המאבק בקורונה: האם המקוואות מסכנים חיים? הרבנית שרה סגל-כץ, ישראל היום גלויה בתקשורת
תפריט
תפריט
כ"ג באדר תש"ף, 19.3.2020

המאבק בקורונה: האם המקוואות מסכנים חיים? הרבנית שרה סגל-כץ, ישראל היום

גלויה ועיתון "ישראל היום": הגל הראשון של הקורונה הביא איתו חוסר בהירות רב בנוגע לשאלות הלכתיות רבות, וביניהם גם המתח בין הטבילה לבין החששות הבריאותיים. כל אלה מועצמים על רקע הידיעה שאף בשוטף אין מצבם התברואתי של המקוואות מיטבי ואינו עומד בתקנות רבות. מאמר מאת הרבנית שרה סגל-כץ התפרסם ב״ישראל היום״ בסמוך לכניסת התקנות הראשונות להתגוננות מפני הנגיף ופתח בכך דיון ציבורי רחב על מצב תברואת המקוואות בכלל ועל התפקוד לצד הצורך להתגונן מנגיף הקורונה.

ציטוטים מתוך הכתבה בעיתון "ישראל היום":

"התקנות האחרונות של משרד הבריאות בכל הנוגע לנגיף הקורונה מבקשות מכלל אזרחיות ואזרחי מדינת ישראל להתכנס אל הבית על מנת שנישמר מפוטנציאל ההדבקה, שמתקדם בכפולות מבהילות כעת בארץ ולא רק במדינות מרוחקות.

ההבנה המעשית היא כי חיי הקהילה הדתית נכנסים אל הבית, מניינים מבוטלים, חופות נדחות והאירועים הקהילתיים נכנסים להמתנה. עם זאת, נשים דתיות רבות נשארות עם שאלת היציאה אל המקווה, הטבילה והסיכון הכרוך בהם. שאלות בדבר מצב המים, הניקיון וההיגיינה במקוואות נותרות מעורפלות."

"[…] בימים האחרונים מופנות אלי עשרות רבות של שאלות בתור מורה הלכה, על מנת שאשיב לנשים ולזוגות מה לעשות בעת הזו – האם לטבול או לא לטבול במקווואות המוסדרים. מזה כעשור אני משמשת כבלנית (בהתנדבות) ולצד זה פעילה ב"קבוצת אדוות" הפעילה למען הטבת התנאים של הטובלות והבלניות יחד, ושותפה בניהול קבוצת פייסבוק בשם "טובלות בנחת". ניסיוני זה לא מביא אותי להשיב בנקל בחיוב ובהליכה בלתי מהורהרת אל המקוואות, כל שאני יכולה הוא לשקף לשואלות ולשואלים את המצב הקיים ואת מרחב ההכרעה שבין כן לטבול או לדחות את הטבילה לימים חמים יותר. לבחור בטבילה במקווה מים כשר בטבע (תוך הקפדה על בטיחות) או להבין כי טבילה לא תתקיים לעת עתה…

זהו מצב שעולם ההלכה חייב להשמיע קול צלול שנשען לא רק על אדני שלשלת ההלכה אלא על מידע סדור ומהימן בדבר התברואה במקוואות. הותרת מרחב עמום עשויה להביא לפגיעה באמון הרשויות האחראיות, לפגיעה בחיי אנוש ולהותרת כר למיסטי-פיקציות, במקום להעניק תשובות עם ידע מדעי סדור. על מנת להבין האם ההוראה ההלכתית הנכונה היא שטבילה אפשרית או שאינה אפשרית – יש לשמוע מה המצב לאשורו."

<<לקריאת המאמר המלא של הרבנית שרה סגל-כץ בעיתון "ישראל היום" – לחצו כאן>>

צילום מסך מתוך "ישראל היום"
נגיף הקורונה ומקוואות - מאמר מאת הרבנית שרה סגל-כץ בעיתון ישראל היום
צילום מסך מתוך המאמר ב״ישראל היום״

רוצה לקבל עדכונים ממגזין גלויה?

הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח אגרת עדכון מהמגזין מפעם לפעם

מסיכה התגוננות נגיף הקורונה מקוואות תברואה
צילום: Adam Niescioruk עיבוד: מגזין גלויה

לקריאה נוספת על:

אנא עקבו אחר תקנון האתר ביחס לתנאי השימוש במגזין גלויה ובתכנים המפורסמים בו. הטקסטים הפואטיים וביצועי שירים המופיעים ב׳גלויה׳ מתפרסמים הודות להסדרת זכויות היוצרות והיוצרים באקו״ם. באם נפלה שגגה ויש לתקן פרסום כלשהו באתר, אנא שלחו לנו הודעה.

במילון המונחים של מגזין גלויה כבר ביקרת?

האינדקס שיוביל אותך לנושאים נוספים שנכתב עליהם במגזין.

תוכן נוסף מהמגזין:

ה׳ בכסלו ה׳תשפ״ה 5.12.2024
מאת
צוות גלויה
סיפורה של דינה מסופר בכנות מכאיבה בתוך רצף סיפורי בראשית, אך זעקתה בו דוממת. דורות רבים קראו בסיפור, אך כאב הפגיעה נדמה לעיתים כעץ שנופל ביער וקולו אינו נשמע. אנו מבקשות ומבקשים לתת מקום למודעות, לרגישות ולמוגנות דרך טקסים שינכיחו את סיפורה של דינה ודינות נוספות. מאמר זה מבקש להציע מחשבות ולבטים סביב בניית טקס שיתופי, המוקדש לסוגיית המוגנות המינית. טקסים כאלה מבקשים להפנות מבט רגיש ומודע אל כאבי עבר שהושתקו ולאפשר שיח פתוח שיגביר זהירות ויאפשר מרחב מוגן יותר, בהווה ובעתיד.
י"ח במרחשוון תשפ"א 5.11.2020
מאת
צוות גלויה
מה חדש במגזין גלויה? - י"ח בחשון תשפ"א: סקירה של המאמרים, השירים והתפילות שהתחדשו במגזין גלויה בחודש חשון תשפ״א.
י״ח באדר ה׳תשפ״ה 18.3.2025
מאת
צוות גלויה
שבוע המודעות לשכול האזרחי מתקיים השנה בתאריכים כ"ג- כ"ז באדר, 23-29.3.25. שבוע המודעות נועד להעלות את סיפורן של משפחות השכול האזרחי, אשר איבדו ילד/ה ממחלות ואסונות טרגיים, לתודעה הציבורית, להעניק להן הכרה ולחזק את תחושת השייכות שלהן בקהילה.
י״ד בתשרי תשפ״א 2.10.2020
מאת
צוות גלויה
מה חדש במגזין גלויה? - י״ד בתשרי תשפ״א אסופה מרוכזת של התכנים שעלו במגזין לכבוד חגי תשרי וביחס לתקופה מאתגרת זו בחיינו, נוכח נגיף הקורונה.
י״ט באלול ה׳תשפ״ה 12.9.2025
מאת
הרבנית שרה סגל־כץ וצוות גלויה
⏱️ 5 דקות קריאה
שבוע של רעד, אובדנים ותקוות, ליקוי ירח ופתיחת זמן סליחות. בתוך זה חידשנו את עמוד הבית של גלויה, ראיינו את המשוררת והמטפלת קמה שיר ושיתפנו בטקסטים לעונה הזו.
י' בכסלו תש"ף 8.12.2019
מאת
צוות גלויה
⏱️ 4 דקות קריאה
10 עצות לתקשורת עם ההורים בתקפות תכנון החתונה שיעזרו לכם לשמור על יחסים טובים בתוך המשפחה שלך, שלו ושלכם
Scroll to Top

תודה שנרשמת

קו מפריד גלויה

עכשיו אפשר לגלות לך עוד

מגזין גלויה
אצלך במייל

קו מפריד גלויה

הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח מאמרים מהמגזין מפעם לפעם

הפניה נשלחה בהצלחה

קו מפריד גלויה

נחזור אליך בהקדם