* (וְהָיָה בַּיִת) - שיר מאת: יעל עומר, מגזין גלויה
תפריט
תפריט

בעקבות ה-7 באוקטובר 2023 ולאורך ימי המלחמה, קיבצנו אל המגזין מאות שירים, תפילות וכתיבה אישית.
פירסמנו אסופות דיגיטליות רחבות היקף וראיונות אישיים, כדי לסייע במעט בתוך הכאב הגדול.
תגיות נוספות באתר מפנות לקריאה רחבה על: אבלות, יתמות, קושי, חוויה של חסרון, ואף על ליווי רוחניאמונה, תקווה ותיקון, קריסה וגאולה.

ב׳ במרחשוון ה׳תשפ״ה 3.11.2024

* (והיה בית)

וְהָיָה בַּיִת
וּתְרִיסָיו מֻפְשָׁלִים
וְגַם בְּרוֹש בְּצִדּוֹ
(אוּלַי לֹא רָצִיתִי לִזְכֹּר שֶׁהוּא עֵץ בָּתֵּי עַלְמִין)

וּתְלוּלִית עָפָר שֶׁאֶפְשָׁר לְשַׂחֵק בָּהּ
וְקֶפֶל קַרְקַע 
לְהִסַּתֵּר מִפְּנֵי הָאֵימָה

וְסֶרֶט צָהֹב לָפַת אֶת הָעֵץ
כְּסֶרֶט מַתָּנָה
וְלֹא סִמֵּל דָּבָר אָחֵר.

וְהָיָה בַּיִת – מְלֻקָּט כְּאַבְנֵי מִשְׂחָק
שֶׁנִתָּן לִבְנוֹת מֵחָדָשׁ.
רַק הַצְבָעִים דָּהוּ
וְחָשְׂפוּ אֶת קַוֵי הָהֶפְרֵד
שֶׁבֵּין הַתֹּם לַאֲפֵלָה.

צילום: Wes Hicks

רוצה לקבל עדכונים ממגזין גלויה?

הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח אגרת עדכון מהמגזין מפעם לפעם

לקריאה נוספת על:

אנא עקבו אחר תקנון האתר ביחס לתנאי השימוש במגזין גלויה ובתכנים המפורסמים בו. הטקסטים הפואטיים וביצועי שירים המופיעים ב׳גלויה׳ מתפרסמים הודות להסדרת זכויות היוצרות והיוצרים באקו״ם. באם נפלה שגגה ויש לתקן פרסום כלשהו באתר, אנא שלחו לנו הודעה.

במילון המונחים של מגזין גלויה כבר ביקרת?

האינדקס שיוביל אותך לנושאים נוספים שנכתב עליהם במגזין.

תוכן נוסף מהמגזין:

ד׳ בתשרי ה׳תשפ״ו 26.9.2025
ראיון עם
מרטין הרשקוביץ
ראיון גלוי עיניים עם מרטין הרשקוביץ על היצירה שלו כדור שני לשואה, על העיסוק בזיכרון ובעבר, ועל התובנות והחוויות שהעניקה לו הכתיבה.
י״ב בסיון תשפ״ג 1.6.2023
מאת
צוות גלויה
קיבצנו מגוון מאמרים מרחבי המגזין שעוסקים כולם בשאלות חינוך ילדים וילדות, נערים ונערות. ברשומה זו תוכלו למצוא מאמרים על גבולות השיח סביב מיניות, על שיח מגדרי, ועל חינוך ילדים ונערים למוגנות.
סיון ה׳תשפ״ג, יוני 2023
מאת
צוות גלויה וברית אמונים
כנס ברית אמונים שהתקיים בחודש יוני 2023 הניב נוכחות רבה של שדה הארגונים והקהילות של זירת היהדות הישראלית, כמו גם כתיבה והתבטאות של מחוייבות לערכים של אתיקה בתחום הפגיעות המיניות. תשומת הלב הציבורית לכנס זה מבטאת את הצורך העז בהשקעה בהענקת כלים ושפה להתמודדות עם פגיעות מיניות בכלל, עם החטאת הרובצת לפתחם של הסמכויות הדתיות/רוחניות/אידיאולוגיות ועם הסבך הקשור בחיי היחיד/ה והיחד - כדי לתת מענה קהילתי נכון בעת התרחשות פגיעה.
אירועי שבוע דינה
דרשה לשבת דינה
גם אם נלקט את המדרשים ונהפוך כל אבן, לא נמצא לצערנו, את מעגל התמיכה בדינה. את היד העוטפת, את האוזן הקשבת, את העיניים המביטות בה ואת הפה שאומר לה; אנחנו איתך!
ד׳ בתשרי ה׳תשפ״ו 26.9.2025
איגרת מאת
הרבנית שרה סגל־כץ וצוות גלויה
⏱️ 5 דקות קריאה
מתכונת חדשה לאיגרת השבת של מגזין גלויה - כולה נגישה כאן באתר - עם בוא השבת הראשונה לשנת ה׳תשפ״ו
ט"ו בתמוז תש"ף 7.7.2020
מאת
צוות גלויה
בדברי ימיה של האנטומיה המינית סבל הדגדגן מיחס של התעלמות, זלזול וחוסר הבנה מתמשך. מעבר להצעת מגזין גלויה לכנות את האיבר בשם ״עינוגית״, מונגש כאן תרגום לעברית של סרטון מקצועית בנושא.
Scroll to Top

תודה שנרשמת

קו מפריד גלויה

עכשיו אפשר לגלות לך עוד

הצטרפו אלינו לאירועי
שבוע דינה 2025

שבוע מוּדעוּת לפגיעוֹת מיניוֹת
ולצורך במוּגנוּת

מגזין גלויה
אצלך במייל

קו מפריד גלויה

הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח מאמרים מהמגזין מפעם לפעם

הפניה נשלחה בהצלחה

קו מפריד גלויה

נחזור אליך בהקדם