השלושים, סיפור מאת רחלי ג'בס - מגזין גלויה
תפריט
תפריט
י״ט בניסן ה׳תשפ״ה 17.4.2025

השלושים

היום בבוקר עלינו לקבר של נגה, עוד שביל בדרך הפרידה ממנה, האובדן והאבל. 

צעדנו בשביל למעמקי בית העלמין. כפי שמתו ברחם אמם, טרם הספיקו להתגלות לעולם, כך הם מוסתרים בבית העלמין. בקצה הרחוק, בשביל צדדי, רחוק מהעין רחוק מהלב? מה פשר מאמצי ההסוואה הבלתי פוסקים? 

מגיעים אל השביל, וישנם רק מספרים ואותיות. נגה שלנו היא 89,ב. 89. ב. זה מה שנשאר ממנה, בבית העלמין. העלם. מספר. רק מספר ואות. מקום קבורתה. אפשר להשאיר לוחית אם (מאוד) רוצים. על עוד איזה קיר צדדי. הורים כאובים הניחו צעצועים דהויים. 

חלקת העוברים בקצה בית העלמין, משקיפה על כל בית העלמין והלאה. כמו רואה מקצה העולם ועד סופו, יודעת סוד שלא המתים ולא החיים יודעים. הרי בזמן הקצר שהיו כאן למדו את כל התורה כולה ברחם אמם, ובעצם, לא הספיק המלאך לגעת בשפתיהם ולהשכיחם תורתם? לעולם לא נדע. 

קמתי ליום של שקט, לעלות לקבר בתי. לעלות לקבר בתי. לעלות לקבר בתי. המילים נכתבות, אך המוח מסרב להבין. האומנם? ואולי לא היו הדברים מעולם? 

נדמה לי שזו דממת המוות של עוברים שמתים ברחם אמם. אותה דממה של העץ שנפל ביער שומם. כך נפלה נגתי שלי ברחמי. בקול דממה דקה. ואיש לא שמע. ואיש לא ראה. ואיש לא ידע. כי נשמתה בחרה להשאר כמוסה, לא ידועה. כך הלכה לה נגתי שלי. תחילה דמם הדופק. אחר כך דממה קבורתה. ולרגעים הדממה עוד הולכת וממשיכה.

השלושים, סיפור מאת רחלי ג'בס - מגזין גלויה
צילום: Aasha Edwards

רוצה לקבל עדכונים ממגזין גלויה?

הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח אגרת עדכון מהמגזין מפעם לפעם

לקריאה נוספת על:

אנא עקבו אחר תקנון האתר ביחס לתנאי השימוש במגזין גלויה ובתכנים המפורסמים בו. הטקסטים הפואטיים וביצועי שירים המופיעים ב׳גלויה׳ מתפרסמים הודות להסדרת זכויות היוצרות והיוצרים באקו״ם. באם נפלה שגגה ויש לתקן פרסום כלשהו באתר, אנא שלחו לנו הודעה.

במילון המונחים של מגזין גלויה כבר ביקרת?

האינדקס שיוביל אותך לנושאים נוספים שנכתב עליהם במגזין.

תוכן נוסף מהמגזין:

י"ב בסיון תשפ"ג 01.06.2023
טור מתארח
אתר כיפה
בשבוע הבא תושק יוזמת "ברית אמונים", במסגרתה שואפים רבנים, אנשי טיפול ודמויות מובילות מקהילות אמוניות מכל גווני הקשת הישראלית, לייסד אמנה משותפת שתסדיר את המותר והאסור למובילי מרחבים אמוניים
י״ב בניסן תשפ״ג 3.4.2023
גלויה מראיינת את
הרב יוני רוזנצוויג
״אדם לא צריך להיות נתון בסבל נפשי בצורה מתמדת בכדי לקיים הלכה״ - ראיון עם הרב יוני רוזנצוויג
כ״ג באייר תשפ״ב 24.5.2022
גלויה מראיינת את
הרבנית רחל ריינפלד-וכטפוגל
שיחה עם הרבנית רחל ריינפלד-וכטפוגל על עשיה במרחב ההלכתי עם כלים מתחום הליווי הרוחני והנחיית קבוצות
ח' בשבט תשפ"א 21.1.2021
מאת
צוות גלויה
⏱️ 4 דקות קריאה
בערב העיון המקוון שנערך לכבוד שנה לפעילות מגזין גְּלוּיָה השתתפו מורות הלכה שונות. סיכום האירוע ומעט מן העושר והדברים שנאמרו במעמד מרגש זה
מאת
צוות גלויה
המפגש בין רפואה ומגדר מעורר חוויות שונות - בין קונפליקטואליות, לבין תחושת רווח והצלה. המבט ההיסטורי על דפוסים שהיו לבין בקשת דפוסים בהווה - מעלים צורך בדיון צומת זה באמצעות מאמרים, שירים וכל יצירה אחרת.
ערב שמחת תורה - כ׳ בתשרי תשפ״א 8.10.2020
מאת
צוות גלויה
השינויים הרבים שעוברים על הקהילה האורתודוקסית לא פסחו על שמחת תורה, ומבטאים את השאיפה לשתף את כל הקהילה בחגיגת התורה.
Scroll to Top

תודה שנרשמת

קו מפריד גלויה

עכשיו אפשר לגלות לך עוד

הצטרפו אלינו לאירועי
שבוע דינה 2025

שבוע מוּדעוּת לפגיעוֹת מיניוֹת
ולצורך במוּגנוּת

מגזין גלויה
אצלך במייל

קו מפריד גלויה

הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח מאמרים מהמגזין מפעם לפעם

הפניה נשלחה בהצלחה

קו מפריד גלויה

נחזור אליך בהקדם