מים חיים, רביטל ויטלזון-יעקבס, מקור ראשון - מוצ"ש - 18.12.2020 - מגזין גלויה
תפריט
תפריט
ג' בטבת תשפ"א, 18.12.20

מים חיים: מסע נשי בעקבות הטבילה בימי קורונה, רביטל ויטלזון-יעקבס, מקור ראשון – מוצ"ש

תקופת הסגרים שבאו בעקבות הקורונה והחששות הרבים העמידו נשים שומרות הלכה בפני התלבטויות ולבטים רבים בנוגע לטבילה שלהן. האם לטבול במקווה כרגיל? לטבול במקווה מים אחר? כל זאת לצד קשיים אחרים שעלו וצפו במהלך הסגר. מבט לאחור על תופעה רחבה שהכתה גלים במערכת היחסים הנשים עם המקווה ועל גילוי הדעת של הרבנית שרה סגל־כץ והרבנית ד"ר חנה אדלר-רבינוביץ'.

הרבנית שרה סגל־כץ והרבנית ד"ר חנה אדלר־לזרוביץ' פרסמו בתחילת משבר הקורונה גילוי דעת שעורר הדים רבים ועסק במצב התברואתי של המקוואות ובהיעדר הפיקוח עליהם. גילוי הדעת נחתם במילים הקשות "בצער רב אין לנו אלא להסיק שאם אישה אינה יכולה לטבול במקווה בשל החשש לבריאותה, משמעות הדבר היא הארכת תקופת האיסור עד לסיום המגפה. החיוב ההלכתי בטבילה הוא זה החותם את תקופת הנידה של בני זוג ומאפשר להם לשוב אל קרבת הגוף מחדש. מעל חיוב זה תלוי איסור כרת ועל כן מקפידים בו מאוד. במצב הייחודי הנוכחי, נשאלת השאלה בדבר איסור כרת שבהלכה לעומת סכנת כריתות בחיי הציבור בכללותו.

לפיכך אנו קוראות לציבור הנשים שומרות טהרת המשפחה ובני זוגן להחמיר בשמירת דיני נפשות כל עוד בטיחות הטבילה אינה מפוקחת. ניתן להמשיך לקיים את ההלכה במצב של דחיית טבילה על אף הקושי הגלום בכך. זהו מצב חריג ביותר ומאתגר עבור בני הזוג בעת עקה והזדקקות לחום אנושי ובקשת חיבור, אך חשוב לומר: מבחינה הלכתית אסור להיכנס לחשש סכנה אם אין אפשרות בטוחה לטבילה. הסכנה עתה אינה לטובלת הבודדת אלא לציבור כולו. אם מי מבני הזוג חושש לקושי רגשי או החמרה במצבו הנפשי שנובעים מדיני ההרחקות – ניתן לפנות לרב או למורת הלכה לצורך התייעצות אישית. בכל מקרה יש להדגיש שבסיטואציה מורכבת כזו קיימת חשיבות רבה בטיפוח הקשר הבין־אישי וקבלת חיזוקים הדדיים מתוך קרבת לב ונפש. קריאתנו זו בעינה עומדת עד אשר משרד הבריאות יפקח בצורה מוסדרת וגלויה על איכות החיטוי במקוואות בעת הזאת".

<<לקריאת הכתבה המלאה במוצ״ש – מקור ראשון – לחצו כאן>>

מתוך: מוצ"ש
מים חיים, על טבילה בימי הקורונה
מתוך: מוצ"ש

רוצה לקבל עדכונים ממגזין גלויה?

הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח אגרת עדכון מהמגזין מפעם לפעם

מים חיים, על טבילה בימי הקורונה

לקריאה נוספת על:

אנא עקבו אחר תקנון האתר ביחס לתנאי השימוש במגזין גלויה ובתכנים המפורסמים בו. הטקסטים הפואטיים וביצועי שירים המופיעים ב׳גלויה׳ מתפרסמים הודות להסדרת זכויות היוצרות והיוצרים באקו״ם. באם נפלה שגגה ויש לתקן פרסום כלשהו באתר, אנא שלחו לנו הודעה.

במילון המונחים של מגזין גלויה כבר ביקרת?

האינדקס שיוביל אותך לנושאים נוספים שנכתב עליהם במגזין.

תוכן נוסף מהמגזין:

כ״ה בתשרי ה׳תשפ״ו 17.10.2025
ראיון עם
עדי סגל ויסברגר
ראיון עם עדי סגל ויסברגר לרגל יציאת ספרה החדש, ״בין תום לתהום״ - על שירה ויצירתיות הנלווית לה במיזם #שירה_גלויה ובעשיה נרחבת
ד' בטבת תש"ף, 1.1.2020
מאת
צוות גלויה
חומרי סיכה יכולים להגביר את ההנאה והחיבור הגופני ואף להקל על כאבים בעת קיום יחסים. ישנם ארבעה סוגים של חומרי סיכה, לכל אחד היתרונות והחסרונות שלו
י״ד בתשרי תשפ״א 2.10.2020
מאת
צוות גלויה
מה חדש במגזין גלויה? - י״ד בתשרי תשפ״א אסופה מרוכזת של התכנים שעלו במגזין לכבוד חגי תשרי וביחס לתקופה מאתגרת זו בחיינו, נוכח נגיף הקורונה.
ט"ו בסיוון התשפ"ג 4.6.2023
מאמר מתארח מאת
אילה דקל
"לא רק הביטחון של הנפגעות והנפגעים עומד כאן על הכף, ולא רק תחושת הנוחות של נשים במוסדות שלנו. כבודה של היהדות עומד כאן על הכף, כבודו של המוסד הרבני, של ההנהגה הרוחנית". אילה דקל, תלמידה ברבנות הישראלית ונפגעת בעצמה, מספרת על מעגל ההדף של הפגיעות המיניות
ו' בכסלו תש"ף 4.12.2019
מאת
צוות גלויה
שנתיים של נישואין הן מספיק זמן לבחון את הדינמיקה ביניכם ולשפר דברים. כמה נקודות לבדיקה לקראת כל השנים שעוד לפניכם
ג׳ בסיון תשפ״ד 23.5.2023
מאמר מתארח מאת
מנדי ביתאן
מיזם ברית אמונים מבקש להכשיר רבנים ורבניות לטיפול במקרים של פגיעות מיניות בתוך הקהילה. שיחה עם שניים ממובילי המיזם, הפסיכולוג צביקי פליישמן והרבנית שרה סגל-כץ
Scroll to Top

תודה שנרשמת

קו מפריד גלויה

עכשיו אפשר לגלות לך עוד

מגזין גלויה
אצלך במייל

קו מפריד גלויה

הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח מאמרים מהמגזין מפעם לפעם

הפניה נשלחה בהצלחה

קו מפריד גלויה

נחזור אליך בהקדם