הזמנה לערב עיון מקוון: מחויבות בעולם של חירות - מגזין גלויה
תפריט
תפריט
ג׳ באדר א׳ תשפ״ב 4.2.2022

הזמנה לערב עיון מקוון: מחויבות בעולם של חירות – פרטים על ערב העיון המקוון 8.2.22

מרכז גלויה ונאמני תורה ועבודה מזמינים לערב עיון מקוון שיתקיים בעז״ה ביום שלישי הקרוב, ז׳ אדר א׳ ה-8.2 ב-20:30.
הערב יעסוק במחויבות בעולם של חירות, בעקבות הגליון האחרון של כתב העת ״דעות״.
להרשמה>> לחצו כאן

הרבנית דבורה עברון תדבר על ההדדיות שבין חיי הכלל לפרט, בקהילה ועל תודעה של מתינות יחד עם גמישות, התחשבות ובינה. הרבנית דבורה תתייחס לצורך של הקהילה לדאוג לחבריה ולחברותיה – כקבוצה וכיחידים – כאגודה אחת תוך גילוי הבנה לדקויות של כל פרט ופרט בשגרה, בשבתות ובמועדים, בטקסי החיים וברגעי שמחה וצער.
הרבנית דבורה היא גם המרואיינת הראשונה של מגזין גלויה במדור שחנכנו לאחרונה: ׳גְּלוּיַת עֵינַיִם׳

הרב יוני רוזנצוויג ידבר על מחויבות למצוות בקרב א.נשים המתמודדים עם מצבי נפש מאתגרים אשר ההכרח לקיום חובות דתיים מאתגר אותם. בשנים האחרונות הרב יוני משקיע מאמצים רבים במתן מענה תורני ואחראי עבור קהל מגוון של מתמודדי נפש ומבקש גם מסמכויות הלכתיות ומן הקהילה להבין טוב יותר את האתגרים ולהיענות אליהם מתוך אחריות אנושית ומקצועית, ככל שאפשר. 

הרב ד״ר עידו פכטר ידבר על מחויבות דתית שהיא מעבר לחיי הלכה ומתבטאת באמונה ובתודעה של ברית אנושית ורוחנית גם יחד. הרב עידו ישתף כיצד לדעתו אפשר לקיים חיים דתיים שמפסיקים למדוד את הפרט והציבור רק מבעד ל׳סרגל מצוות׳ וכיצד יש להרחיב את המבט על שליחות יומיומית ומימוש ייעודו של עם ישראל באופן רחב יותר, זאת בעקבות המאמר שכתב לגליון 98 (שימו לב כי המאמר, פתוח רק למנויים).

הרבנית שרה סגל-כץ תדבר בערב על מחויבות טובה דיה וחירות בתקופת האירוסין וראשית הנישואין של זוגות צעירים, בעקבות המאמר שכתבתי לגליון 98. אשתדל לשקף מחשבות ורגשות שאני פוגשת תדיר בעקבות מפגשי בעת הדרכת זוגות מעל לעשור, בנקודות ההשקה והקונפליקט של זוגות עם המחויבות להלכה, חיי זוגיות וכמיהה למיניות בריאה. אתאר גם גם את ההתמודדות עם שתיקה ונוכחות ביקורתית ביחס לאורחותיהם וגם את הרצון בדו-שיח לקראת חיי זוגיות, נישואין ומשפחה משלהם.

להרשמה>> לחצו כאן

ערב עיון מקוון - מרכז גלויה ונאמני תורה ועבודה, כתב העת דעות גליון 98,  הרבנית דבורה עברון הרבנית שרה סגל-כץ הרב ד״ר עידו פכטר הרב יוני רוזנצוויג

בואו בשמחה, להתראות באירוע!

רוצה לקבל עדכונים ממגזין גלויה?

הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח אגרת עדכון מהמגזין מפעם לפעם

לקריאה נוספת על:

כתיבה ועריכה משותפת (בהווה) של חברות.י צוות מגזין גלויה: הרבנית שרה סגל־כץ, יותם פוגלתפארת גולדפרד ואודיה גולדשמידט-אלחדד.

