תפילה למבקשים להיות הורים ולתומכיהם, מאת: הרבה לאורה אזרחי וורד וד"ר רני יגר - מגזין גלויה
תפריט
תפריט
י"א בניסן תשפ"א 24.3.2021

תפילה למבקשים להיות הורים ולתומכיהם

תפילה למבקשים להיות הורים ולתומכיהם – הרבה ליאורה אזרחי-ורד וד"ר רני יגר

אֱ-לֹהֵי הָאָבוֹת וְהָאִמָּהוֹת
אֱ-לֹהֵי אַבְרָהָם שֶׁזָּעַק "וְאָנֹכִי הוֹלֵךְ עֲרִירִי"
אֱ-לֹהֵי שָׂרָה שֶׁצָּחֲקָה גַּם כְּשֶׁלִּבָּהּ דָּאַב
אֱ-לֹהֵי רִבְקָה הָאוֹהֶבֶת וְהַנֶּאֱהֶבֶת גַּם בַּעֲקָרוּתָהּ
אֱ-לֹהֵי רָחֵל שֶׁמִּלְּלָה אֶת שִׁבְרוֹנָהּ כַּכָּתוּב: "הָבָה־לִּי בָנִים וְאִם־אַיִן מֵתָה אָנֹכִי" (בראשית ל, א).
וֵא-לֹהֵי חַנָּה שֶׁדִּבְּרָה עַל עִסְקֵי לִבָּהּ כַּכָּתוּב: "רַק שְׂפָתֶיהָ נָּעוֹת וְקוֹלָהּ לֹא יִשָּׁמֵעַ" (שמואל א, א, יג).
בָּרֵךְ אֶת הַנָּשִׁים וְהַגְּבָרִים שֶׁמְּשַׁוְּעִים לִפְרִי בֶּטֶן, לְיַלְדָּה וְיֶלֶד וּלְהַרְחָבַת הַמִּשְׁפָּחָה.
ה’ אֱ-לֹהֵינוּ, חַזְּקֵם וְאַמְּצֵם בְּאֹרֶךְ רוּחַ, בְּשִׂמְחַת חַיִּים וּבְחִבּוּק שֶׁל בְּנֵי מִשְׁפָּחָה וַחֲבֵרִים.
יְהִי רָצוֹן מִלְּפָנֶיךָ, שֶׁכָּל אַחַת וְאֶחָד יִמְצְאוּ אֶת הַדֶּרֶךְ לַהַשְׁלָמָה מִתּוֹךְ הֲבָנָה שֶׁאֵין מִשְׁפָּחָה אַחַת דּוֹמָה לִרְעוּתָהּ.
תֵּן לָהֶן וְלָהֶם כֹּחַ לְהִתְמוֹדֵד עִם הַחְלָטוֹת קָשׁוֹת, טִפּוּלִים כּוֹאֲבִים וְעִם תְּחוּשַׁת הַחֹסֶר הַמַּכֶּה.
מִי יִתֵּן וְיִמְצְאוּ נֶחָמָה, מַרְגּוֹעַ וֶאֱמוּנָה בְּעַצְמָם וְשֶׁתֵּעָלֵם תְּחוּשַׁת הַבּוּשָׁה וְהָאַשְׁמָה.
סַיַּע לָהֶם לִפְתֹּחַ אֶת לִבָּם בִּפְנֵי אוֹהֲבֵיהֶם וְשֶׁלֹּא יַעַמְדוּ לְבַדָּם עִם הַכְּאֵב וְהַכַּעַס, כְּפִי שֶׁנֶּאֱמַר:
"שִׁפְכִי כַמַּיִם לִבֵּךְ נֹכַח פְּנֵי אֲדֹנָי" (איכה ב, יט).
שְׁכִינָה מְקוֹר חַיֵּינוּ, פִּרְשִׂי עָלֵינוּ סֻכַּת שְׁלוֹמֵךְ וְחַבְּקִי אוֹתָנוּ הַמִּתְפַּלְלִים לְמַעַן יֶלֶד וְיַלְדָּה,
תְּנִי אֹזֶן קַשֶּׁבֶת וּמִלִּים אוֹהֲבוֹת בְּפִי אֲהוּבֵינוּ הָרוֹצִים לַעְזֹר אַךְ לֹא תָּמִיד יוֹדְעִים אֵיךְ.
וִיקֻיַּם בָּנוּ הַכָּתוּב:
"אֶל־הַנַּעַר הַזֶּה הִתְפַּלָּלְתִּי וַיִּתֵּן ה’ לִי אֶת־שְׁאֵלָתִי אֲשֶׁר שָׁאַלְתִּי מֵעִמּוֹ" (שמואל א, א, כז)
זַכֵּנוּ בִּילָדִים שֶׁנּוּכַל לְהַעֲנִיק לָהֶם, לְחַנְּכָם וּלְגַדְּלָם בְּאַהֲבָה גְּדוֹלָה וְשִׂמְחָה בָּעוֹלָם.

