מה חדש במגזין גלויה? - כ"ג באדר תש"ף

מתחתי מוריק תהום -
אסופת שירים, תפילות ומאמרים לאחרי החגים
מאז השבעה באוקטובר

* אסופה שישית בסדרת אסופות דיגיטליות לחודש תשרי-אוקטובר, מאת גלויה ורשות הרבים

תפריט
תפריט

מה חדש במגזין גלויה? #4 – אדר תש"ף | מרץ 2020

כ"ג באדר תש"ף 19.3.2020
קו מפריד גלויה

יְהִי רָצוֹן מִלְּפָנֶיךָ ה' אֱ-לֹהֵינוּ וֵא-לֹהֵי אֲבוֹתֵינוּ שֶׁתְּרַחֵם בְּרַחֲמֶיךָ הָרַבִּים וּבַחֲסָדֶיךָ הָעֲצוּמִים עָלֵינוּ, וְעַל שְׁאָר עַמְּךָ בֵּית יִשְׂרָאֵל וְעַל יוֹשְׁבֵי תֵּבֵל שֶׁבְּרִיאִים הֵם וְאֵינָם חוֹלִים בְּמַחֲלַת הַקּוֹרוֹנָה, וְתַתְמִיד אֶת בְּרִיאוּתֵנוּ, וְלֹא נֶחֱלֶה בַּמַּחֲלָה הַהוֹלֶכֶת וּמִתְפַּשֶּׁטֶת בָּעוֹלָם.

וְאָמְרוּ חֲכָמֵינוּ כִּי לְעוֹלָם יְהֵא אָדָם מוֹדֶה עַל הֶעָבָר וּמִתְפַּלֵּל עַל הֶעָתִיד. לְפִיכָךְ בָּאנוּ לְהוֹדוֹת לְךָ עַל חַיֵּינוּ הַמְּסוּרִים בְּיָדְךָ, וְעַל נִשְׁמוֹתֵינוּ הַפְּקֻדּוֹת לְךָ, וְעַל נִסֶּיךָ שֶׁבְּכָל יוֹם עִמָּנוּ, וְעַל נִפְלְאוֹתֶיךָ וְטוֹבוֹתֶיךָ שֶׁבְּכָל עֵת, עֶרֶב וּבָקָר וְצָהֳרָיִם. וְעַיִן נוֹשְׂאִים אָנוּ לְךָ לַשָּׁמַיִם וּמַפִּילִים אָנוּ תַּחֲנוּנֵינוּ לְפָנֶיךָ שֶׁלֹּא נֶחֱלֶה בְּמַחֲלַת הַקּוֹרוֹנָה.

הָיָה נָא קָרוֹב לְשַׁוְעָתֵנוּ בְּכָל קָרְאֵנוּ אֵלֶיךָ, וְשָׁמְרֵנוּ כְּאִישׁוֹן בַּת עַיִן, וְנִהְיֶה בְּרִיאִים בְּכָל אֵיבָרֵינוּ וְגִידֵינוּ לַעֲבוֹדָתֶךָ. וְנִדָּבֵק בְּךָ וּבְתוֹרָתְךָ תָּמִיד, כְּמוֹ שֶׁנֶּאֱמַר "וְאַתֶּם הַדְּבֵקִים בַּה' אֱ-לֹהֵיכֶם חַיִּים כֻּלְּכֶם הַיּוֹם" (דברים ד, ד), וְאוֹמֵר "יְהִי חַסְדְּךָ ה' עָלֵינוּ כַּאֲשֶׁר יִחַלְנוּ לָךְ" (תהילים לג, כב).

וְתִתְמַלֵּא רַחֲמִים עַל כָּל הַחוֹלִים בְּמַחֲלַת הַקּוֹרוֹנָה לְהַחֲלִימָם וּלְרַפְּאוֹתםֹ וּלְהַחֲזִיקָם וּלְהַחְיוֹתָם. אֵ-ל נָא רְפָא נָא לָהֶם רְפוּאַת הַגּוּף וּרְפוּאַת הַנֶּפֶשׁ.

