת גלויה – האינדקס שיוביל אותך לנושאים נוספים
שנכתב עליהם במגזין.

גְּלוּיָה היא מגזין מקוון המתקיים כספריה צומחת ומטרתו לְדַבֵּר גְּלוּיוֹת עַל מָה שֶׁכָּמוּס באמצעות הנגשת ידע על זוגיות, הלכה ומיניות, מוגנוּת, טקסי חיים עבור שלבים שונים בחיי היחידאות והיחד. כל זאת לצד שירים, ראיונות אישיים, תפילות, מסות ופרוזה המעניקים שאר רוח בנוסף למאמרים שבאתר.
במגזין גלויה רשומות רבות מאת כותבות וכותבים מגוונים השותפים לקול הרחב במרחבי הדעת.

אפשר להתעדכן במה חדש בגלויה ובאגרות שנשלחו, לצד הקולות הקוראים למשלוח תכנים אל צוות המגזין.

תמיד אפשר לקרוא הַכֹּל מִכֹּל כֹּל ברצף.

Scroll to Top

תודה שנרשמת

קו מפריד גלויה

עכשיו אפשר לגלות לך עוד

אייקון קול קורא

קול קורא במגזין גלויה
׳גְּלוּיָה׳ מזמינה אתכם.ן לשלוח טקסטים ויצירות אחרות לגליון בנושא אירועי ה-7 באוקטובר. מה אפשר להגיש? איך עובד התהליך?
כל זאת ועוד – במרחק הקלקה מכם.

מגזין גלויה
אצלך במייל

קו מפריד גלויה

הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח מאמרים מהמגזין מפעם לפעם

הפניה נשלחה בהצלחה

קו מפריד גלויה

נחזור אליך בהקדם