אָמֵן

מדוע לחולים יש תפילה בציבור ולמייחלות ולמייחלים לפרי בטן אין?

דרשה מאת הרבה לאורה אזרחי-ורד על התפילה למבקשים להיות הורים ולתומכיהם:

המסורת היהודית שמה במרכז התפילה את תפילת "מי שברך" לחולים, הזדמנות לציין בציבור את השמות של מי שזקוקים לרפואה ולתמיכה, לרפואת הנפש והגוף. אולם תפילות לפריון נשארו בגדר תחינות, פרקי תהילים ייחודים ותפילה אישית. גם העלייה לקברי צדיקים והבקשה לברכה היא אישית, אולי כדי שאף אחד לא ידע כי יש בכך "בושה."

אנו יודעים כמה נשים ואנשים מייחלים לילדה וילד, באמצעים שונים. המסע אל ההורות הוא קשה ומורכב ויש בו החלטות קשות, טיפולים רפואיים כואבים ומתסכלים ותחושת בדידות נוראית. לכן השנה, בראש השנה, כאשר קהילות ישראל יקראו יחד את תפילתה המופלאה של חנה, נגיד ביחד "מי שברך" ציבורי למייחלים לפרי בטן. חנה נחשבת על ידי חז"ל למתפללת למופת, למי שכולנו אמורים ללמוד ממנה כיצד להתפלל: "וְחַנָּה הִיא מְדַבֶּרֶת עַל-לִבָּהּ רַק שְׂפָתֶיהָ נָּעוֹת וְקוֹלָהּ לֹא יִשָּׁמֵעַ" (שמואל א, א, יג).

נוסח התפילה המוצע, מעניק הזדמנות לכולנו להשתתף בתפילה משותפת על מנת שנוכל לתמוך בנשים ובאנשים שנמצאים במסע הארוך אל ההורות, לחבק אותם ולהסיר את הבושה.

מניסיון חיי, הדרך אל ההורות עבור אלו שמתקשים להרות או שמראש אינם יכולים ללא סיוע, היא דרך ארוכה, בודדת, וכואבת. רבים חשים בושה ואשמה. אני הסתייעתי במילות התפילה ובאימהותיי הקדומות שגם הן רצו תינוק יותר מכל. אני זכיתי ללדת שלושה ילדים נפלאים, אך רק בזכות טיפולים רפואיים מורכבים. בראש השנה, אתפלל ביחד עם הציבור עבור כל אלו שעדיין לא זכו בסימן: "לנער הזה התפללתי" (שמואל א, א, כז)

תפילה למבקשים להיות הורים ולתומכיהם - הרבה לאורה אזרחי-ורד וד"ר רני יגר

רוצה לקבל עדכונים ממגזין גלויה?

הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח אגרת עדכון מהמגזין מפעם לפעם

לקריאה נוספת על:

מנהל את מיזם התנ"ך ועמית מחקר במכון שלום הרטמן. ממקימי תוכנית בארי ומקים בית הספר להוראת תרבות ישראל להכשרת מורים ומנהלי תיכונים. מוביל-שותף ורב הקהילה של בית תפילה ישראלי בתל-אביב. בוגר תואר ראשון בהיסטוריה כללית ומחשבת ישראל ותואר שני בהיסטוריה אמריקאית באוניברסיטה העברית בירושלים. כתב עבודת הדוקטורט שנושאה הוא התרבות היהודית-ישראלית בחוג לפרשנות ותרבות באוניברסיטת בר-אילן. הוסמך כרב במסגרת התכנית לרבנות ישראלית של מכון השלום הרטמן והמדרשה באורנים.

