גלויה ו"כיפה": מה קורה כשאנו שומעים סיפור על אלימות בזוגיות, וברור לנו שנעשה כאן עוול, אבל הוא אינו מתאים לחוק הקיים? עבור אותם מצבים אפורים נוצר המושג "שתלטנות קיצונית", המתייחס לזוגיות בה מאחד מבני הזוג נשללות חירויות של אדם מבוגר ואוטונומי.
מאמרה של ד"ר אילנה קוורטין, שתלטנות קיצונית בזוגיות: "את הצלקות שלי אי אפשר להסתיר עם מייק אפ", פורסם לראשונה במגזין 'גלויה'. אנו שמחות לשתף פעולה עם אתר "כיפה" אשר פרסמו גרסה מעובדת למאמר מתוך הכרה בחשיבות הנושא ובצורך לחשוף ולהנגיש את הכתוב לקהל רחב וגדול ככל הניתן. הנה מספר ציטוטים מתוך המאמר המעובד והזמנה לקריאת התכנים במלואם.
ציטוטים מתוך המאמר ב"כיפה":
"הכרתי את ריקי בשיעורי זומבה בישוב שלה. אלא שלאחר שיעורים משותפים היא נעלמה לחודשיים. כאשר הופיעה מחדש, פנתה אליי הפעם אל כובעי כעורכת דין וביקשה, "לשבור את הקירות" של הנישואין הכובלים שלה.
בתור עורכת דין, הכשרתי העיקרית היא להתאים את המציאות ל"סיפור משפטי", בו הנרטיב של הלקוח מודגש על ידי הסעד שהחוק מנסה להציע לו. אך מה קורה כאשר את שומעת סיפור שאינו מתאים לחוק הקיים ובכל זאת ברור לך שנעשה בו עוול?… סיפורה של ריקי פתח לפני תופעה שהתרגמה בסופו של דבר ל"מחקר על שתלטנות קיצונית" ואף הצעת חוק שתתאים לסיפורה של ריקי ורבות אחרות."
"כשאני מספרת על שתלטנות קיצונית אני מבקשת מכל אישה להכניס לסדר יומה העמוס שיחות טלפון קבועות עם חברותיה ושכנותיה – גם עם אלה שלא נראות לה במצוקה. אני מייעצת להן להדליק את הווידיאו בשיחות אלה ולבדוק אם חברתה דומעת, אם היא מדברת בשקט, אם היא מתחבאת בפינות הבית, או אם היא עונה על שאלות לשלומה בלקוניות.
כששיחות אלה הופכות לקבועות, הן מאפשרות לנשים רבות להיפתח ולספר על התעמרות שהן עוברות בביתן, ולהכניס אחרות אל תוך הסיפור הזוגי המורכב שלהן. הנשים שראיינתי במחקר ביקשו בדיוק את זה – "תציקו לי, אל תוותרו עלי, תמשיכו לשאול לשלומי, גם אם עניתי שלושים ותשע פעמים שאני בסדר. כי בפעם הארבעים אני אשתף בסיפור שלי"."
<<לקריאת המאמר המלא ב"כיפה" – לחצו כאן>>
<<לקריאת המאמר המלא במגזין גלויה, היכנסו לקישור הבא>>
רוצה לקבל עדכונים ממגזין גלויה?
הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח אגרת עדכון מהמגזין מפעם לפעם