מה חדש במגזין גלויה? #18 - אייר תשפ"א | אפריל 2021
תפריט
תפריט

״עַל זֶה הָיָה דָוֶה לִבֵּנוּ עַל אֵלֶּה חָשְׁכוּ עֵינֵינוּ״ (איכה ה׳, י״ז)
בעקבות ההתרחשויות הכואבות ומעוררות האימה בימים אלו, נאספים אל המגזין שירים, תפילות וכתיבה אישית הנכתבים בעקבות ה-7 באוקטובר 2023 נוכח ההתמודדות בעקבות התקיפה ולאורך ימות המלחמה. גם ראיונות אישיים, מתוך הכאב הגדול מתפרסמים מעת לעת.
אפשר גם לקרוא בתכנים ותיקים יותר באתר שעשויים להעניק בזמן הזה שפה וכלים להתמודדות. מוזמנות.ים לקרוא על ליווי רוחני, אבלות, יתמות, קושי, חוויה של חסרון ואמונה.
בתקווה שנתבשר בבשורות טובות! 

מה חדש במגזין גלויה? #19 – אייר תשפ"א | אפריל 2021

י"ז באייר תשפ"א 29.4.2021
קו מפריד גלויה

וְכָל דָּבָר יֵשׁ לוֹ לֵב
שָׁבוּר
וְגַם הָעוֹלָם בִּכְלָלוֹ
הוֹלֵךְ וּמִתְגַּעְגֵּעַ כָּל הַיָּמִים
אֲפִלּוּ כְּשֶׁסְּלִידָה
יֵשׁ כִּסּוּפִים
וְיֵשׁ שֶׁהֵם גְּדוֹלִים יוֹתֵר
מִמֶּנִּי

נגה באומס

בשיר ניתן לפגוש הן ביופי וברגש האהבה והן בכאב ובשבר. הוא מציף קושי וכן תחושת אובדן, אך בו זמנית הוא גם מעורר כמיהה חיובית, רגש עמוק והשראה. בהחלט ישנם היבטים ודברים ביחסי זוגיות וחברות, שעלולים להישבר. אולם, את השברים ניתן לאסוף, ודווקא הם אשר מלמדים אותנו את השיעורים הגדולים ביותר בחיינו. כמאמר המשוררת, הגעגוע העז והכיסופים לעיתים הופכים לגדולים יותר מאיתנו, בין אם במסגרת חיי יחידאות ובין אם במסגרת חיים זוגיים. האתגר המשותף, חוצה תקופות והגדרות אישיות, הוא אתגר של חיבור והקשבה – לעצמנו, לבני זוגנו ולסביבתנו.

בדומה למנעד הרגשי ולעומקים הניבטים מן השיר, גם כאן, במגזין גלויה, תוכלו לשוטט ולסייר בתכנים הנוגעים בגוף, נפש ושכל, משפחה וחברה, בשאלות ובסוגיות אינטימיות, וכן ברגעי שמחה והודיה, אך גם ברגעי כאב. אנו שמחות ומתרגשות לשתף אתכם ואתכן בתכנים החדשים שנוספו לעושר המצוי באתר המגזין.

רענון התוכן הנוכחי, מתרחש בעת שבו מתנוצצות מדורות ל"ג בעומר מסביבנו. קבוצות של ילדים ונוער, נושאי עצים ושחוק, מתרוצצות בינות הרחוב והעיר; ריחות עשן ומדורה, מרשמלו שרוף ופיתות על הטאבון, נישאים אל תוך הבתים; זיכרונות מפעם, משנות ילדות ולילות לבנים, עולים אל תוך ראשינו; זהו חג שטומן בחובו מחשבות על אובדן ואבלות על דור של תלמידי חכמים לצד שמחה על הצלה וקרבה אל הגאולה, חשש מן הזר והמיסתי לצד חיבור לחום, לשמחה ולמשחקיות. שנזכה להאיר את הפינות החשוכות שבליבנו, ליהנות משפע האורות וממשחקי הצללים, ולהתחדש בעת רצון זו.

לסקירה מהירה של התכנים החדשים באתר, ניתן לעבור לכאן.

מה חדש במגזין גלויה #18 אייר התשפ״א 2021

רוצה לקבל עדכונים ממגזין גלויה?

הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח אגרת עדכון מהמגזין מפעם לפעם

המאמרים הבאים מעניקים ידע, עצה ותמיכה סביב רגע החיפוש מחד ורגעי החיבור מאידך:

  • ה' ישמור צאתך ובואך: מוגנות בדייטים – יציאה לדייט היא יציאה מתוך עצמך, תהליך של פתיחה אל הזולת, מתוך תקווה למצוא את האחד שאהבה נפשי. עם זאת, זהו מרחב שעשוי להיות גם מסוכן, ומפגש עם טורפים פוטנציאלים. צוות גלויה ריכזו עבורך חוכמת מעשה, של טיפים מעשיים כיצד לשמור על עצמך.
  • מיזוג עולמות – מדריך הטרמפיסט לגלקסיית החתונות – "כל משפחה נוצרה ממפגש בין שתי משפחות. שני עולמות. המפגש הזה אינו פשוט" מתוך פרספקטיבה של מדריכת כלות, חמות וכלה בעצמה, כותבת מיכל מינצר על המפגש המשפחתי שמתלווה לנישואין, ומעניקה עצות להורים ולבני הזוג שבידן להיטיב עם הדינמיקה בסיטואציה רגישה זו.
  • זה עניין של דינמיקה – זוגיות היא ריקוד של שניים, וכאשר אחד פוסע קדימה השני מגיב ופוסע לאחור. הענקת תשומת לב לדינמיקה הזוגית מאפשרת לכוון את הריקוד הזה לטוב ולמוטב, לנתר דינמיקה הרסנית, ולתקן אותה. בנימין מאלב ברשומה שיכולה להועיל לזוגיות שלכם, או לזו שתבוא.

השיח על מיניות הוא רגיש ומורכב, הן ברמה האישית והן ברמה החברתית. כמה מאמרים שמפרים את השיח בנושא זה וששואפים להעצים את מרחב הבחירה והמודעות העצמית עבור כולנו:

  • "בגוף אני מבינה": לפגוש את המיניות – ללא תלות בסטטוס הזוגיטל נוימן מתארת את התפיסות שאופפות את המיניות הנשית ומשתפת בשאלות שמלוות אותה לאורך השנים במפגשיה עם נערות ועם נשים בשלבים שונים בחייהן: כלות, רווקות ונשואות. על האפשרות והצורך ללימוד ושיח על מיניות בחיי היחידאות ועל חשיבותם בחיי נשים.
  • "אני הולכת אליי": מדברות על אוננות נשית – נושא האוננות הנשית, בפרקטיקה ובתיאוריה, אפוף שתיקה ומבוכה שאין כדוגמתה במרחב המיניות הבריאה ומעבר לו. מערכת גלויה מארחת לראיון את גילי פליסקין, מחברת הספר 'דברים שרציתי לגעת: מבט אינטימי לעולם המיניות העצמית של נשים', מתוך בקשה להציף נושא זה ולעסוק בו בצורה פתוחה, כנה ומכילה, ולהציע לו נקודת מבט עכשווית ונשית.
  • תנועות הגוף הנשי והלכות צניעות – "וכך הן עומדות יחד, כפופות, מכווצות, טיפ טיפה מעוררות חמלה, ואני חשבתי לעצמי 'ככה אנחנו נראות?'" תניה רגב כותבת על שיח הצניעות בהלכה והשפעתו המגבילה על נשים ותנועתן, בגוף ובנפש, בעולם. אל מול אידיאולוגיה הרואה במיניות איום בסיסי, ניצבת גם אלטרנטיבה אידיאולוגית שמקרינה הן על ההוראה ההלכתית והן על מציאות חייהן של נשים וסביבתן.
  • אוטונומיה בחיי הלכה: 15 המלצות לקריאת מאמרים במגזין גלויה – במגזין גלויה, מצויים מאמרים רבים המבטאים את ערך החירות והכמיהה לאוטונומיה גם בתוך חיי ההלכה והמחויבות הדתית. כאן, מצויות חמש-עשרה המלצות לקריאה במגזין, על מנת לאחוז במשהו מן העיקרון המלווה את האחריות האישית, אפשרות ההכרעה בהתאם לכלים הקיימים ומתוך שיקול דעת עצמאי.