צוות פיתוח תכני פרוייקט דינה ה׳תשפ״ה: הרבנית שרה סגל־כץ, יותם פוגל, עדן לויטה, אבישג עמית שפירא, מיכל ברגמן.

חברות הצוות בעבר: חורש אל-עמי, ליאור שפירא, מאיה מזרחי, מרב למברגר, יהודית קגן, רחל רז, רינה איבלמן, נעה איזנברג, פלג בר-און ועדן לויטה.

לקריאה מורחבת על מגזין גלויה – היכנסו>>
לקריאת תודות לכל מי שנתנו ונותנים רוח גבית לאתר – היכנסו>>
להמלצות קריאה במגזין גלויה שהצוות מציע מעת לעת – היכנסו>>

אנא עקבו אחר תקנון האתר ביחס לתנאי השימוש במגזין גלויה ובתכנים המפורסמים בו. הטקסטים הפואטיים וביצועי שירים המופיעים ב׳גלויה׳ מתפרסמים הודות להסדרת זכויות היוצרות והיוצרים באקו״ם. באם נפלה שגגה ויש לתקן פרסום כלשהו באתר, אנא שלחו לנו הודעה.

במילון המונחים של מגזין גלויה כבר ביקרת?

האינדקס שיוביל אותך לנושאים נוספים שנכתב עליהם במגזין.

פוסטים נוספים מאת צוות מגזין גלויה

כ"ט באלול תשפ"א 6.9.2021
גלויה מראיינת את
הרבנית דבורה עברון
צוות גלויה בראיון עם הרבנית דבורה עברון, מורת הלכה, אשת חינוך ורוח ופעילה בזירת הפמיניזם הדתי. הראיון עם הרבנית דבורה פותח את מדור הראיונות האישיים במגזין גלויה - גלוית עיניים.
ט"ו באב תש"ף 5.8.2020
מאת
צוות גלויה
פירוט של תכני "נָחוּגָה": הצעות לטקסי חיים, חידוש מסורות, מאמרים על הטקסים הקיימים והצעות מעשיות ליישום
ה׳ בכסלו ה׳תשפ״ו 25.11.2025
מאמר מאת
צוות גלויה והרבנית שרה סגל־כץ
מאמר הסוקר את המושג ״ציפוף שורות״ ומטרתו העלאת המודעות למחירים האישיים, החברתיים והמוסריים שהקהילה משלמת על כך ולקרוא לתמיכה בנפגעות ובנפגעים ולהוקעת דפוסים של הגנה ונסיון מחיקה של הצפת מקרי פגיעה.
י״ח באדר ה׳תשפ״ה 18.3.2025
מאת
צוות גלויה
שבוע המודעות לשכול האזרחי מתקיים השנה בתאריכים כ"ג- כ"ז באדר, 23-29.3.25. שבוע המודעות נועד להעלות את סיפורן של משפחות השכול האזרחי, אשר איבדו ילד/ה ממחלות ואסונות טרגיים, לתודעה הציבורית, להעניק להן הכרה ולחזק את תחושת השייכות שלהן בקהילה.
מאת
צוות גלויה
בין אם מעגל השנה הוא שמביא אותנו לציין סגירה או פתיחה של שערים בחיינו, בין אם אירועי חיים אחרים מעלים זאת - שינויים והתחלות חדשות, הם חלק מהשגרה (גם אם הם מייצגים שבירה של השגרה, לעיתים). נשמח במאמרים, שירים ותפילות המתייחסים למפגש שבין שינוי להתחלה, וגם בין שינוי לסוף.
י"ג באב תש"ף 3.8.2020
מאת
צוות גלויה
מה חדש במגזין גלויה? - י"ג באב תש"ף
Scroll to Top

תודה שנרשמת

קו מפריד גלויה

עכשיו אפשר לגלות לך עוד

מגזין גלויה
אצלך במייל

קו מפריד גלויה

הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח מאמרים מהמגזין מפעם לפעם

הפניה נשלחה בהצלחה

קו מפריד גלויה

נחזור אליך בהקדם