מה חדש במגזין גלויה #35 – יום הכיפורים התשפ״ד | ספטמבר 2023
תפריט
תפריט

מה חדש במגזין גלויה #36 – יום הכיפורים התשפ״ד | ספטמבר 2023

מוצאי שבת שובה, ח׳ בתשרי תשפ״ד 23.9.2023
קו מפריד גלויה

ברוח יום כיפור הטומן בחובו בקשת תיקון והחלמה, ריפוי והטבת יחסי בין אדם לחברו – פירסמנו ראיונות חשובים, לצד שירה, תפילות ופרוזה.

ערב יום כיפור תשפד - מגזין גלויה

ראיונות חדשים במדור "גלוית עיניים"

כמו תמיד, אנו משתדלים להביא דמויות חדשות ומגוונות למדור הראיונות "גלוית עיניים". הרבה תמר אלעד-אפלבאום דיברה איתנו על פעילויותיה המגוונות – מהקמת קהילת ציון, דרך הובלת התכנית "רבנות ישראלית", ועד המיזם המשותף "ברית אמונים" למוגנות קהילתית. הרבה תמר עתירת הניסיון ההנהגתי והקהילתי שיתפה אותנו בתחושת השליחות שבהובלה הקהילתית, לצד תחושת האחריות, תודעת הגבולות, ואף החששות והסכנות הניצבות לפני מנהיג הקהילה. הראיון הזה יכול לשמש מצפן לכל אישה ואיש הנושאים באחריות ובתפקידים קהילתיים, ולעזור בכינון עמדה בטוחה ובריאה יותר.

ואם בחיי קהילה עסקינן, בראיון עם הרבנית מיכל נגן עסקנו בכמה מהצדדים החשובים ביותר בחיי הקהילה – המוגנות הקהילתית, והתגובה לפגיעה בקהילה. כחלק ממיזם "ברית אמונים", דיברנו עם הרבנית נגן על סיפור הפגיעה שלה ועל תהליך ההתמודדות שלה עימו, ועל הלקחים שהיא נושאת ומבקשת ללמד גם אותנו. הראיון עם הרבנית נגן מציב מראה בפני כל אדם כחבר קהילה, ודורש מאיתנו לשאול את עצמנו – מה הם המקומות בהם אנו יכולים וצריכים לעמוד לצד הנפגעת או הנפגע? כיצד אנו יכולים להבטיח שהקהילה שלנו תהיה בטוחה יותר? מהם המערכות והכלים בעזרתם נוכל להתמודד עם תוקפים ופוגעים? השאלות האלה ועוד הן שאלות שקשה לנו לעסוק בהן, אך הן מבטיחות שנחיה במרחבים רגישים, תומכים ובטוחים יותר.

עם המשוררת מוריה אשכנזי דיברנו על היכולת של השירה והיצירה לסייע בהתמודדות עם פגיעה. מוריה, שהוציאה בחודשים האחרונים ספר שירה, משתמשת באמנות כבתרופה. אך הריפוי אינו נועד לאמנית בלבד – גם אנו, הקוראים, דרך החשיפה למילים, יכולים להשתמש בכוחן המרפא. במובן זה, האמנות מנפצת את מעגל הפגיעה, ומאפשרת להיטיב ולהאיר את העולם.

ראיונות חדשים - גלוית עיניים 22.9.23

שני מאמרים וסיפור

נמשיך לעסוק בקהילה ובדמות הרבה או הרבנית בתוכה: הרַבָּה גלית כהן קדם כתבה עבורנו את המאמר הקצר "רבה מקפלת כביסה", העוסק בתפקיד הרבני הנשי הייחודי. המסורת היהודית מטווה דרך לרבנים, גברים, ומקומה ותפקידה של האישה כמובילה קהילה וכדות סמכותית נפקד מסיפור המסגרת הזה. הרבה כהן קדם מציעה כיצד אפשר למלא אותו.

הרבה גלית כהן קדם - מגזין גלויה

על המקום הנשי הייחודי מהמאפיינים המלווים אותו, פרסמה לימור לוי אוסמי גם היא את מאמרה. היא עוסקת בגעגוע ובתחושת האובדן שלאחר הלידה – לחיים קודמים, למצב חיים אחר, לחופש ולשחרור של לפני הילדים. התחושות האלו ממעטות לקבל קול, ולוי אוסמי מבטאת אותן באופן צלול, מתוך תקווה שהוא יצור מרחב פתוח ובטוח גם עבור התחושות האלה.

סיפור חדש הוא אף פעם לא עניין של מה בכך, ואנו מתרגשים להעלות כאן את הסיפור הקצר של רחלי ווקס, "הבור". בלי הקדמות מיותרות – קחו לכם כמה דקות קצרות, נשימה עמוקה, וקיראו את הסיפור הזה.