חיי המיניות, על כל הטוב והמיטיב שבהם, עלולים להיות מלווים גם בכאב ובקושי גדול. התכנים הבאים מעניקים ידע חיוני ומועיל עבור כל מי שמבקשות ומבקשים להבין יותר, לדעת יותר ולקבל כלים להתמודדות ולהטבה:

  • אור בקצה המנהרה: על דיספראוניה, וולוודיניה ואתגרים נוספים – חיי אישות יכולים להיפתח בחדווה גדולה ויכולים להיות גם מסע שבתוכו לא רק עונג אלא גם גילוי של כאב. הנכון ביותר הוא לקוות אל הטוב, הנכון עוד יותר הוא לדעת מראש על קשיים וכאבים אפשריים ולזכור אותם אי-שם בתודעה כדי לדעת מה לעשות במידה ומתגלה כאב ואתגר. צוות גלויה ברשומה המפרטת על תופעות היכולות להופיע לא רק בתחילת הפרק המלא של חיי אישות, אלא גם בפרקי חיים אחרים.
  • שריר וקיים: פיזיותרפיה של רצפת האגן בשירות הזוגיותליאת שיק-נוה, פיזיותרפיסטית מומחית לרצפת האגן, מסבירה על מערכת השרירים של רצפת האגן, מתארת את חשיבותה של מערכת זו בראי חיי מיניות, ומציגה את הטיפול הפיזיותרפי כאמצעי להתמודדות ופתרון של בעיות בתפקוד המיני.

אל נָחוּגָה, קטגוריית טקסי החיים במגזין, נוסף לכבוד ל"ג בעומר מאמר שסוקר את החג הייחודי על גווניו ומשמעויותיו, בנוסף להמלצות לקריאה במגזין בעקבות ימי הזיכרון הממלכתיים ותקופות אבלות. מאמר שלישי, מעמיק ביום ההולדת ובפנים הרבות שיש ליום זה:

מדור ספרות ורוח הועשר בכתיבה פרי עטן ועטם של:

מה חדש בגלויה? אפריל 2021
צילום: Jordan Wozniak

רשימת המאמרים, השירים והתפילות שהתחדשו במגזין גלויה (ללא הרחבה):

מאמרים:

שירה ורוח:

כתמיד, נשמח בקרבה ובקשר. אתן ואתם מוזמנים לספר לנו על חוויית הקריאה באתר, להציע תיקונים, או לשלוח הצעות לטקסטים חדשים – בין אם הם מפירותיכם ובין אם של אחרות ואחרים.

בגלויה ישנו עמוד המהווה את מפת האתר ודרכו ניתן להגיע לכלל התכנים שעלו למגזין גלויה מרגע לידתו. אפשר לראות בעמוד זה גם מעין עמוד ׳תוכן העניינים׳ וגם מעין ׳מפתח׳ למציאה ולתנועה בתוך האתר. עם הכנסת אל״ף בי״ת גלויה – מילון המושגים של מגזין גלויה, ניתן להסתייע בו כדי לנוע בין תכנים שונים באתר שלא מבעד לתפריט הראשי.
מוזמנות ומוזמנים להתוודע לנושאים ולתכנים שעוד לא פגשתם בהם בספריה הצומחת של גלויה.

ואם תרצו לעקוב אחר הניוזלטרים של מגזין גלויה שנשלחו עם יונת הדואר ואולי פספסתם חלק מהם – תוכלו להציץ בעמוד הארכיון של לקט מתוך האיגרות שנשלחו.

קריאה מהנה,
הרבנית שרה סגל-כץ וצוות גלויה.

מה יתחדש בגלויה - לקראת עדכונים נוספים במגזין

לקריאה נוספת על 

כתיבה ועריכה משותפת (בהווה) של חברות.י צוות מגזין גלויה: יותם פוגלפלג בר-און, רחל רזחורש אל-עמיתפארת גולדפרדעדן לויטה ואודיה גולדשמידט-אלחדד.

