מה, כבר שנתיים? על ותק ורומנטיקה - מגזין גלויה

מתחתי מוריק תהום -
אסופת שירים, תפילות ומאמרים לאחרי החגים
מאז השבעה באוקטובר

* אסופה שישית בסדרת אסופות דיגיטליות לחודש תשרי-אוקטובר, מאת גלויה ורשות הרבים

תפריט
תפריט

מה, כבר שנתיים? על ותק ורומנטיקה

ו' בכסלו תש"ף 4.12.2019
קו מפריד גלויה

שנתיים של נישואין הן מספיק זמן כדי להתבונן בזוגיות, לשאול את עצמכם שאלות, לבחון מחדש את הדינמיקה ביניכם ולשפר דברים לקראת השנים שלפניכם.

שנתיים שלמות, איך שהזמן עף! לפני שנתיים עמדתם שם, בערב בלתי נשכח אחד, דמעות בעיניים – והבטחתם זה לזו לאהוב לעד, להקים בית משותף. והנה, הזמן עובר. אין ספק שמצד אחד הניצוצות של ההתאהבות הבוסרית, ה"ואוו" של ההתחלה כבר הפך הוחלף לסוג אחר של קשר – אתם חברים טובים, אתם אוהבים, אתם קשורים ורגילים זה לזו (וזה נהדר!), ואולי אתם כבר אבא ואמא – משפחה קטנה. 

שנתיים שלמות שבהן לאט לאט התעצב הקשר ביניכם, הפך עמוק יותר ואינטימי הרבה יותר. ומצד שני, הזמן עושה את שלו ואתם לוקחים זה את זו יותר כמובן מאליו, רגילים זה לזו, כבר משלימים בראש את המשפט הבא שבן הזוג יגיד, או מה הוא בטח יעשה. השיגרה עושה את שלה, והיא שוחקת. בדיוק בנקודת הזמן הזו, כדאי להתבונן בקשר המשותף, לשמוח במה שיש ולעסוק במה שתרצו לשפר בדינמיקה ביניכם. 

נשואים שנתיים מגזין גלויה הרבנית שרה סגל-כץ Rabbanit Sarah Segal-Katz
צילום: David Libeert

זמן לעצור ולהתבונן

בסרטים יום הנישואין תמיד מוקדש למחוות רומנטיות מפתיעות במיוחד, טבעת יהלום נוצצת, שרשרת זהב, טיסה מפתיעה לפריז. הפעם, אני רוצה להציע להקדיש את יום הנישואין שלכם לרפלקציה (בקטנה, בלי להיבהל מהכובד) על החיים המשותפים שלכם עד כה. נסו לעצור לרגע ולעשות "חשבון נפש" משותף, להתבונן במה שהשגתם ובמה שעוד תרצו להשיג. הכוונה, כמובן, לא להישגים החומריים המשותפים שלכם, אלא לסדר היום שלכם, לפעילות המשותפת, לזמן של הביחד, לאינטימיות ולמיניות שבחיי הנישואין שלכם, לשיתוף והפתיחות. נסו לחזור לרגע לנקודת ההתחלה – כשעמדתם שם בחופה. מה רציתם? מה ביקשתם לעצמכם? מה ציפיתם שיקרה? עכשיו, נסו לבדוק מה בפועל קרה, ומה עוד צריך לקרות.

את הרפלקציה הזאת תוכלו לערוך בשיחה פתוחה. אפשר לבחור מקום ששניכם אוהבים – מקום בטבע כמו מצפה עם נוף או חוף הים, או למשל צימר או מלון שבו תציינו את יום הנישואין שלכם. יש זוגות שיעדיפו לכתוב את הדברים, ורק אחר כך לשוחח עליהם. תוכלו גם לכתוב לעצמכם או זה לזו מכתב שתפתחו ביום הנישואין הבא, או בנקודת זמן קרובה יותר, למשל, בעוד חצי שנה.

שותפות חיים זוגיים נשואים שנתיים מגזין גלויה הרבנית שרה סגל-כץ Rabbanit Sarah Segal-Katz
צילום: Alexander Hermansen

רוצה לקבל עדכונים ממגזין גלויה?

הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח אגרת עדכון מהמגזין מפעם לפעם

ספונטניות, שגרה ומה שביניהן

שנתיים בנישואין זה גם זמן מצויין לשוחח ולקרוא על מיניות בשלה ויציבה. לעיתים אחרי שלב ההיכרות וההתרגלות זה לזו, נוצרת שחיקה. חלק מהקושי מגיע מכיוון ששניכם נכנסתם לתוך "מירוץ החיים" השוחק. עבודה, ילדים אם כבר יש לכם, מטלות הבית – כל אלו משפיעים על האירוטיות והספונטניות. אלו בעיות וקשיים שכל זוג נשוי מתמודד איתן, וכדאי להכיר בהן ולקרא כדי לרכוש כלים נוספים להעצמת הקשר הזוגי-מיני ביניכם.

