מפגשי הדרכה בתוך חיי הנישואין
במרכז גלויה מתקיימים מפגשי לימוד והדרכה לנשים נשואות ולזוגות נשואים, שלא בהכרח עברו את ההדרכה הראשונית במרכז ומבקשים ללמוד ולהתבונן בחיי ההלכה והמיניות שלהם נוכח ידיעות קודמות שלהם. לעיתים ההדרכה מביאה להבנה כי עד כה הופנמו ידיעות לא מדוייקות בהלכה או החמרות לא הכרחיות, ולעיתים ההדרכה מהווה אפשרות ליצירת שלום בית בכינון מרחב של הסכמה על הדרך ההלכתית המשותפת בהלכות אישות ונידה.
הצורך ללמוד הלכה ולבחון את מקומנו לא נגמר עם החתונה. לא פעם, בני זוג מגלים שאחרי כמה שנות נישואין המקום הדתי בו הם נמצאים אינו דומה למקום הדתי בו הם עמדו טרם הכניסה לחופה. ישנן נשים שאחרי תקופה ארוכה של הריונות, הנקות ולידות – מרגישות שידיעותיהן ההלכתיות התעמעמו בשל השנים בהן היו 'מסולקות דמים' או שהן נדרשות לשאלות הלכתיות שונות בשל השינוי בגופן.
סוג נוסף של פגישות שזוגות מקיימים במרכז הוא מעין "ארגון מחשבות" לפני שינוי גדול בחיים (כמו לידה), ביוזמת הזוג המזהה את מרכז גלויה כמרחב מוכר ומעמיק,שבו אפשר לשוחח בהמשכיות לתשתית הקיימת. לעיתים מוצע למגיעים למרכז לפנות למטפלים מוסמכים בתחום הרלוונטי לסוגיות העולות בשיחה עימם.
מפגשי לימוד שכאלו מתקיימים במתכונת של תהליך ממוקד, מתוך אמונה שלאחריו בני הזוג שבים להמשך תהליך אינטימי וכמוס בחיי היחד שלהם. מטרת המפגשים היא להעניק ידע, לבנות עוד כלים ולהפיח עוד רוח חיים בזוגיות המתקיימת.
* ההדרכות מתקיימות במכוון בגישה דיאלוגית שמכירה בעולמם של כל אישה וזוג שמגיעים להדרכה, בהשקפות השונות ובהתמודדויות המגוונות שכל שלב בחיים מביא עמו. מפגשי ההדרכה במרכז גלויה דומים לשיעורים פרטיים או לסדנה פרטית. זהו איננו טיפול וגם לא הרצאה פרונטלית, אלא מפגש/ים של תיווך ידע באופן דיאלוגי. באופן טבעי, במסגרת הדינמיקה הבין-אישיות עשויות לעלות סוגיות רגישות בגבולות הראויים לתוכן ולמסגרת המפגש. אף על פי שהמפגשים אינם טיפוליים, ישנה מחוייבות אתית לסודיות. לעיתים, מתוך דברים שעולים, ניתנת המלצה לפנות לנשות ואנשי טיפול להמשך תהליך.
* מפגשי ההדרכה מתנהלים מתוך כבוד לאינטימיות של הנוכחים ובאופן מכבד אך פתוח, במרחב עבודה פרטי בירושלים המאפשר שמירה על פרטיות המבקרות והמבקרים, שם אפשר לְדַבֵּר גְּלוּיוֹת עַל מָה שֶׁכָּמוּס. המפגשים מורכבים מלמידה, שיחה, יצירה והפניות להעשרה.