שיח פנים-גברי בריא על מיניות, מאת: שלומית שפרבר - מגזין גלויה

מתחתי מוריק תהום -
אסופת שירים, תפילות ומאמרים לאחרי החגים
מאז השבעה באוקטובר

* אסופה שישית בסדרת אסופות דיגיטליות לחודש תשרי-אוקטובר, מאת גלויה ורשות הרבים

תפריט
תפריט

שיח פנים-גברי בריא על מיניות

י"ט בסיון תש"ף 11.6.20
קו מפריד גלויה

יתרונות רבים מופקים משיח המיניות הבריאה, אך השיח מופנה בעיקר לנשים. שולמית שפרבר כותבת מהתמחותה בטיפול מיני שדרוש במגזר הדתי שיח פנים-גברי על מיניות בריאה, על הגוף ועל מגדר.

את הדברים האלו אני כותבת בזהירות כי מדובר בנושא נפיץ. השיח הפמיניסטי לא מגלה סובלנות כלפי גברים שאומרים לנשים מה הן צריכות, אז מדוע שבהיפוך תפקידים הדברים יראו אחרת? לכן בבואי לכתוב על מיניות גברית בכלל ובמגזר הדתי בפרט, אתפלל שלא תצא תקלה על ידי.

שיח המיניות הבריאה בחברה הדתית הביא עמו יתרונות של שיח פתוח על מיניות, על עונג ועל הגוף – אך המהפיכה הזאת נשארה מנת חלקן של נשים. וכמו שלנשים יש מרחב ולגיטימציה לדבר מיניות כך כדאי שיהיה גם לגברים.

במסגרת ההתמחות שלי בטיפול מיני אני עובדת עם לא מעט גברים שמתמודדים עם קשיים בתפקוד מיני. החל מגברים שמתמודדים עם חרדת ביצוע, שפיכה מהירה ושפיכה מעוכבת וכלה בגברים שחווים אובדן חשק מיני או קשיי תפקוד בעקבות תאונות. אני מדברת עם גברים על המיניות שלהם יום יום ואני בהחלט מאמינה שבכל מה שקשור בגוף ובמיניות, העולם הדתי התברך ונשים אכן מצאו את קולן, ואני גם מסכימה שהמהפכה הבאה היא מהפכה מינית של גברים, שגם גברים ימצאו את קולם.

מה חשוב ללמד גברים על מיניות, ובעיקר גברים דתיים? - שולמית שפרבר
צילום: Niels Kehl

למה גברים זקוקים

ניסיתי לחשוב מתוך עבודתי המקצועית – למה זקוקים גברים כדי לנהל שיח בריא על מיניות?

מתוך עבודתי המקצועית אני רואה שכדי לנהל שיח פנים-גברי בריא על מיניות, גברים (דתיים וחילונים) זקוקים קודם כל לידע. ידע אמין, ברור ובהיר של האנטומיה והפיזיולוגיה שלהם. זה מתחיל כבר בגילאי טרום התבגרות עם הכנה לקראת מה שיגיע – ילד צריך לדעת לפני שמתחילים השינויים ורכבת ההרים ההורמונלית של גיל ההתבגרות מה מצפה לו.

כמו שהיום לרב הציבור ברור שילדה/נערה זקוקה להכנה לקראת גיל ההתבגרות, להסבר לגבי ווסת, התפתחות מינית ורבייה ולמידע לקראת בדיקה גניקולוגית, כך גם בנים זקוקים להכנה לקראת גיל ההתבגרות וההפיכה מילד לגבר. ילדים צריכים לדעת על הצמיחה והגדילה הפיזית שיתחילו, על השיעור (צמיחת שיער גוף), על השינוי שיהיה בקול, על זקפות בוקר, קרי לילה ועל עוררות מינית. גם כל נושא הרבייה, חשוב שההורים ישוחחו עם הילדים שלהם ויתנו להם ידע אמין ומותאם גיל בנושא. יש היום מגוון ספרים נהדרים שיכולים לסייע להורים לשוחח על התכנים האלו עם הבנים שלהם.

