לִפְנֵי בּוֹא תִּינוֹק לַעֲרִיסָה,
בּוֹחֲרִים מַתֶּכֶת וְחוֹבְקִים אוֹתָהּ בִּצְמִידֵי זָהָב
תּוֹחֲמִים תַּבְנִית וּמִזְרָן בְּצִבְעֵי אַגָּדָה.
מְשַׁיְּפִים וְחוֹשְׂפִים יָפְיָהּ,
מַנִּיחִים כְּסָתוֹת וְכָרִים זְעִירִים
וּמְצַפִּים.
שקעים בעריסה / שרה סגל-כץ
לפני חצי שנה בדיוק, לקראת סוף דצמבר 2019 השקנו את מגזין גלויה. התחלנו עם ׳גרסת בטא׳ ובמשך כמה שבועות אתן ואתם – הקהל הנפלא – כתבתם לנו תגובות אישיות והצעתם שיפורים ושינויים. זו היתה מחווה מחממת לב. וכך, כחודש אחרי גרסת הביניים, השקנו באופן רשמי את האתר – וחגגנו את הולדת מגזין גלויה באירוע משופע בקהל, תלמידות חכמות שנשאו דברי בינה ומוסיקה של להקת ״עלמא״ עטפה את האירוע כולו. לא יכולנו לשער שתוך חודשיים העולם ייסגר נוכח נגיף והתכנסות של כמה עשרות א.נשים בבית אחד – יהפוך לענין נדיר לתקופה. הזכרון הזה של האירוע מלא התמיכה והאהבה, מלא בנוכחות אנושית חיה – ליווה אותנו בחודשי העבודה על גלויה בזמן שהגיע עם הסגרים שהחלו באביב שהפציע.
בחרנו צבעי אגדה, שייפנו, ליטשנו והמשכנו לשייף גם אחרי ההשקה. הנחנו כסתות וכרים, הזמנו אנשים להיכנס למגזין, להירשם לניוזלטר, להסתכל בעמוד הפייסבוק, עשינו אירוע השקה, הזמנו נשים וגברים לכתוב לנו, כתבנו בעצמנו, העלינו עוד ועוד מאמרים והמתנו.
מגזין גלויה נוסד כהזמנה לדיאלוג: בין כלה למדריכה, בין שואלים לאנשי הלכה; בין נשים, בין גברים; בין בני הזוג, בין הורים לילדים; על זוגיות, על הלכה, על מיניות, על הגוף, על הרווקות, על המקווה. הקריאה לדיאלוג, למציאת שותפים לחוויות שלנו, למציאת אוזן או ללמידה שתשפר את החיים שלנו, את הזוגיות שלנו, את היחסים עם הורינו ועם המסורת בתוכה אנו חיות וחיים – היא בנפשנו.
בזמן שעבר מאז ההשקה
בחצי השנה שעברה מאז השקנו את המגזין, העלינו 354 מאמרים, תפילות ושירים שנכתבו על ידי 139 מחברות ומחברים.
אנחנו מעלות למגזין תכנים חדשים, בקצב משתנה ולצד הענקת תחושת רצף ובניית ספריה צומחת, כפי שכולנו מבקשים להיות.
את חלק מהתכנים החדשים אפשר לראות בדף הבית של המגזין וכן, בלשונית המודיעה ׳מה חדש׳ בגלויה. על כל התכנים החדשים אנחנו מודיעות גם בניוזלטר שנשלח בין עדכון לעדכון.
בעמוד הפייסבוק שלנו עולים פוסטים על עדכוני תוכן באתר, על אירועים שלנו ועל מה שנראה לנו רלוונטי לקהל המתרחב של גלויה. לעיתים, אנו גם מעלות שיר: #שיר_לשבת ואף #שיר_לאמצע_שבוע
מה אנחנו רוצות להיות כשנהיה גדולות?
כשנהיה גדולות אנחנו רוצות, בראש ובראשונה, להמשיך לקבל מכן ומכם מאמרים למגזין עם ידע מקצועי או עם קולות שצריכים להישמע. אנחנו נשמח לשמוע מכם.
אנחנו מאחלות לעצמנו להמשיך את השותפות עם הקוראות והקוראים ועם הכותבות והכותבים, להמשיך להעמיק את השיח בעולם.
במקום ברכת יום הולדת חצי שנה, היינו רוצות מאוד לקבל מכם משובים (חיוביים ושאינם) על הכל: על מאמר ספציפי, על מבנה האתר, על דברים שאתן רוצות לקרוא וחסר לכן, על מקומות בהם אנחנו יכולות לעשות דברים טוב יותר או על הפעם ההיא שקראתן מאמר ונשמתן יותר טוב או התבאסתן שאף אחד לא אמר לכן את זה לפני כמה שנים.
כדי להמשיך לדבר גלויות על מה שכמוס אנחנו צריכות את עזרתכם: ספרו עלינו. מיצאו מאמר שאהבתם או שיר שנגע בכם ותשלחו אותם למישהי או מישהו שיקרים לליבכם שירוויחו מלקרוא את המאמר. אם לא עולה לכם בשלוף, אפשר לשלוח גם את הפוסט הזה.
כתמיד, נשמח בקרבה ובקשר. אתן ואתם מוזמנים לספר לנו על חוויית הקריאה באתר, להציע תיקונים, או לשלוח הצעות לטקסטים חדשים – בין אם הם מפירותיכם ובין אם של אחרות ואחרים.
בגלויה ישנו עמוד המהווה את מפת האתר ודרכו ניתן להגיע לכלל התכנים שעלו למגזין גלויה מרגע לידתו. אפשר לראות בעמוד זה גם מעין עמוד ׳תוכן העניינים׳ וגם מעין ׳מפתח׳ למציאה ולתנועה בתוך האתר. עם הכנסת אל״ף בי״ת גלויה – מילון המושגים של מגזין גלויה, ניתן להסתייע בו כדי לנוע בין תכנים שונים באתר שלא מבעד לתפריט הראשי.
מוזמנות ומוזמנים להתוודע לנושאים ולתכנים שעוד לא פגשתם בהם בספריה הצומחת של גלויה.
ואם תרצו לעקוב אחר הניוזלטרים של מגזין גלויה שנשלחו עם יונת הדואר ואולי פספסתם חלק מהם – תוכלו להציץ בעמוד הארכיון של לקט מתוך האיגרות שנשלחו.
קריאה מהנה,
הרבנית שרה סגל-כץ וצוות גלויה.
רוצה לקבל עדכונים ממגזין גלויה?
הפרטים שלך ישארו כמוסים וישמשו רק למשלוח אגרת עדכון מהמגזין מפעם לפעם