מגזין גלויה מתחדש בכתיבה מגוונת שצומחת מתוך הצוות ומתרבה באמצעות הגלויות הרבות שנשים ואנשים רבים מעניקים לגלויה, בכתיבתם.
אנחנו עדיין מצויות ומצויים בימים שמושפעים מהנחיות חדשות ומשתנות ביחס להתגוננות מנגיף הקורונה. ישנו היתר לצאת יותר אל החוץ ולנשום את האוויר הצח אגב הרחבת התחום בו שהינו בתקופה האחרונה. אך, כל זה עדיין איננו בגדר שגרה ושאלות רבות ממשיכות למלא את הימים בדבר הבריאות, היכולת לאזן בין חובות ומשימות לבין חיי הבית ובתוך זאת גם הקהל של קוראות וקוראי המגזין פוגש בשאלות על אודות אירוסין וחתונה בעת הזו, יחידאות והצורך לבחור נכון נוכח התעדכנות ההנחיות שוב ושוב.
לסקירה מהירה של התכנים החדשים באתר, ניתן לעבור לכאן.
רגע לפני שנתחיל לפרוש ולפרט על מה שניתן למצוא במגזין עתה, נשמיע את הקול שמבטאת יפעת גלבר בשיר "מותר לדבר שמימית" כשהיא מזכירה שאפשר להלך בתוך היומיום עם גובה ועומק נוספים, עם הרשאה לבקש יותר מן הנראה לעין באופן מיידי:
"מֻתָּר לְדַבֵּר שְׁמֵימִית
וּמֻתָּר לֶאֱחֹז בֶּעָנָן
וּמֻתָּר לִהְיוֹת שְׁמוּרַת־אֵל
כְּרוּיָה בֵּין צוּקֵי עָתָק […]"
התכנים הבאים עוסקים באתגריים ייחודיים שמציבה הקורונה בפני תכנון הרגעים המשמעותיים בחיינו:
- "עד החתונה זה יעבור"? – להיות מאורסים בעידן הקורונה – תקופת האירוסין בעידן ההתגוננות מנגיף הקורונה מתגלה כמאתגרת ומטלטלת, כמו התקופה הזו בכללותה. לילך בן דוד משתפת בהתרחשויות שבחייה כעת, כמאורסת, בין אי-הוודאות לבין הכרת הטוב במה שכבר קיים בזוגיות.
- חתונה בימי קורונה – השאלות שמלוות בתקופה זו והצעה לפתרונות אפשריים – זוגות מאורסים ובני משפחותיהם מצאו ומוצאים עצמם נדרשים להכריע בעת הזו בדבר קיום החתונה, הקדמתה, דחייתה או שינוי מן המתוכנן לכדי פתרון חדש. הרבנית שרה סגל-כץ כותבת על השאלות המלוות את תכנון החתונה בצל הקורונה.
- 20 טיפים לחופשת לידה בימי קורונה, ולא רק – חופשת לידה יכולה להיות קשה. חופשת לידה בתקופת קורונה, בה כולם בבית ואי אפשר לפגוש חברות או להיעזר באמא יכולה להיות קשה אפילו יותר. לימור לוי אוסמי עם 20 טיפים לרווחה גופנית, רווחה נפשית, ניהול משימות, עוגני אנרגיה ושאיבת מוטיבציה לנשים בחופשת לידה, בימי קורונה ובכלל
על טבילה במקווה והתמודדות עם שאלות הלכתיות הקשורות בה:
- כ-שרררר? מהו מקווה כשר להלכה – בבואך אל בית הטבילה תרצי בוודאי להבין מהן הדרישות ההלכתיות המגדירות את המבנה כמקווה כשר. הרבנית ד"ר מיכל טיקוצ'ינסקי בהסבר מפורט על הקריטריונים ההלכתיים ועל מה שקורה מעבר לקירות הנראים לעינייך בביקורך במקום.
- האם טבילה באמבטיה ביתית כשרה להלכה? – בימים אלו הרצון לטבילת נשים במקווה בבטחה וללא חשש בריאותי מובנת מאליה. אחת ההצעות שעלו היא לטבול באמבטיה ביתית. הרבנית ד"ר מיכל טיקוצ'ינסקי מסבירה מה הבעייתיות ההלכתית בהצעה זו.
המאמרים הבאים שהצטרפו למגזין, עוסקים באתגרי חיי הזוגיות ובהצעות להתמודדות עמם:
- שם קוד "ענבל" – טיפול כחגורת הצלה לזוגיות – גרציה ברדוגו (שם עט) משתפת בהכרעתה האישית לפנות לטיפול, מתוך רצון להיטיב את חיי הזוגיות ולהתמודד בכל פעם מחדש כשפערים עולים וכשדפוסי עימות צצים. על הטיפול כחגורת הצלה משמעותית ותזכורת לרצון ההדדי בטוב משותף.
- לוותר על השליטה ולהפסיק לנהל משימות בזוגיות – הילה מיכוביץ סיטון: 'הקרציה מפולניה' כותבת על מה אתם יכולים לעשות כדי להחזיר לבני הזוג שלכם את השליטה על המשימות שלהם ולמה אתם צריכים לעשות את זה.
