מים, מתכת, אויר, אש, אהבה, שיר מאת יוחאי ישראלי
תפריט
תפריט
י״ח מרחשוון תשפ״ד 2.11.2023

מים, מתכת, אויר, אש, אהבה

בִּכְיָהּ שֶׁל בִּתִּי לִפְנֵי שֶׁנִּכְנַס לַחֲלוֹמוֹתֶיהָ
הִצְלִיחַ לְהָמֵס אֶת הַשִּׁרְיוֹן הָאָרוּר הַזֶּה,
שֶׁזְּמַן וְאֶלֶף מִשְׁפָּטִים שֶׁל חָכְמָה
לֹא הִצְלִיחוּ אֲפִלּוּ לִסְדֹּק.

לַיְלָה עַכְשָׁו בַּחוּץ.
הָאֲוִיר הַקָּפוּא מְחַבֵּר נְשִׁימוֹת חֲמִימוֹת,
הַבְּרָקִים מְאִירִים חֲתוּלִים רוֹעֲדִים.

וּבְתוֹךְ בֵּיתִי חַמִּים, וְאוֹר כְּחַלְחַל מֵאִיר;
בְּעוֹד פְּלָדָה קָרָה הוֹלֶכֶת וּנְמַסָּה לָהּ –
הוֹפֶכֶת לִדְמָעוֹת חֲמִימוֹת שֶׁל עֶצֶב,
שֶׁשּׁוֹטְפוֹת אֶת אֲבַק מַסַּע הַחַיִּים מִפָּנַי.

מים, מתכת, אויר, אש, אהבה, שיר מאת יוחאי ישראלי
צילום: Nik Shuliahin

רוצה לקבל עדכונים ממגזין גלויה?

הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח אגרת עדכון מהמגזין מפעם לפעם

לקריאה נוספת על:

מפתח שיטת הטיפול "השער"- THEGATE, מכשיר מטפלים ומורים, מנחה סדנאות לקהל הרחב ומרצה. בן קיבוץ רוחמה, אב לילדה ומתגורר בנס ציונה. בעל תואר ראשון במדעי ההתנהגות ותואר שני בהתנהגות ארגונית. השירה נובעת ממני מעצמה כשהלב שלי פתוח. אז היא תובעת להיכתב, בלי ממש להתחשב בסדר היום שלי. את מרביתהשירים אני כותב בעקבות השראה שמגיעה אחרי שאני מתרגל זן וחוזר עם לב אוהב, תודעה צלולה וחיבור לאדם, לטבע ולטבע האדם. ספר הנוער שכתבתי, ספר הילדים וספר השירה הראשון שלי ממתינים לפרסום.

אנא עקבו אחר תקנון האתר ביחס לתנאי השימוש במגזין גלויה ובתכנים המפורסמים בו. הטקסטים הפואטיים וביצועי שירים המופיעים ב׳גלויה׳ מתפרסמים הודות להסדרת זכויות היוצרות והיוצרים באקו״ם. באם נפלה שגגה ויש לתקן פרסום כלשהו באתר, אנא שלחו לנו הודעה.

במילון המונחים של מגזין גלויה כבר ביקרת?

האינדקס שיוביל אותך לנושאים נוספים שנכתב עליהם במגזין.

תוכן נוסף מהמגזין:

מאת
צוות גלויה
בין אם מעגל השנה הוא שמביא אותנו לציין סגירה או פתיחה של שערים בחיינו, בין אם אירועי חיים אחרים מעלים זאת - שינויים והתחלות חדשות, הם חלק מהשגרה (גם אם הם מייצגים שבירה של השגרה, לעיתים). נשמח במאמרים, שירים ותפילות המתייחסים למפגש שבין שינוי להתחלה, וגם בין שינוי לסוף.
כ"ט בטבת תשפ"ב 2.1.2022
מאת
צוות גלויה
סקירה של כל התכנים החדשים שעלו לקראת חודש טבת תשפ"ב, ינואר 2022, למגזין גלויה; מאמרים, שירים ותפילות.
י״ז בכסלו ה׳תשפ״ו 7.12.2025
שבוע דינה
לקראת פעילות 2026
סמנו ביומנים - פעילות שבוע דינה הבאה תתקיים בעז״ה בתאריכים: י״ב-י״ח בכסלו ה׳תשפ״ז, 22-28.11.2026 ב-2026 יתקיים בעז״ה בפעם הראשונה גם יום עיון מקדים, ב: א׳ בכסלו ה׳תשפ״ז 11.11.2026 נודה במילוי הטופס המצ״ב.
מאת
צוות גלויה
הזמנה להגשת מאמרים, שירים, תפילות, מסות, סיפורים קצרים, יצירות אמנות ועוד - המתייחסים אל התמודדות עם אבלות ומפגש בהזכרת הנשמות בתפילות במועדי ישראל ובתאריכי הזכרון. עיבוד האובדן, תהליכים מתמשכים, נשיאת היומיום ומבט על החיים הנמשכים לצד התהומות, המבוכה של מי שפוגש אותנו בעת אבלנו, השאלות, השברים, התעצומות והגם וגם וגם - כל אלו מעניינים אותנו וחשוב לנו לתת לכך מקום בגלויה.
י"ד באלול תש"ף 3.9.2020
מאת
צוות גלויה
במסורות רבות, טקס החתונה מתחיל בטקס החִינָה. לטקס פנים רבות כמספר הקהילות שחוגגות אותו ומביאות עמן מסורות עתיקות כמו גם חידושים של הדורות האחרונים.
מאת
צוות גלויה
מגזין גלויה שמח להתחדש בתכנים הממשיכים את רוח הדברים העולים מן הכתוב בו, מרגע היווסדו עם כותבות וכותבים מרובים, כל זאת על מנת לְדַבֵּר גְּלוּיוֹת עַל מָה שֶׁכָּמוּס.
Scroll to Top

תודה שנרשמת

קו מפריד גלויה

עכשיו אפשר לגלות לך עוד

שבוע פעילות של קהילות וארגונים
למען מוגנות ומניעת פגיעות מיניות.

שמרו ביומן את התאריכים:
י״ב-י״ח בכסלו ה׳תשפ״ז
22-28 בנובמבר 2026
רוצות ורוצים להשתתף?
הירשמו ונהיה בקשר

Dinah week logo light

שבוע פעילות של קהילות וארגונים
למען מוגנות ומניעת פגיעות מיניות.

שמרו ביומן את התאריכים:
י״ב-י״ח בכסלו ה׳תשפ״ז  |  22-28 בנובמבר 2026
רוצות ורוצים להשתתף? הירשמו ונהיה בקשר

מגזין גלויה
אצלך במייל

קו מפריד גלויה

הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח מאמרים מהמגזין מפעם לפעם

הפניה נשלחה בהצלחה

קו מפריד גלויה

נחזור אליך בהקדם