שירים חדשים במגזין גלויה

לא בכל יום אנו זוכים לפרסם קובץ שירה מתורגמת. בזכות גיליון ננופואטיקה, שהוקדש לשירה סורית מודרנית, אנו שמחים להציע לכם את השירים הבאים:

חלק מכוחה של שירה הוא לפתוח חלונות לעולמות ולמקומות חדשים, ואנו מקווים שהקובץ הזה יצליח לעשות זאת, ולספק הצצה למקום שרוב הזמן נשמר רחוק מעינינו.

התחדשנו בשירים רבים נוספים:

רוצה לקבל עדכונים ממגזין גלויה?

הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח אגרת עדכון מהמגזין מפעם לפעם

כתמיד, נשמח בקרבה ובקשר. אתן ואתם מוזמנים לספר לנו על חוויית הקריאה באתר, להציע תיקונים, או לשלוח הצעות לטקסטים חדשים – בין אם הם מפירותיכם ובין אם של אחרות ואחרים.

בגלויה ישנו עמוד המהווה את מפת האתר ודרכו ניתן להגיע לכלל התכנים שעלו למגזין גלויה מרגע לידתו. אפשר לראות בעמוד זה גם מעין עמוד ׳תוכן העניינים׳ וגם מעין ׳מפתח׳ למציאה ולתנועה בתוך האתר. עם הכנסת אל״ף בי״ת גלויה – מילון המושגים של מגזין גלויה, ניתן להסתייע בו כדי לנוע בין תכנים שונים באתר שלא מבעד לתפריט הראשי.
מוזמנות ומוזמנים להתוודע לנושאים ולתכנים שעוד לא פגשתם בהם בספריה הצומחת של גלויה.

ואם תרצו לעקוב אחר הניוזלטרים של מגזין גלויה שנשלחו עם יונת הדואר ואולי פספסתם חלק מהם – תוכלו להציץ בעמוד הארכיון של לקט מתוך האיגרות שנשלחו.

תזכו לשנים רבות - מגזין גלויה

קריאה מהנה,
הרבנית שרה סגל-כץ וצוות גלויה.

מה יתחדש בגלויה - לקראת עדכונים נוספים במגזין

לקריאה נוספת על 

כתיבה ועריכה משותפת (בהווה) של חברות.י צוות מגזין גלויה: יותם פוגלפלג בר-און,  תפארת גולדפרדעדן לויטה ואודיה גולדשמידט-אלחדד.

צוות פיתוח תכני פרוייקט דינה ה׳תשפ״ה: הרבנית שרה סגל-כץ, יותם פוגל, עדן לויטה, אבישג עמית שפירא, מיכל ברגמן.

חברות הצוות בעבר: ליאור שפירא, מאיה מזרחי, חורש אל-עמי, יהודית קגן, רינה איבלמן, מרב למברגר, נעה איזנברג ורחל רז.

לקריאה מורחבת על חברות הצוות בהווה ובעבר, ועל השותפות הכוללת בעמל שבקדמת מגזין גלויה ומאחורי הקלעים – היכנסו>>
לקריאת תודות לכל מי שנתנו ונותנים רוח גבית לאתר – היכנסו>>
להמלצות קריאה במגזין גלויה שהצוות מציע מעת לעת – היכנסו>>

פוסטים נוספים מאת צוות גלויה

ד' בטבת תש"ף, 1.1.2020
מאת
צוות גלויה
חומרי סיכה יכולים להגביר את ההנאה והחיבור הגופני ואף להקל על כאבים בעת קיום יחסים. ישנם ארבעה סוגים של חומרי סיכה, לכל אחד היתרונות והחסרונות שלו
כ״ו באלול ה׳תשפ״ד 29.9.2024
מאת
צוות גלויה
עדכונים על תכנים חדשים, הצעות לטקסי מעבר אל השנה החדשה ופעילויות אחרות עם חתימת שנת ה׳תשפ״ד והגעת שנת ה׳תשפ״ה.
  • 2
  • 3

אהבתם? מוזמנים לשתף

במילון המונחים של מגזין גלויה כבר ביקרת?

אל״ף בי״ת גלויה – האינדקס שיוביל אותך לנושאים נוספים
שנכתב עליהם במגזין.

גְּלוּיָה היא מגזין מקוון המתקיים כספריה צומחת ומטרתו לְדַבֵּר גְּלוּיוֹת עַל מָה שֶׁכָּמוּס באמצעות הנגשת ידע על זוגיות, הלכה ומיניות, מוגנוּת, טקסי חיים עבור שלבים שונים בחיי היחידאות והיחד. כל זאת לצד שירים, ראיונות אישיים, תפילות, מסות ופרוזה המעניקים שאר רוח בנוסף למאמרים שבאתר.
במגזין רשומות רבות מאת כותבות וכותבים מגוונים השותפים לקול הרחב במרחבי הדעת.