נושא נוסף שחשוב בעיני שהורים יתווכו לילדים/נערים הוא אוננות. אוננות היא חלק מהתפתחות מינית בריאה ונורמטיבית והיא חשובה לתפקוד מיני תקין בהמשך החיים. חשוב בעיני שנערים יקבלו את הידע הזה, שידעו שאוננות היא פעילות טבעית ובריאה על פי המחקרים שנעשו בנושא מיניות האדם.

חשוב שנערים יכירו את המודל של מעגל התגובה המינית של מאסטרס וג'ונסון, חשוב שהם ידעו מה קורה בגוף שלהם בזמן עוררות מינית. ככל שנערים וגברים יכירו את התפקודים הגופניים שלהם כך הם ירגישו יותר שליטה ויכולת וויסות, המיניות שלהם לא תבהיל אותם, הם ירגישו שהם מבינים מה קורה להם וש"הכל בסדר".

דיבור גלוי על מין עם גברים - שולמית שפרבר
צילום: Michael Descharles

מיניות של גברים – לא רק מול נשים

ככלל, אני מאמינה שחשוב ששיח המיניות של גברים יעסוק במיניות האוטונומית של גברים ולא רק במיניות שמתעוררת מול נשים, שהרי מיניות גברית מתקיימת לכל אורך מעגל החיים. מחקרים מצביעים על כך שעוברים מאוננים כבר ברחם אמם. חשוב בעיני שהשיח יתמקד במיניות הגברית האוטונומית ולא רק בתכנים של "בינו לבינה".

נושא נוסף שאני מאמינה שיש לו השפעה מכרעת על תפקוד מיני בהמשך החיים הוא השיח על תפקידי מגדר: מה זה להיות "גבר"? מה המשמעות של "גבריות"?
האם גברים תמיד רוצים יחסי מין או שיש להם גם לגיטימציה לפעמים לא לרצות? האם אנחנו מאפשרים לגברים להיות קשובים לגוף שלהם? האם מותר לגברים להיות פגיעים ורגישים? האם אנחנו מעודדים גברים להקשיב לאיתותים הגופניים שלהם ולכבד את הצרכים שלהם?
הנושא של הקשבה פנימה והקשבה לגוף לא באים לידי ביטוי רק במה שקשור במיניות. אלו תכנים שאפשר ללמד מגיל מאוד מאוד צעיר וההשפעה שלהם על בריאות מינית בהמשך החיים מכרעת.

לדבר גלויות על מיניות גברית - שולמית שפרבר
צילום:Jonathan Chng

באופן כללי, מיניות בריאה ומיטיבה נלמדת לכל אורך החיים. היא נלמדת דרך המגע שלנו, ההורים, בתינוקות ובפעוטות שלנו, דרך הקשבה וכבוד לגבולות הגוף של ילדינו, דרך ההקשבה לצרכים הפיזיים והרגשיים שלהם ודרך הקניית ידע בנושא לכל אורך השנים, מיניות בריאה קשורה לחיבור עמוק עם עצמינו.

זאת קריאת כיוון ראשונית ויש עוד הרבה לדבר ולדון בנושא הזה. אימוץ של שיח בריא על מיניות הגברית נדרש, ואני רואה רעב גדול אצל גברים רבים לדעת יותר ולהרגיש פחות לבד. אני בהחלט מאמינה שזו המהפיכה המגזרית הבאה.

רוצה לקבל עדכונים ממגזין גלויה?

הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח אגרת עדכון מהמגזין מפעם לפעם

***

לקריאה נוספת במגזין גלויה:

מטפלת מינית במרפאה לטיפול ושיקום מיני בבית החולים "רעות".
עוזרת לנשים שמתמודדות עם כאב באיבר המין ובעת קיום יחסי מין להפוך את המיניות שלהן לנטולת כאב עם עצמן ועם אחרים באמצעות טיפול זוגי מיני בשיחות בקליניקה וקבוצה טיפולית לנשים המתמודדות עם כאב בפות ובנרתיק.

