לא יודעים מאיפה להתחיל? רוצים להבין מה הולך פה? קיבצנו לכם מאמרים בנושא אישות לתחילת הקריאה במגזין
"יָדַעְתִּי כִּי אֵין חֵפֶץ טוֹב לִי בָּעוֹלָם יוֹתֵר מִמְּךָ" כותבת בתאל קולמן בחתימת שירה "חפצים".
מתוך השאיפה לְדַבֵּר גְּלוּיוֹת עַל מָה שֶׁכָּמוּס, ייחדנו במגזין גלויה קטגוריה בנושאי אישות, בניסיון לשוחח בפתיחות אך גם לשמר את האינטימיות והצניעות הראויה לנושא זה. על ההליכה בין הטיפות כותבת גם אפרת ביגמן, בעיון שהיא מציעה בשיח הצניעות והעיסוק בארוטיקה ביצירה ובשירה.
הרבנית שרה סגל כץ כותבת על העברה בין דורית, שאינה צריכה להיות מוגבלת מאב לבנו, אלא הכרחית גם לגבי אם לבתה. מיכל מינצר מוסיפה ומתארת כיצד בדורות האחרונים לימוד הלכות אישות יצא מרשות המשפחה למיקור חוץ, אל מדריכת הכלות, ומספרת על השליחות שלה בחלל שנוצר. צוות גלויה מציעות לכולנו לשים לב אל הגוף ולהכירו היטב, גם באמצעות שיטת המודעות לפוריות. וכדי להוסיף קומה על הידע שנוצר, טלי רוזנבאום מבארת את האנטומיה ופיזיולוגיה של יחסי אישות.
רוצה לקבל עדכונים ממגזין גלויה?
הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח אגרת עדכון מהמגזין מפעם לפעם
מיכל פרינס מסייעת לנו להכיר במורכבות בליל הטבילה, ומאמר נוסף מוסיף ידע על אמצעי המניעה הקיימים, דעת ההלכה עליהם, איך להשתמש בהם ועל היתרונות והחסרונות של כל אחד מהם. הרבנית שרה סגל כץ מעמיקה את העיון, קוראת לשינוי השיח מ"תכנון ילודה" ל"מניעת הריון" וטוענת כי הבחירה כיצד לקרוא לשימוש באמצעי מניעה משפיעה על ההתנהלות שלנו סביב הנושא. הרבנית ד"ר חנה אדלר לזרוביץ' מתארת את התופעה “אי פריון הלכתי" ומסבירה איך היא נגרמת ואלו פתרונות אפשר להציע לבעיה.
המעשה המיני, על הטוב והמרגש שבו, אינו תמיד פשוט וצופן בחובו קשיים עבור חלק מבני הזוג. לעיתים יש צורך בעזרה ובתמיכה חיצונית לשם מציאת הפתרון, כשגם המרחב הטיפולי דורש משנה זהירות. על כן, מציעה סיוון דרשן כללים ותמרורי אזהרה לטיפול בזירה המינית, והרבנית שרה סגל כץ מסבירה מהם ההבדלים בין הדרכה, טיפול וייעוץ ומתי כדי לגשת למי מהם.
תפילה לאיש לליל החיבור ותפילה לאישה לליל החיבור מופיעות בקטגוריית התפילות לאלו המחפשים אחר נוסח תפילה לרגע אינטימי זה, ושירים מאת שרה פרידלנד בן ארזה וצופיה הרבנד, ומשוררות נוספות מדברים על הרגע האינטימי דרך הפואטיקה.