מאמרה של הרבנית שרה סגל-כץ על קִינְטְסוּגִי וחיי הזוגיות בynet יחסים
תפריט
תפריט
י״ב בשבט תשפ״א 25.1.2021

מאמרה של הרבנית שרה סגל-כץ על קִינְטְסוּגִי וחיי הזוגיות בynet יחסים

גלויה וynet יחסים: החיים המשותפים כוללים בתוכם גם החמצות, פערים, כעסים וסדקים. קִינְטְסוּגִי היא אמנות יפנית שיוצרת מהשברים אסתטיקה חדשה, ויכולה ללמד אותנו לקח חשוב על הזוגיות שלנו. הרבנית שרה סגל-כץ מציעה לאמץ את קו החשיבה של הקינטסוגי ככלי שמסייע בתוך חיי הזוגיות.

מאמרה של הרבנית שרה סגל-כץ, "קִינְטְסוּגִי: לבחור להדביק שברים בתוך הזוגיות", פורסם לראשונה במגזין 'גלויה'. אנו שמחות לשתף פעולה עם ynet יחסים אשר פרסמו גרסה מעובדת למאמר מתוך הכרה בחשיבות הנושא ובצורך לחשוף ולהנגיש את הכתוב לקהל רחב וגדול ככל הניתן.  הנה מספר ציטוטים מתוך המאמר המעובד והזמנה לקריאת התכנים במלואם.

ציטוטים מתוך המאמר בynet:

״אנחנו חיים בעולם שחותר באופן תמידי לשלמות, עד כדי כך ש"האויב של הטוב הוא הטוב מאוד". במציאות שכזאת, שברים ופגמים עלולים להבהיל, אבל אי אפשר לדבר על אהבה בתוך זוגיות בלי לדבר על פגמים. אהבה מצריכה היכרות עמוקה עם הצד השני, לרבות פגמיו, לצד יכולת להכיל אותם, לעבוד איתם ולהיבנות מהם.

[…] אחד מסוגי האמנות היפים ביפן נקרא קינטסוגי ("איחוד מוזהב"), או "קינסוקורי" ("תיקון מוזהב"). קינטסוגי היא לקיחת כלי חרס שנשברו והדבקת השברים זה לזה באמצעות דבק מוזהב. הכלי לא חוזר להיראות בדיוק כפי שנראה קודם, ונוצרת לו אסתטיקה חדשה. הזהב (או הכסף) הוא קריטי: לא מדובר בסתם דבק, אלא בכזה שהושקעה בו תשומת לב ואבקה ממתכת יקרה, והוא נועד להגדיל את היופי.

דרמות פנימיות בזוגיות וחוויות אחרות שמתרחשות בחיי כל אחד ואחת, יכולות לקבל תודעה קינטסוגית. גם הלא מושלם הוא החיים. הפיכחון הארצי הזה חשוב מאוד, דווקא עבור רכישת היכולת לנוע בחיים ולהבין שלא הכול דורש פעולה ועוד פעולה, ושגם קבלת החלקיות ואי השלמות היא חלק חשוב וחיוני בחיים של כולנו״.

<<לקריאת המאמר המלא בynet יחסים – לחצו כאן>>

<<לקריאת המאמר המקורי המלא במגזין גלויה, היכנסו לקישור הבא>>

קִינְטְסוּגִי  וחיי זוגיות - הרבנית שרה סגל-כץ מאמר בynet יחסים
אין אהבה בלי פגמים - צילום מסך ynetיחסים
צילום מסך מתוך המאמר

רוצה לקבל עדכונים ממגזין גלויה?

הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח אגרת עדכון מהמגזין מפעם לפעם

לקריאה נוספת על:

אנא עקבו אחר תקנון האתר ביחס לתנאי השימוש במגזין גלויה ובתכנים המפורסמים בו. הטקסטים הפואטיים וביצועי שירים המופיעים ב׳גלויה׳ מתפרסמים הודות להסדרת זכויות היוצרות והיוצרים באקו״ם. באם נפלה שגגה ויש לתקן פרסום כלשהו באתר, אנא שלחו לנו הודעה.

במילון המונחים של מגזין גלויה כבר ביקרת?

האינדקס שיוביל אותך לנושאים נוספים שנכתב עליהם במגזין.

תוכן נוסף מהמגזין:

ט"ז בשבט תש"ף 11.2.2020
מאת
צוות גלויה
⏱️ 2 דקות קריאה
לא יודעים מאיפה להתחיל? רוצים להבין מה הולך פה? קיבצנו לכם מאמרים בנושא חיי המיניות לתחילת הקריאה במגזין
י"ח בשבט תש"ף, 13.2.2020
מאת
צוות גלויה
מאמרים חדשים שעלו במגזין גלויה מהעדכון הקודם ועד י"ח שבט תש"ף, 13.2.20 בנושאים זוגיות, הלכה, מיניות, ספרות ורוח.
י״ד בניסן תשפ״ג 5.4.2023
מאת
צוות גלויה
גם בפסח הזה האתר התרענן בתכנים חדשים: ראיונות, שירים ועוד. חנכנו גם את מילון המונחים של האתר ועוד הרבה עדכונים אחרים.
י״ב בסיון תשפ״ג 1.6.2023
מאת
צוות גלויה
קיבצנו מגוון מאמרים מרחבי המגזין שעוסקים כולם בשאלות חינוך ילדים וילדות, נערים ונערות. ברשומה זו תוכלו למצוא מאמרים על גבולות השיח סביב מיניות, על שיח מגדרי, ועל חינוך ילדים ונערים למוגנות.
ד' בסיוון תש"ף, 27.5.2020
מאת
צוות גלויה
החודש האחרון בעולם היה יוצא דופן. (ספק) דמדומי קורונה וניצני חזרה לשגרה הביאו לתנופת יצירה גדולה במגזין.
כ' בניסן תש"ף 14.4.2020
מאת
צוות גלויה
מה חדש במגזין גלויה? - כ' בניסן תש"ף
Scroll to Top

תודה שנרשמת

קו מפריד גלויה

עכשיו אפשר לגלות לך עוד

שבוע פעילות של קהילות וארגונים
למען מוגנות ומניעת פגיעות מיניות.

שמרו ביומן את התאריכים:
י״ב-י״ח בכסלו ה׳תשפ״ז
22-28 בנובמבר 2026
רוצות ורוצים להשתתף?
הירשמו ונהיה בקשר

שבוע פעילות של קהילות וארגונים
למען מוגנות ומניעת פגיעות מיניות.

שמרו ביומן את התאריכים:
י״ב-י״ח בכסלו ה׳תשפ״ז  |  22-28 בנובמבר 2026
רוצות ורוצים להשתתף? הירשמו ונהיה בקשר

מגזין גלויה
אצלך במייל

קו מפריד גלויה

הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח מאמרים מהמגזין מפעם לפעם

הפניה נשלחה בהצלחה

קו מפריד גלויה

נחזור אליך בהקדם