נשוי לענבל ואב לארבעה ילדים.

הרבה של קהילת "ניגון הלב" בעמק יזרעאל, פעילה למען חיים משותפים, אזרחות טובה וחברה צודקת ושוויונית.

בעלת תואר שני בהיסטוריה של עם ישראל מאוניברסיטת תל אביב, בוגרת בית המדרש לרבנות של ההיברו יוניון קולג' ומלמדת במסגרות שונות. מאמינה בעם ישראל, באהבת ציון, ברוח האדם ובאהבת התורה.

אוהבת ניגון ושירה, ספרים ואנשים ונשים. בת לרבה ולאיש חינוך, נשואה ואם לשלושה בנים.

אנא עקבו אחר תקנון האתר ביחס לתנאי השימוש במגזין גלויה ובתכנים המפורסמים בו. הטקסטים הפואטיים וביצועי שירים המופיעים ב׳גלויה׳ מתפרסמים הודות להסדרת זכויות היוצרות והיוצרים באקו״ם. באם נפלה שגגה ויש לתקן פרסום כלשהו באתר, אנא שלחו לנו הודעה.

במילון המונחים של מגזין גלויה כבר ביקרת?

האינדקס שיוביל אותך לנושאים נוספים שנכתב עליהם במגזין.

תוכן נוסף מהמגזין:

י״ג באלול ה׳תשפ״ד 16.9.2024
מאת
׳גלויה׳, ׳רשות הרבים׳ ו׳יחדה׳
כבר תקופה שאנו מאגדים חלק מהטקסטים שפורסמו ב׳גלויה׳ לכדי אסופה שתיכרך כספר עם תפוצה דיגיטלית, מתוך שותפות עם ׳רשות הרבים׳ ו׳יחדה׳. כשאנו לקראת חתימת המלאכה, אנו מזמינות.ים עוד קולות מגוונים שיביעו את רחשי הלב, המחשבות והתובנות שלכם.ן. 
ה׳ בסיון תשפ״ג 25.5.2023
גלויה מראיינת את
חמוטל גורי
שיחה גלוית עיניים עם חמוטל גורי על הכוח של סיפורים, הקול הפנימי שנמצא בכל אחד מאיתנו, ועל כלי הליווי הרוחני כמנוע לשינוי חברתי.
ט״ו במרחשוון ה׳תשפ״ו, 6.11.2025
ראיון עם
יצחק גווילי
יצחק גווילי נע בין שני עולמות: משורר שהוא רואה חשבון ותיק. בראיון עימו במדור ״גלוית עיניים״ על הכתיבה ותהליכי היצירה שלו הוא מגלה את סודו: התמדה.
חדש
כ"ג בטבת תשפ"א 7.1.2021
גלויה מזמינה:
ערב עיון מקוון
הזמנה לערב עיון - לְדַבֵּר גְּלוּיוֹת עַל מָה שֶׁכָּמוּס: סוגיות זוגיות בחיים הלכתיים - דיון מקוון בהשתתפות מורות הלכה
ט"ז בכסלו תשפ"ד 29.11.2023
גלויה מראיינת את
הרבה ענת שרבט
שיחה גלויית עיניים עם הרבה ד"ר ענת שרבט על פעילותה עם משפחות החטופים, על יהדות התפוצות חוסן קהילתי בזמן משובש
כ״ט באלול ה׳תשפ״ד 2.10.2024
מאת
צוות גלויה ורשות הרבים
עבור השבועות הקרובים, בהם נתמודד עם ‘עונת החגים’ לצד כל מה שצברנו בשנה הזו, ומה שמצטרף עכשיו - בחרנו ליצור, ביחד עם “רשות הרבים” סדרת אסופות לחגים ולמועדים הקרבים בראי השבעה באוקטובר וההתמודדות שמלווה את כולנו בכל רגע בשנה האחרונה ועם כניסת השנה החדשה.
Scroll to Top

תודה שנרשמת

קו מפריד גלויה

עכשיו אפשר לגלות לך עוד

מגזין גלויה
אצלך במייל

קו מפריד גלויה

הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח מאמרים מהמגזין מפעם לפעם

הפניה נשלחה בהצלחה

קו מפריד גלויה

נחזור אליך בהקדם