וְהַצְמַח יְשׁוּעָה לְכָל הַחוֹלִים בְּמַחֲלָה זוֹ, וְהַמְצֵא מַרְפֵּא וּמָזוֹר לְמַכְאוֹב זֶה, וְיַבְרִיאוּ כָּל הַחוֹלִים כֻּלָּם. וּבַעֵר נֶגַע זֶה מִקֶּרֶב הָאָרֶץ וְתֵעָצֵר הַמַּגֵּפָה. וְיַכִּירוּ וְיֵדְעוּ כָּל בָּאֵי עוֹלָם כִּי אַתָּה הוּא הָאֱ-לֹהִים לְבַדְּךָ לְכֹל מַמְלְכוֹת הָאָרֶץ.

תפילה על הבריאים שלא יחלו בקורונה / ד"ר יעל לוין

עברו רק כמה שבועות מאז הרענון האחרון של המגזין, אולם הרבה השתנה בעולמנו. מגפת הקורונה מעמידה אותנו, ביחד ולחוד, בפני אתגרים לא מוכרים. איננו מצויים בזמנים רגילים, אך נקודות האור ממשיכות להתקיים בקרבנו, בין אתגר לאתגר, כשנראה שהדרך הטובה ביותר להתמודדות עכשיו ובעתיד – היא לתמוך ולהיתמך זה בזו, לתת מכוחותינו ומהידע שלנו על מנת לעזור לאלו הזקוקים לעזרה.

לסקירה מהירה של התכנים החדשים באתר, ניתן לעבור לכאן.

רוצה לקבל עדכונים ממגזין גלויה?

הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח אגרת עדכון מהמגזין מפעם לפעם

המאמרים הבאים נועדו לסייע בהתמודדות עם מגפת הקורונה:

  • ימים של שקטצוות גלויה כותבות על התקופה ותחושותיה, ומספקות הכוונה ועצות לידע רלוונטי וחשוב בתחומים פרקטיים ורבים בתקופה זו.
  • תפילה על הבריאים שלא יחלו בקורונה – בתקופה האחרונה התחברו תפילות אחדות בנושא מחלת הקורונה. אלה כוללות בעיקרו של דבר תפילות לריפוי החולים ובקשות שהמגפה תעבור מן העולם. על בסיס מאמרי חז"ל, חיברה ד"ר יעל לוין נוסח תפילה בעלת מיקוד אחר: התמדת בריאותם של מי שבריאים ואינם חולים במחלת הקורונה.

על תקשורת והקשבה בחיי הזוגיות והמיניות:

  • הקשבה ואמפתיה: כלים לתקשורת מקרבתפסית שיח מסבירה כי במקום להגביר מתיחות ולהימנע משיחה, או להסביר לצד השני איפה הוא טעה, אפשר להשתמש בתקשורת מקרבת שמבוססת על הקשבה ועל אמפתיה ויכולה לשנות את השיח ולשפר דינמיקה בין בני זוג וביחסי אנוש בכלל.
  • מעגל ההסכמה – את המגע בחיינו ניתן לחלק לארבעה סוגים, שהם ארבעת הרבעים של "מעגל ההסכמה": נתינה, קבלה, לקיחה ואיפשור. אביגיל חדד-דגן על מודל מעגל ההסכמה, המסייע לאנשים לברר את הרצונות, הצרכים והתסכולים שלהם ביחס למגע בחייהם, בזוגיות ומחוץ לה, במין ובכלל.

שאלות הלכתיות רבות צפות אל פני השטח בתקופה זו. על השאלה ההלכתית בכלל, ועל תחום הטבילה בפרט:

על הגוף – ידע לצד השראה:

  • תבונת הגוף: המחזור החודשי – מרגע קבלת הוסת הראשונה, את כל הזמן במחזור. בכל פעם שמסתיים מחזור, מתחיל מחזור חדש. חלקים ערוכים מספרה של דפנה פלר "מתבגרת באהבה" בו היא מספרת לנערות מגיל 12 ומעלה מה מתרחש ברחם במהלך המחזור, על מחזור סדיר, על כאבי מחזור ועל השינוים שהמחזור מביא איתו במהלך החודש.
  • אנטומיה אינטימית: איורי השראה נשיים – כסטודנטית לפיזיותרפיה מיטל פאר התאהבה באנטומיה. בעקבות בקשה של חברה, היא התחילה לצייר ציורים של האנטומיה האינטימית של הגוף. כשהפנים והחוץ חוברים יחד.