ניתן ליצור קשר עם שולמית דרך אתר המרפאה לטיפול ושיקום מיני בבית החולים "רעות", דרך פרופיל הפייסבוק שלה, הדף העסקי , ופרופיל הטיקטוק שלה.

פוסטים נוספים מאת שולמית שפרבר

כ"ט באלול תשפ"א 6.9.2021
גלויה מארחת
שולמית שפרבר
שולמית שפרבר מסבירה את החוויה של חותמי אהבה שנחקקו בזכרון גופני. ברשומה, היא מתארת כי אותם חותמים הם שער עוצמתי לעוררות מינית ולתשוקה. עבור זוגות רבים גילוי מקומות אלו בגוף הם פתח להתנסויות אינטימיות חדשות ומרגשות.
כ״ז בכסלו תשפ״ג 21.12.2022
גלויה מארחת
שולמית שפרבר
שולמית שפרבר פורשת שמונה מרכיבים שנמצאו במחקר שהתחקה אחר "מיניות אופטימלית" (optimal sexuality) ומסייעים במימוש הכמיהה לחוויה מינית טובה ומענגת באופן בלתי רגיל.
י"ט בסיון תש"ף 11.6.20
גלויה מארחת
שולמית שפרבר
יתרונות רבים מופקים משיח המיניות הבריאה, אך השיח מופנה בעיקר לנשים ומשקף את הצורך בשיח פנים-גברי על מיניות בריאה, על הגוף ועל מגדר. מחשבות על הואקום ועל שיש לעשות בתחום במגזר הדתי.
י״ז בכסלו תשפ״ד 30.11.2023
גלויה מארחת
שולמית שפרבר
האחריות הקהילתית והלאומית שלנו היא לתמוך בשורדות ושורדי התקפת הטרור המיני של חמאס, ומוטלת עלינו החובה לפעול במגוון מישורים לקדם את ההחלמה והריפוי שלהם
י"ג בניסן תש"ף 7.4.2020
גלויה מארחת
שולמית שפרבר
מצבי סכנה ואיום משפיעים על החשק שלנו. מודל ה'רמזור' יכול לסייע בתקשורת זוגית-מינית במיוחד עתה.

אהבתם? מוזמנים לשתף

במילון המונחים של מגזין גלויה כבר ביקרת?

אל״ף בי״ת גלויה – האינדקס שיוביל אותך לנושאים נוספים
שנכתב עליהם במגזין.

גְּלוּיָה היא מגזין מקוון המתקיים כספריה צומחת ומטרתו לְדַבֵּר גְּלוּיוֹת עַל מָה שֶׁכָּמוּס באמצעות הנגשת ידע על זוגיות, הלכה ומיניות, מוגנוּת, טקסי חיים עבור שלבים שונים בחיי היחידאות והיחד. כל זאת לצד שירים, ראיונות אישיים, תפילות, מסות ופרוזה המעניקים שאר רוח בנוסף למאמרים שבאתר.
במגזין גלויה רשומות רבות מאת כותבות וכותבים מגוונים השותפים לקול הרחב במרחבי הדעת.

אפשר להתעדכן במה חדש בגלויה ובאגרות שנשלחו, לצד הקולות הקוראים למשלוח תכנים אל צוות המגזין.

תמיד אפשר לקרוא הַכֹּל מִכֹּל כֹּל ברצף.

Scroll to Top

תודה שנרשמת

קו מפריד גלויה

עכשיו אפשר לגלות לך עוד

אייקון קול קורא

קול קורא במגזין גלויה
׳גְּלוּיָה׳ מזמינה אתכם.ן לשלוח טקסטים ויצירות אחרות לגליון בנושא אירועי ה-7 באוקטובר. מה אפשר להגיש? איך עובד התהליך?
כל זאת ועוד – במרחק הקלקה מכם.

מגזין גלויה
אצלך במייל

קו מפריד גלויה

הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח מאמרים מהמגזין מפעם לפעם

הפניה נשלחה בהצלחה

קו מפריד גלויה

נחזור אליך בהקדם