שבע עצות לאירועי שבע ברכות לכלה ולחתן - מגזין גלויה

שבוע דינה לקראת שבת ׳וישלח׳:

אסופה דיגיטלית עם מאמרים, שירים ותפילות ותכנים על פגיעות מיניות ומוגנות

תפריט
תפריט

שבע עצות לאירועי שבע ברכות לכלה ולחתן

ה' בכסלו תש"ף 3.12.2019
קו מפריד גלויה

ימי שבע הברכות הם ימים מהנים, עמוסים ומתישים שכדאי להיערך אליהם מראש. שבע עצות שכדאי לקרוא כשמתכננים את ימי שבע הברכות 

כפסע אחרי האירוע הגדול, אך טרם הפסיעה אל שגרת החיים החדשים: שבוע שבע הברכות הוא בועת-ביניים, זמן שנמצא בתווך. זוהי יחידת-זמן חמקמקה, שעלולה להישכח בין המולת ההכנות לחתונה ול"חיים האמיתיים" של הנישואין. כמה הצעות לשבוע הייחודי הזה, שמבקשות לסייע לזוגות טריים לעבור את הימים הללו בטוב, בנחת וברווחה.

1. היערכות מראש

החיים החדשים יחד מתחילים בבית חדש, שיש לדאוג לאבזר אותו כראוי מראש על מנת להתחיל את החיים בו בצורה חלקה. ניתן ורצוי להיעזר בחבר/ה או בן/ת משפחה שידאגו להביא אל הבית מוצרי יסוד (נייר טואלט, מטאטא ויעה, כלי אוכל, הצעת המיטה וכן הלאה), ויאבזרו את המטבח בכלים ומוצרים בסיסיים. בחלק מאולמות האירועים ניתן לקחת קופסאות עם שאריות אוכל מהאירוע, אך בכך יש בגדר סיוע ליום או יומיים הראשונים בלבד.

עצות לתכנון שבע ברכות לחתן ולכלה מגזין גלויה הרבנית שרה סגל-כץ Rabbanit Sarah Segal-Katz
צילום: Brooke Lark

2. הפחתת עומס

שמחת החתונה גודשת ומסעירה, רגשית וגם פיזית. מרוב שמחה והתרגשות עלולה להיטשטש תחושת העייפות של הגוף. הריקודים לאורך כל הערב, השתייה וגם המתח הפנימי מתישים ודורשים התאוששות. כדאי להקדיש זמן מסוים למנוחה, ולהשתדל להימנע ככל האפשר מהוספת עומס מיותר. כך גם בתכנון אירועי שבע הברכות. סעודות המצווה נוטות להתחלק בין הרבה חברים וקרובי משפחה וכדאי לתכנן מספיק זמן מראש כמה סעודות אתם רוצים ועם מי – הצד שלה, הצד שלו, חברים וחברות. למרות המנהג המוכר, יש זוגות שלא מקיימים שבע ברכות בכל ערב, ויש כאלו שהם או המשפחה מקפידים מאוד לקיים. רצוי לקיים תיאום ציפיות מראש עם המשפחות והחברים. 

3. שמירת מרחק גיאוגרפי

ריבוי סעודות המצווה נועד להביא לידי שמחת החתן והכלה, ולא לידי שחיקה. בתכנון אירועי שבע הברכות, כדאי לקחת בחשבון את המרחק הגיאוגרפי והטרחה שבהגעה למקום הסעודה. כדאי לתכנן מראש את מקומות הסעודה כך שתתאפשר הגעה נוחה ולא מייגעת, ולקחת בחשבון את דרכי ההגעה: ברכב פרטי או בתחבורה ציבורית. כדאי לתכנן מראש את מקומות הסעודה באופן שיאפשר הגעה נוחה למגיעים ויקח בחשבון את המגיעים ברכב פרטי ובתחבורה ציבורית. במידת הצורך והאפשרות ניתן לשכור רכב למשך השבוע; העלות עשויה להיות לא גבוהה ביחס לטירטורים שבנסיעה בתחבורה ציבורית או בדרכים אחרות.