מדור ספרות ורוח הועשר בתכנים פרי עטן ועטם של:

מה התחדש במגזין גלויה בחודש אדר? - כ"ג באדר תש"פ
צילום: שרה סגל-כץ

רשימת המאמרים, השירים והתפילות שהתחדשו במגזין גלויה (ללא הרחבה):

מאמרים:

דברי רוח ושירה:

כתמיד, נשמח בקרבה ובקשר. אתן ואתם מוזמנים לספר לנו על חוויית הקריאה באתר, להציע תיקונים, או לשלוח הצעות לטקסטים חדשים – בין אם הם מפירותיכם ובין אם של אחרות ואחרים.

בגלויה ישנו עמוד המהווה את מפת האתר ודרכו ניתן להגיע לכלל התכנים שעלו למגזין גלויה מרגע לידתו. אפשר לראות בעמוד זה גם מעין עמוד ׳תוכן העניינים׳ וגם מעין ׳מפתח׳ למציאה ולתנועה בתוך האתר. עם הכנסת אל״ף בי״ת גלויה – מילון המושגים של מגזין גלויה, ניתן להסתייע בו כדי לנוע בין תכנים שונים באתר שלא מבעד לתפריט הראשי.
מוזמנות ומוזמנים להתוודע לנושאים ולתכנים שעוד לא פגשתם בהם בספריה הצומחת של גלויה.

ואם תרצו לעקוב אחר הניוזלטרים של מגזין גלויה שנשלחו עם יונת הדואר ואולי פספסתם חלק מהם – תוכלו להציץ בעמוד הארכיון של לקט מתוך האיגרות שנשלחו.

קריאה מהנה,
הרבנית שרה סגל-כץ וצוות גלויה.

מה יתחדש בגלויה - לקראת עדכונים נוספים במגזין

לקריאה נוספת על 

כתיבה ועריכה משותפת (בהווה) של חברות.י צוות מגזין גלויה: יותם פוגלפלג בר-און,  תפארת גולדפרדעדן לויטה ואודיה גולדשמידט-אלחדד.

חברות הצוות בעבר: ליאור שפירא, מאיה מזרחי, חורש אל-עמי, יהודית קגן, רינה איבלמן, מרב למברגר, נעה איזנברג ורחל רז.

לקריאה מורחבת על חברות הצוות בהווה ובעבר, ועל השותפות הכוללת בעמל שבקדמת מגזין גלויה ומאחורי הקלעים – היכנסו>>
לקריאת תודות לכל מי שנתנו ונותנים רוח גבית לאתר – היכנסו>>
להמלצות קריאה במגזין גלויה שהצוות מציע מעת לעת – היכנסו>>