שאלו את עצמכם, האם יש לכם מספיק זמן להיות זה עם זו? האם אתם מספיק ביחד? ולחילופין, האם אתם מאפשרים מספיק מרחב נשימה זה לזו? להיות עם חברים, עם המשפחה, לבלות? חשוב מצד אחד שתאפשרו מרחב אישי, שתפתחו תחביבים בנפרד – ומצד שני שתהיו מספיק ביחד ותשתפו זה את זו. 

אין ספק שחלק גדול מהאתגר בזוגיות הוא לאזן בין חיי המשפחה והעבודה, לבין העבודה הזוגית. הסוד הוא לדעת להפריד. כשאתם ביחד, בזמן אינטימי, אל תאפשרו לדברים אחרים להיכנס פנימה. שימו את העבודה בצד. זה לא פשוט, אבל זה יאפשר לאינטימיות ביניכם לפרוח. ועוד טיפ בעניין הזה. אם בהתחלה הספונטניות עבדה בקלות, אתם מתחילים לראות שאם לא מתכננים להיות יחד – לא מגיעים לזה. לכן, אל תתביישו. שלפו יומנים, גוגל, פלאפונים – וקבעו לעצמכם זמנים משותפים במהלך השבוע. ערבים, ימי שישי, מוצ"שים. זה לא חייב להיות זמן של יציאה מהבית, אבל זה זמן של מרחב אינטימי ביניכם

לדבר על הנישואין נשואים שנתיים מגזין גלויה הרבנית שרה סגל-כץ Rabbanit Sarah Segal-Katz
צילום: תמר הרצברג-שוסיוב

"רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי"

אם נשים לרגע את הקלפים על השולחן, שנתיים של נישואין זה גם הרבה וויכוחים. כדאי לשאול את עצמכם וזה את זו: איך אתם מתווכחים? האם אתם יודעים להתווכח

אם כל אי הסכמה ביניכם הופכת לוויכוח שיש בו כעס ומתח, יש מקום לחשוב מדוע וכיצד תוכלו לשפר את המצב. אם בכל וויכוח מוטחות אמירות שמכילות את המילים "את/ה תמיד"… שוחחו על הנושא בזמן רגוע והשתדלו לא להפוך אי הסכמה נקודתית לריב שמכיל את כל הפערים ביניכם. הקפידו לשמור על הגבולות גם בריבים וזכרו שבסופו של יום, המטרה שלכם היא משותפת, גם אם הדרך אליה לעיתים שונה. זה לא תמיד פשוט, אבל כדאי לעיתים לעצור ולשוחח על אי ההסכמות ביניכם בצורה פתוחה וכנה, ולהתאמן על איך לריב – בלי לשבור את הכלים. איך להפוך את המחלוקת לכזו שמצמיחה.

ובאותה נשימה שהזכרתי וויכוחים, האם אתם מגדילים, מצמיחים, מעודדים זה את זו מספיק? האם הקשר ביניכם נותן לכם מספיק כוחות? נסו לחשוב על השאלה הזו ולחדד לעצמכם האם אתם מספיק תומכים ומעצימים את בן או בת הזוג שלכם. בסופו של דבר, כשבן או בת הזוג שלנו רואה את הטוב שבנו – אנחנו יוצאים לעולם כל יום זקופים יותר, וחוזרים הביתה מתגעגעים יותר. 

טיפול 10,000 לזוגיות נשואים שנתיים מגזין גלויה הרבנית שרה סגל-כץ Rabbanit Sarah Segal-Katz
צילום: תמר הרצברג-שוסיוב

חוכמת ההמונים

הביטו לרגע סביבכם, יש אין סוף זוגות נשואים ותיקים. אחרי שנתיים – גם אם נדמה לכם שכבר צברתם המון זמן בזוגיות, יש לכם עוד הרבה מה ללמוד. זה הזמן להעיז ולפתוח בשיחה עם מישהו שאתם מרגישים איתו בנוח – מהמשפחה או מהחברים, ולבקש טיפים ופתרונות לכל מיני דברים שאתם מתלבטים בהם. כמובן, אל תשכחו לקחת בחשבון שלכל אחד מסע משלו. הדרך של האחרים היא לא בהכרח הדרך שלכם ויכול להיות שהעצה שתקבלו כלל לא תתאים לכם. ואולי כן?