טיפים עצות לתכנון שבע ברכות לחתן ולכלה מגזין גלויה הרבנית שרה סגל-כץ Rabbanit Sarah Segal-Katz
צילום: Thomas William

4. שיריון מרווחי זמן

בתכנון לוח הזמנים לשבוע זה, רצוי להשאיר זמן רב יחסית בין הסידורים השונים, וכן לשריין זמן רב מהרגיל להתארגנות. ההתעסקות החדשה עם כיסוי הראש עשויה לקחת זמן רב מן הצפוי, ובכלל, להתארגן יחד ליציאה מהבית כזוג זו התנהלות חדשה ולא תמיד פשוטה. שיריון טווחי זמן גדולים מן הרגיל מסייעת להימנע מלחץ או מתח.

5. בילוי שקט

בתוך המולת הסידורים, המטלות וההתרוצצויות, כדאי להקדיש פרק זמן לבילוי משותף רגוע: מומלץ לעבד יחד את חוויית הנישואין החדשה או החתונה. ניתן לעשות זאת באמצעות פעילות משותפת כמו הכנת אלבום מכרטיסי הברכה או לשבת יחד ולהעלות זיכרונות ורשמים מהערב שהיה. אך גם פעילות שלא קשורה לחתונה יכולה להעניק בועה של שקט זוגי: כמו לימוד משותף או צפייה משותפת בסרטים אהובים או משמעותיים עבורכם, עיון באלבומי תמונות מהילדות, וכן הלאה. הבילוי יוצר הפוגה של קרבה ונחת בתוך העומס, וגם מאפשר היכרות והתקרבות נוספת, עם המעבר לחיים יחד. עם כל האנשים (האהובים והיקרים) שעטים עליכם, רגעים של שקט ופרטיות יכולים להיות חיוניים כמו אוויר לנשימה.

עצות לתכנון שבע ברכות לחתן ולכלה מגזין גלויה הרבנית שרה סגל-כץ Rabbanit Sarah Segal-Katz
צילום: Psept commercial

6. התקרבות מדורגת

אין חיוב לקיים יחסים בליל הכלולות. ימי שבע הברכות הם פסק זמן משגרת היום-יום של הלימודים או העבודה. זהו זמן שמתאים מאוד לגילוי משותף, מדוד ושקול, של הזוגיות והאינטימיות החדשה. כל זוג יעשה זאת באופן שמתאים לו, בלי לחץ ועם מירב הרגישות.

7. שמירה על פרטיות

רוצה לקבל עדכונים ממגזין גלויה?

הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח אגרת עדכון מהמגזין מפעם לפעם

לאורך שבע הברכות יכול להיות שתיתקלו בעיניים הבוחנות האם אתם נוגעים או לא. יכול להיות שהחקרנות של הסביבה, בין בגלוי ובין בסמוי, לא מציקה לכם ותכריעו לנהוג שלא מתוך שקלול העיניים הבוחנות. יכול להיות שדוקא הן אלו שיניעו אתכם למבוכה, רצון בפרטיות וחיפוש אחר פתרון למה שלכאורה לא קורה אבל העיניים מספרות שקורה…
חשוב שתזכרו קודם כל שמה שקורה ביניכם הוא עניינכם הפרטי בלבד. נכון, כל פעולה – נגיעה או הימנעות מנגיעה – יכולה לפתוח פתח לספקולציות. אתם יכולים להתחשב בהן ולהתעלם מהן, אתם יכולים להכריע לגעת ולא להתחשב במבטים, לא לגעת ולהותיר את הסקרנים בסקרנותם, או פשוט להתעלם במופגן מהמבטים.
ככל שתצליחו לנער מעליכם את המבטים הזרים ולא להתחשב בהם או לחוש מחויבות לתת דין וחשבון, כך יקל עליכם.

השבוע הזה הוא נקודת הפתיחה לחיים המשותפים שלכם: רגעי שמחה, תקווה ואהבה גדולה. התנהלו בו מתוך הקשבה לעצמכם וזה לזו, כדי להכנס אל חייכם המשותפים ברגל ימין. 
מזל טוב! 

***

המלצות לקריאה נוספת במגזין גלויה:

המלצה לקריאת שירי אהבה ותפילות לחתונה במגזין גלויה:


כתיבה ועריכה משותפת (בהווה) של חברות.י צוות מגזין גלויה: יותם פוגלפלג בר-און,  תפארת גולדפרדעדן לויטה ואודיה גולדשמידט-אלחדד.

צוות פיתוח תכני פרוייקט דינה ה׳תשפ״ה: הרבנית שרה סגל-כץ, יותם פוגל, עדן לויטה, אבישג עמית שפירא, מיכל ברגמן.

