שרה סגל–כץ: "מעטים הספרים שלא קראתי פעמיים. אם הם נשארו בבית, יש סיבה לשוב אליהם"
תפריט
תפריט

שרה סגל–כץ: "מעטים הספרים שלא קראתי פעמיים. אם הם נשארו בבית, יש סיבה לשוב אליהם"

י׳ בשבט ה׳תשפ״ב 12.1.2022
קו מפריד גלויה

הרבנית שרה סגל־כץ התארחה במדור ״סל תרבות״ במגזין מוצ״ש של מקור ראשון, ורואיינה על ידי תמר פרלשטיין-קשדן. במדור השיבה על שאלות שמלוות אישיות


שרה סגל־כץ, 42, נשואה ואם לשלושה, מתגוררת בירושלים. מורת הלכה, מייסדת מרכז ״גלויה״ העוסק בזוגיות, הלכה ומיניות. אקטיביסטית בתחום של דת ומדינה. מנחה את ״נשנה את העולם?״ – סדרת מפגשים בבית אבי חי

01 זיכרון ילדות תרבותי: המורה לריסה שכטר ז״ל פורטת על הפסנתר ואגב כך מספרת את סיפור היצירה באופן כזה שגם שלושה עשורים אחר כך אני מנגנת בעל־פה את הרפרטואר שלימדה אותי. הרגע המחשמל התרחש עם פענוח ריצת אצבעותיה על הקלידים לצד הנהרת עלילת היצירה.

02 ספר שקראת פעמיים: מעטים הספרים שלא קראתי פעמיים. אם הם נשארו בבית, יש סיבה לשוב אליהם. המשמעותי לי מכולם הוא ספרה של מיכל גוברין, ״השם״. ספר שפורש את הכמיהות הרוחניות, טלטלות הלב והבשר המבקשים א־ל חי. זו ללא ספק יצירה מרתקת מצד כל שכבותיה וברור גם שהקדימה את זמנה. בשנות הרווקות בנחלאות פגשתי לא פעם בבבואות של עמליה, גיבורת הספר.

03 דמות שמעניקה לך השראה: אמי האהובה דבורה ז״ל. הייתי בת חמש שנים בפטירתה. מאז היא מלווה אותי בשוכבי ובקומי כשאני נזכרת בשחוק, בנחרצות, ברוך ובשפע. עולמות ההשכלה, התרבות, האידיאולוגיה וההורות שלי מושפעים ממנה ישירות. מה שנחקק מפעיל אותי ומניע קדימה ואוצרות אחרים מתגלים מבעד לספריה וחפציה שעמי ומסיפורים עליה שאני תמיד מלקטת.

04 יוצרת  אהובה עלייך במיוחד: איימי באטלר, מעצבת טקסטיל. יוצרת שיריעות הבד שלה היו חלק משנות הינקות של ילדיי, כשתפרתי להם שמיכות טלאים. כיום, מספיקה לי התעדכנות מרחוק בקולקציה חדשה כדי להתרשם עמוקות מן ההדפסים ומפלטת הצבעים בלי להזדקק למישוש הבד, גזירתו ותפירתו.

05 עם מי היית רוצה לשבת לכוס קפה: ברטה פפנהיים, היא "האם הנשכחת" של הפמיניזם הדתי כהגדרתה של פרופ׳ חנה קהת. היא יצאה כנגד "תת־התזונה הרוחני" ו"תת־התזונה האורייני" של הנשים היהודיות והציעה אופקי מחשבה, רוחניות ופעילות כמוצא למצב זה. בהרבה בינה, יצירתיות, סרקזם וגם הומור עצמי עשתה את העולם לטוב יותר, למרות הסבל שחוותה והתיוג בתור ״אנה או״ שרק צמצם את מכלול אישיותה.

06 עם מי היית רוצה להתחלף ליום אחד: תיקי דיין. מאז ומתמיד אומרים לי עד כמה אנו דומות. הגיע הזמן לחוות זאת.

