גלויה חוגגת בימים הקרובים חצי שנה לקיומו של המגזין האינטרנטי. המגזין, יצא לעולם בחודש דצמבר הקר עם בקשה להניח ידע בידי קוראות וקוראים על זוגיות, הלכה ומיניות – באופן מונגש, מרחיב דעת ולב, מתוך רצינות וכובד ראש ומתוך בקשת זרימה והצבת החיים עצמם במרכז.
גלויה ממשיכה להתעדכן בתכנים חדשים בזמן שהעולם עוד מנסה לחזור לשגרה אגב התהייה אם ההווה עתה הוא התרחשות חדשה של גל שני של קורונה הנושף בעורפנו, או לא. שוב ושוב מתגלה כי ההיאחזות במוכר ובמרחבים המעוררים חדווה – מסייעים ביותר אבל גם מצריכים אומץ. בתוך ידוע והמוכר, בתוך הלא ברור והנרקם – אנחנו ממשיכות לעמול ולהעניק כאן עוד תכנים עבור יחידים וזוגות בשלבים שונים בחייהם – יחידאות, אירוסין וחיי הנישואין – מתוך הכרה באוטונומיה של כל אחד ואחת מאתנו.
לסקירה מהירה של התכנים החדשים באתר, ניתן לעבור לכאן.
רוצה לקבל עדכונים ממגזין גלויה?
הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח אגרת עדכון מהמגזין מפעם לפעם
על שברים בתוך הזוגיות והאפשרויות לתיקון:
- קִינְטְסוּגִי: לבחור להדביק שברים בתוך הזוגיות – הרבנית שרה סגל-כץ משתפת ומסבירה כי לצד הכמיהות והחלומות הגדולים על זוגיות מצמיחה ומיטיבה, החיים המשותפים כוללים בתוכם גם החמצות, פערים, כעסים וסדקים. מתברר שאי אפשר להימנע משברים בזוגיות. ריבים יבואו ואיתם טינה ומשקעים. קִינְטְסוּגִי היא אמנות יפנית שיוצרת מהשברים אסתטיקה חדשה, אך כדאי לזכור שלצד הבנייה, יש שברים שעדיף להימנע מהם.
נושא הטבילה, על היבטיו והקשריו השונים, זוכה במאמרים נוספים המעמיקים בחוויה ומשמעויותיה:
- עולה מן הטבילה – "'אבל למה כשהיא טובלת נמצאים שם גברים?' האישה שעמדה לידי כשהתבוננתי במיצב הטבילה לא הבינה. הסברתי וראיתי בפניה את אותה הבעה שהייתה נסוכה על פניי כשנודע לי עניין טבילת הגיורת בפני דיינים־גברים: הלם, פלצות וחוסר אמון." מיכל ברגמן כותבת בעקבות ביקורה בתערוכה "מעשה באישה וחלוק" מאת נורית יעקבס־ינון ובאצירתה של רז סמירה – מיצב וידאו־ארט לצד טקסטים ועבודות פסיפס מיטיבים להמחיש את הסיטואציה שבה המתגיירת טובלת במקווה לעיני גברים־דיינים.
- טבילה משלך: להפוך את הטבילה לבעלת משמעות אישית – הרבנית שרה סגל-כץ על כך שניתן לצאת ידי חובת טבילה בפעולה מינימלית, העומדת בגדרים הטכניים הנדרשים הלכתית – אך טבילה שמתקיימת מתוך תשומת לב, ומעוצבת בהתאמה לעולמה הרוחני של הטובלת, יכולה לספק חוויה אחרת.
על מרחב הבחירה בטבילה, בלידה ובאהבות:
- לעמעם אורות ולהיות בעלת הבית: היכולת לבחור בלידה ובטבילה – אביה רייכנר מסבירה שכמו במקווה כך גם בחדר הלידה, האשה יכולה להיות אורחת ואנשי הצוות הם בעלי הבית, או שהיא יכולה לקחת בעלות ולפעול באופן המיטבי עבורה.
- ללדת בבית זה לא "אומץ", זאת (גם) דרך בטוחה ובריאה – מוריה נווה ילדה את שני ילדיה בבית. למי שהרימו עליה גבה היא מזכירה את יתרונות לידת הבית ולנשים לפני לידה היא מציעה לבחור האם ללדת בבית או בבית חולים.
- ללמוד להיות אבא, לא "מסייע במעגל השני" – בדיבור על שותפות ושוויון לצד השליחה של האב לעבודות רס"ר דקה אחרי הלידה, יש יותר משמץ של צביעות. ד"ר עדי שרצר-דרוקמן טוען כי אם אנחנו שואפים לחברה בה האב הוא שותף מלא בחובות ובאחריות, צריך להפסיק להתייחס לחוויית ההורות שלו כלאחר יד.
המאמרים הבאים מעניקים ידע חיוני ופרקטי על מיניות ומוגנות, מתוך שיתוף חסר פשרות ורצון לקדם שיח מיני בריא ותקין ולמנוע עוולות:
- בדיקת פאפ: לבחור בשגרה של הבדיקה כאמצעי הגנה מסרטן צוואר הרחם – חלק מהמחויבות שלנו לשמור על גופנו נוגע לבדיקה ולאיתור מוקדם של מחלות. צוות גלויה מסבירות כי סרטן צוואר הרחם היא מחלה שקל לזהות מוקדם, אפשר להפחית את הסיכויים לחלות בה באמצעות חיסון וניתן לגלות אותה מוקדם באמצעות בדיקת פאפ.