חברות הצוות בעבר: ליאור שפירא, מאיה מזרחי, חורש אל-עמי, יהודית קגן, רינה איבלמן, מרב למברגר, נעה איזנברג ורחל רז.

לקריאה מורחבת על חברות הצוות בהווה ובעבר, ועל השותפות הכוללת בעמל שבקדמת מגזין גלויה ומאחורי הקלעים – היכנסו>>
לקריאת תודות לכל מי שנתנו ונותנים רוח גבית לאתר – היכנסו>>
להמלצות קריאה במגזין גלויה שהצוות מציע מעת לעת – היכנסו>>

פוסטים נוספים מאת צוות גלויה

מאת
צוות גלויה
חוויית הפרידה לכשעצמה, כמו גם שלבים שמגיעים לאחריה - נוגעים בשבריריות החיים, אבל גם בבניה הלאה. החתימה והמציאה שאחרי, מבלי להכחיש את שבר ועצב - ראויים להיקרא במגזין גלויה ועל כן, אנא שלחו לנו מאמרים, שירים ותפילות המתייחסים אל הפרידה ואל פרקים שבאים לאחריה.
ט"ו באב תש"ף 5.8.2020
מאת
צוות גלויה
מה חדש במגזין גלויה? השקת נָחוּגָה: טקסי חיים - ט"ו באב תש"ף
מאת
צוות גלויה
המפגש בין רפואה ומגדר מעורר חוויות שונות - בין קונפליקטואליות, לבין תחושת רווח והצלה. המבט ההיסטורי על דפוסים שהיו לבין בקשת דפוסים בהווה - מעלים צורך בדיון צומת זה באמצעות מאמרים, שירים וכל יצירה אחרת.
ט׳ בניסן התשפ״ב 10.4.2022
שיתוף פעולה
מכון הדר ומרכז גלויה
סדרת שיעורים חדשה על יחידאות, זוגיות והפרט שבתוכם. שיתוף פעולה של מכון הדר ומרכז גלויה
י"ז באייר תשפ"א 29.4.2021
מאת
צוות גלויה
על כאב באזור הנרתיק בזמן קיום יחסי אישות ובמנותק מהם: דיספראוניה, וולוודיניה ואתגרים נוספים.
כ"ט בטבת תשפ"ב 2.1.2022
מאת
צוות גלויה
הצעות מעשיות לפסוקים, ציטוטים ואמירות של הכלה בעת מתן טבעת לחתן או במענה לקידושין.

אהבתם? מוזמנים לשתף

במילון המונחים של מגזין גלויה כבר ביקרת?

אל״ף בי״ת גלויה – האינדקס שיוביל אותך לנושאים נוספים
שנכתב עליהם במגזין.

גְּלוּיָה היא מגזין מקוון המתקיים כספריה צומחת ומטרתו לְדַבֵּר גְּלוּיוֹת עַל מָה שֶׁכָּמוּס באמצעות הנגשת ידע על זוגיות, הלכה ומיניות, מוגנוּת, טקסי חיים עבור שלבים שונים בחיי היחידאות והיחד. כל זאת לצד שירים, ראיונות אישיים, תפילות, מסות ופרוזה המעניקים שאר רוח בנוסף למאמרים שבאתר.
במגזין גלויה רשומות רבות מאת כותבות וכותבים מגוונים השותפים לקול הרחב במרחבי הדעת.

אפשר להתעדכן במה חדש בגלויה ובאגרות שנשלחו, לצד הקולות הקוראים למשלוח תכנים אל צוות המגזין.

תמיד אפשר לקרוא הַכֹּל מִכֹּל כֹּל ברצף.

Scroll to Top

תודה שנרשמת

קו מפריד גלויה

עכשיו אפשר לגלות לך עוד

ז׳-י״ג בכסלו ה׳תשפ״ה 8-14.12.2024

שבוע דינה,
לקראת פרשת ׳וישלח׳

שבוע מוּדעוּת לפגיעוֹת מיניוֹת ולצורך במוּגנוּת

אייקון קול קורא

קול קורא במגזין גלויה
׳גְּלוּיָה׳ מזמינה אתכם.ן לשלוח טקסטים ויצירות אחרות לגליון בנושא אירועי ה-7 באוקטובר. מה אפשר להגיש? איך עובד התהליך?
כל זאת ועוד – במרחק הקלקה מכם.

הפניה נשלחה בהצלחה

קו מפריד גלויה

נחזור אליך בהקדם