מאמרה של הרבנית שרה סגל-כץ על קִינְטְסוּגִי וחיי הזוגיות בynet יחסים
תפריט
תפריט
י״ב בשבט תשפ״א 25.1.2021

מאמרה של הרבנית שרה סגל-כץ על קִינְטְסוּגִי וחיי הזוגיות בynet יחסים

גלויה וynet יחסים: החיים המשותפים כוללים בתוכם גם החמצות, פערים, כעסים וסדקים. קִינְטְסוּגִי היא אמנות יפנית שיוצרת מהשברים אסתטיקה חדשה, ויכולה ללמד אותנו לקח חשוב על הזוגיות שלנו. הרבנית שרה סגל-כץ מציעה לאמץ את קו החשיבה של הקינטסוגי ככלי שמסייע בתוך חיי הזוגיות.

מאמרה של הרבנית שרה סגל-כץ, "קִינְטְסוּגִי: לבחור להדביק שברים בתוך הזוגיות", פורסם לראשונה במגזין 'גלויה'. אנו שמחות לשתף פעולה עם ynet יחסים אשר פרסמו גרסה מעובדת למאמר מתוך הכרה בחשיבות הנושא ובצורך לחשוף ולהנגיש את הכתוב לקהל רחב וגדול ככל הניתן.  הנה מספר ציטוטים מתוך המאמר המעובד והזמנה לקריאת התכנים במלואם.

ציטוטים מתוך המאמר בynet:

״אנחנו חיים בעולם שחותר באופן תמידי לשלמות, עד כדי כך ש"האויב של הטוב הוא הטוב מאוד". במציאות שכזאת, שברים ופגמים עלולים להבהיל, אבל אי אפשר לדבר על אהבה בתוך זוגיות בלי לדבר על פגמים. אהבה מצריכה היכרות עמוקה עם הצד השני, לרבות פגמיו, לצד יכולת להכיל אותם, לעבוד איתם ולהיבנות מהם.

[…] אחד מסוגי האמנות היפים ביפן נקרא קינטסוגי ("איחוד מוזהב"), או "קינסוקורי" ("תיקון מוזהב"). קינטסוגי היא לקיחת כלי חרס שנשברו והדבקת השברים זה לזה באמצעות דבק מוזהב. הכלי לא חוזר להיראות בדיוק כפי שנראה קודם, ונוצרת לו אסתטיקה חדשה. הזהב (או הכסף) הוא קריטי: לא מדובר בסתם דבק, אלא בכזה שהושקעה בו תשומת לב ואבקה ממתכת יקרה, והוא נועד להגדיל את היופי.

דרמות פנימיות בזוגיות וחוויות אחרות שמתרחשות בחיי כל אחד ואחת, יכולות לקבל תודעה קינטסוגית. גם הלא מושלם הוא החיים. הפיכחון הארצי הזה חשוב מאוד, דווקא עבור רכישת היכולת לנוע בחיים ולהבין שלא הכול דורש פעולה ועוד פעולה, ושגם קבלת החלקיות ואי השלמות היא חלק חשוב וחיוני בחיים של כולנו״.

<<לקריאת המאמר המלא בynet יחסים – לחצו כאן>>

<<לקריאת המאמר המקורי המלא במגזין גלויה, היכנסו לקישור הבא>>

קִינְטְסוּגִי  וחיי זוגיות - הרבנית שרה סגל-כץ מאמר בynet יחסים
אין אהבה בלי פגמים - צילום מסך ynetיחסים
צילום מסך מתוך המאמר

רוצה לקבל עדכונים ממגזין גלויה?

הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח אגרת עדכון מהמגזין מפעם לפעם

לקריאה נוספת על:

אנא עקבו אחר תקנון האתר ביחס לתנאי השימוש במגזין גלויה ובתכנים המפורסמים בו. הטקסטים הפואטיים וביצועי שירים המופיעים ב׳גלויה׳ מתפרסמים הודות להסדרת זכויות היוצרות והיוצרים באקו״ם. באם נפלה שגגה ויש לתקן פרסום כלשהו באתר, אנא שלחו לנו הודעה.

במילון המונחים של מגזין גלויה כבר ביקרת?

האינדקס שיוביל אותך לנושאים נוספים שנכתב עליהם במגזין.

תוכן נוסף מהמגזין:

י"ח בשבט תש"ף, 13.2.2020
מאת
צוות גלויה
מאמרים חדשים שעלו במגזין גלויה מהעדכון הקודם ועד י"ח שבט תש"ף, 13.2.20 בנושאים זוגיות, הלכה, מיניות, ספרות ורוח.
כ״ט באלול התשפ״א 6.9.2021
מאת
צוות גלויה
סקירה של כל התכנים החדשים שעלו בערב ראש השנה ה׳תשפ״ב למגזין גלויה
ט׳ בטבת תשפ״ד 21.12.2023
מאת
צוות גלויה
שירים ותפילות הנוגעים באובדן, בחורבן ובזיכרון, שעלו בשבוע האחרון למגזין גלויה ומפורסמים עתה בסמוך לעשרה בטבת.
כ״ה בכסלו תשפ״ד 8.12.2023
מאת
צוות גלויה
תפילות, שירים וראיונות שהתפרסמו במגזין גלויה מתוך תקווה בתקופה עצובה.
ט"ז בשבט תש"ף 11.2.2020
מאת
צוות גלויה
⏱️ 2 דקות קריאה
לא יודעים מאיפה להתחיל? רוצים להבין מה הולך פה? קיבצנו לכם מאמרים בנושא אישות לתחילת הקריאה במגזין
ט"ז באדר תש"ף, 12.3.2020
מאת
צוות גלויה
⏱️ 3 דקות קריאה
המאמר הזה הוא לא מאמר רגיל אבל גם הזמנים אינם זמנים רגילים. בתוך הכאוס והחרדה, יש נקודות אור.
Scroll to Top

תודה שנרשמת

קו מפריד גלויה

עכשיו אפשר לגלות לך עוד

מגזין גלויה
אצלך במייל

קו מפריד גלויה

הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח מאמרים מהמגזין מפעם לפעם

הפניה נשלחה בהצלחה

קו מפריד גלויה

נחזור אליך בהקדם