***

המלצות קריאה נוספות במגזין גלויה:


כתיבה ועריכה משותפת (בהווה) של חברות.י צוות מגזין גלויה: יותם פוגלפלג בר-און,  תפארת גולדפרדעדן לויטה ואודיה גולדשמידט-אלחדד.

חברות הצוות בעבר: ליאור שפירא, מאיה מזרחי, חורש אל-עמי, יהודית קגן, רינה איבלמן, מרב למברגר, נעה איזנברג ורחל רז.

לקריאה מורחבת על חברות הצוות בהווה ובעבר, ועל השותפות הכוללת בעמל שבקדמת מגזין גלויה ומאחורי הקלעים – היכנסו>>
לקריאת תודות לכל מי שנתנו ונותנים רוח גבית לאתר – היכנסו>>
להמלצות קריאה במגזין גלויה שהצוות מציע מעת לעת – היכנסו>>

פוסטים נוספים מאת צוות גלויה

ט׳ בניסן התשפ״ב 10.4.2022
שיתוף פעולה
מכון הדר ומרכז גלויה
סדרת שיעורים חדשה על יחידאות, זוגיות והפרט שבתוכם. שיתוף פעולה של מכון הדר ומרכז גלויה
כ״ג באייר תשפ״א 5.5.2021
מאת
צוות גלויה
⏱️ 4 דקות קריאה
לא יודעים מאיפה להתחיל? רוצים להבין מה הולך פה? קיבצנו לכם מאמרים בנושא המקווה לתחילת הקריאה במגזין
מאז מתקפת השבעה באוקטובר
🎗️ בדאגה ובתקווה למען
שיבת החטופות והחטופים 🎗️
פירוט שמות כלל החטופות והחטופים שעדיין בשבי
חדש
מאת
צוות גלויה
מגזין גלויה עתיד לפרסם מגוון תכנים הקשורים ב: פְּגִיעוּת וּמוּגָנוּת. מוזמנות.ים לשלוח מאמרים, שירים, תפילות ויצירות אמנות הקשורים לנושא.
כ״ח באלול תשפ״ג 14.9.2023
מאת
צוות גלויה
שנה חדשה התחדשה עלינו במגזין גלויה. לפני שאנחנו שועטים קדימה לשנת תשפ"ד, קיבצנו עבורכם כמה מהתכנים שעלו במגזין. שֶׁיָּפָה ושׁוֹנָה תְּהֵא הַשָּׁנָה אֲשֶׁר מַתְחִילָה לָהּ!
ד' בסיון תש"ף 27.5.2020
מאת
צוות גלויה
⏱️ 5 דקות קריאה
ידע והסבר על המתרחש בבדיקה גינקולוגית - בפעם הראשונה ובשגרה - על מנת לדעת למה לצפות בבדיקות השונות, ומתוך ידיעת זכויותייך.

אהבתם? מוזמנים לשתף

במילון המונחים של מגזין גלויה כבר ביקרת?

אל״ף בי״ת גלויה – האינדקס שיוביל אותך לנושאים נוספים
שנכתב עליהם במגזין.

גְּלוּיָה היא מגזין מקוון המתקיים כספריה צומחת ומטרתו לְדַבֵּר גְּלוּיוֹת עַל מָה שֶׁכָּמוּס באמצעות הנגשת ידע על זוגיות, הלכה ומיניות, מוגנוּת, טקסי חיים עבור שלבים שונים בחיי היחידאות והיחד. כל זאת לצד שירים, ראיונות אישיים, תפילות, מסות ופרוזה המעניקים שאר רוח בנוסף למאמרים שבאתר.
במגזין גלויה רשומות רבות מאת כותבות וכותבים מגוונים השותפים לקול הרחב במרחבי הדעת.

אפשר להתעדכן במה חדש בגלויה ובאגרות שנשלחו, לצד הקולות הקוראים למשלוח תכנים אל צוות המגזין.

תמיד אפשר לקרוא הַכֹּל מִכֹּל כֹּל ברצף.

Scroll to Top

תודה שנרשמת

קו מפריד גלויה

עכשיו אפשר לגלות לך עוד

אייקון קול קורא

קול קורא במגזין גלויה
׳גְּלוּיָה׳ מזמינה אתכם.ן לשלוח טקסטים ויצירות אחרות לגליון בנושא אירועי ה-7 באוקטובר. מה אפשר להגיש? איך עובד התהליך?
כל זאת ועוד – במרחק הקלקה מכם.

מגזין גלויה
אצלך במייל

קו מפריד גלויה

הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח מאמרים מהמגזין מפעם לפעם

הפניה נשלחה בהצלחה

קו מפריד גלויה

נחזור אליך בהקדם