- ואז התחיל הנימוּל: על הצורך לדבר גלויות על סכנת החיים הגלומה בגלולות – אנונימית משתפת כי אחרי החתונה התחיל לה נימול ביד. אחרי אשפוז התגלה אצלה קריש דם במוח ועכשיו היא מבקשת להפסיק לתעדף אמצעי מניעה שיכולים לסכן חיים.
- הניחו לאורגזמה – אורגזמה טובה יכולה להיות מענגת ומספקת, אך הדרך יכולה להיות מהנה באותה מידה. סיון דרשן מסבירה שכשרצים אחר האורגזמה, לא פעם מזניחים את ההנאה מהדרך, מהמסע ומחקירת הגוף.
- שיח פנים-גברי בריא על מיניות – יתרונות רבים מופקים משיח המיניות הבריאה, אך השיח מופנה בעיקר לנשים. שולמית שפרבר כותבת מהתמחותה בטיפול מיני שדרוש במגזר הדתי שיח פנים-גברי על מיניות בריאה, על הגוף ועל מגדר.
- אל תשלח ידך אל הנער: התמודדות הקהילה הדתית עם עבריינות מין בקטינים – יונתן האורד סוקר את התופעה של רבנים ומורים המתעללים בתלמידיהם ומבהיר כי אינה חדשה. בהקשר התורני היא נידונה כבר בתלמוד הבבלי, וכמובן במסורת הפסיקה מאז. הסוגיות הציבוריות הבוערות מאז ועד היום קשורות בהתמודדות של קהילה עם אדם פוגעני החי בתוכה.
מדור ספרות ורוח הועשר בתכנים פרי עטן ועטם של:
רשימת המאמרים, השירים והתפילות שהתחדשו במגזין גלויה (ללא הרחבה):
מאמרים:
- קִינְטְסוּגִי: לבחור להדביק שברים בתוך הזוגיות – הרבנית שרה סגל-כץ
- עולה מן הטבילה – מיכל ברגמן
- טבילה משלך: להפוך את הטבילה לבעלת משמעות אישית – הרבנית שרה סגל-כץ
- לעמעם אורות ולהיות בעלת הבית: היכולת לבחור בלידה ובטבילה – אביה רייכנר
- ללמוד להיות אבא, לא "מסייע במעגל השני" – ד"ר עדי שרצר-דרוקמן
- ללדת בבית זה לא "אומץ", זאת (גם) דרך בטוחה ובריאה – מוריה נווה
- בדיקת פאפ: לבחור בשגרה של הבדיקה כאמצעי הגנה מסרטן צוואר הרחם – צוות גלויה
- ואז התחיל הנימוּל: על הצורך לדבר גלויות על סכנת החיים הגלומה בגלולות – אנונימית
- הניחו לאורגזמה – סיון דרשן
- אל תשלח ידך אל הנער: התמודדות הקהילה הדתית עם עבריינות מין בקטינים – יונתן האורד
- שיח פנים-גברי בריא על מיניות – שולמית שפרבר
דברי שירה ורוח:
- ברכת כלה: הריני באה לפניך בשמחה גדולה – מיכל קרויזר (רובינשטיין)
- למדתי היטב לדעת – עמיחי פילסוף
- בתוך הגולה בירושלים – עמיחי פילסוף
- הרגע הזה בלילה ביער – עמיחי פילסוף
- גשמי נדבה – עמיחי פילסוף
- חנות ספרים – עמיחי פילסוף
- אבוד מראש – עמיחי פילסוף
- כל מה שאני מגדלת נובל – בר ג'וזפין
- את בתי – מיכל יחיאלי קופנהגן
- שנה של דרור – מיכל יחיאלי קופנהגן
- האומץ לענוד תכשיטים גדולים – צופיה הרבנד
רוצה לקבל עדכונים ממגזין גלויה?
הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח אגרת עדכון מהמגזין מפעם לפעם
כתמיד, נשמח בקרבה ובקשר. אתן ואתם מוזמנים לספר לנו על חוויית הקריאה באתר, להציע תיקונים, או לשלוח הצעות לטקסטים חדשים – בין אם הם מפירותיכם ובין אם של אחרות ואחרים.
בגלויה ישנו עמוד המהווה את מפת האתר ודרכו ניתן להגיע לכלל התכנים שעלו למגזין גלויה מרגע לידתו. אפשר לראות בעמוד זה גם מעין עמוד ׳תוכן העניינים׳ וגם מעין ׳מפתח׳ למציאה ולתנועה בתוך האתר. עם הכנסת אל״ף בי״ת גלויה – מילון המושגים של מגזין גלויה, ניתן להסתייע בו כדי לנוע בין תכנים שונים באתר שלא מבעד לתפריט הראשי.
מוזמנות ומוזמנים להתוודע לנושאים ולתכנים שעוד לא פגשתם בהם בספריה הצומחת של גלויה.
ואם תרצו לעקוב אחר הניוזלטרים של מגזין גלויה שנשלחו עם יונת הדואר ואולי פספסתם חלק מהם – תוכלו להציץ בעמוד הארכיון של לקט מתוך האיגרות שנשלחו.
קריאה מהנה,
הרבנית שרה סגל-כץ וצוות גלויה.