פוסטים נוספים מאת צוות גלויה

כ׳ בתשרי ה׳תשפ״ה 22.10.2024
מאת
צוות גלויה ורשות הרבים
שמחת תורה, החג שלא ישוב להיות כשהיה. חג שבו נהוג לבקש על הגשם, והשנה, אחרי המבול הגדול, אנו בבקשה לגשם מרווה שיצמיח את שדותינו. האסופה שלפניכן.ם מנסה בעדינות רבה לאסוף מילים ומחשבות מאותו יום ארור ולהציע קריאה שיש בה מימד של כאב, אבל, ואבדן אך גם תקווה שמבצבצת ממעבה האדמה.
חדש
לכבוד ״שבת דינה״, בפרשת ״וישלח״
מאת
צוות גלויה
כאן תוכלו למצוא פירוט והפנויות לכל התכנים שהעלינו במסגרת קיום ההתכנסות ״מה שלומך אחות״ ו״שבת התייצבות לצד דינה״. יוזמה זו התקיימה לכבוד שבת פרשת ״וישלח״ ולמען הפניית תשומת הלב, תוך הבעת תמיכה בדינה ובנפגעות ונפגעי תקיפה מינית. הפעילות התקיימה בנובמבר 2023. *רשומה זו מובאת במסגרת עדכוני התוכן במגזין גלויה - במדור ׳מה חדש׳ - ומהווה מעין תוכן עניינים.
י״ג בניסן תשפ״ב 14.4.2022
גלויה מראיינת את
אריאלה נידם-פרץ
שיחה עם אריאלה נידם-פרץ עם הוצאת ספר השירה הראשון שלה - עד שהפחד יצחק.
לקראת פרשת ״וישלח״, ה׳תשפ״ה
מאת
שותפות דינה - גלויה, ברית אמונים ורשות הרבים
לקראת שבת ״וישלח״ וסיפור אונס דינה שמופיעה בה, ׳גלויה׳ ו׳ברית אמונים׳ מזמינים אתכן.ם לשלוח תכנים העוסקים בפגיעה מינית ובמוגנות, בצל האירועים הקשים של התקיפה בשבעה באוקטובר, שכללו טרור מגדרי ופשעים חמורים נגד הגוף ונגד הנפש. המרחבים הפרטיים שלנו עוצבו מחדש במהלך ואחרי השבת ההיא, ותחושת הביטחון האישי ספגה מכה עמוקה וקשה. אנו נפרסם שירים, מאמרים, ראיונות ותכנים נוספים העוסקים בפגיעה ובתגובה לה, אצל היחיד.ה, הקהילה, והחברה.
חדש
י״ב בסיון תשפ״ג 1.6.2023
מאת
צוות גלויה
קיבצנו מגוון מאמרים מרחבי המגזין שעוסקים כולם בשאלות חינוך ילדים וילדות, נערים ונערות. ברשומה זו תוכלו למצוא מאמרים על גבולות השיח סביב מיניות, על שיח מגדרי, ועל חינוך ילדים ונערים למוגנות.
י״ט באדר תשפ״ג 12.3.2023
מאת
צוות גלויה
שירים רבים הצטרפו למגזין גלויה במהלך החורף, אולי במשהו - ימתקו הימים

אהבתם? מוזמנים לשתף

במילון המונחים של מגזין גלויה כבר ביקרת?

אל״ף בי״ת גלויה – האינדקס שיוביל אותך לנושאים נוספים
שנכתב עליהם במגזין.

גְּלוּיָה היא מגזין מקוון המתקיים כספריה צומחת ומטרתו לְדַבֵּר גְּלוּיוֹת עַל מָה שֶׁכָּמוּס באמצעות הנגשת ידע על זוגיות, הלכה ומיניות, מוגנוּת, טקסי חיים עבור שלבים שונים בחיי היחידאות והיחד. כל זאת לצד שירים, ראיונות אישיים, תפילות, מסות ופרוזה המעניקים שאר רוח בנוסף למאמרים שבאתר.
במגזין גלויה רשומות רבות מאת כותבות וכותבים מגוונים השותפים לקול הרחב במרחבי הדעת.

אפשר להתעדכן במה חדש בגלויה ובאגרות שנשלחו, לצד הקולות הקוראים למשלוח תכנים אל צוות המגזין.

תמיד אפשר לקרוא הַכֹּל מִכֹּל כֹּל ברצף.

Scroll to Top

תודה שנרשמת

קו מפריד גלויה

עכשיו אפשר לגלות לך עוד

אייקון קול קורא

קול קורא במגזין גלויה
׳גְּלוּיָה׳ מזמינה אתכם.ן לשלוח טקסטים ויצירות אחרות לגליון בנושא אירועי ה-7 באוקטובר. מה אפשר להגיש? איך עובד התהליך?
כל זאת ועוד – במרחק הקלקה מכם.

מגזין גלויה
אצלך במייל

קו מפריד גלויה

הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח מאמרים מהמגזין מפעם לפעם

הפניה נשלחה בהצלחה

קו מפריד גלויה

נחזור אליך בהקדם