מאמרה של ד"ר אילנה קוורטין על שתלטנות קיצונית בחיי הזוגיות בynet יחסים - 24.11.2020 - מגזין גלויה
תפריט
תפריט

"אפילו כסף לסופרמרקט הוא לא נותן לי", על שתלטנות קיצונית בחיי הזוגיות, ynet יחסים

ח׳ בכסלו תשפ״א 24.11.2020
קו מפריד גלויה

גלויה וynet יחסים: מהי אלימות כלכלית וכיצד היא באה לידי ביטוי? ד"ר אילנה קוורטין העבירה חמש שנים מחייה בפגישות וראיונות עם נשים שסובלות מביזוי, השפלה, האשמות והתעמרות יומיומית, ללא ידיעה מתי והאם מצבן הנוכחי ישתנה.

מאמרה של ד"ר אילנה קוורטין, שתלטנות קיצונית בזוגיות: "את הצלקות שלי אי אפשר להסתיר עם מייק אפ", פורסם לראשונה במגזין 'גלויה'. אנו שמחות לשתף פעולה עם ynet יחסים אשר פרסמו גרסה מעובדת למאמר מתוך הכרה בחשיבות הנושא ובצורך לחשוף ולהנגיש את הכתוב לקהל רחב וגדול ככל הניתן. הנה מספר ציטוטים מתוך המאמר המעובד והזמנה לקריאת התכנים במלואם.

ציטוטים מתוך המאמר בynet:

"במהלך מסע שנפרס על פני חמש שנים, פגשתי נשים נוספות עם סיפורים דומים אך שונים. נשים אלה, המתמודדות עם בן זוג המפעיל עליהן פרקטיקות של שתלטנות קיצונית שאינה כוללת היבט של אלימות פיזית, סיפרו על קללות, ביזוי והשפלה, האשמות והתעמרות יומיומית.

רובן תיארו כיצד בני זוגן מגבילים או ממדרים אותן בגישה למשאבים כלכליים, מונעים מהן מידע לגבי משאבי המשפחה, חוסמים את גישתן לידע או לאמצעים המאפשרים ביצוע פעולות פיננסיות, מפקחים באופן צמוד על כל פעולה כלכלית שלהן, עד כדי כך שלעיתים הן נאלצות לפנות לאחד מבני המשפחה או לאדם אחר לבקשת מזומן נזיל או סיוע כספי, לא פעם בשביל לעשות פעולה פשוטה מאוד כמו קניות במכולת…"

"נפוצות התופעה הזאת של אלימות כלכלית בקרב נשים נשואות חוצה דמוגרפיות, ואנו פוגשות את התופעה אצל נשים המתגוררות בעיר ובכפר, משכילות ושאינן משכילות, אימהות לילדים ושאינן אימהות לילדים. להערכתי, מדובר בלפחות 20% מהנשים הנשואות בישראל שסובלות משתלטנות קיצונית, כאשר המידור הכלכלי הוא הרכיב הבולט ביותר מבין יתר המאפיינים של התופעה."

<<לקריאת המאמר המלא בynet יחסים – לחצו כאן>>

<<לקריאת המאמר המקורי המלא במגזין גלויה, היכנסו לקישור הבא>>

ציר שתלטנות קיצונית - ד״ר אילנה קוורטין
ציר התפתחות שתלטנות קיצונית, מתוך מחקרה של ד"ר אילנה קוורטין
צילום מסך מהמאמר בynet
צילום: Elias Domsch

רוצה לקבל עדכונים ממגזין גלויה?

הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח אגרת עדכון מהמגזין מפעם לפעם

תוכן נוסף מהמגזין:

כ"ה בניסן תש"ף 19.4.2020
מאת
צוות גלויה
⏱️ 2 דקות קריאה
לא יודעים מאיפה להתחיל? רוצים להבין מה הולך פה? קיבצנו לכם מאמרים בנושא רווקות שכדאי להתחיל איתם את הקריאה במגזין
י״ב בסיון תשפ״ג 1.6.2023
מאת
צוות גלויה
קיבצנו מגוון מאמרים מרחבי המגזין שעוסקים כולם בשאלות חינוך ילדים וילדות, נערים ונערות. ברשומה זו תוכלו למצוא מאמרים על גבולות השיח סביב מיניות, על שיח מגדרי, ועל חינוך ילדים ונערים למוגנות.
  • 2
  • 3

אהבתם? מוזמנים לשתף

במילון המונחים של מגזין גלויה כבר ביקרת?

אל״ף בי״ת גלויה – האינדקס שיוביל אותך לנושאים נוספים
שנכתב עליהם במגזין.

גְּלוּיָה היא מגזין מקוון המתקיים כספריה צומחת ומטרתו לְדַבֵּר גְּלוּיוֹת עַל מָה שֶׁכָּמוּס באמצעות הנגשת ידע על זוגיות, הלכה ומיניות, מוגנוּת, טקסי חיים עבור שלבים שונים בחיי היחידאות והיחד. כל זאת לצד שירים, ראיונות אישיים, תפילות, מסות ופרוזה המעניקים שאר רוח בנוסף למאמרים שבאתר.
במגזין רשומות רבות מאת כותבות וכותבים מגוונים השותפים לקול הרחב במרחבי הדעת.