- הנחות המוצא שהבאנו מהבית – נוגה דודסון מסבירה כי הרבה מהמתחים בבית שהקמתם נובעים מפערים בדפוסי חשיבה ("סְכֵמוֹת") בין בני הזוג שמקורם באמונות ודפוסי חשיבה מבית ההורים. מה הן הסכמות הללו וכיצד לזהות אותן?
'גלויה' שמחה להמשיך ולהרחיב את מקורות הידע על גופנו במטרה להיטיב עמו ועם עצמנו:
- אישה חוזרת לגופהּ: השבת האמון אל הגוף – ניתן לחיות ללא אמון בגוף. נשים עושות זאת מאז ומעולם. לעיתים אנו אפילו מעדיפות לחיות בצורה המנותקת מהגוף שלנו לאור חוויות עבר חודרניות וכואבות ולחיות מנותקות מהגוף. דבורה לדרמן-דניאלי מבקשת להחזיר לנו את האמון בעצמנו: דרך היחס אל הגוף, היחס לרחם והיחס ללידה. כתיבה מעובדת מתוך ספרהּ "הרחם יודעת".
- החשש מהלא נודע: מידע נהיר וגלוי על קרום הבתולין – צוות גלויה מיתוסים רבים נקשרו בקרום הבתולין, רבים כל כך שנשים רבות לא יודעות להבחין בין עובדות לסיפורים סביבו, לא יודעות כיצד הוא נראה ואף לא מדברות עליו כלל. ידע על קרום הבתולין ועל מה שמתרחש בגוף בפעם הראשונה שבה מקיימים יחסי אישות, יכול לסייע להוריד חששות ולהגיע אל החוויה מתוך שמחה ומוכנות.
מדור ספרות ורוח הועשר בתכנים פרי עטן ועטן של:
רשימת המאמרים, השירים והתפילות שהתחדשו במגזין גלויה (ללא הרחבה):
מאמרים:
- "עד החתונה זה יעבור"? – להיות מאורסים בעידן הקורונה – לילך בן דוד
- חתונה בימי קורונה – השאלות שמלוות בתקופה זו והצעה לפתרונות אפשריים – הרבנית שרה סגל-כץ
- 20 טיפים לחופשת לידה בימי קורונה, ולא רק – לימור לוי אוסמי
- כ-שרררר? מהו מקווה כשר להלכה – הרבנית ד"ר מיכל טיקוצ'ינסקי
- האם טבילה באמבטיה ביתית כשרה להלכה? – הרבנית ד"ר מיכל טיקוצ'ינסקי
- שם קוד "ענבל" – טיפול כחגורת הצלה לזוגיות – גרציה ברדוגו (שם עט)
- לוותר על השליטה ולהפסיק לנהל משימות בזוגיות – הילה מיכוביץ סיטון: 'הקרציה מפולניה'
- הנחות המוצא שהבאנו מהבית – נוגה דודסון
- אישה חוזרת לגופהּ: השבת האמון אל הגוף – דבורה לדרמן-דניאלי
- החשש מהלא נודע: מידע נהיר וגלוי על קרום הבתולין – צוות גלויה
דברי שירה ורוח:
- תחינה ערב לידה – שירה לוין
- פאפ – ד"ר שגית ארבל-אלון
- רוויה – סלעית
- סימנים משלה – הרבנית שרה סגל-כץ
- ימי גוף, ימי נפש – עדינה בן-דוד
- הרעיה מופיעה לפני דודהּ – עמרי שרת
- סולמות וחבלים – עמרי שרת
- דליפה – עמרי שרת
- בלי מה – עמרי שרת
- ארבעה – עמרי שרת
- ישיבת ועדה – יפעת גלבר
- מותר לדבר שמימית – יפעת גלבר
- בבריכה – יפעת גלבר
כתמיד, נשמח בקרבה ובקשר. אתן ואתם מוזמנים לספר לנו על חוויית הקריאה באתר, להציע תיקונים, או לשלוח הצעות לטקסטים חדשים – בין אם הם מפירותיכם ובין אם של אחרות ואחרים.
בגלויה ישנו עמוד המהווה את מפת האתר ודרכו ניתן להגיע לכלל התכנים שעלו למגזין גלויה מרגע לידתו. אפשר לראות בעמוד זה גם מעין עמוד ׳תוכן העניינים׳ וגם מעין ׳מפתח׳ למציאה ולתנועה בתוך האתר. עם הכנסת אל״ף בי״ת גלויה – מילון המושגים של מגזין גלויה, ניתן להסתייע בו כדי לנוע בין תכנים שונים באתר שלא מבעד לתפריט הראשי.
מוזמנות ומוזמנים להתוודע לנושאים ולתכנים שעוד לא פגשתם בהם בספריה הצומחת של גלויה.
ואם תרצו לעקוב אחר הניוזלטרים של מגזין גלויה שנשלחו עם יונת הדואר ואולי פספסתם חלק מהם – תוכלו להציץ בעמוד הארכיון של לקט מתוך האיגרות שנשלחו.
קריאה מהנה,
הרבנית שרה סגל-כץ וצוות גלויה.