לקריאה מורחבת על חברות הצוות בהווה ובעבר, ועל השותפות הכוללת בעמל שבקדמת מגזין גלויה ומאחורי הקלעים – היכנסו>>
לקריאת תודות לכל מי שנתנו ונותנים רוח גבית לאתר – היכנסו>>
להמלצות קריאה במגזין גלויה שהצוות מציע מעת לעת – היכנסו>>

פוסטים נוספים מאת צוות גלויה

כ׳ בסיון תשפ״ג 9.6.2023
מאת
צוות גלויה
ראיונות, שירים ותפילות שעלו למגזין גלויה עם השקת המיזם ״ברית אמונים״ העוסק במוגנות אישית וקהילתית של בעלי ובעלות תפקיד רבני והנהגתי וחברי וחברות קהילה. המיזם צומח במסגרת רבנות ישראלית, במכון הרטמן.
י״ג בניסן תשפ״ג 4.4.2023
גלויה מראיינת את
הרב מייק שולץ
שיחה גלוית עיניים עם הרב מייק שולץ על תפקידו של מלווה רוחני, על הכשרות המתקיימות במרכז הרפואי רמב״ם ועל מה שהוא מקבל בעת ליווי חולים ובתהליך ההכשרה שהוא מנהל בתוך המרכז הרפואי רמב"ם.
כ"ב בסיוון תש"ף 14.6.2020
מאת
צוות גלויה
עוד מאמרים ועוד שירים חדשים במגזין גלויה. התוכן צומח במגזין - חלקו עוסק בלבלוב וחלקו עוסק בצמיחה לאחר כאב ופגיעה.
ט"ו באב תש"ף 5.8.2020
מאת
צוות גלויה
לפניכם הצעה של מערכת 'גלויה' לטקס חגיגת הולדת בת, השוזרת יחד הצעות טקסיות פרטיות וציבוריות, ומשלבת בין מסורת לחידוש
י״ג בכסלו תשפ"ד 26.11.2023
מאת
צוות גלויה
רשומה לקראת קריאת פרשת ״וישלח״, המכילה את סיפור דינה בת יעקב ולאה. הרשומה נכתבת מתוך חשיבות הקשר החברתי של העיון בסיפור דינה, ועל בסיס הכרה כאובה במעשי הפגיעה והאלימות הנוראיים שנכפו על החברה הישראלית והיהודית בבוקר שמחת תורה.
כ"ג באדר תש"ף 19.3.2020
מאת
צוות גלויה
מה חדש במגזין גלויה? - כ"ג באדר תש"ף

אהבתם? מוזמנים לשתף

במילון המונחים של מגזין גלויה כבר ביקרת?

אל״ף בי״ת גלויה – האינדקס שיוביל אותך לנושאים נוספים
שנכתב עליהם במגזין.

גְּלוּיָה היא מגזין מקוון המתקיים כספריה צומחת ומטרתו לְדַבֵּר גְּלוּיוֹת עַל מָה שֶׁכָּמוּס באמצעות הנגשת ידע על זוגיות, הלכה ומיניות, מוגנוּת, טקסי חיים עבור שלבים שונים בחיי היחידאות והיחד. כל זאת לצד שירים, ראיונות אישיים, תפילות, מסות ופרוזה המעניקים שאר רוח בנוסף למאמרים שבאתר.
במגזין גלויה רשומות רבות מאת כותבות וכותבים מגוונים השותפים לקול הרחב במרחבי הדעת.

אפשר להתעדכן במה חדש בגלויה ובאגרות שנשלחו, לצד הקולות הקוראים למשלוח תכנים אל צוות המגזין.

תמיד אפשר לקרוא הַכֹּל מִכֹּל כֹּל ברצף.

Scroll to Top

תודה שנרשמת

קו מפריד גלויה

עכשיו אפשר לגלות לך עוד

אייקון קול קורא

קול קורא במגזין גלויה
׳גְּלוּיָה׳ מזמינה אתכם.ן לשלוח טקסטים ויצירות אחרות לגליון בנושא אירועי ה-7 באוקטובר. מה אפשר להגיש? איך עובד התהליך?
כל זאת ועוד – במרחק הקלקה מכם.

מגזין גלויה
אצלך במייל

קו מפריד גלויה

הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח מאמרים מהמגזין מפעם לפעם

הפניה נשלחה בהצלחה

קו מפריד גלויה

נחזור אליך בהקדם