07 מי מצחיק אותך: הסטנדאפיסט אורי חזקיה. הסיבה שהשלתי בשירות הצבאי קרוב לעשרה ק״ג, לא הייתה בגלל פרק הטבעונות בחיי, אלא בזכות אורי. פיקדנו במקביל על קורסים בבית ספר של חיל האוויר ובארוחות הוא כל כך הצחיק אותי, שלא הצלחתי לאכול, לפני שחזרנו אל הקורסיסטים שעמדו בשלשות. אני עוקבת אחריו ומרגישה שאני פשוט מכירה את כור ההיתוך שמתוכו נוצרות הבדיחות, עוד מהימים שהיה מנסה על כל הסגל את הבדיחות החדשות שרקח.

08 מהו המאכל שאת לא יכולה לעמוד בפניו: כל מה שאדם, אישי, מבשל וגם חמי, מיכאל. הראשון, מדען ממושמע למתכונים, השני פסל רב־תחומי יצירתי במיוחד. כל אחד מהם מפתיע, מי בעדינות הטעמים ומי במיזוגים חדשים.

לקריאת המדור במקור ראשון >>

רוצה לקבל עדכונים ממגזין גלויה?

הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח אגרת עדכון מהמגזין מפעם לפעם

לקריאה נוספת על 

כתיבה ועריכה משותפת (בהווה) של חברות.י צוות מגזין גלויה: יותם פוגלפלג בר-און,  תפארת גולדפרדעדן לויטה ואודיה גולדשמידט-אלחדד.

צוות פיתוח תכני פרוייקט דינה ה׳תשפ״ה: הרבנית שרה סגל-כץ, יותם פוגל, עדן לויטה, אבישג עמית שפירא, מיכל ברגמן.

חברות הצוות בעבר: ליאור שפירא, מאיה מזרחי, חורש אל-עמי, יהודית קגן, רינה איבלמן, מרב למברגר, נעה איזנברג ורחל רז.

לקריאה מורחבת על חברות הצוות בהווה ובעבר, ועל השותפות הכוללת בעמל שבקדמת מגזין גלויה ומאחורי הקלעים – היכנסו>>
לקריאת תודות לכל מי שנתנו ונותנים רוח גבית לאתר – היכנסו>>
להמלצות קריאה במגזין גלויה שהצוות מציע מעת לעת – היכנסו>>

פוסטים נוספים מאת צוות גלויה

י׳ בשבט ה׳תשפ״ב 12.1.2022
מאת
צוות גלויה
הרבנית שרה סגל־כץ התארחה במדור ״סל תרבות״ במגזין מוצ״ש של מקור ראשון, ורואיינה על ידי תמר פרלשטיין-קשדן. במדור השיבה על שאלות שמלוות אישיות
י״ד באלול תשפ״ג 31.8.2023
גלויה מראיינת את
הרבנית שלומית פלינט
שיחה גלוית עיניים עם הרבנית שלומית פלינט על בקשת השם, עולם ההלכה המתפתח, ועל דוגמה אישית.
  • 2
  • 3

אהבתם? מוזמנים לשתף

במילון המונחים של מגזין גלויה כבר ביקרת?

אל״ף בי״ת גלויה – האינדקס שיוביל אותך לנושאים נוספים
שנכתב עליהם במגזין.

גְּלוּיָה היא מגזין מקוון המתקיים כספריה צומחת ומטרתו לְדַבֵּר גְּלוּיוֹת עַל מָה שֶׁכָּמוּס באמצעות הנגשת ידע על זוגיות, הלכה ומיניות, מוגנוּת, טקסי חיים עבור שלבים שונים בחיי היחידאות והיחד. כל זאת לצד שירים, ראיונות אישיים, תפילות, מסות ופרוזה המעניקים שאר רוח בנוסף למאמרים שבאתר.
במגזין רשומות רבות מאת כותבות וכותבים מגוונים השותפים לקול הרחב במרחבי הדעת.